:

Vilken massage ingår i friskvård?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken massage ingår i friskvård?
 2. Är ansiktsmassage friskvård?
 3. Vilka aktiviteter räknas som friskvård?
 4. Är thaimassage friskvård?
 5. Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?
 6. Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?
 7. Kan man ta ansiktsbehandling på friskvård?
 8. Vad ingår i friskvård 2023?
 9. Får man friskvårdsbidrag för fotvård?
 10. Vad är skillnad på thaimassage och oljemassage?
 11. Vad ingår inte i Friskvårdsbidraget?
 12. Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?
 13. Är bindvävsmassage friskvård?
 14. När får man nya friskvårdsbidrag 2023?
 15. Vad är godkänt som friskvårdsbidrag?

Vilken massage ingår i friskvård?

Klassisk massage kallas ofta svensk massage utomlands och går ut på att lindra muskelspänningar med hjälp av tekniker såsom knådningar, cirkulerande tryck, töjningar och tapotement (en knackanderörelse med sidan av handen).  

Förebyggande massagebehandlingar av enklare slag utförda av naprapat, fysioterapeut eller kiropraktor är godkända friskvårdsaktiviteter. Behandlingar som syftar till att rehabilitera skador är dock inte godkända.  

Akupressur kallas akupunktur utan nålar, och är en mjuk behandlingsform där akupressören trycker med fingrarna på olika punkter för att uppnå smärtlindring.  

Är ansiktsmassage friskvård?

Ansiktsmassage friskvård 40min 695kr En avstressande och avkopplande stund för ansikte, hals och dekolletage Behandlingen inleds med rengöring, för att sedan masseras i en enzympeeeling under ånga, följt av en avstressande ansiktsmassage samt avslutande produkter.

Uppgradera din ansiktsmassage: Lägg till tid för att få exempelvis portömning eller AHA-pensling. OBS! att detta tillägg kan EJ betalas som friskvård och måste betalas privat på plats. Dessa tillägg ingår alltså inte inom ramen för friskvård, men det möjliggör en längre och mer omfattande behandling för dig som önskar det.

Vilka aktiviteter räknas som friskvård?

Den här listan innehåller alla de aktiviteter som skatteverket tidigare godkänt som skattefri förmån (friskvårdsbidrag).

Är thaimassage friskvård?

TTELA – före detta Trollhättans Tidning och Elfsborgs Läns AllehandaChefredaktör och ansvarig utgivare: Fredrik Hofflander

Adress: TTELA, Drottninggatan 7, 461 32 Trollhättan

Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?

Ett friskvårdsbidrag är ett fast belopp som arbetsgivare ger till en anställd att spendera på hälsorelaterade aktiviteter. Det erbjuds vanligtvis som en årlig budget till varje anställd. Bidraget kan användas för att betala för exempelvis:

Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?

Hos oss på Studio Aroma kan du använda ditt friskvårdsbidrag för flera olika behandlingar. Om ditt friskvårdsbidrag håller på att brinna inne vid årsskiftet så kan du lösa ut det idag och använda det 6 månader framåt för friskvårdsbehandlingar. Du kan köpa dina behandlingar direkt hos oss.  Vi skriver då in ditt namn och Personnummer på kvittot som du  redovisar för din arbetsgivare. Du kan också köpa friskvård hos oss genom ePassi, BENIFY och WELLNET (Se länkar ovan).

Det är upp till din arbetsgivare hur mycket du får i friskvårdsbidrag årligen och på vilka tjänster du får använda det. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak på 1000kr per behandling och 5000kr per person och år.

Kan man ta ansiktsbehandling på friskvård?

