:

Får man köpa alkohol utomlands och ta med till Sverige?

Innehållsförteckning:

 1. Får man köpa alkohol utomlands och ta med till Sverige?
 2. Hur många liter sprit får man ta in i Sverige från Tyskland?
 3. Får man ta me SOG alkohol från Danmark till Sverige?
 4. Hur mycket alkohol får man köpa på Tax Free?
 5. Hur mycket alkohol får man ta med sig från utlandet?
 6. Är det lagligt att köpa alkohol på nätet?
 7. Hur mycket alkohol får man ta in i Sverige från Tyskland 2023?
 8. Hur mycket alkohol får man ta in i Norge 2023?
 9. Får man ta in 80% sprit i Sverige?
 10. Får man köpa alkohol på taxfree i Sverige?
 11. Hur mycket får man ta in i Sverige från Tyskland?
 12. Kan man beställa sprit från Tyskland till Sverige?
 13. Vart är det billigast att köpa alkohol?
 14. Vad är gränsen för att köpa alkohol i Tyskland?
 15. Hur mycket alkohol kan man ta med till Sverige?

Får man köpa alkohol utomlands och ta med till Sverige?

 • Registrera dig i förväg både i Sverige och i det EU-land som alkoholen ska skickas från.
 • Betala in en säkerhet för alkoholskatten i förväg till Skatteverket.
 • Utfärda ett flyttningsdokument i ett elektroniskt transportkontrollsystem som kallas EMCS – Excise Movement and Control System – och få ett ARC-nummer.
 • Lämna ARC-numret till den person eller företag som ska transportera alkoholen till dig.
 • Lämna en mottagningsrapport i EMCS när du har tagit emot alkoholen.
 • Lämna en deklaration till Skatteverket när du har tagit emot alkoholen.

Tänk på att det finns alkoholbestämmelser som säger att bara den som har fyllt 20 år får föra in sprit, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker till Sverige.

Även om du följer skattebestämmelserna kan det alltså i vissa fall vara otillåtet att föra in alkohol till Sverige. Kontakta Folkhälsomyndigheten om du undrar vad som är tillåtet enligt alkohollagen.

Hur många liter sprit får man ta in i Sverige från Tyskland?

När det gäller alkohol får man inte föra in hur mycket som helt till Sverige om det inte finns grund för det. Hur mycket man får ta med sig är egentligen lite luddigt och de regler som gäller är inte helt enkla att tolka. Det är inte bara mängden alkohol som styr alkoholsort eller procent har inverkan på hur mycket man får ha med sig efter en utlandsresa. Den som tolkar hur mycket alkohol man har med sig, samt om mängden är rimlig är det svenska tullverket som håller till vid de svenska gränserna. De kan stoppa införseln av alkohol om de anser att mängden är för stor eller om de tror att det finns en avsikt att sälja alkoholen. Då kan den som transporterar den straffas på flera olika sätt.

Får man ta me SOG alkohol från Danmark till Sverige?

När det gäller alkohol får man inte föra in hur mycket som helt till Sverige om det inte finns grund för det. Hur mycket man får ta med sig är egentligen lite luddigt och de regler som gäller är inte helt enkla att tolka. Det är inte bara mängden alkohol som styr alkoholsort eller procent har inverkan på hur mycket man får ha med sig efter en utlandsresa. Den som tolkar hur mycket alkohol man har med sig, samt om mängden är rimlig är det svenska tullverket som håller till vid de svenska gränserna. De kan stoppa införseln av alkohol om de anser att mängden är för stor eller om de tror att det finns en avsikt att sälja alkoholen. Då kan den som transporterar den straffas på flera olika sätt.

Hur mycket alkohol får man köpa på Tax Free?

Då gäller dels tullfrihet på varor som sammanlagt inte är värda mer än  700 kronor, dels den så kallade resanderansonen: – En liter sprit eller två liter starkvin. – Två liter vin. Starköl ingår inte i ransonen. Men det totala värdet av ölen man köper med sig får inte överstiga 1 700 kronor tillsammans med de övriga varorna.

För att klassas som spritdryck ska alkoholprocenten vara högre än 22 volymprocent. Starkvin har en volymprocent på mellan 15 och 22 volymprocent medan vin ligger mellan 3,5 och 15.

Vill du föra in mer än resanderansonen tillåter går det att betala tull och punktskatt för varorna. I så fall väljer du den röda ingången dit det aldrig är kö när du passerar tullen.

Hur mycket alkohol får man ta med sig från utlandet?

Det är tingsrätten som beslutar om konkurs. Samtidigt förordnas en konkursförvaltare som är en jurist eller advokat med inriktning på insolvensrätt. Med konkursen uppstår en ny juridisk person, konkursboet, som omhändertar gäldenärens tillgångar. Konkursboet företräds av konkursförvaltaren som har till uppgift att omvandla tillgångarna till pengar så att borgenärerna kan få betalt för sina fordringar. Konkursförvaltaren handlar således i borgenärskollektivets intresse.

