:

Vem äger Hövding?

Innehållsförteckning:

 1. Vem äger Hövding?
 2. Vilka försäkringsbolag ersätter Hövding?
 3. Vilken Hövding är bäst?
 4. Hur länge kan man ha en Hövding?
 5. Hur säker är Hövding?
 6. Kan man återställa en Hövding?
 7. Vad är skillnaden på Hövding 2 och 3?
 8. Är Hövding 3 bra?
 9. Kan man flyga med en Hövding?
 10. Kan man ha mössa med Hövding?
 11. Kan man ha keps och Hövding?
 12. Vad kostar hövding 3?
 13. Hur tight ska hövding 3 sitta?
 14. Hur länge håller batteriet i en Hövding?
 15. Kan man lita på Hövding?
 16. What is Hövding AB?
 17. What is Hövding 3?
 18. How did Hövding start?
 19. Is Hövding a real product?

Vem äger Hövding?

Idén till Hövding kom i samband med införandet av obligatorisk hjälmanvändning för barn upp till 15 år[3] i Sverige och debatt om hjälmtvång även för vuxna var aktuellt. Anna Haupt och Terese Alstin tog sitt examensarbete i industridesign vid Lunds universitet[4] som tillfälle att prova att utveckla en prototyp på en cykelhjälm som skulle fungera på samma sätt som en krockkudde. [1] I deras studier ingick jämförelsen av accelerometerdata från cykelkrockar mot "typisk" cykling. Hövding innehåller accelerometrar som upptäcker dessa ovanliga rörelser som sedan löser ut krockkudden om rörelsemönster matchar profilen av en krasch.[5] Varje Hövding innehåller också en "svart låda" som registrerar accelerometerdata 10 sekunder innan en utlösning. Dessa data kan användas av Hövdings utvecklare att förbättra produkten. Hövding är konstruerad av ett vattentätt material, och har utbytbara skal som bland annat tillåter färganpassning.

Hövding är CE-certifierad efter att ha genomgått en omfattande process för godkännande av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP).[6] CE-märkning krävs för att en cykelhjälm för att kunna säljas i EU och intygar att hjälmen uppfyller kraven i EU-direktivet för personlig skyddsutrustning.[7] I mars 2015 släpptes Hövding 2.0.[8] Den har ett antal förbättringar baseras på feedback från användarna. Dessa inkluderar förbättringar av vikt, komfort och förändring i placeringen av USB-porten.

Vilka försäkringsbolag ersätter Hövding?

Visste du att cykelhjälm är det bästa skyddet för att minska risken för allvarliga och dödliga skador? Var rädd om dig och investera i en hjälm. Vi vägleder dig till en bra cykelhjälm.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vilken Hövding är bäst?

Hövding har lanserats som världens säkraste cykelhjälm. Men nya tester visar att den har begränsningar.

Vid krock med en bil som färdas 40 km/h hinner huvudskyddet inte blåsa upp sig, och cyklisten slår därmed huvudet rakt i bilhuven.

Det visar tester från det tyska statliga testinstitutet BaST, enligt Folksam.

Hur länge kan man ha en Hövding?

Hövding har lanserats som världens säkraste cykelhjälm. Men nya tester visar att den har begränsningar.

Vid krock med en bil som färdas 40 km/h hinner huvudskyddet inte blåsa upp sig, och cyklisten slår därmed huvudet rakt i bilhuven.

Det visar tester från det tyska statliga testinstitutet BaST, enligt Folksam.

Hur säker är Hövding?

I Länsförsäkringars senaste test av cykelhjälmar ingick tolv traditionella hjälmar och Hövding. För första gången genomfördes ett särskilt test i högre hastighet för att simulera olyckor med elcykel. Resultatet? Hövding fick 5 av 5 stjärnor.

Kan man återställa en Hövding?

En Hövding som har löst ut kan inte återanvändas och ska därför lämnas till återvinningscentralen (ÅVC). 

Observera att du inte ska slänga din Hövding om du har pågående reklamations -eller garantiärende med Hövding. 

Vad är skillnaden på Hövding 2 och 3?

Hövding 3.0 - Bra eller kalkon?

Börjar med att säga att jag inte gjort väldigt mycket sökning än på denna "hjälm" men blev lite nyfiken på vad ni tror om Hövding 3.0? Bra sida att läsa: https://www.if-sakerhet.se/cykelhjalm-hovding-3-0-airbag-for-cyklister.html

Är Hövding 3 bra?

Hövding 3.0 - Bra eller kalkon?