Passar dig som sitter mycket vid datorn och ofta känner en spänning i huvud, nacke & axlar. En härligt avstressande friskvårdsbehandling som börjar med ansiktsrengöring, och sedan övergår i en spänningsupplösande massage i ansikte, dekolletage, nacke, axlar & hårbotten. Vi avslutar behandlingen med dag/nattkräm anpassad till din hudtyp & givetvis storfavoriten Ice Power för en långvarigt avslappnande effekt.ca 30 min

Aurvedisk ansiktsmassage - 795krEn Indisk Ayurvedisk ansiktsmassage som mjukar upp spända muskler i ansiktet. Ett ljuvligt lent Ayurvediskt instrument används som hjälper till att ge ansiktet en extra spänst och lyster. Inkl. Rengöring, peeling samt fuktkräm. 

Vad ingår i friskvård 2023?

Hur stor eller liten får då friskvårdspengen vara? Jo såhär: det är upp till varje arbetsgivare att bestämma bidragets storlek. Skatteverket har dock satt ett tak på 5 000 kronor för att friskvårdsbidraget ska förbli skattefritt. Du kan som arbetsgivare välja att betala ut ett högre belopp än så, men då ska den anställde förmånsbeskattas för hela summan.

För aktiviteter utan inslag av motion, såsom massage, finns det en övre gräns på 1 000 kronor per tillfälle för att de ska kunna erbjudas inom ramen för det skattefria friskvårdbidraget.

Får man friskvårdsbidrag för fotvård?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård.

För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms. När du vill ha ett friskvårdskvitto till din arbetsgivare så bokar du någon av följande behandlingar.

Vad är skillnad på thaimassage och oljemassage?

Massageterapeuten använder händer, fingrar, armbågar och knän och massagen löser upp spänningar och blockeringar, ökar blodcirkulationen och flödet av lymfvätska.

Malisa utför thaimassage hos Aktiv Kvinna.

Vad ingår inte i Friskvårdsbidraget?

Som företagare och arbetsgivare har du möjlighet att erbjuda dina anställda friskvårdsbidrag som en skattefri personalförmån, men det finns regler som du måste följa.

Friskvårdsbidraget är exempel på en personalvårdsförmån. Sådana kännetecknas av att vara av mindre värde och ha till syfte att skapa trivsel i arbetet.

Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?

En trevlig nyhet är att skidåkning är godkänt som skattefri friskvårdsförmån. En självklarhet tycker vi med tanke på att man är ute och andas frisk luft samtidigt som man tränar både kondition och styrka. Allt i kombination med en rejäl dos livsnjut såklart!

Hur använder jag friskvårdsbidraget när jag köper liftkort? För att du ska kunna nyttja friskvårdsbidraget när du köper liftkort behöver du ett kvitto som bevisar att det är just du som har använt liftkortet – vilket du redovisar till din arbetsgivare. Därför är det viktigt att endast göra ett köp per kvitto om ni är fler i familjen som ska utnyttja friskvårdsbidraget. När du gör ditt köp i vår onlinebokning registreras ditt liftkort tillsammans med ditt namn direkt på bekräftelsen. Om uppgifterna i bekräftelsen inte räcker kan man logga in på ”min sida” via en dator då det inte alltid fungerar via telefon. För att logga in använder du din mailadress du angav när du bokade samt en kod som följde med i bekräftelsen. Saknas eller fungerar inte koden i bekräftelsen kan du alltid fråga om en ny bekräftelse via inloggningssidan. Det går även att komma in på ”min sida” via bekräftelsen genom att klicka på den gröna rutan i bekräftelsen där det står ”hantera min bokning”. När man loggat in har man möjlighet att skriva ut det dokument som heter bekräftelse/ faktura där alla uppgifter finns med. Vi kan inte ordna kvitton för liftkort som ingår i en paketbokning, dvs ett erbjudande där både boende och liftkort ingår.

Är bindvävsmassage friskvård?

Hela listan: Alla aktiviteter som godkänns för friskvårdsbidrag

Floating, biljard, alpackavandring och körsång • Vissa godkänns – andra inte

När får man nya friskvårdsbidrag 2023?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Vad är godkänt som friskvårdsbidrag?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.