:

Vad är en SRU rapport?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är en SRU rapport?
 2. Hur gör jag en SRU fil?
 3. Hur gör man om PDF till SRU?
 4. Vad är SRU kod 2?
 5. Vad är SRU format?
 6. Hur skickar man in bilagor till Skatteverket?
 7. Hur ändrar man till PDF format?
 8. Var hittar jag ne bilagan?
 9. Vad är en k4 blankett?
 10. Var hittar jag koden till deklarationen?
 11. Hur fyller man i ne bilaga?
 12. Varför kan jag inte redigera i PDF?
 13. Kan man ändra JPG till PDF?
 14. Måste man lämna in ne-bilaga?
 15. Är bokslut och deklaration samma sak?

Vad är en SRU rapport?

Visma Förening

Den 31 december 2023 kommer Visma Förening att utgå ur vårt sortiment, men programmet kan användas som vanligt fram till dess. Vi rekommenderar att byta till vårt webbaserade program Visma eEkonomi för föreningar. Läs mer på vismaspcs.se.

Hur gör jag en SRU fil?

Obs! Den 13 juni 2022 stängs vår tjänst Digital årsredovisning ned och ersätts med en integrering till Årsredovisning Online. Har du ett påbörjat bokslut med Digital årsredovisning så kommer du kunna slutföra flödet och skapa din årsredovisning och deklaration även efter den 13 juni.

Har du aktiebolag och vill få ut SRU-filer till Skatteverket kan du göra ditt bokslut via vår integration till Årsredovisning Online. För en engångskonstad får du fram din årsredovisning, inkomstdeklaration 2 i pappersformat eller SRU-filer, skatteberäkning samt bolagsstämmoprotokoll.

Hur gör man om PDF till SRU?

Gamla Edge - Sidan laddas om och all information försvinner när en blankett tas bort

För att använda denna sida så kan ni följa följande flöde:

Vad är SRU kod 2?

Prenumerera

SRU Koder, hur använder jag de i bokföringsprogrammet? Och när har man användning av de?

Vad är SRU format?

Blev du hjälpt av informationen på den här sidan? Behöver du hjälp i programmet, vänligen kontakta vår support.Läs hur vi hanterar personuppgifter

Hur skickar man in bilagor till Skatteverket?

När du postar deklarationen behöver du ha ett frimärke på kuvertet. Posta din deklaration tillsammans med eventuella bilagor till adressen:

Hur ändrar man till PDF format?

Ändra text och bilder utan att lämna pdf:en. Med Acrobat är det enkelt att redigera pdf-dokument oavsett var du är, på vilken mobilenhet som helst.

Var hittar jag ne bilagan?

Vissa funktioner kräver en betalplan

Du som driver enskild firma kan göra ditt bokslut själv i Bokio och få fram NE-bilagan automatiskt. Här stänger du året och får då fram NE-blanketten för räkenskapsåret. Tänk på att denna är ett underlag du använder när du fyller i hos Skatteverket och att du kan behöva lägga till vissa uppgifter. NE-bilagan i Bokio innehåller inte den privata deklarationen.

Vad är en k4 blankett?

Högst upp på första sidan av de flesta deklarationsblanketter finns ett utrymme för uppgift om datum då blanketten fylls i. Denna uppgift använder Skatteverket när flera olika pappersutskrifter av samma deklarationsblankett lämnas in till Skatteverket under samma deklarationsperiod, för att klarlägga vilken blankett som är den giltiga, dvs vilken blankett som är den sist upprättade.

När deklarationsuppgifter lämnas till Skatteverket på elektronisk väg används inte datumet på blanketten överhuvudtaget, eftersom Skatteverket automatiskt registrerar datum då en elektronisk uppgift tas emot. Du som lämnar alla deklarationer via Skatteverkets filöverföringstjänst etc behöver alltså aldrig bry dig om uppgiften om datum.

I programmet kan du under Arkiv - Utskriftsinställningar markera att programmet i det aktuella fältet alltid ska skriva ut dagens datum för den dag då en utskrift av blanketten sker.

Var hittar jag koden till deklarationen?

Om du behöver göra ändringar i deklarationen så måste du deklarera med BankID. Då behöver du antingen en dator med BankID installerat eller en smartphone. Fördelen med att deklarera med SMS är att du endast behöver en enkel mobiltelefon med abonnemang. Du behöver alltså inte avancerad telefon som du laddar ner appar med.

Hur fyller man i ne bilaga?

Vissa funktioner kräver en betalplan

Du som driver enskild firma kan göra ditt bokslut själv i Bokio och få fram NE-bilagan automatiskt. Här stänger du året och får då fram NE-blanketten för räkenskapsåret. Tänk på att denna är ett underlag du använder när du fyller i hos Skatteverket och att du kan behöva lägga till vissa uppgifter. NE-bilagan i Bokio innehåller inte den privata deklarationen.

Varför kan jag inte redigera i PDF?

Om du har problem med blanketter i pdf-format finns en särskild sida där du kan få hjälp:

Kan man ändra JPG till PDF?

Så här konverterar du från JPG till PDF

Dra och släpp JPG-filen i rutan. Därefter går att omedelbart sortera filerna eller prova de inställningar du föredrar. Klicka på knappen "Skapa PDF nu" och ladda ner dina PDF-filer.

Måste man lämna in ne-bilaga?

För de nästan 950 000 företagare som ska lämna NE-bilaga i årets deklaration finns det mycket hjälp att få. Skatteverkets deklarationsexperter tipsar om vad som är viktigt att tänka på innan deklarationen skickas in och hur de vanligaste felen undviks.

– Det bästa sättet för att undvika fel i deklarationen är att deklarera digitalt. I e-tjänsten finns rätt bilaga skapad med flera uppgifter förifyllda och den nya skatten räknas ut automatiskt. Det är också enkelt att direkt betala eventuell kvarskatt via Swish, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket.

Är bokslut och deklaration samma sak?

Under maj månad (datum varierar från år till år) ska du som har ett litet företag ha lämnat inkomstdeklarationen för ditt företag. Det sker ofta i samband med att du lämnar in din egen deklaration. Men redan i januari/februari någon gång börjar det bli dags att bokföra klart föregående år för dig som har ett vanligt räkenskapsår som bokslutsår. Du som har brutet räkenskapsår har lite andra datum att ta hänsyn till.

Att bokföra klart föregående räkenskapsår inför deklaration innebär att du har bokfört alla händelser från föregående år och lämnat in momsen. Momsen brukar vara den stora pucken med att göra klart året.

Som enskild firma kan du göra ett så kallat förenklat årsbokslut, vilket du även kan göra i ett aktiebolag om din omsättning är mindre än tre miljoner kronor (vilket den ofta är i ett nystartat och litet aktiebolag).