Så fort man får vetskap om gäldenärens konkurs ska man anmäla sin fordran till konkursförvaltningen. Detta kan ske genom att man skickar de förfallna obetalda fakturorna eller en uppgift om vad man har betalat i förskott i ett e-postmeddelande eller per post. Man ska vara noggrann med att uppge fordrans belopp, sitt namn, adress och e-postadress. Har man förmånsrätt ska man ange det, vet man inte om ens fordran är förmånsberättigad kan man ta hjälp av en jurist för att ta reda på detta. Konkursförvaltaren kommer att ta upp de anmälda fordringarna i borgenärsförteckningen samt efter kort tid lämna in en konkursbouppteckning. Man kan begära att konkursförvaltningen översänder en kopia av bouppteckningen och förvaltarberättelsen i samband med att fordringsanmälan görs. Ett råd är att gå igenom konkursbouppteckningen och kontrollera om den fordran man har anmält finns med. Konkursbouppteckningen innehåller annan nyttig information, till exempel om borgenärerna kan räkna med utdelning.

Är det lagligt att köpa alkohol på nätet?

Det är sedan 2007 lagligt som privatperson att köpa alkohol online. EU-domstolen har slagit fast detta i ett antal rättsfall, det senaste från 2007 där domstolen underkände Sveriges förbud mot privatimport av alkohol.

Alkoholskatt i samband med vinimport

Hur mycket alkohol får man ta in i Sverige från Tyskland 2023?

Vi svarar på de vanligaste frågorna kring vad som gäller när du handlar alkohol i ett annat land och tar med dig det hem till Sverige.

Jag ska åka till Tyskland och undrar hur mycket sprit jag får ta med mig när jag kommer hem till Sverige?

Hur mycket alkohol får man ta in i Norge 2023?

Äntligen blir det av med en längre husbilsresa i Norge i sommar. Vi har gjort ett par kortare turer med husbilen tidigare och även rest några semestrar med tält för en hel del år sedan. Med släkt i Norge blir det som oftast några kortare besök varje år också. Inför dessa resor har vi egentligen inte förberett oss så mycket, men det finns pengar att spara på att ha lite koll, och det finns även några saker som kan vara värt att känna till om man åker till och från Norge, som ju inte är ett EU-land. Vi gör inte anspråk på att detta ska vara en komplett lista, men hoppas tipsen kan vara till nytta och ge dig en idé om vad som kan vara värt att kolla upp inför din resa.

En av de kommentarerna vi får oftast när vi pratar om att åka till Norge är om det inte är jättedyrt, dubbelt så dyrt och andra varianter på dyrt. Speciellt brukar man nämna att man sett en dyr pizza på menyn någonstans. Ja, Norge har ett högre kostnadsläge än Sverige, men just nu skiljer det åtminstone inte så mycket i värde mellan den norska och den svenska kronan. Det där med pizzan är dessutom oftast en felaktig jämförelse, för i Norge räcker en pizza normalt till 2-3 personer. Det finns även produkter som är billigare i Norge än i Sverige, till exempel är ofta både diesel och gasol billigare.

Får man ta in 80% sprit i Sverige?

I mångas ögon är vi väldigt åldersfixerade. Och vi kan bara hålla med. Att be om legg är en del i vårt arbete med att skydda unga från alkohol.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Får man köpa alkohol på taxfree i Sverige?

I handbagaget får du ta med vätskor som du har köpt på en flygplats efter den punkt där boardingkorten kontrolleras eller ombord på ett flygplan.

Hur mycket får man ta in i Sverige från Tyskland?

Toldregler: Til Sverige från Tyskland – klik her.

Grænsehandel i EU til eget forbrug er fuldstændig lovligt, dette gælder alle varer fra toiletpapir til spiritus, cigaretter og årgangs vine. Helt konkret betyder det, at man frit kan indføre varer købt i Europa til Danmark uden at skulle betale dansk told eller afgifter, såfremt disse produkter altså er til eget forbrug. Eget forbrug forstås som at varerne kun forbruges af en selv, medlemmer af husstanden eller private gæster.

Kan man beställa sprit från Tyskland till Sverige?

Här kan du som privatperson handla dryckesvaror online för att sedan göra en privatimport av alkohol. Det betyder att du själv ombesörjer frakt av dina varor samt att du betalar in den Svenska alkoholskatten. Du hittar utvalda drycker som öl, vin, rom, whisky, cognac och dagligvaror som du kan beställa direkt hem till dig.

Vart är det billigast att köpa alkohol?

Det är fredag och redaktionen kan bara inte undanhålla läsekretsen nyheten om att Spanien är det sjätte billigaste landet när det gäller alkohol. Det visar en undersökning från Eurostat. Bara Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien och Polen är billigare.

Inom EU är skillnaderna stora beroende på om du tar en caña (ett glas öl), vin eller drink i norra Europa eller i östra respektive södra Europa. Enligt den senaste undersökningen från Eurostat är Finland dyrast medan Spanien ligger bland de sex billigaste länderna.

Vad är gränsen för att köpa alkohol i Tyskland?

Packningsavgift endast 20 DKK

I Tyskland gäller följande regler för försäljning av alkohol och tobak till barn och ungdomar.

Hur mycket alkohol kan man ta med till Sverige?

Om du reser till Sverige från ett annat EU-land eller från ett land utanför EU skiljer sig reglerna åt, men det finns tre saker som alltid gäller:

 • Du har fyllt 20 år.
 • Du transporterar eller bär alkoholen själv.
 • Alkoholen är för ditt eller din familjs personliga bruk.

Om du köper alkohol i ett annat EU-land betalar du inga avgifter, förutsatt att du transporterar eller bär alkoholen själv. Alkoholen ska vara för dig eller din familjs personliga bruk.