:

Är pedikyr friskvård?

Innehållsförteckning:

  1. Är pedikyr friskvård?
  2. Vad ingår i friskvård fotvård?
  3. Kan man få friskvårdsbidrag för jakt?
  4. Kan man få bidrag till fotvård?
  5. Vilka aktiviteter räknas som friskvård?
  6. Hur vet man om man har friskvård?
  7. Vad är godkänt som friskvård?
  8. Vad ingår i klassisk fotvård?
  9. Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?
  10. Vad ingår i en pedikyr?
  11. Hur mycket kostar en pedikyr?
  12. Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?
  13. Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?
  14. Är bindvävsmassage friskvård?
  15. Vad ingår i spa pedikyr?

Är pedikyr friskvård?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad ingår i friskvård fotvård?

Reglerna säger att friskvårdspengarna ska användas till ”aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet”. Men vad är det? Här kommer några förtydliganden på vad du inte får göra. Vill du läsa om allt du får göra (mycket roligare), läs gärna här!

Kan man få friskvårdsbidrag för jakt?

Svensk Jakt lyfter den trevliga nyheten om att bruksprov med hund, alltså även jaktprov, numera finns med på Skatteverkets friskvårdsaktivitetslista.

Svensk Jakt understryker även att jakt däremot inte, trots flera motioner i riksdagen, räknas som en skattefri förmån.

Kan man få bidrag till fotvård?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Vilka aktiviteter räknas som friskvård?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Hur vet man om man har friskvård?

Det brukade vara Skatteverket som bestämde vad som räknas som friskvård. En lista på godkända och icke-godkända träningsformer fanns publicerad på Skatteverkets hemsida. (Du kan se hur Skatteverket brukade klassa aktiviteter längst ner på sidan.)

Listan möttes med en hel del frustration från många motionärer i Sverige då aktiviteter som till exempel ridning och golf inte klassades som friskvård. Anledningen till att dessa sporter inte räknades var för att de ansågs för dyra.

Vad är godkänt som friskvård?

Skälet till att Skatteverket har tagit bort den så kallade aktivitetslistan är två domar i Högsta förvaltningsdomstolen. Domstolen gav två privatpersoner rätt att använda friskvårdsbidraget till westernskytte och en fortsättningskurs i trav – aktiviteter som inte fanns med på listan.

Nuvarande skattelagstiftning (som är från 80-talet) anger att aktiviteten ska vara av enklare slag och mindre värde. Eftersom  Högsta förvaltningsdomstolen nu har godkänt två motionsaktiviteter som Skatteverket inte har bedömt vara av enklare slag blir listan inaktuell.

– Därför bedömer Skatteverket att aktivitetslistan inte längre fyller någon funktion, säger Pia Blank Thörnroos.

Vad ingår i klassisk fotvård?

En klassisk pedikyr skulle kunna sammanfattas som grundlig vård av fötter och tånaglar. Den utgörs av flera olika moment som känns både avslappnande och lyxiga. Efter avslutad behandling går man hem med mjuka, lena och glada fötter. Varje fot är värd en pedikyr på salong någon gång ibland, med tanke på hur dom belastas och slits varje dag. Läs mer om dom olika momenten som ingår i en klassisk behandling här och Besök Amytiz.se.  

Fotbad och peeling  

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad ingår i en pedikyr?

Pedikyr Classic rekommenderas till alla som vill ha en riktigt ordentligt genomgång av fötterna inklusive en skön massage och lackning av naglarna.

I behandlingen ingår: Mjukgörande fotbad eller våtinpackning, borttagning av förhårdnader och liktornar. Filning av hälar, nagelklippning, rensning av nagelband och polering av nagelplatta. En skön fotmassage och lackning av dina naglar om så önskas.

Hur mycket kostar en pedikyr?

Nagelvård för händer och fötter. Naglarna får ett fantastiskt lyster och skönhetsresultat. Låt oss ta hand om dina naglar och låt naglarna spegla din personlighet. Välj mellan olika modeller och färger. Skönhetsbehandlingarna förhindrar att nagelproblem ska utvecklas.

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Det är din arbetsgivare som bestämmer om du får friskvårdsbidrag. Sankt Jörgen Park har flera aktiviteter och behandlingar som är godkända och räknas som friskvård. All friskvård är personlig och kan inte användas av någon annan än du som fått det av arbetsgivaren. Av den anledningen kan vi tyvärr inte erbjuda presentkort eller värdebevis som friskvård. Istället bokar du direkt den aktivitet som du föredrar.

