:

Varför sålde Kinnevik Zalando?

Innehållsförteckning:

 1. Varför sålde Kinnevik Zalando?
 2. Är Kinnevik köpvärd?
 3. När delade Kinnevik ut Zalando?
 4. Hur deklarera Kinnevik inlösen?
 5. Vilka bolag äger Kinnevik?
 6. Vem äger Zalando?
 7. Varför faller Kinnevik aktien?
 8. Varför tappar Kinnevik?
 9. Vad har hänt med Zalando?
 10. Har Kinnevik utdelning?
 11. Är kläder från Zalando äkta?
 12. När vänder det för Kinnevik?
 13. Vilket är det bästa investmentbolaget?
 14. Är Jordans på Zalando äkta?
 15. Har Zalando lager i Sverige?
 16. When will Kinnevik's Zalando shareholding be distributed?
 17. How do I contact Kinnevik?
 18. What's happening with Kinnevik AB?
 19. Will Kinnevik make an extraordinary value transfer to its shareholders?

Varför sålde Kinnevik Zalando?

”Clearstream” refers to the German central securities depository Clearstream Banking Aktiengesellschaft

”Directly Registered Shareholder” refers to a shareholder that holds Kinnevik shares through a securities account directly registered with Euroclear

Är Kinnevik köpvärd?

Förra året gjordes stora förändringar i Kinnevik när de valde att dela ut Zalando till aktieägarna och samtidigt öka investeringarna mot privata tillväxtbolag. Under innevarande år har både tillväxtbolag och Kinnevik straffats hårt på börsen, främst en konsekvens av ett drastiskt förändrat investeringsklimat.

Det rapporterade substansvärdet per utgången av tredje kvartalet uppgick till 207 kronor per aktie, en minskning med fem procent jämfört mot förra kvartalet.

När delade Kinnevik ut Zalando?

Kinnevik AB (publ) ("Kinnevik") meddelade idag att bolaget i enlighet med tidigare kommunicerad tidplan genomfört utskiftningen av Kinneviks aktieinnehav i Zalando till aktieägarna i form av Zalandoaktier registrerade hos Euroclear Sweden (”Svenska Zalandoaktier”) samt att omregistrering till Zalandoaktier registrerade hos Clearstream i Tyskland ("Tyska Zalandoaktier") inleds idag onsdag den 23 juni 2021. Innehavare av Svenska Zalandoaktier kan från och med idag till och med onsdagen den 14 juli 2021 kostnadsfritt omregistrera sina Svenska Zalandoaktier till Tyska Zalandoaktier. Omregistreringen genomförs för att aktieägarna ska kunna genomföra transaktioner med de utskiftade Zalandoaktierna på Frankfurtbörsen. Vidare har Skatteverket den 21 juni 2021 publicerat sina allmänna råd avseende fastställande av anskaffningskostnad för de Svenska Zalandoaktier som skiftats ut.

Kinneviks innehav i Zalando skiftades av tekniska skäl ut i form av Svenska Zalandoaktier. Under perioden 23 juni - 14 juli 2021 erbjuder Kinnevik innehavare av Svenska Zalandoaktier, som innehavaren inte kan handla med på någon börs, att kostnadsfritt omregistrera dessa till Tyska Zalandoaktier som går att handla med på Frankfurtbörsen där Zalandoaktien är noterad. Omregistreringen kommer genomföras efter anmälningsperioden, och omkring den 21 juli 2021 kommer Tyska Zalandoaktier levereras till de aktieägare som väljer att delta i omregistreringen. Omregistrering baserat på inkomna anmälningssedlar kan även komma att genomföras under anmälningsperioden. Vidare kan innehavare av Svenska Zalandoaktier när som helst omregistrera sina Svenska Zalandoaktier till Tyska Zalandoaktier enligt instruktion från den bank som administrerar innehavarens VP-konto eller i enlighet med instruktioner från förvaltare, för detta tar banker och andra förvaltare emellertid normalt ut en avgift. Notera att Zalandoaktieägare som inte deltar i omregistreringen, eller som själva inte ser till att omregistrera sina Svenska Zalandoaktier, kommer att äga Zalandoaktier som det inte går att handla med på någon börs.

Hur deklarera Kinnevik inlösen?

En privat sajt med många skattetips och en guldgruva för dem som arbetar aktivt med skatter!

Denna webbplats administreras av Skattepunkten ABSkattepunkten AB ger Dig professionell skatterådgivning

Vilka bolag äger Kinnevik?