Börjar med att säga att jag inte gjort väldigt mycket sökning än på denna "hjälm" men blev lite nyfiken på vad ni tror om Hövding 3.0? Bra sida att läsa: https://www.if-sakerhet.se/cykelhjalm-hovding-3-0-airbag-for-cyklister.html

Kan man flyga med en Hövding?

Hövding är framtagen för att skydda cyklister och är det bästa huvudskyddet marknaden har att erbjuda idag. Hövding är CE-märkt och kan användas till de allra flesta två-hjuliga cyklar.

Kan man ha mössa med Hövding?

Huvudstorlek: Alla de 3 storlekarna på kragen är anpassade för huvuden som är 52–59 cm i omkrets. Mät vågrätt runt huvudet, 2 cm över ögonbrynet, där huvudet är som bredast. Vänligen notera! Hövding 2.0 är anpassad och testad för nackstorlekar upp till 45 cm och huvudstorlekar upp till 59 cm i omkrets. Huvuden och nackar som är större än dessa mått bör inte använda Hövding 2.0.

Kan man ha keps och Hövding?

Hövding är en airbag som, när olyckan är framme, blåser upp sig som en huva och fixerar din nacke. Den har också en mycket mjuk och skonsam stötupptagningsförmåga.

Själva airbagen är tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Dessutom är det den varmaste cykelhjälmen du kan ha, eftersom du kan använda vilken mössa du vill, utan att försämra funktionen på Hövding.

Enligt vetenskapliga undersökningar är airbagteknologin 8x säkrare än traditionella cykelhjälmar och sensorer inuti kragen läser av cyklistens rörelsemönster 200 gånger per sekund, så snart Hövding är aktiverad.

Vad kostar hövding 3?

Vi har hittat produkten i totalt 26 butiker, varav 16 är betalande kunder hos Prisjakt och har direktlänk till butiken.Butiker kan sälja produkten i flera varianter och olika skick. Ändra inställningar för att styra vilka erbjudande du ser.

Det billigaste priset för Hövding 3 Cykelhjälm just nu är 2 999 kr. Det är den populäraste produkten i kategorin Cykelhjälmar med ett genomsnittligt betyg på 2.7 av 5. Prisjakt jämför priser och erbjudande från 26 butiker.

Hur tight ska hövding 3 sitta?

Marketingcookies används för att spåra besökare gränsöverskridande på hemsidor. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för den enskilda användaren och därmed vara mer värdefulla för utgivare och tredjepartsannonsörer.

Tjänst: AppNexus

Hur länge håller batteriet i en Hövding?

Hövding är framtagen för att skydda cyklister och är det bästa huvudskyddet marknaden har att erbjuda idag. Hövding är CE-märkt och kan användas till de allra flesta två-hjuliga cyklar.

Kan man lita på Hövding?

Jag har inga förutfattade meningar alls. Jag är bara intresserad av risken att stå utan hjälm när man behöver den. Den risken verkar vara större för Hövding, om det sen har någon betydelse för valet är helt upp till var och en.

Ja det är helt upp till var och en. Som jag skrev i mitt första inlägg var mina prioritet säkerheten och att jag kommer använda den, inte börja slarva. Hade jag cyklat mycket i vinterväglag (kanske utan vinterdäck) eller inte haft alternativet att gå till/från jobbet om jag är med i en olycka, ja då hade jag nog inte kunnat välja Hövding. Each to their own.

What is Hövding AB?

Hövding Sverige AB | 4 582 följare på LinkedIn. Ride Safe Feel Free | Hövding started out in 2005 as a master’s thesis by the two founders Anna Haupt and Terese Alstin, who, at the time, were studying Industrial Design at the University of Lund. The project resulted in the concept of an airbag helmet, which won Innovationsbron’s Ideas Grant.

What is Hövding 3?

Hövding 3. In the event of an accident the airbag inflates to protect your head. The next generation in Swedish safety technology is here. Our airbag technology protects up to 8x better than traditional bicycle helmets Hövding registers the cyclist’s movements 200 times/sec.

How did Hövding start?

Hövding started out in 2005 as a master’s thesis by the two founders Anna Haupt and Terese Alstin, who, at the time, were studying Industrial Design at the University of Lund. The project resulted in the concept of an airbag helmet, which won Innovationsbron’s Ideas Grant. This kick-started the process of developing Hövding into a real product.

Is Hövding a real product?

This kick-started the process of developing Hövding into a real product. Hövding Sverige AB | 4 582 följare på LinkedIn. Ride Safe Feel Free | Hövding started out in 2005 as a master’s thesis by the two founders Anna Haupt and Terese Alstin, who, at the time, were studying Industrial Design at the University of Lund.