:

Hur mycket moms är det på liftkort?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket moms är det på liftkort?
 2. Är liftkort avdragsgillt?
 3. Vilka tjänster har 12% moms?
 4. Är liftkort friskvård?
 5. Hur mycket moms får man lyfta?
 6. Är SkiPass och liftkort samma sak?
 7. Är SkiPass liftkort?
 8. Vilka tjänster har 25% moms?
 9. Vilka tre momssatser finns det?
 10. Vad ska stå på kvittot för friskvård?
 11. Vad kostar liftkort i Tänndalen?
 12. När får man lyfta momsen?
 13. När får man inte lyfta moms?
 14. Vad kostar ett liftkort 2023?
 15. Vad kostar ett liftkort per dag?

Hur mycket moms är det på liftkort?

Hur maximerar man kombinationen nöje, njutning och förbättrad hälsa? Ett säkert tips är utförsåkning i fjällen. De positiva hälsoeffekter är många - du missar väl inte att skidåkning nu är godkänt som skattefri friskvårdsförmån?

SkiStar är inte ansluten till några friskvårdsnätverk utan du köper och betalar ditt SkiPass som vanligt och ansöker sedan i efterhand om bidraget hos din arbetsgivare.

Är liftkort avdragsgillt?

Hur maximerar man kombinationen nöje, njutning och förbättrad hälsa? Ett säkert tips är utförsåkning i fjällen. De positiva hälsoeffekter är många - du missar väl inte att skidåkning nu är godkänt som skattefri friskvårdsförmån?

SkiStar är inte ansluten till några friskvårdsnätverk utan du köper och betalar ditt SkiPass som vanligt och ansöker sedan i efterhand om bidraget hos din arbetsgivare.

Vilka tjänster har 12% moms?

Vilka skattesatser för moms finns det?

Den generella skattesatsen är 25 %. Men för vissa varor och tjänster är skattesatsen 12 % eller 6 %.  Läs mer om vilka varor och tjänster som omfattas av vilken skattesats nedan.

Är liftkort friskvård?

Visste du att friskvårdsbidraget kan användas för skidåkning? Både liftkort, spårkort och skidskola är skattefria friskvårdsförmåner. Och vilken härlig friskvård det är! I kort version så betyder det att du, genom att lämna in kvittot till din arbetsgivare kan få skidåkningen betald – vilken förmån! Men det finns såklart lite regler för det.

För oss har det alltid varit solklart att skidåkning friskvård. Lika mycket träning och pulshöjande som gym, eller gruppträning. Men rent tekniskt så tyckte myndigheterna inte det. Fram tills 2018 när det i en dom från Högsta Förvaltningsdomstolen slogs fast att även skidåkning är just friskvård.

Skidåkning är ett intresse, en passion till och med. Vi vill att ännu fler ska upptäcka hur kul det är, vilken härlig träningsform det är att åka skidor. Genom att ha det som friskvårdsförmån är det ju möjligt. Möjlig att åka mer, lära sig mer, eller bara ta sina första svängar. Men hur mycket räcker det till? Och vad gäller egentligen?

Hur mycket moms får man lyfta?

– Det måste finnas en direkt anknytning mellan representationen och din verksamhet. För att du ska kunna dra av momsen måste ditt företag ha rätt till att få tillbaka eller vara skyldigt att betala moms.

Är SkiPass och liftkort samma sak?

Köp ett SkiPass som gäller för SkiStar Sälens samtliga skidområden.

När du köper ett SkiPass ( liftkort ) för Sälen så gäller det i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Det vill säga att du får skidåkning i fyra skidområden på ett SkiPass.

Är SkiPass liftkort?

Köp ett SkiPass som gäller för samtliga av Åres skidområden.

När du köper ett SkiPass ( liftkort ) för Åre så gäller det i Åre by, Duved/Tegefjäll och Åre Björnen. Det vill säga att du får skidåkning i tre skidområden på ett SkiPass.

Vilka tjänster har 25% moms?

När du säljer vissa varor och tjänster ska du inte ta ut 25 procents moms utan i stället 12 eller 6 procent. I vissa fall ska du inte ta ut någon moms alls.

Här kan du läsa om vilka varor och tjänster det inte är 25 procents moms på.

