:

Hur mycket kostar det att köra en mil med bil?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar det att köra en mil med bil?
 2. Hur mycket drar bilen per mil?
 3. Hur mycket sjunker en bil i värde per mil?
 4. Hur mycket är milkostnaden?
 5. Hur mycket el per mil?
 6. Är 10000 mil mycket för en bil?
 7. Hur räknar man ut kostnad per mil?
 8. Hur mycket bensin drar en bil på 100 km?
 9. Hur mycket tappar en bil i värde på 5 år?
 10. Är 30 000 mil mycket för en bil?
 11. Vilken bil har lägst milkostnad?
 12. Hur mycket betalar man per mil?
 13. Är det billigare att köra på el eller bensin?
 14. När ska alla bilar vara el?
 15. Hur många mil bör en begagnad bil ha?
 16. Vad är milkostnaden för en bil?
 17. Vilka faktorer bör man ta hänsyn till vid en bils milkostnad?
 18. Vad är milkostnaden för en elbil?

Hur mycket kostar det att köra en mil med bil?

Använd vår kalkylator här för att snabbt och enkelt räkna ut hur mycket bränslet och bilresan kostar.

Du behöver egentligen ingen avancerad kalkylator, app eller onlinetjänst. Du kan relativt enkelt och snabbt själv räkna ut vad bilresan kostar.

Hur mycket drar bilen per mil?

Använd vår kalkylator här för att snabbt och enkelt räkna ut hur mycket bränslet och bilresan kostar.

Du behöver egentligen ingen avancerad kalkylator, app eller onlinetjänst. Du kan relativt enkelt och snabbt själv räkna ut vad bilresan kostar.

Hur mycket sjunker en bil i värde per mil?

Att förstå hur och varför en bil minskar i värde över tid är viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut vid köp och försäljning. I denna artikel kommer vi att utforska ämnet värdeminskning av bil. Vi kommer bland annat gå in på vad värdeminskning innebär, hur mycket en bil tappar i värde per mil samt hur man kan beräkna värdeminskningen för sitt eget fordon. Genom att ta del av denna artikel kommer du förhoppningsvis bli bättre rustad för att navigera genom bilmarknaden och göra smarta val.

Vi värderar din bil – helt gratis och på bara några minuter via telefon eller e-post. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter här på vår webbplats. Du vet väl att du kan sälja din begagnade bil till Hejdåbil. Fordonets skick eller värde spelar ingen roll för oss – till oss kan du sälja en defekt eller gammal bil. Vi lovar alltid en rättvis värdering och en smidig försäljning av ditt fordon. 

Hur mycket är milkostnaden?

Välkomna till Stockholm, Sveriges huvudstad! En stad som det både skrivits och sjungits flitigt om genom åren. Kärt barn har många namn, Stockholm kallas allt från “Staden mellan broarna”, “Mälardrottningen” till “Nordens Venedig”. En stad med mycket charm och personlighet som det också skrivits många visor och pop/rock-låtar om.

Slog igenom i början av 90-talet och som med bland annat dessa låtar besjungit den Kungliga Huvudstaden. Musiken har spelats flitigt genom åren och blivit som en del av stadens själ eller dess signaturmelodier.

Stockholm skall ha grundats år 1252 av Birger Jarl som ledde Sverige uner många år som Jarl, både enskilt sen även tillsammans med sin son Valdemar. Idag bor det ca 1 milj invånare i de centrala delarna och totalt ca 2,5 milj i det område som benämns “Stor-Stockholm”

Staden ligger placerad på gränsen, där landskapen Uppland och Södermanland möts men också där sötvattensjön Mälaren möter Saltsjön/Östersjön, en strategiskt viktig placering!

Det får antas att staden till en början anlades som ett skydd för de städer som anlagts inne i Mälaren, vi har framförallt Sigtuna men även Gripsholms fästning i Mariefred så det fanns mycket att skydda genom att hålla potentiella fiender på avstånd genom att hindra dem att ta sig från Saltsjön in i Mälaren. Så småningom växte dock staden ordentligt fick mer och mer den centrala roll som den behållit in i modern tid.

En annan ikonisk Stockholmsbyggnad med ett betydligt senare byggnadsår, 1989, lär vara världens största sfäriska byggnad. Det första evenemanget som hölls i Globen var Ishockey VM som direkt gjorde Globen populär hos publiken. Arenan rymmer ungefär 16.000 som mest och nästan 14.000 vid ishockey.

Ett relativt nytt tillskott bland Stockholms arenor och signaturbyggnader invigdes år 2012 och ligger faktiskt inte i Stockholms kommun utan i närliggande Solna Stad.

