:

Vart kan man se ett företags omsättning?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man se ett företags omsättning?
 2. Var hittar man information om företag?
 3. Hur får man Elstöd företag?
 4. Hur får man reda på vem som äger ett företag?
 5. Hur kan man kolla om ett företag är seriöst?
 6. Hur får man sitt företag att synas på Google Maps?
 7. Hur får jag reda på att ett företag är seriöst?
 8. Hur vet man att det går bra för ett företag?
 9. Får alla Elprisstöd 2023?
 10. Vem betalar ut Elstödet?
 11. Hur kan man se vem som är firmatecknare?
 12. Hur vet man om ett företag är bluff?
 13. Vad kostar det att synas på Google?
 14. Är Google My Business gratis?
 15. Hur kollar man ett företags kreditvärdighet?

Vart kan man se ett företags omsättning?

Minskad omsättning efter långvarig uppgång.

Ett företags omsättning är likvärdigt med dess sammanlagda intäkter från sålda varor och utförda tjänster under en viss period. Förändringar i omsättningen jämfört med föregående period används ofta för att indikera företagets tillväxt.

Var hittar man information om företag?

Nordax vann årets sparränta 2018! Öppna ett sparkonto enkelt och tryggt med bra ränta och fria uttag hos Nordax. Börja spara redan idag för framtida idéer, projekt eller äventyr.

Spara enkelt, ingen bindningstid, fria uttag, insättningsgaranti, trygg sparform med god ränta. Digital ansökan i 4 steg.

Erik Penser Bank erbjuder tryggt sparande genom sina fastränteplaceringar med statlig insättningsgaranti. Ingen öppningsavgift, årsavgift eller annan fast avgift.

Insättningsgarantin täcker upp till 1 050 000 kronor per kund och institut. Erik Penser Bank erbjuder sparkonto under eget namn samt genom sparprodukten Rocker. Skulle du ha två eller fler konton hos både Erik Penser Bank och Rocker läggs beloppen samman och omfattas av den maximala gränsen på 1 050 000 kronor.

Brocc är en modern och digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt för att utbyta finansiella tjänster. Det är en enkel, trygg och smart lösning utan dyra mellanhänder som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016 och är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Bank Norwegian säljer enkla, standardiserade inlåning- och utlåningsprodukter via internet. Vi ska, med hjälp av teknologi och innovation, förse våra kunder med de bästa lösningarna för köp och användning av finansiella tjänster över internet.

Hur får man Elstöd företag?

Regeringen har nyligen fattat ett beslut kring utdelning av elstöd för företag. Från och med den 30 maj kommer det vara möjligt för dig som företagare att ansöka om elstöd via Skatteverket. Hur ansöker du om elstöd? Vilka krav behöver uppfyllas? Hur och när ska elstöd bokföras? 

Det är Skatteverket som kommer att hantera ansökan samt utbetalning av elstöd till företag och organisationer. Företag räknas exempelvis som enskilda näringsidkare, aktiebolag och föreningar. Elstöd söker du genom Skatteverkets e-tjänst från och med den 30 maj 2023. Sista dagen att söka är den 25 september. 

Hur får man reda på vem som äger ett företag?

Du kan inte "byta" från en företagsform till en annan utan måste börja om från grunden genom att nyregistrera. Detta sker genom att du registrerar en ny företagsform, avslutar ditt gamla företag och för över hela eller delar av verksamheten till den nya företagsformen.

Det går alltså bra att starta som enskild näringsidkare i början för att senare registrera ett aktiebolag och fortsätta verksamheten i detta bolag.

Skatteregler vid byte av företagsform och proceduren vid likvidation av det gamla företaget kan ta tid och vara krångligt. Därför rekommenderar vi att du alltid tar kontakt med en revisor eller en jurist med kunskaper på området.

Det finns flera andra alternativ. Du kan ansöka om lån hos Almi Företagspartner, de har en högre ränta än banken eftersom att de inte får konkurrera med banken. Almi har olika erbjudanden om finansieringsformer beroende på vilken region ditt företag finns i.

Faktureringsmetoden innebär att du löpande bokför alla affärshändelser, exempelvis kundfordringar och leverantörsskulder, när fakturan skickas respektive mottas. Faktureringsmetoden är huvudmetoden i bokföringslagen. När du använder denna metod för den löpande bokföringen ska du använda motsvarande metod för din momsredovisning, faktureringsmetoden för moms.

