:

Hur får jag en digital brevlåda?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får jag en digital brevlåda?
 2. Vilken är den bästa digitala brevlådan?
 3. Vad har hänt med Digimail?
 4. Är digital brevlåda gratis?
 5. Vem är ägare till Kivra?
 6. Hur säker är Kivra?
 7. Är Kivra gratis?
 8. Finns inte Digimail längre?
 9. Vad är Kivra förkortning av?
 10. Hur gör man för att slippa Kivra?
 11. Vad händer om man tar bort Kivra?
 12. Vilka är anslutna till Kivra?
 13. Vilket konto är kopplat till Kivra?
 14. Vill inte ha mina räkningar i Kivra?
 15. Vad händer med Kivra när man dör?
 16. What is a digital mailbox in Sweden?
 17. Why should you join Sweden's fastest growing digital mailbox?
 18. What are the different types of digital mailboxes?
 19. Why do you need a digital mailbox from e-Boks?
 20. What is a digital mailbox in Sweden?
 21. Why should you join Sweden's fastest growing digital mailbox?
 22. What are the different types of digital mailboxes?
 23. Why do you need a digital mailbox from e-Boks?

Hur får jag en digital brevlåda?

 • Du får en digital kopia av anmälan när du gjort en brottsanmälan eller anmälan om förlust till Polismyndigheten. 
 • Om du söker äldre anmälningar kan du endast få dina egna anmälningar gjorda efter den 10 juni 2018 till den digitala brevlådan.

Vilken är den bästa digitala brevlådan?

Här ser du vilken post du får från Skatteverket i din digitala brevlåda:

*  OBS! Grundbesluten om skatterna samt avgifterna vid försenad betalning skickas från Transportstyrelsen. Skatteverket hanterar omprövningar, överklaganden, anstånd, befrielser, m.m.

Vad har hänt med Digimail?

Privatpersoner och företag som har valt Digimail och vill fortsätta att ta emot digital post från offentliga aktörer digitalt behöver skaffa en ny digital brevlåda.

Är digital brevlåda gratis?

En digital brevlåda är en tjänst där du sparar dina brev i molnet och kan nå dem via en webbsida eller i en app. Du kan få en notifiering i mobilen eller mejl då ett nytt brev dyker upp. Sedan kan du gå in och läsa det på skärmen eller skriva ut det om du hellre vill det. Alla brev är lagrade centralt så du behöver aldrig vara orolig för att de försvinner. Förutsatt att du inte själv väljer att radera dem.

Den första digitala brevlådan blev lanserad i Sverige 2012. Men redan 2019 fanns det fyra leverantörer varav några både levererar brev från myndigheter och företag.

Vem är ägare till Kivra?

Data senast uppdaterad 2023-09-14.

Kivra AB äger eller kontrollerar följande bolag genom en eller flera verkliga huvudmän.

Hur säker är Kivra?

Vi ställer höga krav på säkerheten. Och värnar om din integritet. Här har vi samlat information om hur vi hanterar data.

Du loggar in på Kivra med Mobilt BankID. Allt innehåll i din digitala brevlåda är krypterat och lagras säkert i våra system i Sverige.

Är Kivra gratis?

Kivra Plus är precis som det låter. En smart extratjänst för dig som vill få ännu bättre koll på dina viktigheter. Med Kivra Plus kan du ladda upp fler livsdokument, skanna dokument, fota av och betala pappersfakturor och skapa dina egna kategorier. Kivra som du är van vid, men ett litet extra plus i kanten. Mer Kivra, helt enkelt.

Skapa en trygg plats för alla dina livshändelser. Avtal, betyg, vigselbevis, renoveringsfakturor och mycket annat. Sammanlagt upp till 1 000 dokument.

Finns inte Digimail längre?

Du som har en digital brevlåda får automatiskt viss information från Pensionsmyndigheten till den, till exempel ditt orange kuvert, beslut om allmän pension och beslut om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd.

Vad är Kivra förkortning av?

Vi är som du. Vi har sprättat kuvert, rabblat OCR-nummer och staplat papper på mikron. Tills vi kom på ett bättre sätt.

