:

Varför Billo istället för kivra?

Innehållsförteckning:

 1. Varför Billo istället för kivra?
 2. Kan man avsluta Billo?
 3. Får man en faktura från Billo?
 4. Kan man ha både kivra och Billo?
 5. Hur säkert är Billo?
 6. Är Billo eller Kivra bäst?
 7. Vem står bakom Billo?
 8. Vad händer med Kivra när man dör?
 9. Är Billo eller kivra bäst?
 10. Vad är bäst kivra eller Billo?
 11. Kan man slippa Kivra?
 12. Vem är ägare till Kivra?
 13. Vill inte ha mina räkningar i Kivra?
 14. Vad händer om man tar bort Kivra?
 15. Vill inte få räkningar i Kivra?

Varför Billo istället för kivra?

Go to sweden

Hatar att allting kommer på olika sätt. Lite kommer via post, något dyker upp i mailen och annat kommer till sin e-brevlåda. Blir ju galet förvirrad!

Kan man avsluta Billo?

Här ser du vilken post du får från Skatteverket i din digitala brevlåda:

*  OBS! Grundbesluten om skatterna samt avgifterna vid försenad betalning skickas från Transportstyrelsen. Skatteverket hanterar omprövningar, överklaganden, anstånd, befrielser, m.m.

Får man en faktura från Billo?

Det kan bero på att sidan tagits bort, att länken är trasig eller att du råkat skriva in fel adress. Tips på hur du hittar rätt får du här.

Om du kom hit efter att ha klickat på en länk här på webbplatsen så är vi tacksamma om du skickar ett meddelande till webbredaktionen och berättar hur du klickade. Vi försöker rätta till länken så fort som möjligt. Använd formuläret längst ned på sidan.

Kan man ha både kivra och Billo?

Med en uppkopplad enhet och e-legitimation kan du läsa din digitala post dygnet runt var du än befinner dig.

Digital post skickas på ett säkert sätt och ingen obehörig kan läsa eller komma åt din post eftersom du loggar in med din e-legitimation.

Hur säkert är Billo?

Myndigheten för digitaliserings (Digg) senaste siffror från 30 april 2023 visar att de flesta svenskar redan har digital brevlåda, men det är fortfarande en bit kvar till att alla kan få all korrespondens från offentliga verksamheter digitalt:

 • 5,9 miljoner privatpersoner och över 200 000 företag har skaffat digital brevlåda.
 • 164 av 290 kommuner, 14 av 21 regioner, 64 myndigheter och 11 kommunförbund har anslutit.
 • Under 2022 levererades för första gången över hundra miljoner brev digitalt i Sverige. Det var en fördubbling på bara två år.

Det har hänt en hel del på marknaden för digitala brevlådor bara det senaste året. En ny aktör har tillkommit med en spännande ny tjänst, en av de äldre aktörerna har lagt ner kopplingen till svenska myndigheter och kan därmed enbart användas för post från företag, och en annan aktör har lagt ner helt och hållet.

Min myndighetspost är den officiella statliga tjänsten till vilken Skatteverket, Försäkringskassan, CSN, kommuner och landsting är anslutna och kan skicka post som annars hade kommit i brevlådan. Har ingen koppling till företag eller andra privata organisationer och inga andra funktioner.

Kivra har funnits sedan 2015 och erbjuder utöver myndighetspost även möjlighet att få post, kvitton, fakturor och lönebesked från anslutna företag.

Är Billo eller Kivra bäst?

Breakit skriver att grundaren av Billo är en hårt kritiserad fastighetsprofil, Christofer Ädel-Carlsson, som i juli 2021 hade 77,5 procent av aktierna i Billo. Efter en del utspädning äger han nu mellan 25 och 50 procent av aktierna i Billo enligt Breakits granskning av offentliga uppgifter från Bolagsverket.

Vem står bakom Billo?

Sedan tidigare kan privatpersoner välja att ta emot sin digitala post från myndigheter, kommuner och regioner i e-Boks, Kivra eller den statliga brevlådan Min myndighetspost. Det enda som krävs är att personen har e-legitimation och har godkänt användarvillkoren. Då skickas all digital post från offentliga aktörer till den digitala brevlådan istället för på papper. Även fakturor kan skickas till den digitala brevlådan. Det gör att det är extra viktigt att alltid öppna och hantera sin post vilken brevlåda personen än väljer.

– Digital post är enkelt och bekvämt eftersom du kan öppna din post var du än är men det är också ett av de säkraste sätten att ta emot sin post eftersom det krävs e-legitimation för att öppna och läsa och ingen annan än du själv kan komma åt den, säger Anna Eriksson.

Vad händer med Kivra när man dör?

Hade gärna hoppat ur denna tjänst nu. Betala räkningar innebär omdirigeringar till andra parter och upprepade inmatingar av BankID, som känns både osäkert och rörigt. Dvs sitter jag med fem räkningar som jag bara vill betala skickas jag mellan Klarna, "Tink"(?), banken och tillbaka till Klarna femton gånger och måste slå in BankID 11 gånger.