De företag som har en nettoomsättning på högst 3 miljoner kronor kan dock välja att löpande bokföra enligt kontantmetoden.

Faktureringsmetoden innebär att du löpande bokför alla affärshändelser, exempelvis kundfordringar och leverantörsskulder, när fakturan skickas respektive mottas. Faktureringsmetoden är huvudmetoden i bokföringslagen. När du använder denna metod för den löpande bokföringen ska du använda motsvarande metod för din momsredovisning, faktureringsmetoden för moms.

De företag som har en nettoomsättning på högst 3 miljoner kronor kan dock välja att löpande bokföra enligt kontantmetoden.

Kontantmetoden innebär att du löpande under året endast bokför de affärshändelser som avser inbetalningar och utbetalningar, samt insättningar och uttag. Du bokför alltså inte några kundfordringar eller leverantörsskulder i den löpande bokföringen. Kund- och leverantörsfakturor bokförs alltså först i samband med att du får betalt från kund respektive betalar dina inköp. I samband med bokslutet bokförs dock övriga affärshändelser som är nödvändiga för att fastställa företagets resultat och ställning, t ex obetalda fordringar och skulder. Om du använder denna metod för bokföringen ska momsen redovisas enligt bokslutsmetoden.

Hur kan man kolla om ett företag är seriöst?

Dels kan man använda sig av all den gratisinformationen som finns på allabolag.se där man enkelt får upp årsredovisningar, bokslut och resultat.

Men för att vara på den säkra sidan så kan det även vara bra att ta kreditupplysning på företaget som du ska anlita, något som du enkelt kan göra direkt på företagets sida på allabolag.se. I kreditupplysningen får en översikt över företagets förmåga att betala fakturor, eventuella betalningsanmärkningar eller skulder som ger en bra indikation på om det är en pålitlig partner. Företaget som du gör upplysningen på får inte veta att du tagit en upplysning.

Hur får man sitt företag att synas på Google Maps?

För att kunna synas på Google Maps måste ditt företag vara listat genom Google My Business (GMB). Om du inte gjort detta än så är det verkligen dags. Det är enkelt och går snabbt att göra. Se till att uppdatera uppgifterna om ditt företag exempelvis skulle byta address, öppettider eller telefonnummer. Lägg även till foton från din verksamhet. Både City Dental, Hedin Bil Göteborg och Nordic Wellness Malmö City har fullständig information på Google Maps med öppettider, korrekta adresser och foton från verksamheten. Kan låta som en självklarhet, men fortfarande något som förvånansvärt många företag missar. Om ditt företag är närvarande på flera olika platser så kan det vara en god idé att skapa separata landningssidor för dessa som du sedan kopplar till Google My Business. Detta har exempelvis Nordic Wellness gjort:

"Local Citations" är hemsidor där din verksamhets namn, telefonnummer och adress finns listat. Att ha många citations från trovärdiga sajter är en väldigt viktigt faktor för att ranka bra på lokala sök. Det kan dels vara plattformar som listar verksamheter (exempelvis Reco.se), men även andra hemsidor som nämner ditt företag med kontaktuppgifter. Det finns flera faktorer som påverkar hur värdefull en citation är. Hemsidans styrka och relevans är två av de viktigaste. Några exempel på sajter där du kan få citations:

 • Reco.se (generell omdömessajt)
 • Thatsup.se (Krog- och nöjesguide för Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala)
 • Hemnet.se (Mäklare)
 • Brabyggare.se (Hantverkare)
 • Frisorsok.se (Frisörer)

Alltså: se till att du finns med på sajter som listar företag inom din nisch. Till exempel: City Dental verkar inom vård-nischen (tandläkare). Därför har man sett till att bli listade (få citations) på plattformar för olika typer av vård, såsom  Varden.se, Bokavard.se och Tandläkare.se: Dubbelkolla alltid att uppgifterna från dina citations stämmer överens med de som du uppgett i Google My Business.

Hur får jag reda på att ett företag är seriöst?

 • Sök på nätet och läs vad andra skriver om företaget.      

 • Kontrollera att det finns ordentliga kontaktuppgifter till företaget. 

 • Kolla upp totalpris, leveransvillkor och betalningsvillkor innan du handlar.      