Vilka tre momssatser finns det?

Lättnaden vid momsskyldighetens nedre gräns är en skattelättnad för de företagare och företag som är införda i registret över momsskyldiga och vars omsättning under räkenskapsperioden (12 månader) understiger 30 000 euro.

När du ansöker om lättnad ska du i momsdeklarationen ange

 • den omsättning som berättigar till lättnad
 • det momsbelopp som berättigar till lättnad.

Den omsättning och det momsbelopp som berättigar till lättnad är inte automatiskt samma sak som omsättningen och momsbeloppet eftersom alla försäljningar och momser inte beaktas i lättnaden.

Vad ska stå på kvittot för friskvård?

En djupdykning i 2019 års statistik kring det populära friskvårdsbidraget gav en hel del intressanta insikter, som till exempel:

 • Genomsnittet för den summa som erbjöds i friskvårdsbidrag 2019 var 3 001 kr.
 • Ca 55% av de anställda nyttjade sitt friskvårdsbidrag.
 • De som nyttjade sitt bidrag använde i snitt 84% av summan.

Den bransch som har det högsta friskvårdsbidraget är bank & försäkring med i genomsnitt 3 461 kr, medan offentlig sektor hamnar i botten med 2 216 kr. Högre belopp ger generellt ett ökat nyttjande. Den magiska summan där mer än hälften av medarbetarna tycker att det är värt att nyttja sitt friskvårdsbidrag verkar ligga på 3000 kr.

Förutom att höja friskvårdsbidraget, vad kan man som arbetsgivare göra för att få fler anställda att använda sitt friskvårdsbidrag? Såhär säger Johanna Helinder, Area Manager Health & Wellness på Benify:

– Kommunikation är A och O. Efter ett mejl eller en push där de anställda påminns om att de har friskvårdsbidrag kvar att nyttja märker vi direkt att fler loggar in och beställer friskvårdstjänster i våra portaler. Det är också viktigt att lyfta fram att bidraget inte bara kan användas till att träna på gym, utan även till exempel massage eller kostrådgivning.

Att fysiskt aktivitet har positiva effekter på hälsan är ingen hemlighet. Träning kan också vara bra på fler sätt, säger Johanna:

Vad kostar liftkort i Tänndalen?

Vårt Skipass som vi kallar för Fjällpass gäller i alla alpina skidanläggningar inom Funäsfjällen. Dessutom ingår kvällsskidåkning, natursnö och gratis skidbuss. Tänndalen erbjuder tillsammans med Funäsberget, Tännäskröket, Tänndalsvallen, Kappruet och Ramundberget högklassig skidåkning i 146 nedfarter.

När får man lyfta momsen?

När man har en fastighet där man aviserar hyran med utgående moms (hyresgäster som är momspliktiga) måste man i redovisningen ta hänsyn till förutbetalda hyror. Det vanligaste är att avierna ställs ut i förskott och om de också betalas i förskott så påverkar det momsdeklarationen.

När får man inte lyfta moms?

Vad innebär avdragsrätt för momsen egentligen? Vad innebär det att momsen är avdragsgill? Hur vet man om man har rätt att dra av momsen? Vad menas med att man har rätt att lyfta moms? 

Vad kostar ett liftkort 2023?

Vintern är här och många planerar för dagar i skidbacken. Men en skidsemester för en hel familj är inte billigt. Utöver boende tillkommer både hyra av utrustning (för den som inte har egen) och liftkort.

Precis som i övriga delar av samhället har priserna inför skidsäsongen 2023 ökat. På bara sex år har priset på en veckas liftkort för en familj på fyra personer stigit med över 40 procent i Sälen och 36 procent i Åre. Det visar en undersökning som SVT låtit genomföra.

Vad kostar ett liftkort per dag?

Vid många av Sveriges skidanläggningar varierar priset beroende på säsong och datum.

– Skolloven är högsäsong, det vill säga lite högre pris. Mellan skolloven och nu på försäsongen så är det lite billigare, säger Linda Morell.

Av de 15 undersökta skidorterna hade Hovfjället det billigaste liftkortet, där en vuxen får betala 1 545 kronor för att nyttja skidområdet i sju dagar.