 • Regioner

  • Globalt

  • Asien

  • Australien

  • Europa

  • Norden

  • Latinamerika

  • Nordamerika

 • Sektorer

  • Alla sektorer

  • Healthcare

  • Software

  • Marketplaces

  • Climate tech

  • Consumer Finance

  • Other Portfolio

 • Investerat år

  • Alla år

  • 2023

  • 2022

  • 2021

  • 2020

  • 2019

  • 2018

  • 2016

  • 2010

  • 1993

Vem äger Zalando?

Berlin 17 februari 2021 - Styrelsen för Zalando, Europas ledande plattform för mode och livsstil, erkänner och stöder beslutet från det svenska investeringsbolaget Kinnevik om att skifta ut samtliga aktier till sina investerare. Det initiativ som meddelades idag kommer mer än tio år efter Kinneviks första investering i Zalando och gör det möjligt för alla Kinneviks aktieägare att bli direktägare i Zalando.

Kinnevik har varit en central investerare i Zalando sedan 2010. Under åren för det lojala och värdeskapande partnerskapet har Zalando demonstrerat en oöverträffad internationalisering och tillväxt av sin verksamhet, slutfört en mycket framgångsrik börsintroduktion år 2014, övergått till en plattformsmodell och levererat hållbar och stark tillväxt i linje med visionen att bli startpunkten för mode i Europa.

Varför faller Kinnevik aktien?

Kinnevik föll som mest 5 procent på onsdagsförmiddagen efter sin kvartalsrapport och handlades vid 11-tiden ner 3,2 procent. I bolagets delårsrapport för det tredje kvartalet som släpptes på onsdagsmorgonen framkom att substansvärdet uppgick till 273 kronor per aktie, en minskning på 0,4 procent jämfört med föregående kvartal.

En stor del av minskningen beror på kursnedgångar i de två börsbolagen Global Fashion Group och Teladoc. Kinneviks innehav i Mathem skrivs också ned med 208 miljoner kronor till knappt 1,5 miljarder kronor.

Varför tappar Kinnevik?

Vilka företag har supertalangerna blivit mer och mindre nyfikna på senaste 10 åren? Vilka bolag som rör sig i konkurrensutsatta toppen har lyckats hänga kvar? Varför? 

Ja, de största vinnarna är: Lantmännen, Scandic, Volvo Car, SEB, ICA, Arla Foods och IKEA som gjort större förflyttningar i sin attraktion. SEB har tagit hela 6 platser i toppen vilket är väldigt svårt i den konkurrens som finns. ”Att driva eget är också en vinnare”. För varje dag får vi fler och fler entreprenörer. Det är ett hot mot eller en möjlighet för storbolagen som tidigare hade mycket enklare att locka över supertalangerna. 

Vad har hänt med Zalando?

Blev plötsligt spärrad att handla på Zalando för flera år sedan, gjorde förfrågningar men ingen kundansvarig/kundtjänst kunde ge ett vettigt svar och jag började handla från andra företag istället och utan problem. Nu har jag plötsligt börjat få mail x flera från Zalando och med olika rabatterbjudanden!? Kommer så klart inte att handla där med risk för att plötsligt bli spärrad igen, det finns så många andra nätbutiker att välja på.

Jag hade valt ut en order på två objekt för strax över 1250kr. För att få bonus på mina kreditkort köpte jag 3 presentkort, två på 500, ett på 250, för att använda i min order. Jag lägger till dem till mitt kontos saldo. När jag försöker betala får jag endast använda 1000kr. På zalando.se står det tydligt att man kan kombinera presentkort upp till SEK 2250.Jag kontaktar kundtjänst och de hävdar att de har ändrat hur man får använda presentkort, max ett per order. Trots detta kan jag använda två presentkort för en maximal summa på 1000? Deras "lösning" är att betala mellanskillnaden och använda resten av presentkortet på en ny order. Gränsar till lurendrejeri.

Ett riktigt uselt postorderföretag! Man påstår att det gjorts försök att leverera försändelsen genom Postnord men att det "misslyckades"! Detta till trots att jag betalt extra för att hemleverans skulle ske. Inte första gången det blir så här heller! De här tyska företagen behandlar sina kunder precis som de behagar! Sista gången jag handlade hos Zalando!!!

Undvik att beställa! För om du beställer och något saknas i beställningen när du får hem det så landar det på dig själv. Kundtjänst vägrar hjälpa och svarar endast med att de har gjort en utredning (på 1h) att alla varor borde vara i paketet och därefter slutar de hjälpa dig. Så om du mot förmodan beställer och får hem paket med något som fattas i, då kommer du få betala för det ändå.. känns som det här kanske är något de sätter i rutin, då de vägrar svara en vidare. Självklart anmält till ARN, men säger bara. Akta er.