Arenan rymmer som mest ca 50.000 besökare och är därmed Sverige klart största arena. Här har både AIK Fotboll (Herr) och Sveriges Landslag i Fotboll (Herr) sin hemmaplan och arenan har sedan invigningen etablerat sig som en populär evenemangsarena med några av världens absolut största artister på meritlistan.

Från en av de senast invigda arenorna till en av de äldsta och ikoniska, Stockholms Olympiastadion som ligger inne i centrala Stockholm och som byggdes och invigdes i samband med att Sverige stod värd för de Olympiska spelen år 1912.

En vacker och funktionell byggnad som fortfarande är en del av stora idrottsevenemang som Stockholm maraton och DN-galan, eller Bauhausgalan som den ska kallas numera...

När du besöker Stockholm så får du heller inte missa Vasamuseet, ett av Sveriges mest besökta turistmål och en fantastisk klenod. Att kunna se och uppleva ett så välbevarat krigsskepp från 1600-talets Stormaktstid är mycket unikt och det fantastiska arbete som gjorts för att bevara skeppet, restaurera med varsam hand samt att med alla detaljer skapa en helhet som imponerar.

Göteborg anlades år 1621 av Gustaf II Adolf och staden firar därmed 400 år i år (2021). Staden anlades för att värna Svenska intressen i västlig riktning, att skydda inloppet till Göta älv och utgöra en maktposition gentemot Danska intressen som från tid till annan hotade söderifrån och Norrmän som gjorde detsamma norrifrån.

Spåren från tiden då staden hade en viktig försvarsuppgift finns fortfarande kvar och det finns många fina besöksmål runtom i staden där spåren av olika skansar, murar och befästningsverk kan beskådas.

Göteborg är med sina ca 600.000 invånare (tätorten), Sveriges andra stad i storlek, men faktiskt också den femte största staden i Norden! I Stor-Göteborg bor det ca 1 milj invånare.

En person som verkligen vuxit in i rollen att personifiera Göteborg. Älskad av väldigt många, kanske inte alla, men fyller man Ullevi (tidigare “Nya Ullevi”) med tre fullt utsålda konserter så ÄR man stor och älskad. Med låten “Känn ingen sorg för mig Göteborg” får vi nog anse att han skrivit den moderna signaturmelodin till rikets andra stad.

 • “Känn ingen sorg för mig Göteborg”
 • Konsert, Ullevi 2016, 3h
 • Håkans Göteborg - Musiken kopplad med de platser som nämns i texterna

Göteborg är fullt av små och stora smultronställen och sevärdheter, listan blir lång även om vi gallrar hårt men här kommer några tips på saker att besöka i Göteborg.

Malmö som är Sveriges tredje största stad till antalet invånare, ligger i Skånes sydvästra “hörn”. Staden har idag ca 317 000 invånare i tätorten och ca 349 000 invånare i hela kommunen. Malmö har allt ifrån framgångsrika fotbollslag och fotbollsspelare till härliga badstränder och turistattraktioner. Besöker du Malmö kan du helt enkelt vara säker på att du hittar något som passar just dig och dina intressen!

Malmö som är Sveriges tredje största stad till antalet invånare, ligger i Skånes sydvästra “hörn”. Staden har idag ca 317 000 invånare i tätorten och ca 349 000 invånare i hela kommunen. Malmö har allt ifrån framgångsrika fotbollslag och fotbollsspelare till härliga badstränder och turistattraktioner. Besöker du Malmö kan du helt enkelt vara säker på att du hittar något som passar just dig och dina intressen!

En av de mest kända byggnaderna som både Malmö och Sverige har är Turning Torso. Det 190 meter långa tornet färdigställdes år 2005 och är Sveriges högsta byggnad. Som man hör på namnet, “Turning” som betyder svängande, och torso vilket betyder överkropp, så beskriver detta hur byggnaden är konstruerad. Turning Torso är idag ett landmärke för hela Malmö och det har man arkitekten Santiago Calatrava att tacka för, då det är han som designade byggnaden.

Är du i Malmö och känner du dig sugen på att bada men vill ändå inte ta dig så långt ifrån centrum är Ribersborgsbadet också känt som “Ribban”, ca 15 minuters gång från stan, kanske ett alternativ?!

Stranden ligger i centrala Malmö och har en area på cirka 79 hektar. Det finns flera bryggor ett handikappbad samt även en separat brygga för nakenbad. Längs med hela stranden går en cykel- och gångbana. Lite längre bort finns stora gräsplaner avsedda för tex rugby och fotboll.

Hur mycket el per mil?

