:

Vem kan jag chatta med om jag mår dåligt?

Innehållsförteckning:

 1. Vem kan jag chatta med om jag mår dåligt?
 2. Vart kan man chatta med folk?
 3. Vart kan man skriva anonymt?
 4. Vart kan man prata med någon anonymt?
 5. Vem kan man prata med på natten?
 6. Vart ska man vända sig om man mår psykiskt dåligt?
 7. Hur hittar man folk på whatsapp?
 8. Vem ska man kontakta när mår psykiskt dåligt?
 9. Vem kan hjälpa mig?
 10. Vilket nummer kan man ringa om man mår dåligt?
 11. Vart kan man ringa om man inte mår bra?
 12. När kroppen inte orkar mer?
 13. När man inte mår bra?
 14. Hur gör man sig osynlig på WhatsApp?
 15. Är WhatsApp kopplat till telefonnummer?
 16. Who is Dr Chatta?
 17. What is Chatta & how does it work?
 18. What is chathealth & how does it work?
 19. Where can I download the Chatta app?

Vem kan jag chatta med om jag mår dåligt?

Föreningen Humanisterna har en nationell stödlinje som bemannas av personer som har fått utbildning i att ge medmänskligt stöd.

Du som är under 18 år kan ringa eller chatta med en kurator på Bris, barnens rätt i samhället. Du kan även mejla och få ett svar. De som svarar är utbildade kuratorer som är vana vid att prata om känslor, tankar och hur en har det. Där finns även live-chattar, där du kan prata med andra. 

Vart kan man chatta med folk?

Queep är en av de mest populära chatt-apparna för både iOS samt Android. Enligt utvecklaren nyttjar över 20 miljoner användare plattformen regelbundet. Förutom att röstchatta kan du även skicka och ta emot bilder via appens gränssnitt.

Likt många andra appar i denna genre kan du dessutom söka efter nya kontakter i närheten av där du bor, eller i andra städer via en karta.

Sweet Dates är en populär gratisapp som du kan använda för att prata med främlingar online. Här kan du gruppchatta, alternativt prata med andra anonyma personer en mot en. Denna app erbjuder även en viska-funktion som gör att de meddelanden du skickat försvinner efter en förutbestämd tid.

Premiumversionen erbjuder marginellt bättre funktionalitet, men gratisalternativet bör räcka gott för de flesta.

Vart kan man skriva anonymt?

Idag kommer jag aktivera anonymfunktionen igen här inne på kvinna. Det är många av er som hört av sig till mig om att den saknas.

Funktionen är till för inlägg av mer privata ämnen. Den är absolut inte till för att skriva elaka saker. Den är inte till för att svara på tex hur gammal man var när man fick sin första bh.

Vart kan man prata med någon anonymt?

BrisHär kan du prata med en kurator om sånt som du funderar mycket på eller behöver få hjälp med. Du kan ringa 116 111, mejla eller chatta.

Friends rådgivningFå stöd och hjälp när det gäller mobbning eller utsatthet. Du kan ringa 08-545 519 90 eller mejla.

Jourhavande prästStöd om du behöver någon att prata med. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst. Du kan också chatta eller skriva ett digitalt brev.

AA, Anonyma AlkoholisterHär kan du får hjälp om du dricker för mycket eller för ofta, eller är orolig för någon annan som gör det. Du kan ringa 08-720 38 42 eller mejla.

AlkohollinjenStöd för dig som funderar över dina egna eller någon annans alkoholvanor. Ring 020-84 44 48.

DopingjourenHär kan du skicka in frågor om anabola androgena steroider.

Vem kan man prata med på natten?

Du kan tala om problem i familjen, på arbetet, om ensamhet, sjukdom. Det finns inget som oroar dig som du inte kan tala om.

Du är trygg hos oss, det du berättar stannar här. Vi har avlagt tystnadslöfte,  och för ingenting vidare till myndigheter eller andra. Vi har ingen anmälningsplikt. Vi är anonyma och du som ringer är för oss också helt anonym. Vi hälsar inte med namn och vi kan inte se var du ringer ifrån.

Vart ska man vända sig om man mår psykiskt dåligt?

Du kan må dåligt utan att veta varför. Vissa personer har lättare för att bli oroliga eller nedstämda än andra.

Men ibland finns det saker i livet som gör att du mår sämre än du ska behöva, det här är några exempel:

 • Du har det jobbigt hemma eller i skolan.
 • Du känner att du inte duger som du är.
 • Du är osams med någon eller utsätts för mobbning.
 • Du har varit med om något allvarligt, som våld eller sexualbrott.
 • Du känner sorg eller är i kris för att någon du bryr dig om har blivit allvarligt sjuk eller dött.
 • Du har PMS.

Både dina känslor och din kropp kan påverkas när du mår dåligt. Ibland kan du behöva hjälp för att må bättre. Här kan du läsa mer om olika sätt att må dåligt på och hur du kan få hjälp för att må bättre:

 • nedstämdhet och depression
 • oro - att vara orolig
 • ångest
 • panikångest
 • tvångssyndrom
 • må dåligt efter allvarliga händelser
 • stress
 • ätstörningar
 • skada sig själv
 • sorg och kris.

