:

Vilket land kommer Axkid ifrån?

Innehållsförteckning:

 1. Vilket land kommer Axkid ifrån?
 2. Vad är det för skillnad på Axkid Minikid 1 och 2?
 3. Vad är ASIP?
 4. Hur länge håller en Axkid Minikid?
 5. Är Axkid bra?
 6. Är det lag på bilbarnstol i Sverige?
 7. Kan 3 åring sitta framåtvänd?
 8. Kan man ha Axkid Minikid framåtvänd?
 9. Hur länge kan man ha en bilbarnstol?
 10. Varför ska man inte köpa begagnat babyskydd?
 11. Vad är säkrast ISOFIX eller bälte?
 12. Får man köra barn under 3 år utan bilbarnstol?
 13. Kan 2 åring sitta framåt i bilen?
 14. När kan man börja använda bälteskudde?
 15. Kan en 4 åring sitta i framsätet?
 16. Who is axkid?
 17. What is axkid minikid 4?
 18. Is axkid a safe booster seat?
 19. Who is axkid?
 20. What is axkid minikid 4?
 21. Is axkid a safe booster seat?

Vilket land kommer Axkid ifrån?

It looks like you were misusing this feature by going too fast. You’ve been temporarily blocked from using it.

If you think that this doesn't go against our Community Standards, let us know.

Vad är det för skillnad på Axkid Minikid 1 och 2?

Axkid Minikid 2 är känd för att vara en av stolarna på marknaden som tillåter bakåtvänt åkande allra längst. Med ett nytt nackstöd ökar nu rygglängden med 2 cm, vilket innebär att Axkid Minikid nu går att använda ÄNNU längre. Eftersom bakåtvänt bevisligen är upp till fem gånger säkrare är vi mer än glada över att erbjuda extra säkerhet ännu längre.

Vad är ASIP?

Följande bild presenterar de mest använda betydelserna av ASIP. Du kan ner bildfilen i PNG-format för offline användning eller skicka det till dina vänner via e-post.Om du är webbansvarig för icke-kommersiell webbplats, var god och publicera bilden av ASIP-definitioner på din webbplats.

Hur länge håller en Axkid Minikid?

×

Vi har stort förtroende för våra produkter. Det betyder att om vår bilbarnstol inte passar i din bil får du tillbaka dina pengar!

Är Axkid bra?

Typ av bilbarnstol: Bakåtvänd Förankringsmetod: ISOFIX PLUS-test godkänd: Ja Viktkapacitet: 23 kg Förlängningsbart rygg-/nackstöd: Ja Viloläge: Ja Kan fällas under färd: Ja Vikt: 10 kg Höjd sittyta till högsta kant: 76 cm Bredd: 44 cm Bältesupphängning: Nej Mått: 44 x 82 x 54 cm ISOFix: Ja

Axkid ONE är en bilbarnstol för barn mellan 0-7 års ålder eller maxvikt 23 kg. Det gör att du kan använda den väldigt länge, en stor fördel enligt oss. 

Axkid ONE har ett otroligt benutrymme och är lätt att justera och ändra inställningar på. Detta är en stabil och säker bilbarnstol som är väl värd sitt pris. Godkänd enligt I-Size och plustestad upp till 125 cm. 

 • Installeras på 30 sekunder
 • Generöst benutrymme
 • Stabil och rejäl konstruktion
 • Enkel att justera

Är det lag på bilbarnstol i Sverige?

Vad säger lagen om bakåtvänt åkande? Är det olagligt att låta ett barn på 1,5 år åka i en framåtvänd bilbarnstol?

Tyvärr reglerar inte lagen vilket håll barn ska sitta i bilen. Men då de flesta små barn i Sverige färdas bakåtvända i bilen är detta en stor bidragande orsak till det låga antalet dödsfall. Det står i lagen att "Skyddsanordningen ska vara lämplig för barnet samt monterad och användas som den är avsedd." Enligt vår mening är det direkt olämpligt att sätta ett barn på 1,5 år framåtvänt, men än så länge får vi lita till föräldrarnas sunda förnuft.

Kan 3 åring sitta framåtvänd?

Folksams nya undersökning visar att 90 procent av alla barn från nyfödda fram till tre års ålder sitter bakåtvänt när de färdas i bil – samtidigt är det bara 29 procent av alla 4-åringar som åker bakåtvänt. Att undersökningen visar att tre av tio föräldrar vänder sina barn redan vid tre års ålder är oroväckande. Den nationella rekommendationen är att vända först vid 4–5 års ålder då risken att skadas är fem gånger så hög i en framåtvänd bilbarnstol.

Ny undersökning som Folksam låtit göra tillsammans med Kantar Sifo visar hur länge barn åker bakåtvänt i bil. Antalet 4-åringar som sitter bakåtvänt har femdubblats jämfört med den första undersökningen Folksam gjorde 2006 – trots det är andelen bakåtvända 4-åringar fortfarande förhållandevis låg. För att sträva efter noll döda och svårt skadade barn i trafiken måste användningen av bakåtvända stolar i de äldre åldersgrupperna öka.