En genomsnittlig elbil drar ca 2 kilowattimmar per mil. Det skiljer sig naturligtvis åt från modell till modell men fungerar som en bra tumregel att räkna med. Normalt sett är det alltid billigare att ladda en elbil hemma än på en publik laddstation.

Är 10000 mil mycket för en bil?

Det första du behöver göra är att fundera över din ekonomiska kapacitet och "de gränser du kan nå". Tänk på det maximala belopp som du har till förfogande och sätt en fast budget.

Du bör också bestämma vilken fordonskategori som bäst passar dina behov (t.ex. småbil, kombi eller skåpbil). Du hittar information om de olika modellerna på internet eller i tidningar om begagnade bilar. När du väljer bil får du inte glömma att ta hänsyn till alla förväntade underhållskostnader.

När du har gjort ditt val är det bra att kontrollera modellens svaga punkter via internetforum så att du vet vad du ska vara uppmärksam på senare. Andra viktiga kriterier för en första sökning är:

Hur räknar man ut kostnad per mil?

Hur mycket drar en bil per mil? Det är många faktorer som påverkar bilens totala kostnad per mil och sett till bränsleförbrukningen skiljer det sig mellan olika modeller. Du kan dock själv beräkna hur mycket din bil drar per mil genom att utgå från standardmått och bilens förutsättningar. För att se på din totalkostnad per mil behöver du däremot även väga in andra faktorer såsom värdeminskning, typ av bränsle, servicekostnader och vanligt underhåll av bilen.

För att räkna fram en korrekt bedömning av hur mycket just din bil drar per mil finns det en konkret formel att utgå från. Du behöver först och främst tanka upp bilen helt full. Därefter ska du köra en bestämd sträcka som exempelvis kan vara 10 mil innan du på nytt tankar upp bilen.

Hur mycket bensin drar en bil på 100 km?

Finländarnas uppskattning av sina månatliga kostnader för bilkörning varierar mycket enligt resultaten i LokalTapiolas enkät Vardagsgranskning. De som svarade på enkäten uppskattade att deras driftskostnader för bilen i genomsnitt är 318 euro per månad. Enligt exempelkalkylerna som gjorts av en specialist är uppskattningen inte nödvändigtvis långt från verkligheten, men kostnaderna varierar mycket beroende på bil.

I LokalTapiolas enkät Vardagsgranskning utreddes finländarnas uppskattningar av de månatliga driftskostnaderna för den egna bilen. 14 % uppskattade att driftskostnaderna för bilen är under 100 euro per månad. Färre än var fjärde (23 %) uppskattade att kostnaderna är mellan 101 och 200 euro och i praktiken lika många (22 %) uppskattade att kostnaderna är mellan 201-500 euro. 5 % uppskattade att deras driftskostnader för bilandet är över 500 euro per månad. Att hela 37 % av de bilister som svarade på enkäten inte kunde svara på frågan berättar om hur svårt det är att uppskatta månadskostnaderna. Enkäten besvarades av personer som äger en bil.

Hur mycket tappar en bil i värde på 5 år?

Både nya och begagnade bilar genomgår under årens lopp en stor värdeminskning. En bils värde påverkas bland annat av antal körda kilometer och dess ålder. På grund av att en bil minskar i värde så pass snabbt, för var dag som går, så kan det vara värt att ordna sin tilltänkta bilförsäljning tidigare snarare än senare. Det sägs vanligtvis att värdeminskningen för en bil första året är 20% till 25%.

Är 30 000 mil mycket för en bil?

Nyare långmilat till vilket pris?

Blir lite fundersam över hur prisbilden ser ut på långmilat. Tycker man kan läsa spaltmeter med klagosång över hur dåliga nyare bilar är, barnsjukdomar, knappt färdigutvecklade, materialproblem och gud vet vad. Beg borde vara billigt men, kikar man på vissa nyare (läs 2009-2014) beg bil med 25-35tusen mil med sig, så begärs verkligen inga småpengar. Om folk känner rädsla för att behålla sin bil efter 10000mil (eller när nu maskinskadeförsäkringen går ut) så borde ju en långmilad bil, vara mycket lågt värderad och vara ett säljmässigt bojsänke?

Vilken bil har lägst milkostnad?

För att kunna få en bättre bild över vad bilen kommer att kosta att äga kan du göra en uträkning av bilens milkostnader. I denna beräkning tas alla kostnader för bilen in och slås ut på hur mycket det kommer kosta dig per mil. Detta är ett dynamiskt sätt att räkna ut hur mycket bilen kommer att kosta dig under tiden den är i din ägo. Kör du väldigt sällan blir naturligtvis milkostnaden hög. I sådana fall kan du fundera på ifall du faktiskt måste äga en bil, eller tjänar mer på att hyra eller använda bilpool vid behov. 

