:

Var lämnar man in deklarationen i Kristianstad?

Innehållsförteckning:

 1. Var lämnar man in deklarationen i Kristianstad?
 2. Kan man boka möte med Skatteverket?
 3. Var kan jag lämna in min deklaration?
 4. Hur får man kontakt med Skatteverket?
 5. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 6. Vad kan man fråga Skatteverket om?
 7. Kan man lämna in deklarationen på Skatteverket?
 8. Vad kostar det att lämna in deklarationen för sent?
 9. Kan man lämna deklarationen i Skatteverkets brevlåda?
 10. Kan man ringa till Skatteverket?
 11. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
 12. Vilka kontor utfärdar id-kort?
 13. Kan man ringa anonymt till Skatteverket?
 14. Kan man deklarera i kivra?
 15. Får man böter om man inte deklarerar?

Var lämnar man in deklarationen i Kristianstad?

Sommaren är över och kanske hyrde du ut din sommarstuga eller husbil? Eller rensade du kanske rent av garaget och sålde prylarna? Nu kan Skatteverket få kontrolluppgifter från dina …

För andra gången under 2023 höjs både kostnadsräntan och intäktsräntan på skattekontot. De nya räntorna gäller från och med den 1 augusti 2023. Den höjda räntan påverkar bland annat …

Kan man boka möte med Skatteverket?

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Var kan jag lämna in min deklaration?

none id="readability-page-1" class="page">

Observera att deklarationer inte kan lämnas in till kommunens kundtjänst utan deklaration ska skickas till Skatteverket genom att läggas på gul postlåda eller genom att använda digitala möjligheter som app, e-tjänst, sms eller telefon.

Hur får man kontakt med Skatteverket?

none id="readability-page-1" class="page">

Observera att deklarationer inte kan lämnas in till kommunens kundtjänst utan deklaration ska skickas till Skatteverket genom att läggas på gul postlåda eller genom att använda digitala möjligheter som app, e-tjänst, sms eller telefon.

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Vad kan man fråga Skatteverket om?

En deklaration kan ta olika lång tid beroende på situation, vilket gör att vi inte kan erbjuda ett fast pris. Vi debiterar därför löpande timtaxa (2 250 kr*) och vid ditt första möte med juristen får du en tydligare prisbild som gäller just i ditt fall. Du väljer sen själv om du vill gå vidare eller inte.

* Priserna gäller på kontor som ägs av Familjens Jurist i Sverige AB. Variationer kan förekomma på våra franchisekontor.

Om du har sålt en fastighet ska du lämna in en K5-bilaga till din inkomstdeklaration. Det kan finnas många frågetecken kring den då du kan behöva räkna ut vinstskatt eller kapitalförlust, ta reda på vilka kostnader du kan göra avdrag för i samband med försäljningen, eller så kanske det är så att du vill begära uppskov.

Oavsett vad du behöver hjälp med kring husförsäljningen kan vi erbjuda dig vår deklarationshjälp. Hos oss ser vi till att deklarationen och K5-blanketten fylls i på ett korrekt sätt.

Kan man lämna in deklarationen på Skatteverket?

Fysiska personer och dödsbon ska lämna inkomstdeklaration senast den 2 maj året efter utgången av beskattningsåret (32 kap. 1 § SFL).

Dödsbon räknas normalt som juridiska personer men i fråga om deklarationer gäller samma regler för dödsbon som för fysiska personer. Det betyder att ett dödsfall inte påverkar deklarationstidpunkten.

Med beskattningsår avses normalt ett kalenderår (3 kap. 4 § SFL). Andra beskattningsår kan undantagsvis förekomma även för fysiska personer (prop. 2010/11:165 s. 701 och 827 f.).

Vad kostar det att lämna in deklarationen för sent?

Våra konsulter kan hjälpa dig som företagare med din privata deklaration (dvs. inkomstdeklaration 1) och alla eventuella bilagor. De vanligaste bilagorna för företagare är K10, NE och N3A. Deklarationstidpunkt för privatdeklaration och bilagor är den 4 maj.

Kan man lämna deklarationen i Skatteverkets brevlåda?

Skatteverket sätter upp en tillfällig brevlåda för deklarationer. Brevlådan kommer att finnas nere i Sigurdsområdet. Foto: Google

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper är det ungefär 80 procent som postar sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de sista veckorna, säger Monica Rönnberg på Skattekontoret i Västerås.

Kan man ringa till Skatteverket?

Det kan ta olika lång tid att få svar på din fråga beroende på vad den handlar om. Just nu har vi följande svarstider:

 • Frågor om skatt: sex vardagar
 • Frågor om folkbokföring: sex vardagar
 • Frågor om moms: åtta vardagar

I vissa fall ringer vi upp dig i stället för att svara på din fråga via mejl. Det gör vi till exempel om vi har fått in otydliga uppgifter och behöver få ett förtydligande, eller om det är något annat som gör att det är lättare att svara på frågan via telefon. Skatteupplysningens telefonnummer som visas i displayen är 0771-567567.

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

För att få ett ID-kort, så här behöver du göra:

 • Du ska personligen gå till något av Skatteverkets kontor där legitimation utfärdas.
 • Innan du besöker kontoret måste du ha betalat ansökningsavgiften som är 400 SEK.
 • Du måste ha en identitetshandling som visar vem du är.
 • Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 13 år.
 • Om du är under 18 år måste du ha din vårdnadshavares godkännande.

Totalt finns det 27 servicekontor dit du kan gå för att begära ett legitimationskort. Utöver dessa finns det 11 andra servicekontor som utfärdar denna legitimation.

Vilka kontor utfärdar id-kort?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Kan man ringa anonymt till Skatteverket?

Du kan begära ut allmänna handlingar och uppgifter från Skatteverket genom att fylla i mejlformuläret, ringa oss, besöka något av våra servicekontor eller skicka ett brev.

Du har rätt att ta del av allmänna handlingar och uppgifter hos Skatteverket enligt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen. På sidan Offentliga uppgifter kan du läsa mer om vilka uppgifter du kan begära ut om dig själv och om andra.

Om du arbetar på en myndighet eller i en kommun ska du använda vårt formulär för offentliga aktörer.

 • Ta del av allmänna handlingar och uppgifter - för offentliga aktörer

Kan man deklarera i kivra?

Reavinst... vad? Att deklarera kan vara lite som att försöka tolka ett främmande språk. Alla deklarationsproffs kan scrolla vidare, för nu tänkte vi översätta lite (vanlig men vag) byråkratisvenska.

Grejen är den att ett schablonavdrag faktiskt inte har någon egentlig koppling till verkliga kostnader. Man kan beskriva “schablon” som ett slags stöd som spar tid och erbjuder en lösning när det saknas underlag. Du kan bland annat få schablonavdrag om du använt din bil i tjänsten eller om du hyr ut en bostad. Fördelen med schablonavdrag är att det kanske inte kräver så mycket huvudräkning. Nackdelen är att det ibland inte matchar verkligheten – vilket kan vara både bra och dåligt. Precis som med allt annat i livet.

Får man böter om man inte deklarerar?

– I Sverige är alla väldigt duktiga på att deklarera. I princip är det inte ens en procent av befolkningen som inte deklarerar. För de allra flesta är det väldigt enkelt att deklarera, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

En försvinnande liten del av svenskarna får den högsta förseningsavgiften, som alltså ligger på 3 750 kronor.