:

Kan man använda friskvårdsbidrag till massage?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda friskvårdsbidrag till massage?
  2. Vad räknas som friskvård massage?
  3. Är ansiktsmassage friskvård?
  4. Vilka aktiviteter räknas som friskvård?
  5. Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?
  6. Vad ska stå på kvittot för friskvård?
  7. Är massage avdragsgillt?
  8. Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?
  9. Kan man köpa presentkort på massage för Friskvårdsbidraget?
  10. Vad ingår inte i Friskvårdsbidraget?
  11. Hur bokför man massage?
  12. Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?
  13. Är terapi friskvård?
  14. Är bindvävsmassage friskvård?
  15. Får man ta fotvård som friskvård?

Kan man använda friskvårdsbidrag till massage?

Massage är ett viktigt verktyg i Nianas arbete med att öka människors välbefinnande och livskvalitet och i förlängningen också ork och trivsel på arbetsplatsen. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang genom att massage stimulerar cirkulationen som gör att muskler och omkringliggande vävnad fungerar bättre. Ni står för lämpligt massagerum så löser vi resten!

Men det går också bra att den enskilda medarbetaren kommer till oss på Niana Wellness Center i Kista. Vi erbjuder svensk klassisk massage, idrottsmassage och gravidmassage och samtliga behandlingsformer klassas som friskvård.

Vad räknas som friskvård massage?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Är ansiktsmassage friskvård?

Hos oss kan du använda din friskvård Vi tar emot friskvårdbidrag/checkar från Epassi, Hälsoresurs enligt Skatteverkets regler. Kontrollera vilka behandlingar som gäller för dig och din arbetsgivare. Hittar du ingen tid som passar dig så kan vi hjälpa dig att lösa in den till ett Friskvårdskort.

SVENSK KLASSISK MASSAGE 30 min | 600 45 min | 700 60 min | 800 90 min | 1100

Vilka aktiviteter räknas som friskvård?

Ett friskvårdsbidrag är en så kallad personalvårdsförmån för anställda som är skattefri upp till ett visst belopp.

Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad ska stå på kvittot för friskvård?

Exempel på skattefri motion är gymnastik, motionsdans, styrketräning, spinning, simning, bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash samt lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy. Andra former för utövande av motion och annan friskvård är till exempel tai chi, qigong och så kallad kontorsmassage. 

För aktiviteter utan inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten kosta maximalt 1 000 kronor per tillfälle för att vara av mindre värde och skattefritt.

Är massage avdragsgillt?

Kiropraktik benämns av skatteverket som sjuk-/hälsovård vilket är momsbefriat. Mer om det i skatteverkets information HÄR:

Kiropraktik räknas följaktligen inte till skatteverkets kategori “Motion och friskvård” och kan därför inte dras av under benämningen friskvård. Friskvård enligt skatteverket består av momsbelagda aktiviteter och behandlingar som ska erbjudas företagets alla anställda, t.ex. kontorsmassage eller träningskort.

Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?

Hos oss på Studio Aroma kan du använda ditt friskvårdsbidrag för flera olika behandlingar. Om ditt friskvårdsbidrag håller på att brinna inne vid årsskiftet så kan du lösa ut det idag och använda det 6 månader framåt för friskvårdsbehandlingar. Du kan köpa dina behandlingar direkt hos oss.  Vi skriver då in ditt namn och Personnummer på kvittot som du  redovisar för din arbetsgivare. Du kan också köpa friskvård hos oss genom ePassi, BENIFY och WELLNET (Se länkar ovan).

Det är upp till din arbetsgivare hur mycket du får i friskvårdsbidrag årligen och på vilka tjänster du får använda det. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak på 1000kr per behandling och 5000kr per person och år.

Kan man köpa presentkort på massage för Friskvårdsbidraget?

Friskvård är ett samlingsbegrepp för aktiviteter som är tänkta att främja de anställdas hälsa. Det kan röra sig om motionsaktiviteter eller sportutövande – men även behandlingar som lindrar stelhet eller smärta.

Friskvårdsbidraget är ett bidrag som arbetsgivare kan välja att ge sina anställda. Det finns inget krav på att varje arbetsplats ska ha ett friskvårdsbidrag. Friskvårdsbidraget är helt skattefritt och avdragsfritt, vilket betyder att varken arbetsgivaren eller den som nyttjar bidraget behöver betala skatt på beloppet. Detta gäller om friskvårdsbidraget är mindre än 5 000 kronor, om friskvårdsbidraget skulle vara större än 5 000 kronor behöver hela beloppet beskattas (och inte bara det belopp som överstiger 5000kr).

Skatteverket anger vissa krav som behöver uppfyllas för att friskvårdsbidraget ska kunna nyttjas:

  • Vara av mindre värde (Skatteverket definierar 5000kr som mindre värde)
  • Rikta sig till hela personalen
  • Ska inte gå att byta mot pengar

Vad ingår inte i Friskvårdsbidraget?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Hur bokför man massage?

Vissa funktioner kräver en betalplan

Som arbetsgivaren kan man erbjuda sin personal personalvårdsförmån i form av motion och annan friskvård av enklare slag. Om den anställda har kostnad för till exempel gym, ridlektioner eller annan motion kan arbetsgivaren mot kvitto betala ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5000 kronor per år. Detta är ett totalbelopp som gäller den anställdas utgifter för både motion och annan friskvård. Arbetsgivaren kan ersätta en anställds utlägg för årskort klippkort eller enkelbiljetter elektroniska varianter av årskort, klippkort eller enkelbiljetter. Läs mer hos Skatteverket.

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

Är du en av dem som inte nyttjar ditt friskvårdsbidrag? I så fall är det tid att tänka om. Listan över saker du kan göra för ditt friskvårdsbidrag är lång och det finns garanterat saker som passar dig. På Hagabadet har vi flera hälsosamma aktiviteter som är tillåtet att spendera sitt friskvårdsbidrag på.

Att få friskvårdbidrag från sin arbetsgivare är en förmån som ska ge möjlighet till hälsa och motion. Vad som gäller för ditt friskvårdsbidrag bestäms av din arbetsgivare som i sin tur utgår från skatteverkets regler för friskvårdsbidrag.

Är terapi friskvård?

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för stresshantering hos mig. Du kan också be din arbetsgivare om samtal med mig såsom “Förebyggande behandling” eller “Rehabilitering” som är avdragsgillt för din arbetsgivare. Dessa regler gäller också för företagare i aktiebolag. I enskilda firmor kan du komma till mig i förebyggande behandling eller rehabilitering.

#friskvårdsbidrag #rehabilitering #avdragsgillt #företagare #anställd

Är bindvävsmassage friskvård?

OBS! VI INVÄNTAR BESKED FRÅN SKATTEVERKET ANGÅENDE MASSAGE MED LPG!

Då det har kommit till vår kännedom, att Skatteverket tidigare inte har godkänt hälsofrämjande massage med LPG som "friskvård" tidigare, så har vi skickat in förfrågan och inväntar besked innan vi kan erbjuda bindvävsmassage med LPG Alliance. Då det är en av de allra mest hälsofrämjande behandlingar vi känner till, så hoppas och tror vi på att Skatteverket godkänner denna behandling.

Får man ta fotvård som friskvård?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A