:

Hur gör man en Utlandsbetalning Länsförsäkringar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man en Utlandsbetalning Länsförsäkringar?
 2. Vad kostar det att betala med kort utomlands Länsförsäkringar?
 3. Hur gör man utlandsbetalningar?
 4. Hur betalar man till ett utländskt konto?
 5. Varför kan jag inte göra Utlandsbetalning?
 6. Hur skriver man kontonummer till Länsförsäkringar?
 7. Vad kostar det att föra över pengar till utlandet?
 8. Är det bättre att betala med kort utomlands?
 9. Kan banken neka Utlandsbetalning?
 10. Varför kan man inte göra Utlandsbetalning?
 11. Hur betalar man bäst utomlands?
 12. Vilka länder kan man inte skicka pengar till?
 13. Har banken rätt att neka Utlandsbetalning?
 14. Hur mycket pengar kan man föra över Länsförsäkringar?
 15. Vad har Länsförsäkringar för clearingnummer?

Hur gör man en Utlandsbetalning Länsförsäkringar?

När du använder kortet utomlands får du ibland frågan om du vill betala i svenska kronor eller i landets valuta. Vi rekommenderar att du betalar i landets valuta, då får du oftast en förmånligare valutakurs. Om du väljer svenska kronor har säljföretaget fria händer att själv sätta valutakursen.

Använd kortet när du bokar flyg, hotell eller hyrbil.  Då har du ett köpskydd om något skulle gå fel. Öppna din Regionspärr för de länder som du ska resa till. Det gör du enkelt i mobilappen eller internetbanken.

Vad kostar det att betala med kort utomlands Länsförsäkringar?

Du kan enkelt hantera regionspärren i våra appar för Iphone och Androidtelefoner. Klicka på det kort du vill sätta regionspärr på. Välj "Hantera köpspärrar" och följ instruktionerna. Tänk på att om du har flera kort måste du göra det här för varje kort.

Logga in på Mina sidor och välj ”Kort” och sedan ”Inställningar” och följ instruktionerna. Tänk på att om du har flera kort måste du göra det här för varje kort.

Hur gör man utlandsbetalningar?

Trygga utlandsbetalningar när du ska skicka pengar inom och utanför EU. Välj SEPA- eller Normalbetalning och gör betalningen själv via Mina sidor eller ta hjälp av Telefonbanken.

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Du kan välja olika typer av utlandsbetalningar beroende på valuta och till vilket land du ska skicka pengar. Enklast och billigast gör du en SEPA- eller Normalbetalning på Mina sidor. Du kan även komma in på något av våra kontor eller kontakta Telefonbanken.

Välj SEPA-betalning när du ska skicka pengar i euro till EU- och EES-länderna, samt Schweiz. Normalt når betalningen mottagarens bank samma dag om du skickar betalningen på Mina sidor före klockan 14.15 en bankdag och den kostar ingenting. Skickar du betalningen efter klockan 14.15 kan det uppstå en kostnad i mottagarbanken som mottagaren får betala. 

Hur betalar man till ett utländskt konto?

För betalningar inom EU och EES gäller i stort sett samma regler som för betalningar inom Sverige. 

En gränsöverskridande betalning kan till exempel vara en överföring mellan konton, ett kortköp eller ett kontantuttag i en bankautomat när du är utomlands.

Varför kan jag inte göra Utlandsbetalning?

För betalningar inom EU och EES gäller i stort sett samma regler som för betalningar inom Sverige. 

En gränsöverskridande betalning kan till exempel vara en överföring mellan konton, ett kortköp eller ett kontantuttag i en bankautomat när du är utomlands.

Hur skriver man kontonummer till Länsförsäkringar?

När du ska ta emot en Utlandsbetalning till ditt transaktionskonto på Länsförsäkringar, är det viktigt att mottagarens namn anges korrekt. Det ska vara det personnamn som står på ditt konto som du anger som mottagares namn, dvs ditt för – och efternamn alternativt företagsnamnet.

IBAN är en förkortning för International Bank Account Number och är en internationell standard för att skriva kontonummer. Svenska IBAN-nummer består av 24 tecken och inleds med “SE”.

Vad kostar det att föra över pengar till utlandet?