Handen på hjärtat – ingen blir glad av ett fönsterkuvert. Allra minst naturen. Kivra började som en ljusgrön frågeställning. Måste träd bli A4? Varför all denna pappersmassa?

Hur gör man för att slippa Kivra?

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Kivra.

Hur gör jag om jag inte vill vara medlem längre? Måste jag betala avin jag fått i Kivra?- Nej, vill du inte längre vara medlem så behöver du inte betala din medlemsavi. För att slippa få meddelanden behöver du logga in i Kivra och kastar medlemsavin. Hör också av dig till Medlemsservice, så slipper du få fler utskick från oss.

Vad händer om man tar bort Kivra?

Just nu får vi många frågor om digital faktura i Kivra. Har du beställt ett digitalt vaccinationsbevis får du per automatik fakturor från NSVA och övrig myndighetspost. Du kan enkelt ändra hur du vill får din post i Kivras app.

Vilka är anslutna till Kivra?

Hur kommer jag igång med Kivra? Pil

Det är enkelt att registrera dig hos Kivra med BankID. Du kommer då automatiskt att få dina privatlåneavier för ditt Coop Privatlån från MedMera Bank, men även digital post från andra företag och myndigheter som är anslutna till Kivra. Registrera dig här.

Vilket konto är kopplat till Kivra?

I Kivra får du digitala fakturor från de myndigheter och företag som du har en relation till. Betalningar i Kivra är enkelt och sker utan fördröjning, på samma sätt som om du hade betalat direkt via din internetbank. När du är ansluten till Kivra kommer dina hyresavier automatiskt till den digitala brevlådan och du får inte längre några pappersfakturor.

Du behöver ett Mobilt BankID för att ansluta dig til Kivra. Att skapa konto tar bara några minuter. Post från myndigheter och andra anslutna företag kommer sedan att automatiskt levereras till din inkorg i Kivra. Loggar in på din Kivra gör du via kivra.se eller i Kivras app. Du hittar den i AppStore eller GooglePlay.

Vill inte ha mina räkningar i Kivra?

Får först info om för många anrop o att återkomma senare. Därefter vid nästa försök att betala fakturan får man reda på att fakturan redan ligger för betalning. I inkorgen i Kivra markeras den som ohanterad. Moment 22.

Vart i h**vete ställer man in så detta oändligt irriterande bolag slutar skickar notiser till en kl 01.15 om vart annat, har man dygnet-runt jour så kan man inte som vissa andra sätta telefonen på ”stör ej” nattetid….det tar liksom bort ”dygnet runt jour” i ja…hela konceptet..men i dessa fall vill man inte vakna mitt i natten av ett meddelande av Kivra för att då förstöra den lilla sömn man försöker få…värdelöst rent ut sagt, och jag har egentligen redan börjat

Jag läser recensioner om Kivra där de fått en stjärna och fattar ingenting. Jag tycker det funkar perfekt med allt på ett ställe, alternativet är att slarva bort papper eller lägga känslig data på t.ex. Google.

Har dock inte använt betalfunktionen så den kan jag inte uttala mig om.

Avdrag med en stjärna för att det saknas en sökfunktion (obegripligt att detta saknas egentligen).

Nu har det hänt igen.. Inga påminnelser, inga notiser och betalningar som inte utförs korrekt av Tink. Kivra är värre än herpes. Värdelöst exkrement. Och nu ligger Tink nere i vanlig ordning. Hoppas att det fortsätter ligga nere och att SAMTLIGA inblandade i dessa företags ledningar tvångskastreras för att undvika vidare fördummning av mänskligheten.

Vad händer med Kivra när man dör?

Katastrof! Genom samarbetet med tink så har kivra återuppfunnit hjulet.. nu betalar jag mina räkningar med ett rektangulärt hjul istället. Varför ändra på något som funkade alldeles utmärkt innan?

Mobilt bank-id uppdaterade sig över en natt och min telefon är inte längre kompatibel. Kivra tar ej vanligt bank-id så försöker nu att avregistrera mig där. OMÖJLIGT. De hävdar att jag måste avsluta ett autogiromedgivande i min bank först men något sådant finns ej, jag har aldrig betalat något genom Kivra, bara fått post dit. Har dubbelkollat med min bank. BLUFF-FÖRETAG. SPRING!!

