:

Hur många personer heter pung?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många personer heter pung?
 2. Vad är det mest ovanliga namnet?
 3. Vad är det värsta namnet?
 4. Hur många personer heter banan i Sverige?
 5. Vad är det finaste tjej namnet?
 6. Vilket är det finaste namnet i Sverige?
 7. Kan man heta Gud?
 8. Vilka namn är förbjudna?
 9. Hur många heter fisk?
 10. Hur många heter svamp?
 11. Hur många heter Kiwi i Sverige?
 12. Kan man heter snygg i efternamn?
 13. Vilket är världens vanligaste flicknamn?
 14. Vilka är de mest attraktiva Tjejnamnen?
 15. Vad heter flest kvinnor i Sverige?

Hur många personer heter pung?

Vi känner tyvärr inte till betydelsen av namnet Pung. Vet du vad Pung betyder? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

7 kvinnor heter Pung i förnamn. Av dessa har 2 Pung som tilltalsnamn.

4 män heter Pung i förnamn. Av dessa har 3 Pung som tilltalsnamn.

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Pung uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

Vad är det mest ovanliga namnet?

Artisterna Lili och Susie var populära på 1980-talet och deras riktiga namn var egentligen Ingalill och Susanne.

Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Vad är det värsta namnet?

 • 1 pojke heter Potatis
 • 1 flicka heter Svamp
 • 2 pojkar heter Pucko
 • 2 flickor heter Penna
 • 1 pojke heter Balle
 • 3 flickor heter Bärs
 • 4 pojkar heter Porsche
 • 2 flickor heter Anus
 • 1 pojke heter Kossa
 • 6 pojkar heter Pung

Hur många personer heter banan i Sverige?

Vi känner tyvärr inte till betydelsen av namnet Banan. Vet du vad Banan betyder? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

30 kvinnor heter Banan i förnamn. Av dessa har 30 Banan som tilltalsnamn. Snittåldern är 32.1 år.

Ingen eller högst en man heter Banan i förnamn.

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Banan uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

Vad är det finaste tjej namnet?

Går du i väntans tider? Då har du säkert börjat fundera på vad du ska döpa bebis när det lilla livet kommer. Här är några av de vackraste flicknamnen.

Vilket är det finaste namnet i Sverige?

På flickornas topp 100-lista har det kommit in två nya namn 2021; Alba och Wilda. Alba är det namn som ligger högst på listan, plats 51 med 247 namngivna flickor. Det är första gången någonsin Alba finns med på topp 100-listan, medan Wilda även tidigare år haft en plats i listan. Namn som lämnade plats på topp 100-listan under 2021 var Belle, Felicia, Matilda och Amanda. Att det var fler som lämnade listan än tillkom beror på att plats 100 var tredelad 2020.

På pojkarnas topp 100-lista har det tillkommit ett nytt namn 2021; Aston. Namnet återfinns på plats 98 med 133 namngivna pojkar. Pojknamnen Amir och David lämnade 100-listan under 2021. Att det var fler som lämnade listan än tillkom beror på att plats 100 var delad 2020.

Kan man heta Gud?

Föräldrar som vill ge sina barn nybildade, tidigare okända förnamn ska enligt Skatteverkets nya riktlinjer bedömas generösare. ”Hellre fria än fälla” är mottot.

Fast det finns fortfarande gränser. Förnamn får inte väcka anstöt, alltså är inte svordomar och könsord lämpliga. Inte heller får namnet väcka anstöt av religiösa skäl. Namn som Gud, Allah och Fan tillåts inte. Förnamn som kan antas leda till obehag för bäraren tillåts inte heller. Men man ska i fortsättningen vara mildare i bedömningen när det gäller vuxna personer. De antas kunna bedöma detta själva.

Vilka namn är förbjudna?

Namntrender kommer och går. Ofta är dessa kopplade till vår samtid och kultur. Hjältar och hjältinnor blir förebilder som inspirerar föräldrar att döpa sina barn efter dem. Karaktärerna i Astrid Lindgrens älskade böcker och filmer har till exempel alltid varit en stor inspirationskälla. Många små är därför döpta efter barnen i Bullerbyn, Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga. Populära sånger som Hey Jude, Rosanna och Jolene har varit källan till många namntrender.

Hur gärna du än vill ge ditt barn ett alldeles unikt namn, så är det till syvende och sist Skatteverket som bestämmer. Det är den myndigheten som avgör vad du får döpa ditt barn till och reglerna är ganska strikta.

