:

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man fråga Skatteverket om?
 2. Kan man boka möte med Skatteverket?
 3. Vilka kontor utfärdar id kort?
 4. Hur vet man vilket skattekontor man har?
 5. Vilken tid öppnar Skatteverket?
 6. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 7. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
 8. Vad kostar ett id-kort hos Skatteverket?
 9. Var ska jag skicka min deklaration?
 10. Kan man ringa till Skatteverket?
 11. Kan man göra id-kort på Skatteverket?
 12. Hur lång tid tar det att få id-kort hos Skatteverket?
 13. Kan man ringa anonymt till Skatteverket?
 14. Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?
 15. Hur lång tid tar det att få ett id-kort från Skatteverket?

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Mejla oss genom att använda något av våra formulär om du har tekniska problem med våra e-tjänster, webbplatsen, våra API:er eller våra öppna data.

Du kan få svar på vissa frågor på dessa sidor. Här finns  allmän information samt svar och lösningar på de vanligaste problemen.

Kan man boka möte med Skatteverket?

Boka plats på våra kostnadsfria webbseminarier och lär dig mer om skatter, avgifter och annat. Kalendern uppdateras regelbundet med nya webbseminarier.

Datum

Vilka kontor utfärdar id kort?

Både enskilda företag och myndigheter kan utfärda legitimationshandlingar. Det nationella identitetskortet och pass kan dock endast utfärdas av polismyndighetens passexpeditioner. Här kan du läsa mer om de olika id-korten.

Nationellt identitetskort

Hur vet man vilket skattekontor man har?

Ditt d-nummer får automatiskt statusen "inaktivt" fem år från det datumet då du fick det tilldelat. Om ditt d-nummer är inaktivt inför 2023 kommer du inte att få något nytt skattekort automatiskt utan du måste boka en tid för ID-kontroll hos Skatteetaten. Därefter kommer du att tilldelas skattekort för 2023.

Beställ tid här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilken tid öppnar Skatteverket?

Statens servicecenter ansvarar för alla servicekontor. På servicekontoren kan du få hjälp med olika frågor som Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten hanterar. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden.

På servicekontoret kan du få hjälp med

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Vad kostar ett id-kort hos Skatteverket?

Endast fysiska id-handlingar är giltiga när du ska ansöka om pass eller nationellt id-kort. Det digitala id-kort som går att ladda ned via BankID gäller för närvarande inte som id-handling för någon typ av identifiering hos Polismyndigheten. 

Som giltig resehandling gäller även fortsättningsvis fysiska pass och nationella id-kort som utfärdats av Polismyndigheten.

Var ska jag skicka min deklaration?

Ja, du kan göra ändringar i en deklaration som du har skickat in. Du kan göra ändringar upp till sex år efter inkomståret. Det innebär att du under 2023 kan göra ändringar som gäller inkomståret 2017 eller senare.

Har du ännu inte fått slutskattebeskedet kan du logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 och skicka in deklarationen på nytt efter att du gjort ändringen. Har du redan fått slutskattebeskedet kallas det för att du begär en omprövning. Hur du ska göra beror på vilket inkomstår som ändringen gäller.

Kan man ringa till Skatteverket?

Om du får tekniska problem när du ska legitimera dig eller skriva under med en e-legitimation, kontakta den utgivare som utfärdade din e-legitimation. Om du har Bank-id eller Mobilt bank-id är det din bank som du ska kontakta.

Är du osäker på om din e-legitimation är giltig och fungerar som den ska? Då kan du testa den på utgivarens webbplats via länkarna här nedanför.

 • Bank-id Länk till annan webbplats.
 • Svenska Pass Länk till annan webbplats.
 • Freja eID Plus Länk till annan webbplats.

Kan man göra id-kort på Skatteverket?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Hur lång tid tar det att få id-kort hos Skatteverket?

Det senaste året har det inte gått få id-kort för utländska medborgare som bara är folkbokförda i Sverige, en sak som nu ändrats på. Det är en förklaringen till köerna. Men en anledning är också att många missat att man måste ta med sig en intygsgivare om man saknar en giltig legitimation som pass eller körkort.

– Förhoppningsvis kommer det att bli bättre under juli eller augusti. Just nu är det fullt, men det går att kolla på nätet om ännu fler extratider släppts, säger Abuicar Mohammed.

Sollefteå: 27 aprilKiruna  20 majLuleå: 23 majTrollhättan: 29 april  Östersund: 6 juni Helsingborg: 7 juni Örebro: 7 juni Eskilstuna: 7 juni Gävle: 7 juni Borlänge: 7 juni Karlskrona: 7 juni Sundsvall: 7 juni Växjö: 7 juni Västerås:7 juni Göteborg:7 juni Umeå: 8 juni Uppsala: 8 juni Södertälje: 9 juni Stockholm: 14 juni i Liljeholmen (inga tider på de andra servicekontoren)Jönköping: 20 juni Linköping: Inga lediga tiderMalmö: Inga lediga tider Norrköping- Inga lediga tider

Kan man ringa anonymt till Skatteverket?

Skatteverkets externa visselblåsarfunktion avser endast vissa missförhållanden inom skatt som omfattas av EU-lagstiftning, nämligen:

 • missförhållanden inom EU:s finansiella intressen vad gäller skatteområdet
 • missförhållanden inom området den inre marknaden när det gäller bolagsskatt.

Det kan till exempel handla om att ett bolag har utfört eller kommer att utföra transaktioner som går ut på att kringgå eller utnyttja skattelagstiftningen för att få en skattefördel. Det kan till exempel handla om transaktioner av skatteflyktskaraktär. Skatteflykt innebär i de flesta fall förfaranden där en skattskyldig genomför en eller flera transaktioner främst i syfte att uppnå eller undvika en beskattningseffekt, till exempel att försöka få avdrag för falska förluster.

Du som rapporterar om missförhållanden inom Skatteverkets ansvarsområde är skyddad enligt lagen (2021:890) om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden. Detta gäller endast om du kommit i kontakt med missförhållandet i ett arbetsrelaterat sammanhang, det vill säga som anställd, praktikant, jobbsökande eller liknande.För att omfattas av detta skydd behöver du inte veta säkert att missförhållandet som du rapporterar om är otillåtet. Det räcker med att du har anledning att misstänka att det är otillåtet.

Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?

Du måste personligen besöka ett servicekontor för att kunna ansöka om id-kort. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Tänk på att det bara går att ansöka om id-kort på vissa servicekontor.

 • Boka tid för ansökan om id-kort Länk till annan webbplats.
 • Servicekontor som utfärdar id-kort

När du besöker ett servicekontor för att ansöka om id-kort måste du:

 • Mer om godkända id-handlingar när du ansöker om id-kort
 • Mer om uppehållstillstånd när du ansöker om id-kort
 • Mer om godkända intygsgivare

Hur lång tid tar det att få ett id-kort från Skatteverket?

Du måste personligen besöka ett servicekontor för att kunna ansöka om id-kort. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Tänk på att det bara går att ansöka om id-kort på vissa servicekontor.

 • Boka tid för ansökan om id-kort Länk till annan webbplats.
 • Servicekontor som utfärdar id-kort

När du besöker ett servicekontor för att ansöka om id-kort måste du:

 • Mer om godkända id-handlingar när du ansöker om id-kort
 • Mer om uppehållstillstånd när du ansöker om id-kort
 • Mer om godkända intygsgivare