:

Hur får jag min Myndighetspost?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får jag min Myndighetspost?
 2. Vilken är den bästa digitala brevlådan?
 3. Vem äger min Myndighetspost?
 4. Kan man se brev i 1177?
 5. Kan man ha både min Myndighetspost och Kivra?
 6. När kommer deklarationen till min Myndighetspost?
 7. Hur säker är Kivra?
 8. Vad händer med Kivra när man dör?
 9. Hur mycket tjänar Kivra?
 10. Vart kan man se kallelser?
 11. Kan man skriva meddelande till sin läkare på 1177?
 12. Hur gör man för att slippa Kivra?
 13. Vill inte få räkningar i Kivra?
 14. Vem betalar räkningar i ett dödsbo?
 15. Vill inte ha räkningar i Kivra?

Hur får jag min Myndighetspost?

Det finns flera digitala brevlådor som du kan välja om du inte har någon. Oavsett vilken av brevlådorna du väljer får du din myndighetspost dit. Kom ihåg att välja att du vill ha post från Brottsoffermyndigheten i din digitala brevlåda.

Via e-Boks och Kivra kan du ta emot post från myndigheter, kommuner och företag. Min myndighetspost fungerar för myndigheter och kommuner.

Vilken är den bästa digitala brevlådan?

Du som har skaffat digital brevlåda senast den 27 februari får deklarationen före pappersdeklarationerna skickas ut. Även eventuell skatteåterbäring kommer tidigare, givet att du inte gör några ändringar.

Du kan välja mellan fyra olika brevlådor. De heter E-boks, Kivra, Digimail och Min myndighetspost. Statligt ägda Min myndighetspost räcker om du endast vill ha post från myndigheter digitalt.

Vem äger min Myndighetspost?

Villkoren ersätter användarvillkoren från 2021-11-23 och träder i kraft 2023-04-04

2.1 För att få åtkomst till Brevlådan måste Brevlådeinnehavaren logga in med e-legitimation.

2.2 Brevlådeinnehavaren ska skydda sin Brevlåda så att ingen obehörig får tillgång till uppgifterna däri, exempelvis genom att skydda sin e-legitimation på ett betryggande sätt.

2.3 Brevlådeinnehavare kan i Brevlådans inställningar erbjuda någon annan läsrättighet eller hanteringsrättighet. Läs- eller hanteringsrättigheter kan när som helst återkallas av Brevlådeinnehavaren. Den som har fått läs- eller hanteringsrättigheter måste logga in med sin e-legitimation och acceptera erbjudandet för att ta del av innehållet i Brevlådan.

3.1 I inställningarna i Brevlådan kan Brevlådeinnehavaren ange kontaktuppgifter i form av e-postadress och telefonnummer.

3.2 Brevlådeinnehavare kan få en avisering till angivna kontaktuppgifter i samband med att ett nytt meddelande har lämnats i Brevlådan. I inställningarna kan Brevlådeinnehavaren välja hur ofta avisering ska skickas, dagligen, veckovis etc. Digg ansvarar inte för att aviseringar och meddelanden som skickas till kontaktuppgifterna når mottagaren.

3.3 Meddelanden som av avsändaren klassificerats som brev som kan innehålla känslig information skickas enbart till Brevlådan. Andra typer av meddelanden skickas även till angiven aviseringskanal.

Kan man se brev i 1177?

Om du väljer att få information från sjukvården digitalt i första hand, kan din mottagning skicka kallelser och meddelanden till dig direkt via 1177.se när det är möjligt. Det kommer då i din inkorg på 1177.se.

All information från sjukvården kan inte skickas digitalt. Du kan därför få information både med vanlig post och digitalt, oavsett vilket val du har gjort.

Kan man ha både min Myndighetspost och Kivra?

Vart tog den där blanketten vägen? Slipp undra! Du vet väl att massa myndigheter skickar i Kivra? Få post från Skatteverket, Försäkringskassan och många fler i en och samma app.

Glöm borttappade blanketter och kuvert som kommer fel. Nu blir det enklare att hålla koll på papper, beslut och inbetalningar. När du skaffar Kivra hamnar din myndighetspost på ett och samma ställe. Du vet direkt när nåt viktigt dimper ner, och läser posten när och var du vill. Dessutom är det säkrare än papperspost – tack vare BankID kommer ingen obehörig åt dina grejer.

