:

Kan man ta liftkort som friskvård?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man ta liftkort som friskvård?
 2. Kan man ta skidhyra på friskvårdsbidrag?
 3. Vad kan räknas som friskvård?
 4. Vad räknas inte som friskvård?
 5. Är skidåkning friskvård?
 6. Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?
 7. Vad ingår i friskvård 2023?
 8. Är thaimassage friskvård?
 9. Är det lag på friskvård?
 10. Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?
 11. Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?
 12. När får man nya friskvårdsbidrag 2023?
 13. Hur mycket friskvårdsbidrag 2023?
 14. Är yoga friskvård?
 15. Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

Kan man ta liftkort som friskvård?

 • Domen räknar skidåkning som ”motion eller friskvård av enklare slag”, vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag.
 • Friskvårdsbidraget innebär att företag/organisationer kan erbjuda alla anställda ersättning för utgifter i samband med fysisk aktivitet.
 • Det är arbetsgivaren som bestämmer om den godkänner utförsåkning och skidskola (eller annan aktivitet) som friskvårdsförmån.
 • Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.
 • En förutsättning är att all personal inom företaget/organisationen erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att åka skidor.
 • Reglerna gäller från och med 1 januari 2018.

Kan man ta skidhyra på friskvårdsbidrag?

En trevlig nyhet är att skidåkning är godkänt som skattefri friskvårdsförmån. En självklarhet tycker vi med tanke på att man är ute och andas frisk luft samtidigt som man tränar både kondition och styrka. Allt i kombination med en rejäl dos livsnjut såklart!

Hur använder jag friskvårdsbidraget när jag köper liftkort? För att du ska kunna nyttja friskvårdsbidraget när du köper liftkort behöver du ett kvitto som bevisar att det är just du som har använt liftkortet – vilket du redovisar till din arbetsgivare. Därför är det viktigt att endast göra ett köp per kvitto om ni är fler i familjen som ska utnyttja friskvårdsbidraget. När du gör ditt köp i vår onlinebokning registreras ditt liftkort tillsammans med ditt namn direkt på bekräftelsen. Om uppgifterna i bekräftelsen inte räcker kan man logga in på ”min sida” via en dator då det inte alltid fungerar via telefon. För att logga in använder du din mailadress du angav när du bokade samt en kod som följde med i bekräftelsen. Saknas eller fungerar inte koden i bekräftelsen kan du alltid fråga om en ny bekräftelse via inloggningssidan. Det går även att komma in på ”min sida” via bekräftelsen genom att klicka på den gröna rutan i bekräftelsen där det står ”hantera min bokning”. När man loggat in har man möjlighet att skriva ut det dokument som heter bekräftelse/ faktura där alla uppgifter finns med. Vi kan inte ordna kvitton för liftkort som ingår i en paketbokning, dvs ett erbjudande där både boende och liftkort ingår.

Vad kan räknas som friskvård?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Vad räknas inte som friskvård?

Öl, taxi och fika må vara saker som själen mår bra av, men skatteverket har inte samma syn på dessa aktiviteters friskvårdande verkan som de förhoppningsfulla anställda - som skickade in kvittona.

Inte heller parkeringsbiljetter, sånglektioner, kläder eller fiskpedikyr fick godkänt enligt företaget Benify, som administrerar och utvecklar förmåner åt en halv miljon anställda i Sverige och har full koll på vad skatteverket tillåter avdrag för.

Är skidåkning friskvård?

Hur maximerar man kombinationen nöje, njutning och förbättrad hälsa? Ett säkert tips är utförsåkning i fjällen. De positiva hälsoeffekter är många - du missar väl inte att skidåkning nu är godkänt som skattefri friskvårdsförmån?

SkiStar är inte ansluten till några friskvårdsnätverk utan du köper och betalar ditt SkiPass som vanligt och ansöker sedan i efterhand om bidraget hos din arbetsgivare.

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad ingår i friskvård 2023?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Är thaimassage friskvård?

Rungs hälsoland thaimassage erbjuder även friskvårdsmassage till företag. Som arbetsgivare kan du erbjuda din personal friskvård som är skattefri. Du som är anställd och har friskvårdsbidrag på ditt arbete, kan ta med ditt kvittot härifrån till arbetsgivaren och nyttja ditt friskvårdsbidrag. Kolla alltid med din arbetsgivare vad som gäller på ditt företag.

Klicka här för att läsa mer på skatteverkets hemsida.

