:

Vad är Sileon AB fd?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Sileon AB fd?
 2. Kan inte betala med Paynova?
 3. Är Paynova säkert?
 4. Är det säkert att betala med Swish på Tradera?
 5. Vad gör man om man blir lurad på Tradera?
 6. Är Tradera bättre än Blocket?
 7. Hur fungerar Paynova på Tradera?
 8. Vem betalar returfrakt Tradera?
 9. Får man sälja fake på Tradera?
 10. Hur mycket begagnat får man sälja?
 11. Vad får man inte sälja på Tradera?
 12. Vad händer om man inte betalar bud på Tradera?
 13. Hur mycket får man tjäna på loppis utan att skatta?
 14. Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?
 15. Kan man dra sig ur ett bud på Tradera?

Vad är Sileon AB fd?

Sileon är ett tech-bolag som fyller en lucka i den internationella Buy Now Pay Later (BNPL) marknaden. Banker, finansbolag och stora handlare kan med Sileons SaaS-baserade plattform driva BNPL i egen regi.

Internationell efterfrågan på BNPL

Kan inte betala med Paynova?

Otroligt kasst företag. Fick en faktura om en "återbetalning" som jag inte ens godkänt. Handlat inte med Paynova !!

Jag gjorde en affär med en och den gick i stöpet och han ville ha tillbaka sina pengar så snabbt som möjjligt. Så visst, de kan jag väl ge tillbaka. Så gjorde jag det, utan att ha fått pengarna han betalat till Klarna. Vart inne på Klarna, inga pengar där. När jag sen får höra att skickar man till Klarna så tas det det hand om Paynova. Jaha, försöker logga in i flera dagar, men inget funkar. Varken Klarna, Paynova eller Tradera verkar kunna hjälpa mig med mina pengar som jag verkligen behöver.

Sålde vara på Tradera och kunden råkade mycket illa ut hos Paynova. Till er kunder på Tradera, betala inte med Paynova, det finns många andra betalsätt. Paynovas ägare har bytt namn på bolaget som äger varumärket Paynova till Sileon AB.

Min partner kunde inte genomföra en betalning genom Paynova. Han ringer då Paynova och frågar varför, de hävdar att de inte vet varför och hänvisar till Creditsafe som gjort kreditupplysningen. Därefter ringer han till Creditsafe som berättar att de inte alls har något med sådana beslut att göra och att det är helt upp till Paynova att godkänna eller ej. Väldigt oseriöst företag.

Är Paynova säkert?

Vad är förutsättningarna för att få köparskydd?

Du kan välja till vårt köparskydd om du betalar med Kortbetalning, Google Pay, Apple Pay eller Swish där Traderas står som mottagaren. 

Är det säkert att betala med Swish på Tradera?

Vad är förutsättningarna för att få köparskydd?

Du kan välja till vårt köparskydd om du betalar med Kortbetalning, Google Pay, Apple Pay eller Swish där Traderas står som mottagaren. 

Vad gör man om man blir lurad på Tradera?

För 11 dagar sedan vann jag en auktion på Tradera. Eftersom jag inte fick vinnarmailet på en gång bad jag honom om kontonummer så han kunde skicka paketet direkt. Han svarade via mail och skrev att pengarna kan sättas in på kontot. Jag betalade och har inte hört något från honom på mer än en vecka. Han svara inte på något av mobilnummerna jag har, han svarar inte på mail. Jag vet dock hans adress, om det nu är han.

Vad ska jag göra? Jag har mailat tradera om detta och nu är hans konto stängt pga. att fler har klagat på honom. Dock har dom fått sina paket men det har vart fel i beskrivningarna. ÅH! Fyfan vad jag hatar detta. Det hände sist för mig för ett år sedan. Då förlorade jag dock 30 kr. Sak samma, men detta handlar om 400 kronor!

Är Tradera bättre än Blocket?

Om "Fritt Forum" Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

OBS!Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Hur fungerar Paynova på Tradera?

Tryggare än så blir det inte. Paynova ser till att dina köp är säkra och enkla och ger dig kontrollen över hur betalningen ska gå till.

Har du redan köpt en vara på faktura eller delbetalning? Hitta din faktura under följande länk tradera.paynova.se

Vem betalar returfrakt Tradera?

