:

Hur slipper man tull från USA?

Innehållsförteckning:

 1. Hur slipper man tull från USA?
 2. Hur mycket kostar tull från USA till Sverige?
 3. Måste man alltid betala tull från USA?
 4. Hur vet man om man måste betala tull?
 5. Vad gäller vid import från USA?
 6. Vem ska betalar tull vid import?
 7. Vad kostar det att ta emot paket från USA?
 8. Vilka varor betalar man tull på?
 9. Vad händer om man inte betalar tull på ett paket?
 10. Måste man betala moms från USA?
 11. Hur mycket kostar det att skicka ett paket från USA till Sverige?

Hur slipper man tull från USA?

Rätt sätt att slippa tull?

Tja folk! Tänkte beställa kläder från USA och tänkte försöka undvika att åka på tull, funkar det att be dem på företaget att märka paketet med antingen "GIFT" eller "COMERCIAL SAMPLE" och be dem skriva ner ett lägre pris än på de man beställer?

Hur mycket kostar tull från USA till Sverige?

 • Du är skyldig att betala tull och moms på varor som du beställer från länder utanför EU. Utöver det kan transportföretaget lägga på en avgift för att hantera ditt paket och göra din tulldeklaration.

 • Om du handlat från ett land utanför EU skyddas du inte alltid av EU:s konsumentlagstiftning. Om företaget vänder sig till svenska konsumenter gäller dock oftast svensk lagstiftning.

 • Har du en tvist med ett företag utanför EU som vänder sig till svenska konsumenter så kan eventuellt Allmänna reklamationsnämnden, ARN, pröva ditt ärende.

 • Tänk på att varor som är tillåtna att säljas i andra länder kan vara förbjudna i Sverige och att varor på nätet kan vara förfalskningar.

 • Konsumentlagstiftningen i Storbritannien är väldigt lik EU:s, men du behöver numera betala importmoms samt tullavgift för varor över 1700 kronor.

Måste man alltid betala tull från USA?

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jag funderar skarpt på att beställa hem några grejjor från USA (en dator, ljudkort och ett musikprogram). Värdet av allt är ca 27000 kr. Det jag undrar är om det är någon som har beställt något från USA och lyckats komma undan att betala tullvagift samt moms. Jag har hört talas om att man kan be försäljaren packa in allt som present och sen skriva ned kostnaden väldigt lågt. Är detta sant? Av egen erfarenhet vet jag att det inte är alltid man åker på att betala men risken verkar helt klart finnas där.

Hur vet man om man måste betala tull?När du importerar varor från Kina till Sverige måste du i de flesta fallen betala tullavgifter. Dessa beräknas oftast utifrån en procentsats som multipliceras med tullvärdet. I denna guide förklarar vi hur du kan beräkna tullvärdet för dina varor, samt när och hur du betalar tull och moms vid import från Kina.

Vad gäller vid import från USA?

Om du är momsregistrerad och importerar varor till din verksamhet ska du redovisa och betala moms på importen till Skatteverket. Detta gäller också för dig som är momsregistrerad och importerar varor med hjälp av ett ombud som tulldeklarerar åt dig.  

Om du inte är momsregistrerad, eller om du är en fysisk person som är momsregistrerad men importerar en vara som endast ska användas för privat bruk, ska du i stället vända dig till Tullverket.

Vem ska betalar tull vid import?

EU är en tullunion. Medlemmarna i tullunionen har en gemensam handelspolitik och gemensamma regler och tullar för varor som kommer från länder utanför unionen. Inom tullunionen finns inga tullar mellan länderna. För att en tullunion ska fungera behövs två viktiga komponenter; en gemensam tulltaxa och en gemensam tullagstiftning.

Vad kostar det att ta emot paket från USA?

Här hittar du information om vad som gäller när du som företag tar emot försändelser från andra länder eller importerar varor, till exempel handlar på nätet.

Vilka varor betalar man tull på?

EU:s tullunion bildades 1968 och gör det enklare för företagen i EU att bedriva handel. Den harmoniserar tullar på varor från länder utanför EU och bidrar till att skydda människor, djur och miljö i EU.

I praktiken innebär tullunionen att tullmyndigheterna i de [node:eu_countries] EU-länderna arbetar som en enda myndighet. De tillämpar samma tariffer på varor som importeras till det egna landet från resten av världen och tar inte ut någon tull inom EU.

Vad händer om man inte betalar tull på ett paket?

Om du köper varor från länder utanför EU:s tullunion gäller följande:

 • För varor värda upp till 1 500 kronor tillkommer en momshanteringsavgift på 75 kronor.
 • Om varan är värd mer än 1 500 kronor ligger avgiften på 125 kronor. Den högre avgiften täcker också kostnaden för tulldeklarationen.

Utöver avgiften ska dessutom moms betalas. Normalt ligger den på 25 procent av försändelsens värde inklusive eventuella fraktkostnader.

När ditt paket ankommer till Postnord i Sverige registreras det. Därefter skickas en avisering ut till mottagaren via sms eller brev med betalningsinstruktioner. Där framgår hur lång tid man har på sig att betala innan varan skickas tillbaka till avsändaren. Man har alltid åtminstone 14 dagar på sig att betala.

Ett mobilskal köpt från Kina som tidigare kostade 40 kronor kommer nu att kosta 50 kronor, plus avgiften på 75 kronor. Det nya totalpriset blir alltså 125 kronor.

Måste man betala moms från USA?

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

Hur mycket kostar det att skicka ett paket från USA till Sverige?

Ska du skicka paket till Sverige eller har du kanske en större order eller en hel container som ska importeras till Sverige?

När det kommer till import till Sverige och generell frakt från utlandet till Sverige så beror både pris, leveranstider och regler på var i världen du skickar från – samt vilken firma du skickar med.

På denna sida har vi samlat allt det du behöver veta om att skicka paket till Sverige + tips om hur du gör det både enkelt, snabbt och till det bästa priset.