Gör du din betalning i internetbanken får du automatiskt ett förslag på betalningstyp utifrån dina registrerade uppgifter. Betalningstypen påverkas av till exempel hur snabbt betalningen ska nå mottagaren, vilket land betalningen ska ske till och i vilken valuta.

Har du speciella behov för betalningar till utlandet? Välkommen att kontakta banken för mer information om våra övriga betalningsalternativ.

Är det bättre att betala med kort utomlands?

För att ditt fysiska kort ska fungera utomlands behöver det vara öppet för rätt användnings­område. Du kan välja mellan Världen, Europa, Norden och Sverige. 

Du ser och kan ändra kortets användningsområde för både kortköp och kontantuttag i appen och nätbanken.

Kan banken neka Utlandsbetalning?

Innan du ska göra en utlandsbetalning till ett land utanför EU/EES bör du kontrollera vad den kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta.

Det finns inte någon lag som styr betalningar mellan Sverige och länder utanför EU/EES. I stället blir det avtalet mellan dig och banken, i praktiken alltså bankens prislista och information, som avgör. Du måste därför kontrollera med banken vad din betalning kommer att kosta.

Varför kan man inte göra Utlandsbetalning?

Du väljer hur avgifterna ska fördelas vid utlandsbetalning. Det finns tre olika alternativ:

Du som skickar pengar betalar endast Handelsbankens avgifter, Normalfallet (SHA).Handelsbankens avgifter för betalningen läggs på beloppet som ska skickas och betalas av dig som skickar pengarna. Övriga avgifter för betalningen betalas av den som tar emot pengarna. Detta alternativ måste väljas för att betalningen ska kunna bli en EU- eller SEPA-betalning.

Hur betalar man bäst utomlands?

När du är på resa kan det vara bra att kunna betala med både kontanter och kort, eftersom det är bra att ha alternativ om någon betalningsmetod inte fungerar. 

Tänk gärna igenom hur du brukar använda kort innan du väljer vilket, eller vilka, kort du ska använda utomlands. Du kan till exempel fundera på att välja ett kort med låga avgifter på uttag, om du reser ofta. Du kan jämföra kontokort här på webbplatsen. 

Att betala med kontanter på resan är enkelt men du får ingen eller väldigt låg ersättning om du tappar pengarna eller blir bestulen. Förlust av kontanter kan täckas av din hem- eller reseförsäkring, men ersättningsbeloppen är mycket låga.

Vilka länder kan man inte skicka pengar till?

För betalningar inom EU och EES gäller i stort sett samma regler som för betalningar inom Sverige. 

En gränsöverskridande betalning kan till exempel vara en överföring mellan konton, ett kortköp eller ett kontantuttag i en bankautomat när du är utomlands.

Har banken rätt att neka Utlandsbetalning?

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Jag tolkar det som att du undrar ifall en bank har rätt att neka en eller flera transaktioner från utlandet och i sådana fall varför.

Frågan om en bank kan neka insättning från utlandet regleras huvudsakligen av penningtvättslagen.

Hur mycket pengar kan man föra över Länsförsäkringar?

Du kan ändra beloppsgräns på Mina sidor eller i Länsförsäkringars app. För att ändra beloppsgräns på Mina sidor loggar du in och går till Swish, som du hittar under den personliga menyn bredvid knappen Logga ut. För att ändra beloppsgräns i appen loggar du in, klickar på Inställningar och väljer Swish.

Du kan välja belopp mellan 1-15 000 kronor som du totalt kan swisha per sju-dagars period.

För att kunna swisha belopp mellan 15 001 och 150 000 kronor måste du först kontakta Telefonbanken på 0771-666 555. Det går också bra att besöka ett av våra kontor så hjälper vi dig med den höjda beloppsgränsen.

Vad har Länsförsäkringar för clearingnummer?

 • Bank:Länsförsäkringar Bank
 • Clearingnummer: 9020 - 9029
 • Hemsida: Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar är ett koncept som bygger på samverkan mellan 23 försäkringsbolag över hela Sverige. Med kundägande och lokal förankring vill man kunna erbjuda det bästa inom både försäkringar och banktjänster.

Länsförsäkringar Bank är en av de svenska storbankerna och erbjuder allt från lönekonto, sparkonto och kort till pensionslösningar och lån. Banken har många år i rad fått utmärkelsen "Mest nöjda bolånekunder" i den mätning som Svenskt Kvalitetsindex gör årligen.