Bara för att inköpspriset är lågt betyder det inte att bilägandet kommer att bli billigt. Har bilen gått väldigt långt kan du vara så gott som säker på att den snart kommer att behöva service.  

Precis som med allting annat så får man den bil man betalar för. Kolla alltid antal tidigare ägare och skadehistoriken innan du slår till. 

Hur mycket betalar man per mil?

Äntligen har de skattefria beloppen för milersättningen höjts! Beloppen har legat på samma nivå sedan 2009 (18,50 kronor per mil), trots att drivmedelspriserna har gått upp mycket sedan dess. De höjda drivmedelspriserna har gjort användningen av egen bil i jobbet till en förlustaffär. Att beloppet för milersättning inte hängt med i utvecklingen har förstås varit ett problem, och många har engagerat sig för att snabba på höjningen av beloppen. 

Nivåerna för ersättningsbeloppen ser olika ut beroende på om tjänstebil eller egen bil används.

 • För tjänsteresor med egen bil kan arbetsgivare betala ut ett skattefritt schablonbelopp på 25 kronor per mil.
 • För tjänsteresor med tjänstebil där medarbetaren betalar drivmedlet privat, kan arbetsgivare betala ut ett skattefritt schablonbelopp på 12 kronor per mil (diesel, bensin eller etanol). 
 • Ingen förändring har skett vad gäller avdragsrätten för förmånsfordon som drivs med el. Beloppet står kvar vid 9,50 kronor per mil.
 • Egenföretagare kan ta ut ovan nämnda skattefria schablonbelopp som privat ersättning.

Är det billigare att köra på el eller bensin?

Blipp.se och våra samarbets­partners sparar information på din enhet för att kunna erbjuda anpassad funktionalitet, samla in besöks­statistik och möjliggöra personaliserad marknads­föring. Du väljer vilka typer av cookies som du accepterar utöver de nödvändiga som behövs för att webbplatsen ska fungera.

Besöksstatistik Marknadsföring

När ska alla bilar vara el?

År 2030 kommer nära varannan bil vara helt eldriven. Det visar bilförmedlaren Kvdbils årliga undersökning för bilköp.

I dag utgör elbilarna mindre än 5 procent av den svenska bilflottan. Men övergången till el kommer gå snabbt – i alla fall om man ska tro bilägarna själva. År 2030 uppger nära varannan bilägare (45 %) att de kommer att köra eldrivet, enligt undersökningen som är gjord i samarbete med Kantar Sifo.

Hur många mil bör en begagnad bil ha?

En bil med så pass högt milantal får man vanligtvis till en riktigt billig peng. Det man absolut ska kolla efter är vilken typ av service bilen har genomgått under sin tid på vägarna. Har bilen genomgått regelbunden service behöver det nämligen inte vara en särskilt dålig bil alls, trots milantalet. En bil som har gått länge men som har skötts om ordentligt kan många gånger vara i bättre skick än bilar som gått kortare sträcka.

Det är kanske speciellt kamremsbytet och den vanliga servicen som är aktuell att kolla på. De flesta kamremmar måste bytas efter runt 12000 mil och har den inte bytts ut då kan du nästan räkna med att den kommer gå av inom en snar framtid. Det kan bli en dyr historia så var noggrann med detta moment. Även att regelbundet utbyte av olja och filter har skett är viktigt att vara på det klara med.

Vad är milkostnaden för en bil?

Milkostnad Vid uträkning av en bils milkostnad är det fler faktorer än bränsleförbrukning att ta hänsyn till. Däckkostnad, besiktning, reparationer och service, försäkring, skatt, värdeminskning och eventuella parkeringsavgifter är också utgifter som bör tas med i beräkningen.

Vilka faktorer bör man ta hänsyn till vid en bils milkostnad?

Vid uträkning av en bils milkostnad är det fler faktorer än bränsleförbrukning att ta hänsyn till. Däckkostnad, besiktning, reparationer och service, försäkring, skatt, värdeminskning och eventuella parkeringsavgifter är också utgifter som bör tas med i beräkningen. På Bilsvar delas den totala årskostnaden med körsträcka per år för att räkna ut ...

Vad är milkostnaden för en elbil?

Milkostnad: Diesel: 11,4 kr. Elbil: 2,6 kr. Det finns fler faktorer som kan påverka hur du räknar ut vad milkostnaden är för en elbil. Skatt, försäkring, inköpsvärde, andrahandsvärde, batterikostnad m.m. Listan kan göras lång. Det viktigaste i slutändan är att bilen passar dig och dina behov.