:

Vad är förmånsvärdet på en id4?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är förmånsvärdet på en id4?
 2. Vad kostar en id 4 som tjänstebil?
 3. Är id4 GTX en bra bil?
 4. Vad är skillnaden mellan id4 och id4 GTX?
 5. Är det lägre förmånsvärde på elbil?
 6. Vilka bilar har lägst förmånsvärde 2023?
 7. När är det lönsamt att ha tjänstebil?
 8. Varför är Enyaq dyrare än ID4?
 9. Hur långt kommer man med en ID4 GTX?
 10. Hur långt kommer man med ID4 GTX?
 11. Är det värt att ha förmånsbil 2023?
 12. Vilka bilar får sänkt förmånsvärde 2023?
 13. Vad kostar förmånsbil månaden 2023?
 14. Vilken elbil är bäst på vintern?
 15. Vilken är den mest prisvärda elbilen?

Vad är förmånsvärdet på en id4?

Poängen med ID.4 är en bil som inte bara är elektrifierad utan också fungerar i både familjelivet och jobblivet. Executive Edition innebär att du får de populäraste tillvalen inbyggt i bilen och inkluderade i förmånsvärdet. ID.4 har en en rymlig kupé, stort bagageutrymme och till Executive Edition ingår dragkrok som ger lastmöjligheter med upp till 750 kg dragvikt. Den är tyst, komfortabel och underhållande på vägen och du kommer upp till 51 mil mellan laddningarna. Om du behöver köra längre snabbladdar du upp till 32 mil på 30 minuter. Vi har flera ID.4 redo för snabb leverans. Välkommen in och hitta din.

Vad kostar en id 4 som tjänstebil?

Men vad krävs då för att elbil som förmånsbil ska bli en bra idé för mig som privatperson? Enligt Stefan Tokics, ansvarig för inköp och prissättning på Danske Bank, är det första du behöver göra att tänka igenom om det är praktiskt för dig att ha en elbil. Framförallt behöver du tänka igenom vad du har för möjligheter att ladda i vardagen, för om det är komplicerat kan en elbil bli en både dyr och krånglig affär.

Är id4 GTX en bra bil?

Till skillnad från den vanliga ID.4, som är bakhjulsdriven, har den här versionen fyrhjulsdrift  genom ytterligare en elmotor och ett antal styrsystem hjälper till. Och det märks.

Effekten är på 299 hästkrafter tack vare de dubbla elmotorerna. På bakhjulen finns det en  synkron permanentmagnetmotor som levererar 204 hästkrafter och 310 Nm. Den kompletteras av en askynkronmotor som levererar 109 hästkrafter och 162 Nm. Tillsammans blir systemeffekten 299 hästkrafter. 0-60 km/h går på 3,2 sekunder, 0-100 km/h går på 6,2 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 180 km/h. 

Föraren har fem körprofiler att välja mellan: Eco, Comfort, Sport, Individual och Traction. I Eco försöker bilen spara så mycket energi som möjligt, medan i Comfort, som namnet antyder, åker man väldigt bekvämt. Med det sagt, sitter man bekvämt oavsett körläge. Men vill du lyxa till det, är det Comfort som gäller. Traction är intressant, för det är anpassat för halt eller löst underlag. Alla bilens olika styrningar är anpassade för att ge maximalt grepp, även när det är glatt underlag. Det märks när man är ute på exempelvis en grusväg. Man har total kontroll. 

Vad är skillnaden mellan id4 och id4 GTX?

Volkswagen ID.4 Pro 4Motion är ett alternativ mellan bakhjulsdrivna Pro Performance och flaggskeppet GTX 4Motion.

Volkswagen har nu släppt en billigare fyrhjulsdriven ID.4 som enligt tillverkaren ska bli en Sverigefavorit. Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, säger att den nya versionen har ”potential att bli en Sverigefavorit” bland både privatpersoner och tjänstebilsförare. 

Är det lägre förmånsvärde på elbil?

Förmånsvärde för elbil, likt alla typer av tjänstebilar, är ett värde som Skatteverket sätter på förmånen att använda tjänstebilen för privat bruk. Använder du bilen privat vid mer än 100 mil eller 10 tillfällen per år räknas bilen som en förmån som du måste skatta för.

Förmånsvärdet för elbilen beräknas utifrån ett schablonbelopp där bland annat bilens nyvärde, extrautrustning och fordonsskatt påverkar. Förmånsvärdet räknas sedan ihop med din lön när din skatt räknas ut.

Elbilar har generellt sett lägre förmånsvärde än fossildrivna bilar. Detta är delvis på grund av att regeringen vill uppmuntra användningen av elbilar för att minska utsläppen av växthusgaser. Förmånsvärdet görs i form av ett schablonbelopp på upp till max 50 procent av bilens nyvärde.