Är det lag på friskvård?

Nej, inte enligt lagen eller centrala kollektivavtal. Det är upp till din arbetsgivare att bestämma om ni ska ha någon friskvårdstid, oftast en timme. Har ni ingen sådan tid? Då kan ni välja att driva det i er fackklubb eller gå ihop några kollegor och lyfta frågan med chefen. Det finns en massa argument att föra fram.

Arbetsplatsen får friskare anställda. Därmed minskar företagets kostnader för sjukskrivningar. Motion gör oss piggare. Då blir vi också mer effektiva och nöjda på jobbet. Om de anställda får generösa villkor för friskvård förbättrar det arbetsgivarens rykte och det kan få fler att söka sig till företaget. Bara för att nämna några plus.

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Hur stor eller liten får då friskvårdspengen vara? Jo såhär: det är upp till varje arbetsgivare att bestämma bidragets storlek. Skatteverket har dock satt ett tak på 5 000 kronor för att friskvårdsbidraget ska förbli skattefritt. Du kan som arbetsgivare välja att betala ut ett högre belopp än så, men då ska den anställde förmånsbeskattas för hela summan.

För aktiviteter utan inslag av motion, såsom massage, finns det en övre gräns på 1 000 kronor per tillfälle för att de ska kunna erbjudas inom ramen för det skattefria friskvårdbidraget.

Kan man ta fotvård på friskvårdsbidrag?

Enligt Skatteverket kan arbetsgivare erbjuda skattefria förmåner gällande motion och friskvård. Hit räknas fotvård och massage dock inte pedikyr eller medicinsk fotvård.

För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård med moms. När du vill ha ett friskvårdskvitto till din arbetsgivare så bokar du någon av följande behandlingar.

När får man nya friskvårdsbidrag 2023?

Från och med 2023 gäller denna lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Däremot kommer skatteverket inte fylla på listan under 2023. Detta då nya godkända aktiviteter tillkom i högre takt än skatteverket hade tid att ta ställning till dem. Aktiviteter som inte finns på denna listan men uppfyller regler för friskvårdsbidrag får godkännas av arbetsgivaren.

A

Hur mycket friskvårdsbidrag 2023?

Om arbetsgivaren erbjuder de anställda ett visst angivet belopp som de efter eget val får använda för motions- eller friskvårdsaktiviteter är det ett friskvårdsbidrag. För att friskvårdsbidraget ska omfattas av reglerna om skattefrihet krävs att samma belopp och villkor gäller för hela personalen. Det gäller även stora arbetsgivare som har anställda på flera orter i landet.

Är yoga friskvård?

Många arbetsgivare erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag, som är till för att uppmuntra anställda att främja sin hälsa. Har du kvar friskvårdspengar som du ännu inte har utnyttjat? Då är det hög tid att göra det nu, då de annars brinner inne den 31 december. När du använder ditt friskvårdsbidrag hos Yogobe får du obegränsad tillgång till våra videor, playlists och program inom allt från yoga, meditation och andningsträning till träning, fysioterapi, stresshantering och mental träning.

Yoga och träning online är ett lättillgängligt och roligt sätt att träna på. När vi nu befinner oss mitt i en pandemi erbjuder onlineträning dessutom ett tryggt och säkert sätt att träna när det är begränsad rörlighet i samhället. Med Yogobe får du tillgång till Nordens största videobibliotek av streamade videor, guidade av några av Sveriges största profiler inom yoga och hälsa. Utöver det finns även specialframtagna program inom yoga och träning, playlists med klasser för olika behov och sinnesstämningar samt olika utmaningar. Du kan använda Yogobe var och när du vill, helt på dina villkor och du betalar enkelt för en månad, kvartal eller helår – från 189 SEK. 

Sedan 1 juli 2020 godkänner Skatteverket all digital träning och motion på webben samt friskvårdstjänster i appar som skattefri friskvård – läs gärna vår pressrelease kring beslutet här. Här kan du läsa vilka aktiviteter som är godkända som friskvård.

Kan man köpa klippkort för friskvårdsbidrag?

460 kr – 7 695 kr

Sthlm Physiques klippkort på massage. Skäm bort dig och unna dig själv massage som friskvård. Du kan köpa precis så många tillfällen massage som passar, det skapas  sedan som ett digitalt personligt klippkort. Allt levereras snabbt och enkelt till din e-post. Du kan ej ge bort klippkort till någon annan utan de är personliga för köparen.