:

Hur testar jag mitt BankID?

Innehållsförteckning:

 1. Hur testar jag mitt BankID?
 2. Kan man ladda ner BankID utan dosa?
 3. Kan man fixa mobilt BankID hemma?
 4. Hur gör jag för att uppdatera mitt BankID?
 5. Varför kan jag inte verifiera mig med BankID?
 6. Kan inte verifiera BankID?
 7. Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?
 8. Måste man skaffa nytt BankID när man byter telefon?
 9. Måste man gå till banken för att få mobilt BankID?
 10. Hur ofta behöver man uppdatera BankID?
 11. Varför kommer jag inte in på BankID?
 12. Vilka får inte ha BankID?
 13. Varför vill klarna ha mitt personnummer?
 14. Vad gör man när BankID inte fungerar?
 15. Kan jag ha någon annans BankID på min mobil?

Hur testar jag mitt BankID?

På BankID:s hemsida kan du testa att ditt BankID fungerar och att du har rätt lösenord.

På BankID:s hemsidaÖppnas i nytt fönster kan du testa att ditt BankID fungerar och att du har rätt lösenord.

Kan man ladda ner BankID utan dosa?

Ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje enhet. Din bank kan ha bestämt ett maximalt antal BankID som du kan ha.

Inget är fel, appen väntar på att du ska påbörja en identifiering eller underskrift på en webbsida eller i en annan app. När du gjort det kommer du kunna gå vidare i appen.

Kan man fixa mobilt BankID hemma?

Hem > K > Kan Man Fixa Bankid Hemma?

Du beställer Mobilt BankID via din Internetbank. I samband med din beställning behöver du också installera BankID säkerhetsapp om du inte redan har den installerad. Exakt hur du beställer ett Mobilt BankID skiljer sig litet åt mellan olika banker.

Hur gör jag för att uppdatera mitt BankID?

Du kan också gå in manuellt i mobilen. Följ instruktionen för att logga in och skaffa Mobilt BankID.

Om du har fått en signal om att giltighetstiden håller på att gå ut eller om ditt Mobila BankID har spärrats behöver du förnya Mobilt BankID.

Varför kan jag inte verifiera mig med BankID?

BankID beställer du direkt hos din Internetbank. När du beställer BankID behöver du också installera BankID säkerhetsprogram om du inte redan har det installerat.

Hur du går tillväga för att beställa BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Hos en del banker har du möjlighet att logga in på din Internetbank och beställa ditt BankID direkt. Medan andra banker kräver ett personligt besök på bankkontoret där du legitimerar dig med godkänd ID-handling. För att ta reda på vad som gäller för dig, kontakta den bank du använder dig av.

Kan inte verifiera BankID?

Den absolut vanligaste orsaken är ditt BankID / din e-legitimation löpt ut, eller att någonting gått fel när du installerat den.

Börja därför med att testa att din e-legitimation fungerar som den ska.

Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?

Visste du att BankID användes sex miljarder gånger under 2021? Det är 17 miljoner gånger om dygnet, eller 200 gånger varje sekund. Vi är både stolta och ödmjuka inför det förtroende vi fått.

Måste man skaffa nytt BankID när man byter telefon?

Har du använt Mobilt BankID tidigare kan du aktivera ett nytt direkt i Handelsbankens app. Du hittar funktionen i appen under "Mer/Digitala tjänster/BankID" när du har loggat in. Tjänsten är tillgänglig för dig över 16 år.

Måste man gå till banken för att få mobilt BankID?

Mobilt BankID är ett BankID som du kan ha i din mobiltelefon eller surfplatta och därför alltid har med dig. Du behöver inte installera någon programvara på datorn.

 • Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
 • Hur ofta behöver man uppdatera BankID?

  Mobilt BankID är ett BankID som du kan ha i din mobiltelefon eller surfplatta och därför alltid har med dig. Du behöver inte installera någon programvara på datorn.

 • Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
 • Varför kommer jag inte in på BankID?

  Ibland behöver du bekräfta din identitet en extra gång, till exempel när du skaffar nytt BankID på distans. Det är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig och minska bedrägerier. Det är alltid banken som beslutar om när det behövs.

  Om du inte har svenskt pass eller nationellt id-kort kan du istället besöka ett bankkontor och visa upp annan godkänd ID handling som körkort eller Skatteverkets ID-kort. Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna få ett BankID. Kontakta din bank för att få hjälp.

  Vilka får inte ha BankID?

  Banker har strikta krav på sig att känna till sina kunders ekonomiska situation. Så här svarar Nordeas presskommunikatör Mikaela Grönlund på frågan om vilka skäl som banker kan ha för att stänga av kunder:

  – En vanlig anledning till att vi nekar kontoöppning eller stänger konton är kopplat till Känn Din Kund (KDK). Som bank har vi lagar som vi måste förhålla oss till och följa. Lagen kräver att vi har information om våra kunder och hur de använder våra banktjänster. Om en kund inte kan uppvisa den information vi efterfrågar är det vår skyldighet att begära in kompletteringar och/eller underlag.

  Dessutom kan banker stänga av kunder som dömts för finansiella brott generellt eller för brott mot kreditinstitut i enlighet med EU-regler, det vill säga finansiella brott mot en person eller en bank kan leda till att alla banker nekar till att öppna ett konto. Men man kan också stängas av för andra brott, även om det är tveksamt att banken agerar rätt. Det är en situation Hans lever under. Han begick ett rån mot en butik för nio år sedan, ett brott han dömdes till fängelse för. Brottet var en engångshändelse och Hans har inte begått nya brott. Trots det är han avstängd från bankväsendet:

  – Har man gjort nåt dumt får man sota för det och det får man kanske ta, men att det ska pågå i all oändlighet är ju lite punschigt.

  – Jag får inget konto och heller inget bank-ID. Jag har försökt att använda Freja bank-ID men det fungerar inte överallt.

  Varför vill klarna ha mitt personnummer?

  För att handla med faktura via Klarna behöver du vara minst 18 år. Personnumret används för att verifiera din identitet och hämta relevanta uppgifter vid fakturaköp samt som en säkerhetsåtgärd för att förhindra bedrägerier. 

  Du kan handla hos oss genom att logga in på ditt kundkonto eller direkt som gäst. 

  Vad gör man när BankID inte fungerar?

  Vi använder kakor (cookies) som på olika sätt gör det lättare att använda våra sidor och för att vi ska förstå hur webbplatsen används.

  Kan jag ha någon annans BankID på min mobil?

  MINA ENHETER

  Döp profil på mobilen Privat -> Ett bank id för en viss grej Profil 1 -> Ett annat bank id för en annan grej Profil 2 -> Ett annat bank id för en annan grej Profil 3 -> Ett annat bank id för en annan grej.