Hur hittar man folk på whatsapp?

WhatsApp började lansera möjligheten att redigera ett meddelande i maj 2023. Äntligen! Du måste se till att du kör den senaste versionen av appen och sedan följa instruktionerna nedan:

iOS & Android: Chatt > Specifik chatt > Skicka ditt WhatsApp-meddelande > Tryck och håll ned det meddelande du vill redigera inom 15 minuter efter att du skickat det > Redigera > Bekräfta.

Vem ska man kontakta när mår psykiskt dåligt?

Det finns mycket som du kan göra själv för att må bättre och stärka dig själv. Det kan också hjälpa dig att hantera motgångar. Förutom att ta hand om dig själv finns olika färdigheter som går att träna upp.

Dina känslor påverkas av vad du gör, vilka situationer du befinner dig i och hur du tänker om dig själv och saker som händer i ditt liv. Dessa faktorer går att påverka, om man vill och är beredd att göra medvetna förändringar. 

Vem kan hjälpa mig?

Det finns många saker du kan behöva hjälp med och det finns många företagsfrämjare som är villiga att stötta med resurser och agera rådgivare.

Du kan diskutera dina immateriella tillgångar med en företagsfrämjare. Rådgivningen är ofta kostnadsfri. Företagsfrämjaren kan sedan lotsa dig vidare till en specialist inom immaterialrätt, till exempel ett patentombud eller en jurist. Här är ett urval av de största främjarorganisationerna i Sverige.

Vilket nummer kan man ringa om man mår dåligt?

Mår du väldigt dåligt och tänker att livet inte är värt att leva? Har du tankar eller planer på att ta ditt liv? Då ska du inte hålla det för dig själv. Du behöver prata med någon som du har förtroende för, söka vård eller kontakta en stödjour. Det är vanligt med självmordstankar och det finns bra hjälp att få.

Ring genast 112 eller kontakta en psykiatrisk akutmottagning om du mår väldigt dåligt eller funderar på att ta ditt liv.

Vart kan man ringa om man inte mår bra?

Föreningen Humanisterna har en nationell stödlinje som bemannas av personer som har fått utbildning i att ge medmänskligt stöd.

Du som är under 18 år kan ringa eller chatta med en kurator på Bris, barnens rätt i samhället. Du kan även mejla och få ett svar. De som svarar är utbildade kuratorer som är vana vid att prata om känslor, tankar och hur en har det. Där finns även live-chattar, där du kan prata med andra. 

När kroppen inte orkar mer?

Koncentrationsförmågan sviktar. Minnet, sömnen och humöret påverkas, liksom orken till kropp och själ. Var uppmärksam på stressignalerna, så att du kan bromsa i tid.

All stress är inte farlig. Men att stressa mycket och länge, utan att få tillräcklig återhämtning, kan vara skadligt. Över 25 000 patienter remitterades till specialistläkare med diagnosen utmattningssyndrom förra året, enligt Socialstyrelsen. Framför allt kvinnor drabbas.

När man inte mår bra?

Vid en depression känner du dig onormalt nedstämd i princip hela tiden. Många har även lätt att bli irriterade och kan få utbrott över småsaker.

Hur gör man sig osynlig på WhatsApp?

Vid en depression känner du dig onormalt nedstämd i princip hela tiden. Många har även lätt att bli irriterade och kan få utbrott över småsaker.

Är WhatsApp kopplat till telefonnummer?

WhatsApp tilldelar dig inget speciellt telefonnummer, så ditt WhatsApp-telefonnummer är bara ditt mobiltelefonnummer. Men du kan se numret som är kopplat till ditt konto genom att gå till Inställningar och trycka på ditt användarfoto för att öppna din profil.

Längst ner på skärmen finns numret som är registrerat på ditt WhatsApp-konto. Men seriöst, vem glömmer sitt mobilnummer?

Who is Dr Chatta?

 • Dr. Chatta graduated from the Punjab Medical College in 1983. She works in Butler, PA and 3 other locations and specializes in Internal Medicine. Dr. Chatta is affiliated with Butler Memorial Hospital. Based on patient feedback.

What is Chatta & how does it work?

 • Chatta is a simple video chat and messaging platform uniquely integrated into the TV, and specially designed for older people who are uncomfortable with tablets and smart phones. Don’t let your elderly relative feel alone! All directly to a 43” or 50” UHD 4K TV from LG’s professional hospitality range

What is chathealth & how does it work?

 • ChatHealth is a secure and confidential text messaging service for young people, aged 11-19. It provides an easy and anonymous access with a healthcare professional for advice and support. The service provides information about sensitive issues on: Texts will be responded to by the school nursing team within one working day.

Where can I download the Chatta app?

 • This app is available only on the App Store for iPhone and iPad. The unique chatta app has been designed specifically to support the chatta teaching process for children in Early Years, with Special Educational Needs, Learning a New Language and developing Oracy Across the Curriculum.