Vad är förutsättningarna för att få köparskydd?

Du kan välja till vårt köparskydd om du betalar med Kortbetalning, Google Pay, Apple Pay eller Swish där Traderas står som mottagaren. 

Får man sälja fake på Tradera?

Tradera samarbetar med ett stort antal rättighetsinnehavare genom att dessa kan begära att ett objekt eller en annons som gör intrång i deras rättigheter tas bort från Tradera. Det här skyddar Traderas medlemmar från att köpa objekt som kan vara kopior eller på andra sätt vara otillåtna, samtidigt som det hjälper rättighetsinnehavarna att stärka sina varumärken

En rättighetsinnehavare kan begära att vi tar bort en annons som de hävdar innehåller ett objekt, eller annat material, som gör intrång i deras rättigheter. Dessa rättigheter kan inkludera upphovsrätt, varumärkesrätt eller andra immateriella rättigheter. Till exempel, objektet som säljs har rättighetsinnehavarens logotyp på sig, men är inte en äkta prod

Hur mycket begagnat får man sälja?

Blocket, köp- och säljgrupper på Facebook eller mer nischade säljsajter. Idag finns en uppsjö möjligheter att sälja begagnade saker. Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera, ger sina bästa tips på hur man bäst tjänar pengar.

Om man vill sälja av saker för att tjäna pengar, vad ska man tänka på? Tänk utifrån säsong. Sälj barnens urvuxna vinteroveraller och din skidjacka på vintern. Vänta med sommarklänningarna och trädgårdsprylarna tills det börjar bli säsong för det. Sen kan man sälja fler saker än man tror. Märkeskläder i gott skick, läsplattor, mobiltelefoner, böcker, sticklingar och kamerautrustning säljer bra. Och glas, porslin och inredning är jättepopulärt. Men även verktyg, leksaker och samlarsaker som kan vara allt från mynt och frimärken till barbiedockor, smurfar och vinylskivor.

Vad får man inte sälja på Tradera?

Annonser utan objekt till försäljning

En annons behöver innehålla ett faktiskt objekt för att få säljas på Tradera. En bild på varan behöver även finnas med i annonsen.

Vad händer om man inte betalar bud på Tradera?

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline för att få svar på din fråga!

Hur mycket får man tjäna på loppis utan att skatta?

Om du har en hobby som kan ge dig pengar finns det inget som hindrar att du tjänar en hacka på det du kan. Det kan till exempel handla om hemslöjd, biodling – eller något helt annat.

För att det du gör ska räknas som en hobby ska det vara:

Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är svårt att säga om du ska skatta dessa 9000kr du fått av en kompis utan att veta bakgrunden till varför du fick dem. Är dessa 9000kr bara en gåva så behöver du inte skatta på dem (8 kap. 2 § inkomstskattelagen (1999:1229). Om det är så att du utfört ett arbete åt din vän eller sålt något åt honom eller henne så hänför sig dessa pengar antingen till inkomstslaget tjänst, näringsverksamhet eller kapital 10, 13 respektive 41 kap. inkomstskattelagen (1999:1229). Det innebär att dessa ska beskattas genom att summan tas upp i din deklaration. Så för att ge svar på din fråga det beror på om pengarna är en gåva, hänför sig till ett arbete eller försäljning. Om de hänför sig till en försäljning så ska de endast skattas om du gjort en vinst genom försäljningen.

Kan man dra sig ur ett bud på Tradera?

Som godkänd lagerhållare behöver ni inte redovisa och betala skatt varje gång ni tillverkar, för in, tar emot eller importerar skattepliktiga plastbärkassar. Det beror på att tidpunkten för att redovisa skjuts upp till ett senare tillfälle. Som godkänd lagerhållare får ni en deklaration varje månad, och ni kan välja mellan att deklarera i e-tjänst eller på blankett.

Ni kan bli godkänd lagerhållare om ni i Sverige avser att göra något av följande:

 • tillverka skattepliktiga varor
 • föra in eller ta emot skattepliktiga varor från ett annat EU-land
 • importera skattepliktiga varor från tredje land
 • köpa skattepliktiga varor från en godkänd lagerhållare och sälja de vidare till näringsidkare.