Den 1 juli 2017 skärptes Sveriges namnlag till att inte bara innefatta namn som är olämpliga. Numera krävs även att “god namnsed” följs.

Enligt Statistiska Centralbyrån finns det trots de strikta reglerna ett antal svenskar som faktiskt bär unika namn. Faktum är att år 2020 döptes 4 199 pojkar och 4 489 flickor till ett unikt namn, eller med en unik stavning på namnet. Antalet ärenden som överklagas till Skatteverket har dock ökat sedan namnlagen skärptes, i några få fall ända upp till Högsta Förvaltningsdomstolen.

Samtidigt har Skatteverkets avslag på namnansökningar ökat med hela 87 procent, till totalt cirka 900.

Hur många heter fisk?

Sverige började föra statistik redan 1749. Idag har SCB i uppdrag är att förse Sverige med oberoende statistik om samhället på flera olika områden. Statistik är inte exakt, men välgjord statistik beskriver verkligheten så nära man kan komma.

För att göra statistik finns metoder för att samla in, bearbeta och analysera siffermaterial. SCB:s statistik görs utifrån vetenskapliga principer. Det finns flera olika typer av statistiska undersökningar.

Hur många heter svamp?

Populäritet idag: Oförändrad Placering på namntoppen 2022: Inte i topp 100 Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0 Antal män med namnet i Sverige: 0 Hur många heter Svamp + sök på alla andra namn Namnsdag: 12 Mars Se alla som har namnsdag 12 Mars »

Se länsstatistik för Svamp »

Hur många heter Kiwi i Sverige?

Vi känner tyvärr inte till betydelsen av namnet Kiwi. Vet du vad Kiwi betyder? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

102 kvinnor heter Kiwi i förnamn. Av dessa har 25 Kiwi som tilltalsnamn. Snittåldern är 16.8 år.

30 män heter Kiwi i förnamn. Av dessa har 6 Kiwi som tilltalsnamn.

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Kiwi uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

Vi saknar data om antal barn som fick namnet Kiwi före 1998.

Kan man heter snygg i efternamn?

Innan 1600-talet var det ovanligt att man använde annat än förnamn och patronymikon (namn som bildats av faderns förnamn t.ex. Nilsson och Andersdotter) i Sverige, även inom adeln. Undantaget i äldre tid var adelsmän och handelsmän som flyttat in från andra länder på kontinenten där släktnamn började användas tidigare. Sedan började även präster och städernas borgare (köpmän och hantverkare) ta sig släktnamn. Bland bönder och torpare blev släktnamn vanligare under 1800-talet men det skiljer sig en del mellan olika delar av landet. I Norrland var det exempelvis mycket vanligt att bönderna bildade släktnamn efter födelsebyn.

Vilket är världens vanligaste flicknamn?

Här nedan hittar du statistik från SCB över de mest vanliga flicknamnen under 2022. Tabellen visar de 100 vanligaste tilltalsnamnen. Flicknamnen redovisas under den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.

Vill du ha fler namntips så hittar du här ytterligare 668 pojknamn eller 710 flicknamn.

Det vanligaste tjejnamnet 2022 var Astrid som tidigare låg på plats nummer nio. Alice som låg ett på första plats under 2021, och som även var det vanligaste namnet 2020, 2019, 2018 och 2017, halkade ner till en åttonde plats. Maja som legat på en andraplats under några år nu, ligger kvar på denna plats även i år. Tredjeplatsen har Alma som knuffade ner föregående års trea, Vera, med en plats. Det namnet toppar även listan i flera av landets län (se lista längre ner).

Vilka är de mest attraktiva Tjejnamnen?

Ny svensk undersökning påvisar att Johan och Anna är de mest sexiga namn i Sverige. I alla fall om man tittar på mängden av sexleksaker som personer med de två namn köper. Det är den erotiska webbshoppen www.sinful.se som står bakom undersökningen som var en del av en större undersökning av svenskarnas köpvanor som påbörjades för att uppnå ännu bättre insikt i kundernas behov och preferenser.

”Det började som ett roligt förslag medan vi gjorde undersökningen, men vi tyckte ändå att det var en intressant ide att undersöka vilka namn som är landets mest sexiga.”, uttalar Helena Joy, Country Manager på Sinful.se

Vad heter flest kvinnor i Sverige?

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.