:

Vad krävs för att få hyra ut fordon?

Innehållsförteckning:

 1. Vad krävs för att få hyra ut fordon?
 2. Kan man lita på GoMore?
 3. Hur startar man biluthyrning?
 4. Måste den som hyr bilen köra den?
 5. Hur mycket kostar det att hyra en bil per dag?
 6. Måste man ha kreditkort för att hyra bil?
 7. Vem äger GoMore?
 8. Hur mycket kan man tjäna på GoMore?
 9. Är biluthyrning lönsamt?
 10. Hur mycket kostar det att hyra bil ett dygn?
 11. Måste man städa en hyrbil?
 12. Måste man städa hyrbil?
 13. Vilken biluthyrare är billigast?
 14. Var är det billigast att hyra bil?
 15. Får jag låna ut mitt kreditkort?

Vad krävs för att få hyra ut fordon?

I samband med bokning/uthyrning av fordonet gör vi en kundkontroll. Har du medvetet misskött fordonet eller inte fullgjort dina åtaganden vid tidigare uthyrning kan detta finnas registrerat i Biluthyrarna Sveriges informationslista. Du nekas då att boka/hyra. Detsamma gäller om du har betalningsanmärkningar etc. Är du ej folkbokförd i Sverige alternativt skriven på en boxadress eller en poste restante adress krävs dubbla kreditkort för du ska få hyra.

För att få hyra måste giltigt körkort uppvisas för vår personal på stationen. Om körkortet är utfärdat i ett utomnordiskt land krävs även pass, EU-legitimation eller svensk ID handling som komplement. Observera att vi inte accepterar äldre typer av papperskörkort även om det är giltigt i hemlandet. Körkortet skall vara inplastat och uppfylla säkerhetskrav enligt EU-standard 2013 eller motsvarande.

Kan man lita på GoMore?

Vælg bilen, som passer dig, der hvor du skal bruge den. Vi har alle typer biler til alle typer formål.

Enten kvikbook bilen eller send en lejeanmodning til ejeren. Første gang du lejer, skal du uploade ID og information om dig selv for at blive godkendt.

Hur startar man biluthyrning?

Welcome to Avis

 Att hyra bil på semestern är det många som gör.  Men frågor om försäkring, lämning och bokning kan för många få biluthyrning att kännas som en djungel. Därför ger Avis Biluthyrning dig sju goda råd på vägen på hur man undviker obehagliga överraskningar och dyra paniklösningar - och får ett hyresavtal som passar just dig. 

Måste den som hyr bilen köra den?

Ska du hyra bil i sommar? Vi har läst hyresavtal och försäkringsvillkor och tipsar om vad du ska tänka på för att ha full koll.

Hur mycket kostar det att hyra en bil per dag?

Baserat på det genomsnittliga dagspriset på € 42 kommer det att kosta cirka € 294 för en vecka om du bokar via vår webbplats.

Baserat på det genomsnittliga dagspriset på € 42 kommer det att kosta cirka € 1 260 för en månad om du bokar via vår webbplats.

Måste man ha kreditkort för att hyra bil?

Ska du hyra bil? Ha ett kreditkort med dig, annars blir det dyrt.

När du skall hämta ut din hyrbil behöver hyrbilsfirman ta en deposition under tiden du hyr bilen. Beloppet varierar, upp till 15 000 kr är inte ovanligt. Depositionen tar de genom att blockera en summa på ditt kreditkortskonto. Ett debetkonto kopplat till ett bankkort accepteras ej eftersom det inte går att blockera en deposition på.

Vem äger GoMore?

Denna artikel berör eller kan beröra information om att placera pengar i finansiella instrument. Historiskt har ett långsiktigt sparande enligt forskningen varit ett bra sätt att få sina pengar att växa. Det finns mycket som talar för att det kommer vara så även i framtiden, men ingen kan förutsäga framtiden och det finns tyvärr inga garantier.