När kommer deklarationen till min Myndighetspost?

Har du inte fått deklarationen i din digitala brevlåda? Det kan bero på:

• Du skaffade digital brevlåda efter den 1 mars. Då får du din deklaration digitalt först nästa år. Det här året får du i stället deklarationen på papper.

Hur säker är Kivra?

Vad är egentligen en viktighet? Och hur kommer Kivra in i bilden? Vi har gjort en crash course på en minut och 40 sekunder.

Vad är egentligen en viktighet? Och hur kommer Kivra in i bilden? Vi har gjort en crash course på en minut och 40 sekunder.

Vad händer med Kivra när man dör?

 • Med delade inkorgar kan du och din partner tillsammans hantera det som är relaterat till hushållet. Elräkningar, hyresavier och bankinformation. Sådant som hamnade i det gemensamma brevinkastet, innan ni skaffade Kivra.
 • Vill du hjälpa en närstående med hens viktigheter? Delad inkorg i Kivra är ett perfekt sätt att stötta, även när du inte kan vara på plats.
 • När du delar din inkorg med en annan person kan personen hantera din post. Det kan vara skönt när något händer i ditt liv och du behöver hjälp att hantera, exempelvis, räkningar.

Hur mycket tjänar Kivra?

Kivra är en digital brevlåda där mottagaren får smidig och säker tillgång till sin viktiga post. Det kan vara deklarationen, fakturor eller lönespecifikationer till exempel. Användaren loggar in på Kivra med Mobilt BankID och all data är krypterad och lagras säkert i Kivras system i Sverige. 

Kivra är också ett tillägg till Vismas tjänst Lön Anställd, som i sin tur aktiveras i Visma Lön Smart eller Visma Lön. Genom att aktivera Lön Anställd & Min Lön aktiveras Kivra automatiskt för alla anställda.

 Visma Lön för enklare lönehantering och med lönebesked till Kivra

Vart kan man se kallelser?

Här berättar vi hur du blir kallad till domstolen och på vilket sätt du ska svara på kallelsen.

Kan man skriva meddelande till sin läkare på 1177?

Vi använder både egna kakor och kakor från andra företag. Kakor används för att göra det lite enklare för dig att använda våra sidor och för att komma ihåg dina inställningar, till exempel vilken region du har valt. Kakor används också för att ge oss statistik om hur webbplatsen används. Vi ber om ditt samtycke till att vi använder andra kakor än de som behövs för att webbplatsen ska fungera. Här nedanför kan du bestämma vilka kakor du vill godkänna. Genom att välja ”Acceptera alla kakor” samtycker du till alla kakor från oss och de företag som har funktioner vi använder. Du kan ändra ditt samtycke när som helst.  Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor och hur du ändrar ditt samtycke

Alltid aktiv

Hur gör man för att slippa Kivra?

none id="readability-page-1" class="page">

Har du fått pappersfakturor från oss och aktiverat den digitala brevlådan Kivra, får du nu dina fakturor direkt till din Kivra. Du som har e-faktura eller e-postfaktura får dina fakturor som tidigare.

Vill inte få räkningar i Kivra?

none id="readability-page-1" class="page">

Har du fått pappersfakturor från oss och aktiverat den digitala brevlådan Kivra, får du nu dina fakturor direkt till din Kivra. Du som har e-faktura eller e-postfaktura får dina fakturor som tidigare.

Vem betalar räkningar i ett dödsbo?

Ta del av ytterligare engagemang för den avlidne genom att registrera dig i Efterlevanderegistret här.

När den avlidne har haft olika engagemang, tillgångar och skulder och andra eventuella stående överföringar är det viktigt att du kommer ihåg att utföra betalningar. Eventuella räkningar kan av dödsboet betalas och avser: hyra el, fakturor till banken, avgifter till Skatteverket och annat. Lite längre ner skriver vi om att det är viktigt att bouppteckningen är klar hos Skatteverket. Det är också viktigt med dödsfallsintyg med släktutredning.

Vill inte ha räkningar i Kivra?

HejJag får min faktura skickad till Kivra-appen, jag vill gärna att den skickas till min mail varje månad, hur går man tillväga?