Kan man ha Axkid Minikid framåtvänd?

Missa inte att först läsa vår stora guide med allt ni bör tänka på innan ni köper en bilstol.

Axkid Minikid 2 har en hel del uppdateringar på sin nya modell. Även på den gamla modellen kunde nackstödet anpassas efter barnets längd, men nyheten när det gäller just den detaljen är att nackstödet har blivit betydligt tjockare och mjukare. Det ger ett mycket bättre stöd och större komfort, när barnet vilar och sover i stolen. 

En extrakudde som gör det bekvämare för de allra minsta familjemedlemmarna ingår också i den nya modellen. Den kan du sedan ta bort när barnet vuxit ur den. 

Glädjande nog har Axkid också satsat på ett väl utvecklat sidokrockskydd i den här modellen. Det patenterade systemet ASIP (Axkid Side Impact Protection) Ger barnet optimalt skydd vid en krock från sidan.

Klädseln på Axkid Minikid 2 går att ta av och tvätta. Alla som har barn i bilbarnstol vet hur snabbt de blir smutsiga, både av mellanmål och leriga stövlar. På Axkid Minikid 2 är klädseln ännu lättare ta av än på originalmodellen, vilket gör det enklare och smidigare att ofta tvätta klädseln för att hålla den fräsch. Tyget kan tvättas i 30 graders maskintvätt.

Funktionen med fem olika lutningslägen gör att stolen ger komfort för spädbarn, likväl som för äldre barn. När barnet är litet kan du ha den största lutningen på och fäller sedan upp stolen successivt, i takt med att barnet växer. Det gör att barnet får mer benutrymme i takt med att hen växer. Det här är en väldigt enkel funktion som ändå gör otroligt mycket för kvaliteten på stolen. 

Axkid Minikid 2 har inget ISOFIX-fäste, vilket har sina för- och nackdelar. Det innebär att bilbarnstolen passar i alla bilmodeller, samt både i bak och fram sätet. På minussidan ligger att ISOFIX-fästen minskar risken för felmontering betydligt. 

Däremot har Minikid lyckats alldeles utmärkt att komplettera med smarta bältesfunktioner och stolen är lätt att få stadigt på plats. Dessutom finns ett kraftigt stödben som du fäster mellan stolen och bilgolvet.

Hur länge kan man ha en bilbarnstol?

Hur länge kan man använda en bilbarnstol innan den blir för gammal?

Man brukar beräkna att en bilbarnstol har en livslängd på ungefär 10 år, men livslängden kan både bli kortare och längre beroende på hur den hanteras.

Varför ska man inte köpa begagnat babyskydd?

För att få reda på hur länge ett babyskydd håller, och hur man bäst sköter skyddet, bör man läsa om produkten på nätet eller i den produktbeskrivning som eventuellt medföljer. Köper man begagnat är det dock inte säkert att produktbeskrivning finns kvar, men det går med all sannolikhet att hitta relevant information via leverantörens eller tillverkarens hemsida, alternativt via en så kallad jämförelsesajt.

Enligt NTF, som står för Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, bör ett babyskydd bytas ut efter cirka fem år. Främst för att babyskyddet utsätts för mycket slitage, men också för att materialet åldras i samma takt som skyddet.

Det är viktigt att köpa rätt sorts produkter till barn, i synnerhet då de ska nyttjas i bilen. Därför finns det särskilt utformade skydd i form av bland annat babyskydd, men även bilbarnstolar, bältesstolar och bälteskuddar. Anledningen till att dessa produkter behöver vara särskilt utformade är för att bilens originalbälten, säten etcetera är anpassade efter en vuxen persons kroppsstorlek i första hand och inte för barn.

Förutom att följa ovanstående råd vad gäller instruktioner, montering och regelmässigt korrekta installationer, bör du också kontrollera så att bilbarnstolen passar barnets vikt och längd. Köper du begagnat kan det vara svårare att få till ett så kallat öppet köp, men det är väldigt viktigt att prova bilbarnstolen i den eller de bilar barnet ska åka i.

Du vet att stolen är för liten om barnets huvud sticker utanför med en tredjedel ovanför stolens övre kant. Var också noga med att kontrollera så att du faktiskt köper en stol som passar barnets vikt. Både vilken längd och vikt på barnet som barnstolen fungerar med bör stå angivet i beskrivningen i annonsen.

Det är också viktigt att veta vilka risker det kan medföra att köpa en begagnad bilbarnstol. Först och främst bör du försöka ta reda på om stolen varit inblandad i någon form av olycka, eftersom det kan finnas skador i materialet som inte alltid syns utanpå. Alla former av material åldras och får därmed sämre krockegenskaper över tid.

Vad är säkrast ISOFIX eller bälte?