Har Kinnevik utdelning?

Som du ser på Kinneviks utdelningshistorik har den stigit- eller varit oförändrad år för år ända sedan 2005. Det var först 2019 som den trenden bröts och utdelningen sänktes.

Mellan 2005 till 2020 har ändå utdelningen höjs med 250% vilket får ses som helt ok för en utdelningsinvesterare. Kinnevik får ända klassas som en klart godkänd utdelningsaktie ur den synvinkeln.

Kinneviks direktavkastning är inte alls lika hög i dagsläget som den en gång varit. Vi måste dock räkna in vilken typ av bolag de äger idag i jämförelse med tidigare, de satsar på en hel del tillväxt i dagsläget vilket drar ner direktavkastningen.

Samtidigt har Investmentbolag överlag värderats upp eftersom de blivit mer populära under de senaste åren, det påverkar också direktavkastningen och gör den lägre än tidigare.

Är kläder från Zalando äkta?

Tiger of Sweden är ett svenskt varumärke med en skandinavisk ren look i sin design. De gör kläder, skor och accessoarer för både kvinnor och män. Bekvämt, trendriktigt men alltid med en klassisk stil är ledord i deras kollektioner. Nu kan du fynda varumärket i vår online outlet, där vi har fenomenal rea. Deras kläder passar lika bra på kontoret som fritiden eller på afterwork med kollegorna. De står för ett mode med mening och skapar kläder för dig som tycker att äkta stil är att våga vara sig själv.

Tiger of Sweden har ett starkt engagemang för miljön, och har tydliga hållbarhetsmål. De prioriterar hållbarhet i varje plagg de tillverkar, men de kompromissar inte med kvaliteten på sina tyger. Deras ambition är att skapa plagg som håller länge, gjorda med hantverksskicklighet och med en tidlös modern design. Helt enkelt, plagg att bära och älska under lång tid.

När vänder det för Kinnevik?

Välj fliken Funktioner och därefter länken Deklarationer, anmälningar och ansökningar som lämnats i punkten Deklarationernas och ansökningarnas status.

Välj den tidsperiod för vilken du söker de skattedeklarationer och ansökningar som du har gjort. Om du känner till den exakta dagen ska du ange denna dag både i punkten Startdatum och i punkten Slutdatum.

Vilket är det bästa investmentbolaget?

Ett investmentbolag är en organisation som ägnar sig åt att investera i olika tillgångar, såsom aktier, obligationer, fastigheter och andra värdepapper, i syfte att generera avkastning för sina investerare. Investmentbolag kan vara börsnoterade eller olistade och kan fokusera på att investera i en viss typ av tillgångar, såsom fastigheter eller aktier, eller på att investera i en mängd olika tillgångar. Många investmentbolag har också professionella investerare på sin personal, som har specialiserad kunskap om olika marknader och investeringsprodukter. Det finns olika typer av investmentbolag, inklusive mutual funds, hedge funds och venture capital-fonder, och varje typ har sina egna unika egenskaper och risknivåer.

Här är de investmentbolag som ägs av flest antal personer i Sverige just nu på Avanza: Investor B Kinnevik B Latour B Industrivärden Svolder B Bure Equity Lundbergforetagen B Ratos Creades Öresund Traction

Samuelssons Rapport startade en sparportfölj med köpvärda investmentbolag 2012 (Lat men smart). Den har slagit index med råge genom åren. Denna typ av investmentbolagsportfölj passar även för dig som önskar börja investera i en nybörjarportfölj. Här är några av de långsiktiga aktieinnehav som portföljen består av idag, och som haft bra ökning av värdet över tid.

För att ett företag ska ha rätt att ha en status som investmentbolag behöver  verksamheten i bolaget i princip uteslutande röra sig om att investera och förvalta (ibland sälja) värdepapper. Det vill säga – ha ägarandelar i andra företag. Om bolaget även har annan verksamhet ska den anses vara helt obetydlig i jämförelse. Investmentbolag kan genom verksamheten  investera i två typer av bolag:

