:

Vad gör jag med en kreditfaktura?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör jag med en kreditfaktura?
 2. Varför får man en kreditfaktura?
 3. Hur betalar man med en kreditfaktura?
 4. Hur länge är en kreditfaktura giltig?
 5. Hur drar man av en kreditfaktura?
 6. Hur får man tillbaka pengar på kreditfaktura?
 7. Hur betalar man en kreditfaktura Swedbank?
 8. Vad är skillnad mellan faktura och kreditfaktura?
 9. Vad är skillnaden på faktura och kreditfaktura?
 10. Hur betalar man tillbaka kreditkort Swedbank?
 11. När dras pengar från kreditkort?
 12. Finns det några nackdelar med att handla på kredit?
 13. Är det bra att betala med kreditkort?
 14. Varför ska man undvika att handla på kredit?
 15. Vad ska man tänka på när man handlar på kredit?

Vad gör jag med en kreditfaktura?

När en faktura krediteras blir den ursprungliga fakturan krediterad och det skapas en ny faktura: en kreditfaktura. Denna kreditfaktura ska skickas till kunden. I Bokio kan du välja att kreditera en befintlig faktura eller skapa en fristående kreditfaktura.

 • Gå in på fakturan i Bokio (alternativt välj "Ny kreditfaktura" på startsidan för fakturor).
 • Precis som när du skapar en faktura så kan du här göra eventuella justeringar av ditt företags inställningar.

  Varför får man en kreditfaktura?

  En kreditering görs genom att säljaren upprättar en kreditfaktura (kreditnota) till köparen på ett belopp som kompenserar kunden för skadan. Man kan säga att en kreditfaktura är en motsatt faktura; säljaren betalar kunden. Den ursprungliga fakturan ska inte makuleras utan fortsätter att existera, vid sidan av kreditfakturan, och kreditfakturan ska hänvisa till originalet.

  Att kreditera fakturan är också vanligt när säljaren fakturerat ett felaktigt belopp och därför behöver göra en korrigering. Har säljaren fakturerat ett för högt belopp, justerar säljaren detta genom att skicka en kreditfaktura på det överskjutande beloppet till köparen.

  Hur betalar man med en kreditfaktura?

  När du annullerar en order eller produkt som är betald online får du ett e-returkvitto på mejl från oss. Du behöver inte göra någonting med e-returkvittot, utan du får automatiskt tillbaka pengarna på samma sätt som du betalt köpet. Om du har ett Företagsfakturakonto kan du kontakta oss på [email protected] så berättar vi mer om hur du utnyttjar din kreditfaktura.

  Om vi börjat hantera din order när du väljer att annullera den får du inte tillbaka fraktkostnaden.

  Hur länge är en kreditfaktura giltig?

  Här gäller sunt förnuft. Är det mindre belopp på en eller några hundralappar hade jag kanske väntat något kvartal och sedan bokat bort dem. I alla fall hade jag inte låtit dem ligga kvar över ett bokslutsår. Skattemyndigheten har inget att invända, de får ju både in inkomstskatt och moms på grund av detta.

  För större belopp, vi pratar om en eller flera tusenlappar så hade jag väntat längre. Här brukar kunderna vaknat till liv så småningom. Är det ett företag och kunden har dålig ordning, så kanske ändå hen som gör kundens bokslutet upptäcker något. De flesta företag har bokslut per årsskiftet, varför jag då hade fört bort kreditnotan på andra halvan av året efter att den uppkom.

  Hur drar man av en kreditfaktura?

   • Fakturan kan makuleras
   • Fakturan kan inte makuleras, men fakturan är obetald
   • Fakturan är betald men pengarna återbetalas inte
   • Fakturan är betald och pengarna återbetalas
   • Fakturan har betalats två gånger men pengarna återbetalas inte
   • Fakturan är betald två gånger och pengarna återbetalas
   • Funktionen Kreditfaktura

  När fakturans status är Under behandling eller Icke skickad (OBS! inte om fakturakanalen är Skickas inte) kan den makuleras med knappen Redigera> Makulera. Detta görs i Faktura-vyn på fakturan och när fakturan makuleras försvinner fakturans noteringar i bokföringen.

  Hur får man tillbaka pengar på kreditfaktura?

  När du annullerar en order eller produkt som är betald online får du ett e-returkvitto på mejl från oss. Du behöver inte göra någonting med e-returkvittot, utan du får automatiskt tillbaka pengarna på samma sätt som du betalt köpet. Om du har ett Företagsfakturakonto kan du kontakta oss på [email protected] så berättar vi mer om hur du utnyttjar din kreditfaktura.

