:

Kan man vidarebefordra post?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man vidarebefordra post?
 2. Vad gör jag om jag får någon annans post?
 3. Kan man skriva Eftersändes på brev?
 4. Kan man få sin post till en annan adress?
 5. Är det olagligt att öppna andras post?
 6. Vad kostar tillfällig eftersändning av post?
 7. Får grannens post?
 8. Måste man skriva avsändare på brev?
 9. Vad händer om man inte har eftersändning?
 10. Hur fungerar tillfällig eftersändning?
 11. Vad gör man om man inte har en adress?
 12. Får post till min gamla adress?
 13. Får man lägga saker i folks brevlådor?
 14. Vad händer med brev med fel adress?
 15. Är det nödvändigt med eftersändning?

Kan man vidarebefordra post?

Outlook på webben Outlook.com Nya Outlook för Windows Mer...Mindre

Du kan automatiskt vidarebefordra eller omdirigera dina e-postmeddelanden genom att konfigurera regler för Inkorgen. Detta är användbart om du vill läsa och svara på meddelanden från ett annat e-postkonto eller om du vill att någon annan ska ta emot och svara på din e-post i din frånvaro.

Vad gör jag om jag får någon annans post?

Är det olagligt att kasta tidigare hyresgästs brev, eller brev som är feladresserade, om du får dem i din brevlåda?

Ja, det kan komma att betraktas som egenmäktigt förfarande, iaf enligt ett svar hos Lawline.

Kan man skriva Eftersändes på brev?

Här hittar du frågor och svar om adressering och eftersändning.

Klicka på frågan för att se svaret.

Kan man få sin post till en annan adress?

Den särskilda postadressen sprids automatiskt till de flesta myndigheter och andra företag som hämtar sin information från folkbokföringen.

Däremot kan du behöva meddela din särskilda adress till privatpersoner, föreningar och organisationer du är medlem i, tidskrifter du prenumererar på och företag som du vill vara säker på har din särskilda adress.

Är det olagligt att öppna andras post?

Övrigt/annat

Jag fick ett meddelande av min pappa där han har öppnat post som är adresserat till mig, utan mig tillåtelse alls. Är inte det olagligt?

Vad kostar tillfällig eftersändning av post?

Hur skiljer sig en tillfällig flytt från en permanent flytt och kan man ha en tillfällig adress? Vid en tillfällig flytt behöver inte din folkbokföring nödvändigtvis ändras och du kan hålla kvar din hemadress. Detta gäller ifall du flyttar tillfälligt till en ny adress för högst ett år och planerar flytta tillbaka till din gamla adress. Då behöver du inte göra en tillfällig folkbokföring, alltså en flyttanmälan. Men ifall du flyttar till en tillfällig adress och bor där längre än ett år måste du göra en flyttanmälan till Skatteverket, på samma sätt som om du skulle flytta permanent. Då räknas det inte längre som en tillfällig flytt.

Får grannens post?

Tja

Brevbärarna här i mitt område är ganska efterblivna får ibland grannens post, rätt så ofta faktiskt men för de mesta är de gator som är på ett avstånd av ca 5 min om man går. Jag tycker personligen inte det är mitt ansvar att gå dessa 5 min för att posta någon annans brev och för typ 3-4 veckor sedan fick ja 5 brev som skulle till nån annan men dessa sket ja i att lämna o har de kvar på skrivbordet här..

Måste man skriva avsändare på brev?

Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Artiklar/Adresser

Vad händer om man inte har eftersändning?

5 anledningar till att beställa Eftersändning

Dags att flytta? Du har säkert koll på att du behöver adressändra, men varför ska du även lägga till Eftersändning av din post? Vi reder ut!

Hur fungerar tillfällig eftersändning?

Med de här enkla stegen beställer du eftersändning och adressändrar när du flyttar. Om du tillfälligt ska bo någon annanstans, till exempel åka till sommarstället eller på en resa, så ska du beställa tillfällig eftersändning.

Vad gör man om man inte har en adress?

20 april 2018 kl 10:18 Uppdaterad 13 juli 2021 kl 17:38

Tips & Råd Huvudregeln för var man ska vara skriven är egentligen väldigt enkel – ändå bryter många mot lagen utan att veta om det. Så här gör du rätt och skyddar dig mot bedragare.

Får post till min gamla adress?

5 anledningar till att beställa Eftersändning

Dags att flytta? Du har säkert koll på att du behöver adressändra, men varför ska du även lägga till Eftersändning av din post? Vi reder ut!

Får man lägga saker i folks brevlådor?

Här ser du vilken post du får från Skatteverket i din digitala brevlåda:

*  OBS! Grundbesluten om skatterna samt avgifterna vid försenad betalning skickas från Transportstyrelsen. Skatteverket hanterar omprövningar, överklaganden, anstånd, befrielser, m.m.

Vad händer med brev med fel adress?

Att ett brev inte kan delas ut kan beror oftast på 2 saker, att försändelsen är för stor för att delas ut eller att något är fel i adresseringen (exempelvis felaktig eller saknad adress).

Försändelsen är för stor för mottagarens postlåda

Är det nödvändigt med eftersändning?

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Utifrån den informationen du ger kan jag faktiskt inte komma på så mycket mer ni behöver göra, men några saker du kan tänka på bara.