 • Var alltid försiktig innan du lämnar ut dina kortuppgifter. 

 • Tänk på att du inte alltid har ångerrätt om du handlar utanför EU.

Hur vet man att det går bra för ett företag?

På allabolag.se visas alltid de senast publicerade bokslutssiffrorna. Dessa hämtas när ett bolag har lämnat in sin årsredovisning. Fristen för att lämna in sin årsredovisning är senast sju månader efter räkenskapsårets utgång. Om till exempel räkenskapsåret löper från den 1 januari till den 31 december (detta är vanligast) ska bolaget senast ha inlämnat sitt bokslut den 31 juli. Bolaget kan också ha ett så kallat brutet räkenskapsår som normalt finns i tre varianter (mmdd): 0501–0430, 0701–0630 eller 0901–0831.

Utöver dessa brutna räkenskapsår, kan Skatteverket vid "synnerliga skäl" godkänna att en annan period än tolv hela månader får användas. Detta kan ge utslag i ett bolags siffror, exempelvis att bolaget under räkenskapsår 1 har en mycket större omsättning än under räkenskapsår 2 eftersom räkenskapsår 1 innehöll fler månader.

Det finns enbart tillgång till exakta bokslutssiffror och nyckeltal för aktiebolag. För andra bolagsformer visar vi omsättning och antal anställda inom ett intervall beräknat av SCB. När det inte finns siffror tillgängliga för ett aktiebolag har bolaget troligtvis inte ännu lämnat in sin första årsredovisning.

Får alla Elprisstöd 2023?

Försäkringskassan planering är att utbetalningarna av elstödet ska starta i slutet av maj så att de allra flesta hushållen ska ha pengarna på kontot senast den 9 juni 2023.

För att snabbare få pengarna ska man registrera sitt konto hos Swedbank före den 10 maj om man inte redan gjort det. Har man konto hos Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan kommer pengarna dit.

Läs mer: Elstöd för privatpersoner i hela landet - Försäkringskassan (forsakringskassan.se)

Vem betalar ut Elstödet?

27 januari 2023 | nyheter

Försäkringskassan betalar ut elstödet till det konto du har registrerat i Swedbanks kontoregister. Om du inte har anmält något konto i Swedbanks kontoregister tittar Försäkringskassan om det finns ett bankkonto registrerat hos dem eller hos Pensionsmyndigheten, och betalar elstödet dit. 

Hur kan man se vem som är firmatecknare?

Det står ingen här och ritar- så vad betyder det egentligen?

Firma är den benämning under vilken en näringsidkare bedriver sin verksamhet. Firman är helt enkelt det företagsnamn som är registrerat hos Bolagsverket. En firma kan, till skillnad från en fysisk person, varken skriva eller tala och därför krävs en firmatecknare. En firmatecknare är alltså en eller flera fysiska personer som har rätt att företräda företaget och skriva under avtal i företagets namn.

Hur vet man om ett företag är bluff?

Som företagare måste du ständigt vara vaksam på dina fakturor. Oseriösa företag vet att många som driver eget slentrianbetalar och ser sin möjlighet att lura pengar av dig. Deras metod går ut på att likna ett ”riktigt” företag så mycket som möjligt. I mitt jobb som redovisningskonsult har jag haft kunder som stött på erbjudanden som liknat fakturor, men bluffen har upptäckts genom att det saknas referensperson, det vill säga en person som beställt tjänsten eller varan. Är du uppmärksam och noggrann upptäcker du relativt enkelt en bluffaktura, men samtidigt är skojarna påhittiga och ligger ofta steget före i att hitta nya metoder. De här företagen vill gärna vilseleda genom att efterlikna seriösa bolag eller myndigheter, allt för att du så enkelt som möjligt ska betala och gå på bluffen. De är också snabbfotade och plockar upp vad som händer just nu, och hittar sätt att skapa påhittade produkter eller tjänster kring frågor som cirkulerar i företagarnas värld just nu.