Allt sparande innebär en risk och du kan både tjäna och förlora pengar. I värsta fall är det inte ens säkert att du får tillbaka pengarna du satt in. Därför vill vi, för undvikande av missförstånd, påminna om att:

 • investeringar kan och kommer i perioder att både öka och minska i värde,
 • i värsta fall kan du förlora det hela placerade kapitalet,
 • investera därför aldrig mer än du har råd att förlora,
 • historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning,
 • det är viktigt att själv sätter dig in i det som du investerar i och inte investerar i något du inte förstår, och
 • ta kontakt med en oberoende finansiell rådgivare (lista här) om du är osäker och vill ha tips kring din egen personliga situation.

Precis som vanligt så kan du lyssna på hela den här artikeln som ett poddavsnitt via din poddspelare. Avsnittet finns där poddar finns t.ex. iTunes, Acast, Spotify eller SoundCloud. Du kan även titta på den tillhörande videon via Youtube.

Jan: Varmt välkommen Nora Johnsson! Du är teamleader i Sverige för det danska bolaget GoMore, en miljösmart bildelning av bilar i ditt grannskap.

Jan: När du och jag pratade så sa vi också så att detta är i ett större perspektiv också i delningsekonomi. Carro vad va det du hade hyrt? Något verktyg till trädgården?

Caroline: Ja jag hyrde en häcksax på Hygglo som också är en sådan delningsapp. Då fick jag upp ögonen för det, jag vill inte betala 4000 kronor för en ny som jag använder en gång om året. Det här är ändå rätt bra.

Jan: Nu är vi långt ifrån bilar men vi köpte en borrhammare och då var det någon som garvade åt oss och sa att en genomsnittlig borrhammare används typ under 15 minuter under en hel livstid. Sen började vi låna ut den till alla våra kompisar.

Hur mycket kan man tjäna på GoMore?

Sedan 2007 har vi försökt hjälpa våra följare till en bättre privatekonomi och ett rikare liv genom att dela med oss av vår resa, våra insikter, framgångar och misstag. Varje vecka försöker vi dela med oss av konkreta tips, råd, inspiration så att du kan ta din privatekonomi, ditt sparande och ditt liv till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt. Har du en fråga? Besök gärna forumet på rikatillsammans.se där vi alla hjälps åt. 😊💰 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Är biluthyrning lönsamt?

Vår station i Älvkarleby är permanent stängd. Vi ber om ursäkt för detta men ni hittar oss på fler ställen i Sverige. Närmaste station från Älvkarleby är Gävle, besök stationssida Gävle eller sök efter en hyrbil direkt höger.

Vill du boka hyrbil via telefon ringer du till vår bokningscentral på 0771 – 211 212 där du får personlig service.

Hur mycket kostar det att hyra bil ett dygn?

Idag kan du hyra en normalstor hyrbil med pris från 589 kr/dygn. Du kan säkert komma både billigare och dyrare undan dock, se fler priser här eller ta kontakt med den biluthyrare du tänkt hyra av för att vara säker på att få ett exakt pris.

Men kom ihåg att inte stirra dig blind på priserna, då man enbart pratar om riktpriser inom biluthyrning. Det kan tillkomma fler kostnader och det priset du behöver betala när du lämnar tillbaka hyrbilen kanske inte helt stämmer överens med priset du fick från början.

Idag kan du hyra en normalstor hyrbil med pris från 589 kr/dygn. Du kan säkert komma både billigare och dyrare undan dock, se fler priser här eller ta kontakt med den biluthyrare du tänkt hyra av för att vara säker på att få ett exakt pris.

Men kom ihåg att inte stirra dig blind på priserna, då man enbart pratar om riktpriser inom biluthyrning. Det kan tillkomma fler kostnader och det priset du behöver betala när du lämnar tillbaka hyrbilen kanske inte helt stämmer överens med priset du fick från början.

En stor fördel med hyrbil är att du slipper betala servicekostnaderna för bilen själv. Nyfiken på priserna du slipper betala? På Bavariabil.se kan du läsa om kostnaderna för service på både BMW och Mini Coopers.

Måste man städa en hyrbil?