 • Altor Equity Partners privat onoterat
 • Bure Equity börsnoterat
 • Creades, som kontrolleras av Sven Hagströmer med familj
 • East Capital börsnoterat
 • EQT (Inblandade parter: Investor AB) onoterat, indirekt via Investors delägande
 • Healthcap som investerar i bolag inom Life Sciences , onoterat
 • Industrivärden, med LE Lundbergföretagen som största ägare
 • Öresund, som kontrolleras av Mats Qviberg med familj
 • Investor B som kontrolleras av familjen Wallenberg.
 • Kinnevik B som växte under Jan Stenbecks ledning under 1980 -och 1990-talen.
 • KTH Chalmers Capital som investerar i bolag i tidiga skeden.
 • Latour B som kontrolleras av Gustav Douglas med familj via det privata bolaget Wasatornet
 • Lundbergforetagen B kontrolleras av Fredrik Lundberg m familj
 • Melker Schörling AB kontrolleras av Melker Schörling m familj
 • NAXS AB, börsnoterat
 • Nordic Capital privat, onoterat
 • Northzone privat, onoterat
 • PEQ, privat, onoterat
 • Proventus (Inblandade parter: Robert Weil), privat onoterat
 • Ratos, börsnoterat
 • Svolder B, börsnoterat
 • Segulah ,privat, onoterat
 • Traction, börsnoterat

Substansvärde, substansrabatt och substanspremie är viktiga begrepp att känna till när man handlar med investmentföretag. I synnerhet om man är nybörjare. I korta drag handlar det om vilket pris aktien handlas för i förhållande till sina tillgångar.

Här finner du en samlad guide till substans-värdet, substanspremie och substansrabatt.

Är Jordans på Zalando äkta?

Blev plötsligt spärrad att handla på Zalando för flera år sedan, gjorde förfrågningar men ingen kundansvarig/kundtjänst kunde ge ett vettigt svar och jag började handla från andra företag istället och utan problem. Nu har jag plötsligt börjat få mail x flera från Zalando och med olika rabatterbjudanden!? Kommer så klart inte att handla där med risk för att plötsligt bli spärrad igen, det finns så många andra nätbutiker att välja på.

Jag hade valt ut en order på två objekt för strax över 1250kr. För att få bonus på mina kreditkort köpte jag 3 presentkort, två på 500, ett på 250, för att använda i min order. Jag lägger till dem till mitt kontos saldo. När jag försöker betala får jag endast använda 1000kr. På zalando.se står det tydligt att man kan kombinera presentkort upp till SEK 2250.Jag kontaktar kundtjänst och de hävdar att de har ändrat hur man får använda presentkort, max ett per order. Trots detta kan jag använda två presentkort för en maximal summa på 1000? Deras "lösning" är att betala mellanskillnaden och använda resten av presentkortet på en ny order. Gränsar till lurendrejeri.

Ett riktigt uselt postorderföretag! Man påstår att det gjorts försök att leverera försändelsen genom Postnord men att det "misslyckades"! Detta till trots att jag betalt extra för att hemleverans skulle ske. Inte första gången det blir så här heller! De här tyska företagen behandlar sina kunder precis som de behagar! Sista gången jag handlade hos Zalando!!!

Undvik att beställa! För om du beställer och något saknas i beställningen när du får hem det så landar det på dig själv. Kundtjänst vägrar hjälpa och svarar endast med att de har gjort en utredning (på 1h) att alla varor borde vara i paketet och därefter slutar de hjälpa dig. Så om du mot förmodan beställer och får hem paket med något som fattas i, då kommer du få betala för det ändå.. känns som det här kanske är något de sätter i rutin, då de vägrar svara en vidare. Självklart anmält till ARN, men säger bara. Akta er.

Har Zalando lager i Sverige?

– Vi kallar lagret för ”fängelset”. Det är verkligen ett fängelse. Vi blir behandlade som fångar. Cheferna håller koll på varje steg vi tar.

Det säger en anställd på Zalandos lager till Aftonbladet, som avslöjar missförhållanden på lagret i Upplands-Bro utanför Stockholm.

When will Kinnevik's Zalando shareholding be distributed?

Kinnevik’s Board intends to propose the distribution of Kinnevik’s Zalando shareholding through an automatic share redemption program. For Kinnevik to be able to finalise the distribution in the second quarter of 2021, the Annual General Meeting of shareholders will be held on (instead of 10 May as previously communicated).

How do I contact Kinnevik?

Shareholders with questions regarding the distribution can call or email Kinnevik's hotline call center service operated by Computershare. For further information, visit www.kinnevik.com or contact:

What's happening with Kinnevik AB?

We’ll send you a myFT Daily Digest email rounding up the latest Kinnevik AB news every morning. Kinnevik is planning to return its entire €5.5bn stake in online retailer Zalando to its shareholders, as Europe’s largest listed investor in technology companies moves into more fast-growing and unlisted start-ups.

Will Kinnevik make an extraordinary value transfer to its shareholders?

Kinnevik will thereby make an extraordinary value transfer ofapproximately SEK 45.8bn to its shareholders. The Annual General Meeting of Kinnevik on resolved to distribute Kinnevik's shareholding in Zalando through a share redemption plan.