För miljöbilar, alltså elbilar och gasbilar, som tas i trafik efter den 1 juli 2022 ska förmånsvärdet sättas ned med ett schablonbelopp istället för till närmast jämförbara bil utan miljöteknik.

Vilka bilar har lägst förmånsvärde 2023?

Förmånsvärdet är tänkt att motsvara kostnaden för att äga bilen privat. På Skatteverkets hemsida kan du beräkna förmånsvärdet för din bil.

När är det lönsamt att ha tjänstebil?

Den 1 juli 2022 införs ändrade regler för att beräkna förmånsvärde på tjänstebil. Reglerna har ofta förändrats under de senaste åren, men nu slipper vi kanske förändringar under ett tag framöver?

Varför är Enyaq dyrare än ID4?

I Prag var jag imponerad av Skodas designspråk som kändes fräscht utmanande med detaljer som skiljer sig från mängden. (Foto: Håkan Nilsson)

Redan när jag själv bevistade lanseringen av Skoda Enyaq iV i Prag förra hösten, blev jag mäkta imponerad av i stort sett allt som den tjeckiska tillverkaren visade upp. En snygg och betydligt sportigare variant av VW ID.4, dessutom med en kvalitet och interiördesign som i varje detalj slår den dyrare kusinen.

Hur långt kommer man med en ID4 GTX?

Volkswagen ID.4 är på så många sätt ett sunt val. Det är en rymlig suv med gott om plats för fem personer och ett bra och tillaget praktiskt bagage som lastar 543 liter. Därtill finns också en dragkrok som får dra 1200 kilo.

Samtidigt tar Volkswagen inte ut svängarna för mycket. Man väljer att hålla saker och ting traditionellt genomgående i hela bilen. Allting som man förväntar sig av en bil finns där och det finns på de platserna man letar efter det. Lastkrokar på rätt ställen i bagaget, 40/60-fällning av baksätet och skidlucka. Knappar, reglage, mugghållare och USB-uttag lättillgängliga i kupén.

Interiören är förhållandevis enkel med lika enkla material. På inget sätt utsvängt eller överdådigt, men inte heller på något vis dåligt. ID.4:ans stolar är också i all sin enkelhet bekväma, och det går utan problem att få till en bra och hållbar sittposition under längre körningar med bra sikt runt bilen.

Hur långt kommer man med ID4 GTX?

Sportiga attribut

Volkswagen kallar sina konventionella sportbilar för GTI, sina sportiga laddhybrider för GTE och nu är ID4 först ut som GTX, den sportigare versionen av deras rena elbilar. Konkret betyder det en motor till och fyrhjulsdrift; den vanliga ID4 har ju motorn bak och är bakhjulsdriven. En liknande version finns av Skoda Enyaq RS, och Audi Q4e-tron har detta upplägg som bas, Skodan har dock av någon anledning sju hästar mer.

Är det värt att ha förmånsbil 2023?

Det är omöjligt att ge en generell rekommendation om vilket av systemen som är mest fördelaktigt – använder du bilen även privat så är systemen tänkta att vara neutrala, men det kan finnas skillnader i vissa fall. Du får helt enkelt göra en beräkning och jämföra utfallen.

Vid beräkning av förmånsvärdet används följande formel:

Vilka bilar får sänkt förmånsvärde 2023?

För miljöbilar som tas i trafik den 1 juli 2022 eller senare ska förmånsvärdet sättas ned enligt en schablon istället för till närmast jämförbara bil utan miljöteknik. Elhybrider och etanoldrivna bilar omfattas inte av lagändringen, förmånsvärdet för de bilarna utgår från nybilspriset utan sänkning.

Vad kostar förmånsbil månaden 2023?

Förmånsvärdet är tänkt att motsvara kostnaden för att äga bilen privat. På Skatteverkets hemsida kan du beräkna förmånsvärdet för din bil.

Vilken elbil är bäst på vintern?

Tyska lyxbilen får se sig slagen i vinterkylan – av Tesla.

När tidningen Motor och Norges Automobilforbund, NAF, tog med sig 31 elbilar på vintertest var det Tesla Model 3 Long Range som gick segrande ur räckviddskampen. Den klarade 521 kilometer innan den stannade. Det är mer än vad lyxiga Mercedes EQS klarade – trots att den på pappret har längre räckvidd än Teslan.

Vilken är den mest prisvärda elbilen?

Det är dags att kora de bästa elbilarna 2023. Några av modellerna är enkla att känna igen, men det finns även en nykomling på topplistan.

Som vanligt finns det en elbil för alla, från den sportiga till den mer familjevänliga, den lilla pendlarbilen till den extra rymliga för den längre bilresan.