:

Är storskogen köpvärd?

Innehållsförteckning:

 1. Är storskogen köpvärd?
 2. När börsnoterades storskogen?
 3. Vad sysslar storskogen med?
 4. Vad har hänt i storskogen?
 5. Vilka aktier går dåligt?
 6. Vilka aktier har sjunkit mest?
 7. Vilken aktie har gått bäst i år?
 8. När ska man köpa aktier igen?
 9. Varför faller storskogen?
 10. Hur många företag äger storskogen?
 11. Hur många bolag äger storskogen?
 12. Vem grundade storskogen?
 13. Vad bör man satsa på 2023?
 14. Vilka aktier kommer stiga 2023?
 15. Vilka aktier ska man köpa vid inflation?

Är storskogen köpvärd?

Få en kort sammanfattadande översikt - starkt köp, köp, stark sälj, sälj eller neutrala signaler för Storskogen Group AB aktien. Få tillgång till en detaljerad teknisk analys med hjälp av glidande medelvärden köp/sälj signaler (enkla och exponentiella för 5,10,20,50,100 och 200 perioder) och vanliga diagram indikatorer (RSI, Stokastiska, StochRSI, MACD, ADX, CCI, ROC, Williams %R, Ultimate och mera) köp, sälj, överköpt, översåld eller neutral signal. Dessutom -nivåer för pivotpunkter for Standard, Fibonacci, Camarilla, Woodie's och Demarks tillhandahålles. Alla STORb tekniska studier för aktier finns tillgängliga inom olika tidsramar.

När börsnoterades storskogen?

Storskogen är en privatägd företagsgrupp som strävar efter att vara den bästa ägaren för små och mellanstora företag. Det gemensamma hos Storskogens bolag är fokus på god lönsamhet, stabila kassaflöden och en stark position inom sin nisch. Stabila och lönsamma företag byggs inte över en natt och de är sällan stöpta i samma form. Därför har vi ett långsiktigt perspektiv när vi förvärvar och stöttar bolagen i deras fortsatta utveckling, utan någon bortre gräns för hur länge vi finns kvar som ägare.

Vad sysslar storskogen med?

Affärsområden

Affärsområde Services utgörs av tjänstebolag med starka positioner inom specifika B2B-nischer. Bolagen är indelade i de sju vertikalerna Contracting Services, Infrastructure, Installation, Logistics, Engineering Services, Digital Services samt HR and Competence. Services omfattade 61 affärsenheter med totalt 4559 anställda i slutet av andra kvartalet 2023.

Vad har hänt i storskogen?

Det är väl bra för Storskogen att räntan går upp nu?

Varför skulle de vara bra för storskogen om räntan går upp? De lånar ju pengar för att köpa bolagen så alltså blir lånen dyrare…

Vilka aktier går dåligt?

För att vidare inspirera er till att hitta vilka aktier ska man köpa nu så har vi sammanställt en topp 20-lista på aktier att satsa på 2023. Vi rekommenderar att du gör din egna research innan du börjar köpa aktier och inte enbart titta på senaste årets resultat.

Siffrorna som används i tabellen ovan är tagna från Avanzas hemsida och hämtades 2022-10-03.

Det är väldigt lätt att komma igång med aktiehandel och kostar vanligtvis ingenting heller att skapa ett konto.

Vilka aktier har sjunkit mest?

Årets börsras har fått fler bolag att hamna på förlorarlistan. Finwire har listat de 14 aktier som har rasat mer än 99 procent under de senaste åren. Ytterligare ett platt fall har det blivit för Smart Wires Technology som tappat 98 procent i år. Aktien var inte noterad för fem år sedan.

Ingen av aktierna i listan återfinns på Largecap eller Midcap på Stockholmsbörsen. Däremot Oscar Properties som är noterat på Smallcap-listan.

Vilken aktie har gått bäst i år?

Läser du den här guiden är du förmodligen redan intresserad av att börja med aktier. Men kanske känner du dig fortfarande tveksam över om det är värt att lära dig mer? I så fall börjar vi med att lista några bra anledningar till varför du kan tjäna på att komma igång med aktier:

 • Du har kontroll över dina investeringar. Du väljer själv vilka olika branscher och företag som du vill köpa aktier i, till exempel hållbarhet, fastigheter eller gaming.
 • Låga kostnader jämfört med till exempel vissa fonder.
 • Du har möjlighet att lära dig mer om olika branscher och intressanta bolag.
 • Du får utdelningar, som du dessutom kan återinvestera för att uppnå ränta-på-ränta effekt.
 • Att spara i aktier är oftast ett av de mest lönsamma sätten att investera dina pengar på lång sikt. Sprider du ut dina innehav och har en längre tidshorisont har du god chans till att se pengarna växa!

Vilka är de bästa aktierna för nybörjare? Och hur gör man för att investera i aktier? När du ska köpa dina första aktier kan marknaden verka som en djungel. Men att köpa aktier i bolag är egentligen inte så krångligt!

Genom att investera dina pengar på börsen har du möjlighet till bättre avkastning än många andra sparformer. Lär dig mer om aktier genom att läsa vidare i guiden. Du får tips på olika bolag att investera i och i slutet hittar du svar på många vanliga frågor för nybörjare till aktier.

Vi startar denna guide med att kika på de senaste årets svenska "vinnaraktier". “Behåll vinnarna och sälj förlorarna” eller “Vattna blommorna och rensa ogräset” är deviser som man ofta stöter på inom börsens värld.