Oftast brukar hyrbilsförsäkringen som ingår räcka. Vill du inte ta någon risk kan du lägga till fullt skydd när du bokar, men det brukar vara väldigt dyrt att lägga till försäkringar på plats.

Måste man städa hyrbil?

Ja, men det behövs tillstånd från OKQ8. Tänk också på att om du är skriven i ett annat land än Sverige får du, enligt Tullbestämmelser, inte köra hyrbilen till det land du är skriven i. Vid färd utanför Sverige ska du alltid kontakta uthyrande station för aktuell prislista och information. En så kallad ”kör-vidare-försäkring” måste tecknas för hyresperioden. Kostnaden för ”kör-vidare-försäkringen” är från 595 kr inkl. moms.

Ja, du kan kostnadsfritt notera upp till två extraförare på hyresavtalet när bilen hämtas. Detta görs genom att visa körkort eller kopia på körkort (fram – och baksida). Var medveten om att du som hyrestagare ansvarar för samtliga eventuella tillkommande kostnader även om dessa orsakas av extraförare.

Vilken biluthyrare är billigast?

De flesta som hyr en bil vill att den ska vara så billig så möjligt men fortfarande hålla en hög kvalité. Prisvärd helt enkelt! Det bästa sättet att hitta dessa prisvärda och billiga hyrbilar är att använda en sökmotor som söker igenom alla större hyrbilsbolag. Då är det enkelt att hitta en hyrbil till lägst möjliga pris. Vår sökmotor, söker igenom alla uthyrningsbolagen i hela världen inklusive försäkring.

När man hyr en bil räcker det oftast att välja någon av de billigaste bilarna som kommer upp vid sökning, beroende på hur många personer och hur mycket packning man har. I vissa länder är dessa billiga hyrbilar mycket små och då kan det vara värt att gå upp någon kategori. De billigaste bilarna går att boka för mindre än 100 kr per dag i vissa länder. De billigaste länderna att hyra bil i är ofta länderna runt om kring medelhavet, till exempel Spanien, Italien och Kroatien.

Var är det billigast att hyra bil?

Det har aldrig varit så enkelt och billigt att hyra husbil som det är nu med Auto Europe. Det är möjligt att välja mellan populära destinationer över hela världen som Australien, Nya Zeeland, USA, Argentina, Island, Spanien, Sydafrika och många fler. Vare sig ni väljer att resa på en lång semester i Arizona för att se den magnifika Grand Canyon eller om ni är på en spontant weekend resa i Skottland för upptäcka den urbana legenden i Loch Ness, är en modern husbil det mest prisvärda och rofyllda sättet för familjer och vänner att njuta av resan tillsammans. Med Auto Europes hypermoderna sökmotor kan ni välja bland ett stort urval av lyxiga fordon som passar era önskemål bäst. Ni hittar allt från kompakta husbilar som är oerhört bränslesnåla för två till tre personer till stora husbilar med gott om rum för grupper upp till sju personer. Alla husbilar kommer utrustade med kök, toalet, dusch och många andra bekvämligheter ni behöver under er resa vilket gör att ni sparar en slant på hotell och restaurang besök under din resa!

En husbil från Auto Europe ger dig möjligheten att njuta av friheten av att vara en oberoende resenär utan att behöva kompromissa med komfort och bekvämligheten. En husbil ger dig möjligheten att resa vart du vill, när du vill! Om din dröm är att köra längs den berömda Route 66 i USA eller campa under bar himmel medans ni förundras över norrskenet på Island, tveka inte att boka din husbil med Auto Europe redan idag och börja planera ditt äventyr!

Får jag låna ut mitt kreditkort?

Jo då, kreditkort fungerar i minst lika många butiker och nätbutiker som ditt vanliga bankkort. Vårt kreditkort till exempel, är ett Mastercard som funkar i de flesta butiker runtom i världen.

Vissa vill ändå hävda att det allra säkraste betalsättet är kontanter eftersom de fungerar överallt. Men faktum är att allt fler butiker blir helt kontantfria vilket talar emot det resonemanget.