Jag får många frågor gällande ISOFIX, vad är det egentligen, är det bättre eller sämre att sätta fast sin bilstol med bilens bälten än ISOFIX, vad är säkrast och vilka stolar respektive bilar har ISOFIX.

Även jag som jobbar i branschen och har en litet barn tycker att det ibland kanvara lite knöligt att veta vad som gäller och inte och när det är dags att byta bilstol. Jag ska försöka reda ut lite begrepp till er och information så det blir lättare för er att välja rätt bilbarnstol till ert barn.

Får man köra barn under 3 år utan bilbarnstol?

Barnets huvud är stort och tungt i förhållande till kroppen, och nacken är bräcklig. När en bil krockar kastas barnets huvud framåt och bakåt med våldsam kraft. För att barnet ska kunna klara en sådan påfrestning behövs extra skydd i bilen.

  Alla barn som är kortare än 135 centimeter ska använda en särskild skyddsanordning i bilen, det vill säga babyskydd, bilbarnstol, bältesstol eller bälteskudde. Läkare och forskare rekommenderar att barn ska använda bältesstol eller bälteskudde tills de är 10–12 år. 

Till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets känsliga huvud och hals. Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Därför ska du inte vända ditt barn för tidigt. Rekommendationen är att barn sitter bakåtvända så länge som möjligt, normalt tills de är ungefär fyra år. 

Kan 2 åring sitta framåt i bilen?

Om du väljer att köpa ett “klassiskt” babyskydd brukar du kunna använda det tills barnet är cirka 12 månader. Babyskydd har ett bärhandtag som gör det enkelt att ta med dig utanför bilen. Babyskydd installeras alltid bakåtvänt i bilen antingen med bilbältet eller med en ISOfix-bas. Båda alternativen är lika säkra vid korrekt montering.

När kan man börja använda bälteskudde?

En baby ska sitta fastspänd i ett så kallat babyskydd som är speciellt anpassat efter barnets storlek. Babyskydd ska placeras bakåtvänd och kroppen ska vila stadigt och bekvämt med skydd för hela barnets huvud. Om babyskyddet placeras i passagerarsätet fram är det väldigt viktigt att krockkudden är urkopplad.

Hur länge du ska använda babyskydd beror på babyskyddets maxvikt eller maxlängd. Har maxvikten passerats eller om ditt barn har vuxit ur babyskyddet (huvudet når upp till kanten) ska du byta till bakåtvänd bilbarnstol.

Babyskydd finns i många olika modeller från flera olika tillverkare. Prata med din Volvohandlare eller butiken där du köper babyskyddet för att försäkra dig om att det passar din bil. Följ alltid tillverkarens anvisningar vid montering.

Kan en 4 åring sitta i framsätet?

Många tror att det är farligare att ha en bakåtvänd stol i framsätet än i baksätet. Men så är inte fallet, bara man har kopplat ur eventuell krockkudde. Det kan till och med vara en fördel att barnet sitter bakåtvänt i framsätet, dels för att du själv har full uppsikt över ditt barn och dels för att det i bilens framsäte oftast finns mer plats vilket gör att barnet kan sitta bakåtvänt på sin plats i framsätet under lång tid vartefter det växer.

Who is axkid?

With our beginnings firmly rooted in the art of Swedish engineering, combined with a focus on safety and a passion for children’s right to security, Axkid was founded in Gothenburg, Sweden, in 2009. We’re a company where being knowledgeable and driven are two sides of the same coin.

What is axkid minikid 4?

Axkid Minikid 4 is a secure and spacious car seat with extensive smart features designed with a Swedish safety mindset. With up to 30cm legroom, dynamic headrest technology, and easy 60-second installation, the Minikid 4 is flexible and adaptable to your child's needs, making it a family hero New!

Is axkid a safe booster seat?

Axkid Nextkid is a safe, adaptable, and comfortable high back booster seat designed to grow with your child and fit seamlessly into your car. With its four-step expanding side wings, adjustable headrest, and soft premium textile, it provides maximum comfort and safety for children up to 150cm. Why rear-facing is safer.

Who is axkid?

 • With our beginnings firmly rooted in the art of Swedish engineering, combined with a focus on safety and a passion for children’s right to security, Axkid was founded in Gothenburg, Sweden, in 2009. We’re a company where being knowledgeable and driven are two sides of the same coin.

What is axkid minikid 4?

 • Axkid Minikid 4 is a secure and spacious car seat with extensive smart features designed with a Swedish safety mindset. With up to 30cm legroom, dynamic headrest technology, and easy 60-second installation, the Minikid 4 is flexible and adaptable to your child's needs, making it a family hero New!

Is axkid a safe booster seat?

 • Axkid Nextkid is a safe, adaptable, and comfortable high back booster seat designed to grow with your child and fit seamlessly into your car. With its four-step expanding side wings, adjustable headrest, and soft premium textile, it provides maximum comfort and safety for children up to 150cm. Why rear-facing is safer.