  Om vi börjat hantera din order när du väljer att annullera den får du inte tillbaka fraktkostnaden.

  Hur betalar man en kreditfaktura Swedbank?

  Uppdaterad 2023-09-14

  Du som har Swedbank som bank kan skicka dina leverantörsbetalningar direkt till Swedbank från vårt program och arbeta automatiserat med återredovisning av genomförda leverantörsbetalningar. Fakturorna betalmarkeras och betalningen bokförs som standard automatiskt.

  Vad är skillnad mellan faktura och kreditfaktura?

  En kreditfaktura är en korrigerad faktura av en ursprunglig, felaktig faktura. En kreditfaktura kan också kallas kreditnota,omvänd faktura eller minusfaktura. Om en faktura är utfärdad men av någon anledning inte ska betalas eller är felaktig måste en kreditfaktura utfärdas.

  Vanliga orsaker till att en kreditfaktura har utfärdats är att en produkt har brister eller skador, att fel vara levererats, att tjänsten inte utförts på ett tillfredställande sätt eller att fel belopp har angetts på fakturan. Det enklaste sättet att hantera en felaktig faktura är att makulera den ursprungliga fakturan och sedan skicka en ny faktura med det korrekta eller redigerade beloppet.

  Vad är skillnaden på faktura och kreditfaktura?

  Om fakturan ännu inte har skickats till kunden är det enklaste sättet att redigera fakturan. Du kan redigera fakturan under Verktyg - Redigera faktura.

  Hur betalar man tillbaka kreditkort Swedbank?

  Betal– och kreditkort Mastercard är ett samarbete mellan Entercard och Swedbank och Sparbankerna. Med kortet får du dina inköp samlade på en månadsfaktura – och kan då välja mellan att dela upp betalningen eller betala hela beloppet på en gång.

  Läs mer om betal- och kreditkort på swedbank.se

  När dras pengar från kreditkort?

  Hur fungerar ett kreditkort? Ett kreditkort är ett sätt att betala utan att pengar dras från ditt bankkonto. Istället får du en faktura på alla dina köp en gång i månaden. Du väljer själv om du vill betala hela beloppet direkt utan ränta eller delbetala med ränta.

  Hur funkar räntan på ett kreditkort? Vi tänker oss att du har köpt en ny tvättmaskin för 9000 kronor på ditt kreditkort. Du kan då betala hela beloppet utan ränta eller delbetala med ränta. Låt säga att du väljer att dela upp betalningen i tre olika stora belopp under tre månader. Under tre månader betalar du då av din skuld, det vill säga 9000 kronor, plus räntan. Låt säga att räntan är 10,95 procent, då blir den totala räntekostnaden 82 kronor. Så fördelat över tre månader betalar du totalt 9082 kronor.

  Finns det några nackdelar med att handla på kredit?

  Vilka är egentligen fördelarna med kreditkort? Och när är det kanske inte det bästa alternativet att skaffa ett? Här radar vi upp både plus och minus med kreditkort.

  Med ett kreditkort har du alltid en buffert nära till hands om det dyker upp oväntade utgifter. Då kan du snabbt ersätta trasiga tvättmaskinen eller hänga med på träningsresan med vännerna, och betala tillbaka lite senare.

  Är det bra att betala med kreditkort?

  • Möjlighet till återbäring i form av bonus eller cashback.
  • Rabatter på bensin, hyrbilar. hotell och annat.
  • Med kreditkort har du alltid tillgång till pengar.
  • Möjlighet att nyttja räntefria dagar.
  • Möjlighet att delbetala dina räkningar.
  • Kostnadsfria försäkringar för resor och annat ingår ofta.
  • Skydd mot bedrägeri när du betalar på nätet.
  • Möjlighet att få tillgång till lounge.
  • Du kan få conciergeservice.

  Varför ska man undvika att handla på kredit?

  Med ökade priser och mindre i plånboken är det lätt att frestas till att skarva med kreditkortet. Black Friday och julhandeln närmar sig med stormsteg. Här är fällorna du ska undvika när du handlar på kredit.

  Text

  Vad ska man tänka på när man handlar på kredit?

  Att använda ett kreditkort när man betalar är något som många upplevelser som väldigt smidigt då det både går snabbare och man slipper att hantera växel. När man använder kreditkort kan man även få förmåner som inte är möjliga att få vid kontantbetalningar.

  Men det är även viktigt att tänka på att då man handlar på kredit får man en tillfällig skuld som behöver betalas senare. Här går vi igenom fördelarna med kreditkort, tips på hur man hittar ett kreditkort som passar sina shoppingvanor samt ser även över riskerna som finns.