Det finns givetvis undantag till varje regel, men generellt sett kan det vara värt att fokusera på de aktier som belönas av aktiemarknaden då det oftast rör sig om bolag vars underliggande verksamhet presterar. Som nybörjare är det oftast en bättre idé att fortsätta addera till vinnarna, snarare än att “snitta ner sig” i förloraraktierna.

När ska man köpa aktier igen?

Det går bra att månadsspara i aktier, men det kräver lite mer aktivitet än om du gör det i fonder. Månadsköp av aktier gör vi manuellt varje gång och det uppstår för de flesta courtagekostnader. Det viktiga är ändå att du alls sparar i aktier och gör det regelbundet.

Månadssparande i aktier bör också matcha din aktiestrategi. Är du långsiktig köper du i samma aktier alla eller de flesta månader. Är du kortsiktig sätter du in kapitalet på depå och sen tradar eller korttidshandlar med dem tillsammans med det kapital du redan hade.

Varför faller storskogen?

Årets börsras har fått fler bolag att hamna på förlorarlistan. Finwire har listat de 14 aktier som har rasat mer än 99 procent under de senaste åren. Ytterligare ett platt fall har det blivit för Smart Wires Technology som tappat 98 procent i år. Aktien var inte noterad för fem år sedan.

Ingen av aktierna i listan återfinns på Largecap eller Midcap på Stockholmsbörsen. Däremot Oscar Properties som är noterat på Smallcap-listan.

Hur många företag äger storskogen?

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Hur många bolag äger storskogen?

Storskogen är en internationell företagsgrupp inom Handel, Industri och Tjänster. Med en evig ägarhorisont är vi unikt positionerade att identifiera, förvärva och utveckla marknadsledande företag med hållbara affärsmodeller. Storskogen skapar värde genom att tillhandahålla kapital och strategisk rådgivning kombinerat med aktiv styrning och en decentraliserad operativ modell.

Vem grundade storskogen?

Many well-run, profitable businesses reach a point where they consider it a good time to seek new ownership in order to secure their future and unlock their potential. Storskogen was founded in 2012 to meet this need and take on long-term ownership of companies. Today, we have grown into a well-diversified group of 132 business units divided into 14 verticals, with approximately SEK 36.9 billion in sales (LTM) as of 30 June 2023. Our success can be attributed to our long-term perspective and our focus on the driving forces for entrepreneurship.

Vad bör man satsa på 2023?

Att komma igång med aktier kan kännas lite svårt. Därför har vi skapat en snabbguide för dig som du enkelt kan följa för att börja din resa mot att börja investera i aktier som nybörjare.

”Kom igång rabatt” – handla aktier courtagefritt i ett halvår hos Nordnet

Enkelt förklarat är en aktie en ägarandel av ett företag. Äger du aktier i ett företag äger du alltså en del av företaget och är delägare.

Eftersom marknadens efterfrågan på en aktie kan fluktuera kan det påverka om aktiekurserna stiger eller faller. Ju högre efterfrågan, desto större stegring för aktiekursen. Ju lägre efterfrågan, desto lägre aktiekurs.

Vilka aktier kommer stiga 2023?

Det bistra finansieringsklimatet från 2022 har legat kvar som en våt filt över marknaden även under 2023. Bolagen som ligger i topp på förlorarlistan har samtliga genomfört kapitalanskaffningar under året. Finansieringsrundorna har medfört stor utspädning och påföljande lägre aktiekurser.

Investerarnas riskvilja har varit låg och det har varit svårt för de flesta bolag att få upp intresset kring sina finansieringsrundor. Kostnaden för garanter har stigit markant samtidigt som teckningsgraden från befintliga aktieägare i många fall har varit låg.

I Helsingborgsbolaget Qlife Holdings emission i april tecknades 21,3 procent med företräde och 9,8 procent utan uniträtter. Bolaget kunde emellertid fylla emissionen till 100 procent genom garantier. Därmed kunde bolaget ta in 57,7 Mkr före kostnader.

Vilka aktier ska man köpa vid inflation?

Den ökande inflationen var faktiskt inget som började när ryska trupper satt sina fötter i Ukraina utan var redan aktuellt förra hösten. Då ställde jag mig frågan ”Är inflationen här för att stanna?” och det visade den sig vara med råge. För att vara förberedd skrev jag ett inlägg om ”Bästa strategierna för stigande inflation?” och det har stämt väl överens med vad som fungerat sen dess.

Det som historiskt spelat mest roll är om inflationen ökar eller minskar då marknaden måste ändra prissättningen utifrån dessa nya omständigheter. En högre inflation resulterar i högre räntor vilket både pressar priset på obligationer och fastigheter. Dessutom ger högre räntor och kostnader en högre diskonteringsränta och en press på företagens vinster vilket pressar börsen.

Det som skyddat vid stigande inflation har historiskt varit råvaror, guld och trendföljning. Det är just vad vi sett och senaste årets realavkastning i kronor visas i tabellen nedan (i fallande ordning).

Grafen nedan visar realavkastningen för olika tillgångar i Sverige under 1876-2012 indelat efter kvantiler (från högst till lägst) (trenden är också liknande för globala tillgångar).

Korta räntor och obligationer är mest känsliga för inflation och gav negativ realavkastning under åren med högst inflation (1:a kvantilen). I motsats går de bäst när inflationen är låg eller negativ (deflation) (4:e kvantilen).

Huspriser har en liknande trend där de utvecklats sämst vid hög inflation och bäst vid låg / negativ. Däremot inkluderar inte grafen nedan direktavkastningen för hus och den har varit 3-8 % över största delen av perioden (och hög under hög inflation). Alltså är totalavkastningen positiv i de flesta perioder för hus (även om det är negativ korrelation med inflation).