:

Är Jobseeker gratis?

Innehållsförteckning:

 1. Är Jobseeker gratis?
 2. Finns det gratis CV-mallar?
 3. Måste man ha bild på CV?
 4. Vad ska man inte skriva på CV?
 5. Vad ska man inte ha med i ett CV?
 6. Vad ska man inte skriva i ett CV?
 7. Är det okej att ljuga på sitt CV?
 8. Kan man ha en kollega som referens?
 9. Hur många år bakåt i tiden bör en CV vara?
 10. När blir en referens för gammal?
 11. Vem ringer rekryteraren först?
 12. Vad ska man inte skriva i CV?
 13. Vad ska man inte ha med i ett personligt brev?
 14. Är man skyldig att vara referens?
 15. Måste jag svara när min chef ringer?

Är Jobseeker gratis?

Allt klart och färdigt, bara att fylla i personliga uppgifter. Okomplicerat, alla kan göra det!

5 månader efter avslutat abonnemang drar de fortfarande månadskostnad ifrån kontot. De påstår att varken Mail eller namn finns i deras system trots att jag visat upp bekräftelsen de skickat till just min Mail. Hur man kan påstå att namnet inte finns när de månatligen får en inbetalning ifrån ett kort med mitt namn påvisar bara en sak, bluff. Det är helt enkelt inte sant. Enda sättet att komma ur detta tycks vara att spärra kortet helt enkelt. I senaste kontakten kan man inte svara avsändaren utan får mailet i retur med hänvisning att deras Mail är full eller avstängd. Fruktansvärt uselt det här och jag avråder alla att starta en prenumeration. Synd på en annars bra och användbar sida för cv.

Uppdatering 230912Svar ifrån en person på kundtjänst att jag vägrar samarbeta?! Detta efter att de sedan månader tillbaka fått samtliga uppgifter och bildbevis att beloppet dras ifrån mitt kort av deras företag. Kan inte nog påpeka att absolut inte ingå något avtal med detta företag. Återstår att se om de avser betala tillbaka vad de felaktigt dragit. Hittills visar de inget som helst intresse så det ser ut att bli en polissak att reda ut.

Funkar perfekt på alla sätt. Lätt att göra ett tydligt och snyggt CV t.ex. Lätt att säga upp och även återkomma till. Proffsigt helt enkelt.

Finns det gratis CV-mallar?

Ett bra CV är det första steget i jakten på ditt drömjobb, och därför är det viktigt för oss att hjälpa dig att skapa ett perfekt CV.

Eftersom alla har olika behov och smak gällande vad som är snyggt, har vi tagit fram ett stort utbud av gratis CV-mallar som du enkelt kan anpassa hur du vill. Med hjälp av våra mallar kommer du garanterat få ett CV som du älskar.

På ditt konto kan du skapa så många CV:n du vill och till varje CV kan du välja en unik mall. På så sätt kan du få variation på dina ansökningshandlingar och anpassa varje CV för det jobb du söker.  

Det kan vara svårt att veta hur ett CV ska se ut och hur det ska vara strukturerat. Eftersom våra CV-mallar följer alla regler för hur ett CV ska vara strukturerat, slipper du tänka på det och kan istället fokusera på innehållet för ett så bra och välskrivet CV som möjligt. När du skapar ditt CV med någon av våra mallar blir det lättläst, snyggt och ger rekryteraren ett gott första intryck av dig.

Måste man ha bild på CV?

Det finns en hel del saker du bör tänka på när du väljer en bild till ditt CV. Det finns vissa saker du bör göra, och andra saker du bör undvika. För att bilden ska bli så bra som möjligt finns det flera faktorer som är viktiga att beakta. Den grundläggande regeln är dock att bilden ska ha en så professionell framtoning som möjligt.

Vad ska man inte skriva på CV?

