:

Hur lång handläggningstid har Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång handläggningstid har Skatteverket?
  2. Hur lång tid tar det för Skatteverket att registrera företag?
  3. Hur lång tid tar det att få enskild firma registrerad?
  4. När får man f-skattsedel?

Hur lång handläggningstid har Skatteverket?

Hur lång handläggningstid har Skatteverket för handlingar till äktenskapsregistret?

Det tar cirka 2 veckor innan du får tillbaka din registrerade ansökan om du har betalat ansökningsavgiften, ni båda har undertecknat ansökan och ärendet är rätt skött i övrigt.

Hur lång tid tar det för Skatteverket att registrera företag?

 för att starta ett privat aktiebolag. Betala in aktiekapitalet till banken. Be banken om ett bankintyg som visar att aktiekapitalet är inbetalt. Skicka in det intyget till Bolagsverket tillsammans med anmälan, stiftelseurkund och bolagsordning. 

Du ska skicka in din anmälan om att registrera aktiebolaget till Bolagsverket. Använd e-tjänsten Mina sidor om du har en e-legitimation

.  Bolagsverket godkänner företagsnamnet och registrerar företaget. Du får ett registreringsbevis med företagets namn och organisationsnummer. Ett aktiebolag får skydd för sitt namn i hela landet. 

Om du använder e-tjänsten Mina sidor kan du välja enkel eller detaljerad anmälan. Den enkla anmälan kan du till exempel välja om ditt aktiebolag bara har en ägare  och inte någon revisor

Hur lång tid tar det att få enskild firma registrerad?

Du gör din ansökan om att starta en enskild firma hos Skatteverkets e-tjänst på företagarsajten verksamt.se med ditt mobila bank-id eller via Skatteverkets blankett Företagsregistrering. När du ska registrera företag behöver du fylla i en rad olika uppgifter. Det handlar om allt ifrån hur mycket du tjänar på ditt jobb (om du startar eget vid sidan om din anställning) till hur stor vinsten i ditt företag beräknas bli. Det här är så klart inte alltid helt lätt att veta innan man har kommit igång. Är du inte säker på antalet kronor så räcker det att du gör en uppskattning av summorna. Var dock noggrann för att komma så nära sanningen som möjligt.

 Starta eget företag steg för steg - den kompletta guiden

Det kostar ingenting att starta enskild firma och ansöka om F/FA-skatt hos Skatteverket. Men om du vill skydda ditt företagsnamn hos Bolagsverket kostar det 1200 kronor om du gör anmälan via deras e-tjänst. Om du väljer att lämna in en blankett istället kostar det 1500 kronor. Vanligtvis behöver du inte registrera din firma hos Bolagsverket men det finns undantag. Om du till exempel vill delta i offentliga upphandlingar eller behöver tillstånd att driva en viss verksamhet kan du behöva göra en sådan registrering.

När får man f-skattsedel?

Den som bedriver näringsverksamhet ska själv betala in sin preliminär- skatt och sina socialavgifter.Som anställd är det arbetsgivaren som gör detta och den anställde har en A-skattsedel. När du startar en enskild firma eller ett handelsbolag/kommanditbolag/aktiebolag måste du ansöka om att få en F-skattsedel. För att kunna få en F-skattsedel finns vissa krav.

Kraven för att få F-skatt Det som krävs för att du ska kunna få en F-skattsedel är följande bedriver näringsverksamhet har för avsikt att bedriva näringsverksamhet att du lämnat dina deklarationer och betalat dina skatter och avgifter