Läs mer om vad vi kan erbjuda för specifika friskvårdsaktiviteter här nedanför!

Friskvård är någonting som ska främja hälsa i både kropp och sinne – det kan vara fysisk träning, massage som behandlar stelhet och ömma muskler i kroppen, eller avstressande och lugnande aktiviteter som någon av våra sparitualer. På Sankt Jörgen Park kan du komma ner i varv och hitta den typ av friskvård som passar dig bäst. 

Här kan du se vad du kan använda ditt friskvårdsbidrag till på Sankt Jörgen Park:

Vill du ha tips på hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag? Vi har samlat ihop en lista med tips på behandlingar, träningsalternativ och sparitualer som vi vet kommer att få din kropp att må bättre och som hjälper dig att hålla dig frisk. Här följer sju tips som verkligen kan få dig att komma ner i varv:

Använd friskvårdsbidraget till en spaentré! Här kan du ta del av någon av våra härliga sparitualer – energigivande eller lugnande badceremonier med utvalda produkter för maximal njutning. Besök vår poollounge, testa våra bastur med olika dofter och temperaturer, unna dig ett fotbad eller vila i vårt fantastiska Eldrum.

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

För att främja god hälsa och bygga en sund företagskultur, erbjuder många arbetsgivare friskvård till sina anställda i form av ett bidrag. Detta kan se ut på olika sätt beroende på arbetsplats. Friskvård på upp till 5000 kr/person och år är avdragsgillt för arbetsgivaren och förmånsfritt för arbetstagaren. Padel är en av många aktiviteter som klassas som friskvård, dvs. är hälsofrämjande (fysisk aktivitet).

Om du har en arbetsgivare som erbjuder friskvårdsbidrag mot uppvisande av kvitto, kan du enkelt köpa och få ut ett kvitto via MATCHi. Först och främst är det viktigt att du har uppdaterat din MATCHi-profil med korrekta uppgifter såsom förnamn, efternamn, personnummer etc. Profilen kan du uppdatera genom att klicka på “Profil” upp till höger och välj “Min profil” i rullgardinsmenyn. Därefter kan du i högra kolumnen på sidan uppdatera din profil med rätt födelsedatum och adress.

Är bindvävsmassage friskvård?

En djupdykning i 2019 års statistik kring det populära friskvårdsbidraget gav en hel del intressanta insikter, som till exempel:

  • Genomsnittet för den summa som erbjöds i friskvårdsbidrag 2019 var 3 001 kr.
  • Ca 55% av de anställda nyttjade sitt friskvårdsbidrag.
  • De som nyttjade sitt bidrag använde i snitt 84% av summan.

Den bransch som har det högsta friskvårdsbidraget är bank & försäkring med i genomsnitt 3 461 kr, medan offentlig sektor hamnar i botten med 2 216 kr. Högre belopp ger generellt ett ökat nyttjande. Den magiska summan där mer än hälften av medarbetarna tycker att det är värt att nyttja sitt friskvårdsbidrag verkar ligga på 3000 kr.

Förutom att höja friskvårdsbidraget, vad kan man som arbetsgivare göra för att få fler anställda att använda sitt friskvårdsbidrag? Såhär säger Johanna Helinder, Area Manager Health & Wellness på Benify:

– Kommunikation är A och O. Efter ett mejl eller en push där de anställda påminns om att de har friskvårdsbidrag kvar att nyttja märker vi direkt att fler loggar in och beställer friskvårdstjänster i våra portaler. Det är också viktigt att lyfta fram att bidraget inte bara kan användas till att träna på gym, utan även till exempel massage eller kostrådgivning.

Att fysiskt aktivitet har positiva effekter på hälsan är ingen hemlighet. Träning kan också vara bra på fler sätt, säger Johanna:

Vad ingår i spa pedikyr?

Under denna utbildning får du lära dig grunderna i fotvård (ej medicinsk) och SPA-pedikyr. Efter utbildningen kan du sedan arbeta med fotvård på salong eller som egen företagare. Är du redan terapeut, så är det ett bra sätt att vidareutbilda dig och skaffa dig fler behandlingsområden. Utbildningen passar även dig som inte tidigare arbetat med behandlingar, men är intresserad av att hjälpa människor med vård och massage av fötter och ben.

Läs här vad tidigare kursdeltagare tyckt om kursen.