Kontaktade supporten för ett tag sedan angående detta och fick väl inget svar som jag förstår, bara att det är nytt samarbete och att det innebär fler valmöjligheter vid inmatning blablabla. Jag ser bara osannolika mängder knapptryck jämfört med tidigare och osäkerhet om det ens kommer att fungera.

Katastrof! Genom samarbetet med tink så har kivra återuppfunnit hjulet.. nu betalar jag mina räkningar med ett rektangulärt hjul istället. Varför ändra på något som funkade alldeles utmärkt innan?

Mobilt bank-id uppdaterade sig över en natt och min telefon är inte längre kompatibel. Kivra tar ej vanligt bank-id så försöker nu att avregistrera mig där. OMÖJLIGT. De hävdar att jag måste avsluta ett autogiromedgivande i min bank först men något sådant finns ej, jag har aldrig betalat något genom Kivra, bara fått post dit. Har dubbelkollat med min bank. BLUFF-FÖRETAG. SPRING!!

Är Billo eller kivra bäst?

I Billo har du mer valfrihet. Du kan välja bara myndighetspost. Du kan välja att få Billo-anslutna bolag. Du kan välja att få en särskild postadress hos Billo, och få all din fysiska post digitaliserad och presenterad i appen. Aldrig mer läsa in en räkning i bankappen. Du får även en Digital särskild postadress du kan ge dina leverantörer som Klarna, Wally eller exempelvis städfirman, så du får in alla mailfakturor i Billo.

Dessutom så har du en väldigt intelligent scanner när fakturor eller brev slinker igenom och kommer hem till köksbänken, och en riktigt bra kategoriseringsfunktion du bygger enkelt själv. Scanner och kategori tar Kivra 29 kr per månad för. I Billo är allt gratis! Det är dom största skillnaderna. Sen så har vi helt olika användarupplevelser. Hoppas du gillar vår!

Vad är bäst kivra eller Billo?

Det finns fyra olika digitala brevlådor som kan ta emot myndighetspost. Den digitala brevlådan från Digimail upphörde den 1 juni 2022. Den som har Digimail behöver i stället välja en annan brevlåda.

Den digitala brevlådan e-boks upphörde den 1 december 2022 för offentliga aktörer som myndigheter, regioner och kommuner.

Skaffa den brevlåda du gillar bäst. Kontrollera sedan att du har valt att få myndighetspost till din digitala brevlåda.

Kan man slippa Kivra?

Varje år skickar Västra Götalandsregionen (VGR) ut drygt 1,4 miljoner pappersfakturor till patienter som har besökt vården. Fakturorna skickas till patienter som inte betalar sitt vårdbesök på plats. – Nu inför vi möjligheten att få fakturan digitalt i Kivra som ett sätt att minska både pappersanvändning, portokostnad och transporter, säger Helena Bergqvist Carlsson, områdeschef på ekonomiservice, VGR.

Med faktura via den digitala brevlådan Kivra i stället för pappersfaktura, får du tillgång till fakturan var du än är och riskerar inte att missa en betalning om du till exempel skulle vara bortrest. Att använda Kivra kostar inget för patienter och invånare.

Vem är ägare till Kivra?

Kivra grundades i Stockholm 2011. Idén var att med digital post göra det enklare både för de som skickar och tar emot post. Och samtidigt bidra till en mer hållbar värld.

De senaste åtta åren har vi gått från att erbjuda en digital brevlåda till mer än så. Fakturabetalning, digital signering, inskanning av post, enklare bokföring och digitala kvitton är några av våra tjänster. Och nya funktioner utvecklas löpande. Målsättningen är fortfarande densamma. Att skapa smidiga och hållbara lösningar som alla tjänar på.

Vill inte ha mina räkningar i Kivra?

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra. Du får en bekräftelse per e-post när du stängt användarkontot. Efter att Kivra-kontot avslutats kommer du inte längre att få ny digital post i din Kivra. Ditt användarkonto i Kivra raderas efter 45 dagar, och därefter kan inga uppgifter eller …

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra.

Vad händer om man tar bort Kivra?

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra. Du får en bekräftelse per e-post när du stängt användarkontot. Efter att Kivra-kontot avslutats kommer du inte längre att få ny digital post i din Kivra. Ditt användarkonto i Kivra raderas efter 45 dagar, och därefter kan inga uppgifter eller …

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra.

Vill inte få räkningar i Kivra?

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra. Du får en bekräftelse per e-post när du stängt användarkontot. Efter att Kivra-kontot avslutats kommer du inte längre att få ny digital post i din Kivra. Ditt användarkonto i Kivra raderas efter 45 dagar, och därefter kan inga uppgifter eller …

Logga in i din Kivra — Inställningar — Hantera hela din Kivra tjänst — Avsluta Kivra.