:

Kan man köpa vad som helst på företaget?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man köpa vad som helst på företaget?
 2. Kan man dra av moms på köp av privatperson?
 3. Hur bokföra inköp av varor?
 4. Vad ska man tänka på när man köper släp?
 5. Vad händer om man köper privata saker på företaget?
 6. Kan företag handla utan moms?
 7. Kan företag köpa från privatpersoner?
 8. Måste man ha Katastrofvajer på släpvagn?
 9. Hur mycket får man ha på släp?
 10. Vad är skillnaden om jag köper av en privatperson eller från ett företag?
 11. Måste man ha försäkring på en släpvagn?
 12. Måste jag ha försäkring på släpvagn?
 13. Vad är man skyldig att visa upp när man kör med släp?
 14. När blir en släpvagn skattebefriad?
 15. Får man ha LGF skylt på släpvagn?

Kan man köpa vad som helst på företaget?

Per Granqvist från Skatteverket reder ut begreppen och förklarar hur du som företagare ska redovisa datorer och mobiler i din verksamhet. Du får bland annat veta vilka regler som gäller om du även använder datorn och mobilen privat, och att det är det skillnad om du har aktiebolag eller enskild firma.

Kan man dra av moms på köp av privatperson?

En privat sajt med många skattetips och en guldgruva för dem som arbetar aktivt med skatter!

Denna webbplats administreras av Skattepunkten ABSkattepunkten AB ger Dig professionell skatterådgivning

Hur bokföra inköp av varor?

Du köper in diverse kontorsmaterial för 500 kronor inklusive moms till företaget. Momsbeloppet är 100 kronor. Du betalar med företagets bankkort.

Vad ska man tänka på när man köper släp?

– För proffsanvändare är det viktigt att köpa en helsvetsad vagn eftersom den håller mer än dubbelt så länge som en bockad och nitad vagn – även om du kör lättare gods. Det är vanligt att många köper en billig släpvagn som är bockad och nitad, men inser sedan att den inte var vad de förväntade sig. En sådan vagn har av förklarliga skäl inte samma hållfasthet och livslängd som en svetsad vagn. En skruvad vagn kan funka för hantverkare som sällan använder släpkärra, men sådana vagnar är samtidigt för klena för dagligt professionellt bruk, förklarar Magnus Haraldsson och fortsätter:

– Även om en svetsad vagn kan kosta upp emot dubbelt så mycket som en billig vagn blir totalekonomin bättre och man får betydligt bättre betalt för vagnen när den är begagnad. Så med facit i hand tycker jag att det för proffsanvändare aldrig duger med en billigare vagn, utan välj alltid en kvalitetsvagn.

Magnus Haraldson understryker också att det skiljer mycket i kvalitet på flakskivorna.

Vad händer om man köper privata saker på företaget?

Skatteverket har samlad information på sin webbplats om vad du kan göra avdrag för i ditt företag och vilka belopp och procentsatser som gäller. Du kan bland annat ta del av ett avdragslexikon för enskild näringsverksamhet

Kan företag handla utan moms?

9 feb. 2023

Ett företag kan göra inköp av varor från privatpersoner utan problem. Dock bör man begränsa inköpen för att undvika "svarta" inköp. Vid köp av tjänster bör företaget vara uppmärksamma på arbetsgivaravgifter och försäkra sig om den anlitade är registrerad för F-skatt.

Kan företag köpa från privatpersoner?

Våra sajter använder cookiesFör att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade annonser använder vi cookies. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen! Gå till innehåll

Startad av esd, 18 oktober, 2011 i Ekonomi

Måste man ha Katastrofvajer på släpvagn?

Hej!

Behöver lite hjälp, vad är katastrofvajern och katastrofbromsen och vad gör dem för något?

Hur mycket får man ha på släp?

Om släpvagnens totalvikt är mer än 750 kg får inte släpvagnens och bilens sammanlagda totalvikt vara högre än 3 500 kg.  

Vad är skillnaden om jag köper av en privatperson eller från ett företag?

Hej, jag startade ett Aktiebolag i höstas så är fortfarande ganska ny på att driva eget företag. En sak jag är lite osäker på är om det är någon skillnad på att handla som företagskund eller privatkund online. På många affärer finns valet att handla som privatkund eller företagskund. På flera sidor så är det billigare och mer förmånligt att handla som privatkund, finns det någon nackdel med att göra det över företagskund? Tänker då att man gör köpet som ett utlägg som privatperson och sen får pengarna från företaget.

Eller så kanske man kan handla som privatkund men sätta företaget som köpare när de frågar om ens uppgifter?

Måste man ha försäkring på en släpvagn?

Med vår släpvagnsförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om släpvagnen behöver repareras efter en olycka.

 • Vad ingår i försäkringen?
 • Vanliga frågor och svar
 • Vad säger våra kunder?
 • Villkor

Svenskt Kvalitetsindex har för fjärde året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste fordonsförsäkringskunder. Men, det är inte målet. Bara början!

Måste jag ha försäkring på släpvagn?

Med vår släpvagnsförsäkring får du hjälp med kostnader som kan uppstå, till exempel om släpvagnen behöver repareras efter en olycka.

 • Vad ingår i försäkringen?
 • Vanliga frågor och svar
 • Vad säger våra kunder?
 • Villkor

Svenskt Kvalitetsindex har för fjärde året i rad utnämnt oss till bolaget med Sveriges nöjdaste fordonsförsäkringskunder. Men, det är inte målet. Bara början!

Vad är man skyldig att visa upp när man kör med släp?

Som förare ska du ha haft en dygnsvila på minst 11 timmar under den 24-timmarsperiod som föregår varje tidpunkt då du utför transporter. Dygnsvilan får delas upp i två perioder, varav den ena perioden ska vara minst åtta timmar.

När blir en släpvagn skattebefriad?

Beräkningen för fordon som beskattas efter hur mycket koldioxid de släpper ut består av två delar: ett grundbelopp (360 kronor per år) och en koldioxidkomponent. För dieselfordon tillkommer även bränslefaktor och miljötillägg. För dieselfordon med fordonsår 2018 eller senare och som tagits i trafik första gången 1 juli 2018 eller senare är bränslefaktorn utbytt mot ett bränsletillägg.

De flesta fordon som beskattas utifrån koldioxidutsläpp har ett värde för utsläppet registrerat i vägtrafikregistret. Värdet är uppmätt av fordonstillverkaren enligt gällande EU-regler. Om värdet för koldioxidutsläpp saknas i vägtrafikregistret, beräknas fordonsskatten efter skälig grund.

Får man ha LGF skylt på släpvagn?

Ett efterfordon är ett oregistrerat fordon som är kopplat till en bil, en traktor, ett motorredskap eller ett terrängfordon och som inte är ett släpfordon. Som efterfordon räknas a) fordon som inte är avsedda att transportera gods, till exempel skylift eller kioskvagn samt b) ofjädrad båttransportvagn, ofjädrad husvagn eller liknande ofjädrade fordon.

Ett efterfordon får inte framföras i högre hastighet än 30 kilometer i timmen.