–Nackdelarna för rekryteraren är att man tappar autencitet, alltså ”känslan i rummet” utan ett personligt möte. Rekryteraren kan heller inte veta om personen kan svara på följdfrågor, utanför ”inspelat manus”, säger han.

Per Thilander påpekar att den arbetssökande i sin tur kan uppleva viss osäkerhet då det inte går att ställa följdfrågor eller uppfatta hur rekryteraren reagerar när videopresentationen spelas upp.

Vad ska man inte ha med i ett CV?

Det finns många företag och organisationer som erbjuder snygga och moderna cv-mallar. Om du till exempel googlar på snygg cv-mall eller cv-mall gratis kommer du att få många bra förslag.

Arbetsförmedlingen har tre cv-mallar med olika design som du kan ladda ner och utgå ifrån. Byt ut texterna i cv-mallarna till din egen. Välj den cv-mallen som bäst passar ihop med hur ditt personliga brev ser ut.

Vad ska man inte skriva i ett CV?

Överös inte ditt CV med alla jobb sedan sommarjobbet som glassäljare på högstadiet. Arbetsgivaren är intresserad av relevanta erfarenheter som visar att du är rätt kandidat för just deras position.

Gör inte läsningen svår, det ska inte vara någon skattjakt för arbetsgivaren att hitta relevant information. Arbetsgivaren ska snabbt kunna se om du uppnår deras krav, därför är det bäst att ha den viktigaste informationen först - och väl synlig. Skräddarsy även gärna ditt CV genom att inkludera nyckelord från jobbannonsen, det kan hända att arbetsgivaren kommer söka efter dessa i ditt dokument.

Är det okej att ljuga på sitt CV?

Eftersom jag har varit med att anställa folk, inklusive då chefer inom Region Skåne, så kan jag försöka besvara frågan.

Så länge ditt CV är din privata egendom, så händer ju ingenting. Då förblir det ju ditt privata dokument. Blir du däremot kallad till anställningsintervju, så börjar ju saker och ting att hända…

Kan man ha en kollega som referens?

”Jag blev väldigt besviken när jag skulle vara referens till en gammal kollega som jag tyckte gjorde ett strålande jobb,” säger Jonathan Olsson, marknadschef på Match3One. ”Istället för det klassiska samtalet från en rekryterande chef där jag skulle få möjlighet att ge min bild av personens egenskaper, fick jag ett mail där jag ombads att ge tummen upp eller ner. Katastrof.”

Det kommer aldrig finnas ett tillräckligt bra substitut för den mänskliga interaktionen mellan den som rekryterar och referensen själv. För att vara effektiv måste man ha intuition, sunt förnuft och vara bra på att lyssna. Du måste kunna kombinera de olika intryck du har fått från kandidaten under rekryteringsprocessen. För att uttrycka sig enkelt så behöver människor tala med varandra.

Hur många år bakåt i tiden bör en CV vara?

Grunden för ett bra CV handlar främst om själva innehållet, snarare än hur det ser ut. Med ditt CV vill du visa på att du har de kompetenser och den erfarenhet som efterfrågas i den aktuella jobbannonsen. Därför är det viktigt att du tänker till kring vilken information du vill ha med i ditt CV, och att du anpassar det efter vad som efterfrågas i den aktuella jobbannonsen och säkerställer att du matchar dina kompetenser med detta.

Hur CV:t ser ut är som sagt sekundärt, men kan ändå spela en viss roll. Anledningen till det är att ett CV som är luftigt, lättläst, strukturerat och ser professionellt ut, kan underlätta att förmedla att du har kompetensen som efterfrågas. Därför är det viktigt att ditt CV följer en tydlig struktur som på ett bra sätt lyfter fram dina kompetenser.