Går inte längre att betala mina räkningar via Kivra efter deras nya samarbete med Tink. Ok om det kan strula i början men nu efter 2 månader funkar det fortfarande inte. Är ni på Kivra medvetna om hur dåligt det fungerar?

Denna tjänst är ensidigt öppen för godtyckliga förändringar av parten kivra. Du som användare har i praktiken ingen möjlighet att påverka innehåll eller välja godkända avsändare.

Varje vecka tillkommer nya mer eller mindre seriösa företag som avsändare. Det finns inget sätt att låsa vilka avsändare du godkänt (t ex myndigheter och de företag du har relation till) eftersom nya tillkommer hela tiden. Detta vore enkelt för Kivra att åtgärda genom en inställning för att automatiskt godkänna nya avsändare eller inte. Det finns inte heller något sätt att stänga av flera avsändare utan man behöver gå in på varje avsändare och stänga av den och det finns många (nya tillkommer löpande). Det finns inte heller något sätt att stänga av alla och sedan öppna för de man vill ha som avsändare. Det finns så många avsändare att denna möjlighet borde vara standard.

Beror detta på att Kivra har som affärsidé att vara en förmedlare av godtycklig (skräp)post från företag till de som vill vara miljövänliga? Kanske tävlar man mot alternativa tjänster om antal anslutna mottagare? Eller är det helt enkelt okänslighet för vad som väntas av en samhällstjänst som myndigheter stöder? Om någon ansvarig från Kivra läser detta - fundera på vad som egentligen är orsak till att Kivra har så dåliga funktioner för att begränsa avsändare (inte vilken rationalisering som används).

What is a digital mailbox in Sweden?

More than half of Sweden's adult population have a digital mailbox. They save on paper, they mean you can't lose your important bills, and they're an easy way of keeping track of important post. A digital mailbox – or digital brevlåda in Swedish – is a place for you to receive post from authorities, regions and municipalities digitally.

Why should you join Sweden's fastest growing digital mailbox?

Join Sweden's fastest growing digital mailbox. It's free, without advertising and good for the environment. View and manage your mail anytime, from anywhere. Your mail is always within reach from any smartphone, tablet or desktop. No surprises - you decide who can send you mail and which type of mail you want to receive.

What are the different types of digital mailboxes?

All four types of digital mailbox are free and offer essentially the same service, except Min myndighetspost, which only offers post from the public sector. Kivra, Digimail and e-Boks all offer apps in Swedish and English. Who can get one?

Why do you need a digital mailbox from e-Boks?

With a digital mailbox from e-Boks you can receive your tax return form earlier than those who receive it by physical mail. In addition, it is much safer and environmentally friendly. Join 2.8 mil. swedes who have already signed up for a digital mailbox. Sign up free for e-Boks today!

What is a digital mailbox in Sweden?

More than half of Sweden's adult population have a digital mailbox. They save on paper, they mean you can't lose your important bills, and they're an easy way of keeping track of important post. A digital mailbox – or digital brevlåda in Swedish – is a place for you to receive post from authorities, regions and municipalities digitally.

Why should you join Sweden's fastest growing digital mailbox?

Join Sweden's fastest growing digital mailbox. It's free, without advertising and good for the environment. View and manage your mail anytime, from anywhere. Your mail is always within reach from any smartphone, tablet or desktop. No surprises - you decide who can send you mail and which type of mail you want to receive.

What are the different types of digital mailboxes?

All four types of digital mailbox are free and offer essentially the same service, except Min myndighetspost, which only offers post from the public sector. Kivra, Digimail and e-Boks all offer apps in Swedish and English. Who can get one?

Why do you need a digital mailbox from e-Boks?

With a digital mailbox from e-Boks you can receive your tax return form earlier than those who receive it by physical mail. In addition, it is much safer and environmentally friendly. Join 2.8 mil. swedes who have already signed up for a digital mailbox. Sign up free for e-Boks today!