:

Hur hög är skatten på vinsten vid försäljning av bostadsrätt?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är vinstskatt för bostadsrättsföreningar?
  2. Vad är Vinstskatten för privatbostäder?
  3. Vad är beskattningsbara vinster i bostadsrättsföreningar?
  4. Vad är vinstskatt för bostadsrättsföreningar?
  5. Vad är Vinstskatten för privatbostäder?
  6. Vad är beskattningsbara vinster i bostadsrättsföreningar?

Vad är vinstskatt för bostadsrättsföreningar?

Vinstskatt. Du betalar skatt för den beskattningsbara vinsten, det vill säga vinsten minus de avdrag du kan göra. Oftast är skatten 22 % av den beskattningsbara vinsten, men för lägenheter i så kallade oäkta bostadsrättsföreningar är skatten istället 30 %. Prata med din bostadsrättsförening om du är osäker på vad som gäller.

Vad är Vinstskatten för privatbostäder?

Med andra ord, om du köper en lägenhet för 500 000 kronor och säljer den för 600 000 kronor, har du gjort en vinst på 100 000 kronor. Vinsten kvoteras till 22/30, vilket blir 73 333 kronor. Av det betalar du sedan 30 % i skatt, alltså 22 000 kronor. Därför sägs vinstskatten för privatbostäder vara cirka 22 %.

Vad är beskattningsbara vinster i bostadsrättsföreningar?

Du betalar skatt för den beskattningsbara vinsten, det vill säga vinsten minus de avdrag du kan göra. Oftast är skatten 22 % av den beskattningsbara vinsten, men för lägenheter i så kallade oäkta bostadsrättsföreningar är skatten istället 30 %. Prata med din bostadsrättsförening om du är osäker på vad som gäller.

Vad är vinstskatt för bostadsrättsföreningar?

  • Vinstskatt. Du betalar skatt för den beskattningsbara vinsten, det vill säga vinsten minus de avdrag du kan göra. Oftast är skatten 22 % av den beskattningsbara vinsten, men för lägenheter i så kallade oäkta bostadsrättsföreningar är skatten istället 30 %. Prata med din bostadsrättsförening om du är osäker på vad som gäller.

Vad är Vinstskatten för privatbostäder?

  • Med andra ord, om du köper en lägenhet för 500 000 kronor och säljer den för 600 000 kronor, har du gjort en vinst på 100 000 kronor. Vinsten kvoteras till 22/30, vilket blir 73 333 kronor. Av det betalar du sedan 30 % i skatt, alltså 22 000 kronor. Därför sägs vinstskatten för privatbostäder vara cirka 22 %.

Vad är beskattningsbara vinster i bostadsrättsföreningar?

  • Du betalar skatt för den beskattningsbara vinsten, det vill säga vinsten minus de avdrag du kan göra. Oftast är skatten 22 % av den beskattningsbara vinsten, men för lägenheter i så kallade oäkta bostadsrättsföreningar är skatten istället 30 %. Prata med din bostadsrättsförening om du är osäker på vad som gäller.