När det kommer till CV:ts längd är vår rekommendation att 1-2 sidor är en bra riktlinje, mer än så är sällan relevant. Då gäller även begreppet “kill your darlings”, det vill säga att du väljer bort information. Har du ett väldigt långt CV på grund av lång arbetslivserfarenhet med många olika tjänster bör du exempelvis välja bort de som du haft långt bak i tiden, eller som inte direkt är relevanta för den tjänst du nu söker. Det du inte får plats med i ditt CV men som du ändå tror kan vara av värde átt lyfta fram, kan du komplettera med i ditt personliga brev. 

När blir en referens för gammal?

Ska börja studera till HT22 och i samband med det funderar jag på att säga upp mig från mitt nuvarande jobb(butiksmedarbetare). Jag kommer att studera 3–5 år beroende på om det blir civil – eller högskoleingenjör.

När jag väl söker jobb efter en avslutad utbildning kommer jag troligtvis inte ha några referenser kvar, då jag inte planerar att ha kontakt med min nuvarande chef i 5 år. Jag planerar att söka relevanta deltids – sommarjobb, men dessa jobb är svårare att få utan en avslutad utbildning så de kan jag inte räkna med till 100%.

Vem ringer rekryteraren först?

Jag sitter själv med rekrytering för närvarande och kommer ringa tjejen som får jobbet i morgon. Ringer henne först, vi har i och för sig bara haft två personen på intervju den här gången. Och jag ringer den som vi vill erbjuda jobbet först för att se om hon/han vill ha jobbet till den lön vi erbjuder. Om inte så får man gå vidare till nästa protentiella person. Har visserligen inte hänt hittills, men man vet aldrig.

Men om rekryteringen ska vara klar i morgon så kan det ju vara så att beslutet inte fattas förrän i morgon. Blir det sent på dagen så kanske de hinner ringa innan arbetsdagens slut eller så ringer de först på måndag.

Vad ska man inte skriva i CV?

Ett grundläggande tips är att ditt CV ska vara lättöverskådligt och ge en tydlig bild av dina kunskaper och erfarenheter. I ditt CV behöver du inte beskriva dig själv som person, utan snarare lyfta fram din erfarenhet och kunskap. Dela upp ditt CV i tydliga rubriker så som exempelvis utbildning, arbetslivserfarenhet och övriga meriter.

Fyll sedan på med dina erfarenheter i omvänd kronologisk ordning, det vill säga med dina senaste erfarenheter först. Längden på ditt CV är inte avgörande så länge strukturen känns logisk och informationen är lätt att följa.

Placera dina kontaktuppgifter där de syns tydligt, förslagsvis högst upp i ditt CV. De uppgifter som är bra att ha med är namn, telefonnummer och mailadress. Kontrollera en gång extra att uppgifterna i ditt CV är korrekta.

Vad ska man inte ha med i ett personligt brev?

Det finns många företag och organisationer som erbjuder mallar för personligt brev. Om du till exempel googlar på personligt brev exempel eller personligt brev mall kommer du att få många bra förslag.

Arbetsförmedlingen har tre mallar för personligt brev som du kan ladda ner och utgå ifrån. Byt ut texterna i mallarna till din egen. Välj den mall som bäst passar ihop med hur ditt cv ser ut.

Är man skyldig att vara referens?

Eller annorlunda uttryckt: Har du tänkt på vilket ansvar det är att vara referensperson? De flesta har kanske inte det, men det borde de göra för det är en mycket viktig uppgift. Ditt utlåtande som referens kan faktiskt vara det som avgör om den sökande erbjuds anställning eller inte.

Kanske blir du tillfrågad att vara referens en vacker dag? Här följer några tips på hur du kan vara till hjälp och varför du i vissa fall bör tacka nej till att vara referens.

Måste jag svara när min chef ringer?

Samt rekrytera en kollega jag är bra vän med att ringa mig när jag inte svara chefen eller säljaren...

jag vägrar svara för jag har semester och vill vara ifred, men nästan alla i min närhet tycker jag åtminstone ska svara och se vad de vill, men säljaren har redan smsat och sagt vad det gäller.