:

Vem äger Victoria hem?

Innehållsförteckning:

 1. Vem äger Victoria hem?
 2. Vad ingår i hyran Victoriahem?
 3. Hur fungerar porttelefon Victoriahem?
 4. Är Victoriahem gratis?
 5. Är Victoria hem bra?
 6. Vem äger Vonovia?
 7. Hur hög får hyran vara?
 8. Hur många får man bo i en 3?
 9. Hur öppnar man porten med mobilen?
 10. Kan man koppla porttelefon till mobilen?
 11. Hur är Victoria Park som hyresvärd?
 12. Får man röka på balkongen Victoriahem?
 13. Hur mycket tjänar Victoria?
 14. Hur mycket fyller kronprinsessan Victoria?
 15. Hur många hyresgäster har Victoriahem?

Vem äger Victoria hem?

Victoriahem är en av Sveriges största ägare av miljonprogramsområden. Vi är ett ungt fastighetsbolag – men vi kan visa på långsiktigt arbete och socialt ansvarstagande i vår förvaltning. Husen som vi äger har en historia av otaliga ägarbyte som lett till eftersatt underhåll, och vi har köpt dem med ambitionen att vi ska äga och förvalta husen i många år framöver. Och vi planerar att fortsätta växa.

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma namnet Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. 

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden samtidigt som vi bygger fler bostäder. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet.

Föreningen är en naturlig följd av att vi 2019 fick en gemensam ägare och därmed också gemensam ledning. Tillsammans vill vi skapa riktigt bra platser att bo på – med våra hyresgäster och samarbetspartners.

Vad ingår i hyran Victoriahem?

Du vet väl om att du kan få dina hyresfakturor digitalt via Kivra eller e-faktura? 

Oavsett vilket du väljer, sker betalningarna utan fördröjning. Enkelt, smidigt och bra för miljön.

Om du inte har internetbank eller Mobilt BankId kan du betala din hyra med autogiro. Pengarna för hyran dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

Hur fungerar porttelefon Victoriahem?

Hej!Jag har ganska nyss flyttat in i min lägenhet och till huset finns en porttelefon. Hur fungerar den? Hur ska mina besökare göra för att jag ska veta att dom ringer på och hur gör jag för att öppna dörren?

Är Victoriahem gratis?

Föreningen Mamma United arbetar för att förbättra mammors och barns hälsa. Det gör de genom utbildning och samtal. Nu är det dags för en gratis utbildning för mammor i Ronna och Fornhöjden.

Är Victoria hem bra?

Du vet väl om att du kan få dina hyresfakturor digitalt via Kivra eller e-faktura? 

Oavsett vilket du väljer, sker betalningarna utan fördröjning. Enkelt, smidigt och bra för miljön.

Om du inte har internetbank eller Mobilt BankId kan du betala din hyra med autogiro. Pengarna för hyran dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

Vem äger Vonovia?

Tyska Vonovia köper upp Hembla i Sverige, och blir därmed Sveriges största hyresvärd med över 38 000 lägenheter. Uppköpet sker samtidigt som filmen Push väcker debatt i Sverige, med budskapet att stora investeringsbolag hotar allas rätt till bostad. 

Uppköpet blev offentligt imorse, och sker bara några månader efter att Vonovia köpte upp det svenska fastighetsbolaget Victoria park. Att Vonovia nu köper 61,2 procent av aktierna i Hembla, till priset 12,2 miljarder kronor, gör den tyska fastighetsjätten till största ägare av hyresrätter i Sverige.

Hur hög får hyran vara?

Bostäder som hyrs ut måste hyras ut med en så kallad skälig hyra. Reglerna kring skälig hyra skiljer sig åt beroende på om det är en hyresrätt, bostadsrätt eller ett hus som hyrs ut samt om bostaden hyrs ut i första eller andra hand. För att avgöra vad som är en skälig hyra för en bostad finns en del regler och riktlinjer att följa.

Med denna kalkylator kan du räkna ut en skälig hyra för din bostadsrätt eller ditt hus.

Längre ner på sidan kan du även räkna ut en skälig hyra för en hyresrätt.🔗 Gå direkt ner till: kalkylatorn som beräknar skälig hyra för hyresrätt

Hur många får man bo i en 3?

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda ett regelverk där det regleras hur många personer som tillåts folkbokföra sig i en specifik bostad i förhållande till bostadens storlek och antal rum, och detta tillkännager riksdagen för regeringen.

Hur öppnar man porten med mobilen?

Nyckelbrickor

Systemet bygger på beröringsfria brickor (elektronisk nyckel) som hålls framför porttelefonen. Möjligheten att passera en dörr styrs av den behörighet som är programmerad på brickan. Behörigheten kan anpassas för varje bricka. Brickan hålls framför läsaren och om du är behörig visas grönt ljus, annars visas rött.

Kan man koppla porttelefon till mobilen?

SafeTeam erbjuder smarta helhetslösningar för alla typer av porttelefonsystem. Allt ifrån större nybyggnadsprojekt med stora installationer till montage av enstaka porttelefoner, samt service och underhåll av befintliga porttelefonisystem.

Hur är Victoria Park som hyresvärd?

Under 2021 förmedlades totalt 1 034 av Victoriahems lägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Det är fler lägenheter än vad någon annan privat aktör lämnat till förmedlingen under samma period.

Får man röka på balkongen Victoriahem?

2018-06-25

Fastighetsägarna reder ut vilka regler som gäller när boende störs av grannarnas rökning eller grillning på balkongen.

Hur mycket tjänar Victoria?

Victoria och hennes familj , prins Daniel och barnen Estelle och Oscar får 4,5 miljoner av apanaget. Apanaget är egentligen skattepengar som går till kungahuset och kungafamiljen.

Hela apanaget brukar ligga på drygt 150 miljoner. Det finns ett rambelopp på 13,6 miljoner som går till kungafamiljens merkostnader, det som gör kungligheterna presentabla.

Till skillnad från sina syskon får kronprinsessan ganska mycket pengar i "lön" för sina uppdrag.

Hur mycket fyller kronprinsessan Victoria?

Medan Victoria väntar på sin tid på tronen forstätter hon representera Sverige utomlands vid kungaparets sida. Victoria har redan tagit ställning till vilka frågor hon själv som regent kommer att fästa extra uppmärksamhet på. Listan toppas av miljö- och klimatfrågor.

– Integration är en annan stor och viktig fråga liksom de kriser och konflikter som etniska, kulturella och ekonomiska spänningar i världen kan ge upphov till.

Hur många hyresgäster har Victoriahem?

Av oss kan du hyra lägenheter, lokaler, parkering och förråd i några av landets mest attraktiva städer. Våra fastigheter finns i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Och vi växer.

I första hand är vi en hyresvärd med ett brett utbud av hyreslägenhet, både små kvadratsmarta som stora rymliga lägenheter och radhus. Många av våra fastigheter är byggda på 60-70-talet men vi bygger också nytt på flera håll. Både nya hus och nya lägenheter i befintliga hus. Sammanlagt tar vi hand om 40 000 familjers hem.

Ditt boende är mer än tak över huvudet och fyra väggar. Därför satsar vi inte bara på att underhålla och rusta upp huset du bor – vi satsar även i bostadsområdet genom att göra det snyggt och tryggt, men också trivsamt genom att vi anordnar områdesdagar och samarbete med bland annat det lokala föreningslivet.