Har du fått ett erbjudande eller faktura som du misstänker är en bluff kan det vara en god idé att gå in på Svensk handels varningslista. Där kan du kontrollera om företaget redan är listat som ett blufföretag. Finns företaget inte på listan är det ingen garanti att det är ett seriöst företag eftersom det ständigt kommer nya oseriösa spelare på marknaden. Har du fått en bluffaktura bör du bestrida den. Mer om hur du kan bestrida fakturor kan du läsa i mitt inlägg om inkassokrav (Länka till inlägget om inkasso). Kom ihåg att alltid behålla kvitton, dokumentation och mail kring korrespondens kring bestridandet. Skicka även in en kopia av underlaget till [email protected]. Samma sak gäller om du har fått ett erbjudande som liknar en faktura, skriv aldrig under något utan att läsa allt text.

Vad kostar det att synas på Google?

Står du inför att sökmotoroptimera din webbplats, men vet inte riktigt vad som är viktigt? Om du sökt på ”vad kostar det att ligga högst upp på Google” idag och hamnat här, finns det bra och dåliga nyheter. De dåliga nyheterna är att du är lite fel ute. Du tänker på SEO (sökmotoroptimering) ett sätt som inte riktigt är rätt utgångsläge… De bra nyheterna? Du är nyfiken och söker information! Självklart kommer du kunna lösa det här.

För att svara på din fråga om vad det kostar att ligga högst upp på Google, ska vi börja med att förklara de olika sätten som jobbar tillsammans för att ta dig dit. Du har kanske hört om SEO och SEM? SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och SEM står för Search Engine Marketing (sökmotormarknadsföring). När du pratar om kostnader för resultat är det SEM som gäller, och det arbete du kan göra ”gratis” bakom kulisserna är SEO.

Google är precis som du, alltså ett företag som vill leverera en riktigt bra användarupplevelse till sina kunder. Google gör detta är genom att matcha en sökfråga med det allra bästa svaret. Sökmotorn letar därmed över internet efter information som gör att du kommer få den information du sökte, på bästa möjliga sätt.

Det här är alltså varför det är så svårt att svara på frågan som ledde dig hit idag. Tänk om vi skulle lägga ut den här artikeln, utan att ge någon som helst relevant information. Google tycker sällan att det är värt att göra sina kunder och användare besvikna med ett svar som inte passar frågan… Så vill man synas där ändå, ja, då får man betala Google – och det kommer bli riktigt dyrt. Det är alltså få saker som är värt lika mycket som en bra service enligt sökmotorerna. Därför rekommenderar vi inte att enbart fokusera på SEM, innan du lagt krut på SEO först.

Är Google My Business gratis?

Optimera er Google My Business profil för att locka mer trafik, och använd lokal SEO för att nå ut till era lokala kunder. Du som företagare har mycket att vinna på att hålla er Företagsprofil uppdaterad, och genom att ta kontrollen över hur ert företag visas på Google kan ni få fler att besöka er verksamhet.

Välkommen till Siteas guide med tips för att förbättra hur ert företag syns på nätet med en företagsprofil på Google My Business och lokal SEO!

Google My Business är ett gratis verktyg från Google som erbjuder företagare att lista sina verksamheter på nätet. Det ger dig möjlighet att lista din verksamhets adress, telefonnummer, produkter/tjänster på ett sätt som syns både i Googles sökresultat samt i Google Maps. Det är således ett utmärkt sätt att komma i kontakt med nya potentiella kunder. Dessutom ger det dina kunder en möjlighet att lämna recensioner vilket har en positiv inverkan på din ranking. Du kan starta ditt Google My Business konto gratis via denna länk.

Hur kollar man ett företags kreditvärdighet?

Ditt företags kreditvärdighet är enkelt uttryckt en sammanvägd bedömning av risken för att ditt företag hamnar på obestånd inom 12 månader. Många kreditupplysningsföretag använder en klassning mellan 1-5, där 1 är den lägsta kreditvärdigheten och 5 är bäst. Beroende på vilken klass ett företag hamnar i ger man olika rekommendationer till företag som ska göra affärer med ditt företag.

Det är många faktorer som avgör ditt företags kreditklassning. Några av de viktigare är:

 • om företaget har betalningsanmärkningar
 • om företaget genomfört större förändringar i företagets styrelse
 • om du har skatteskulder eller om ditt företag fått nya ägare.

Även ditt företags omsättning och nyckeltal som soliditet, resultat efter finansnetto och kassalikviditet tas med i kreditbedömningen. Sammantaget visar kreditvärdigheten vilken risk ett företag har för att inte betala sina fakturor eller genomföra sina projekt. Andra viktiga faktorer som avgör vilken kreditklassning ditt företag får: