:

Vad betyder utvidgades?

Innehållsförteckning:

 1. Vad betyder utvidgades?
 2. Vad är en förgrening?
 3. Vad betyder jätte?
 4. Kan kallas krås?
 5. Vad betyder det att utvandra?
 6. Vad menas med utvandra?
 7. Vad är en ragata?
 8. Vad är en Later?
 9. Hur förkortas kredit?
 10. Hur stavar man kälke?
 11. Hur många invandrare utvisas i Sverige?
 12. Hur många svenskar har lämnat Sverige?
 13. Vad är Sarra?
 14. Vad är ett ragg?
 15. Vad betyder otur?

Vad betyder utvidgades?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Vad är en förgrening?

Enligt den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti kan även Kroatien delta i gasledningsprojektet via en förgrening.

expand_more According to the Russian news agency RIA Novosti, Croatia could also participate in the pipeline project with a branch pipe.

Som ett exempel på denna typ av nätverk måste vi se till att det finns förgreningar till exempelvis Polen, för att garantera försörjningen.

Vad betyder jätte?

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet jätte och kan ofta användas istället.

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till jätte. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

Kan kallas krås?

En krage är en kombination av derivatinstrument, vanligen optioner. Andra benämningar är korridor eller räntekorridor. Kragen skapas med ett golv och ett tak. Ofta används de engelska termerna collar, floor och cap även på den svenska finansmarknaden. Exempel på avtal om räntekrage En låntagare vill minska sin ränterisk, det vill säga att räntan på rörlig upplåning stiger okontrollerat. Låntagaren sluter då ett avtal med en motpart om att erhålla en betalningsström för det fall en referensränta, till exempel STIBOR, går över en viss nivå, exempelvis fem procent. Betalningsströmmen som i ett sådant fall ska erhållas motsvarar skillnaden mellan STIBOR och femprocenttaket för ett nominellt underliggande belopp för det fall räntan går över fem procent och som längst fram till den tidpunkten STIBOR sjunker under taknivån eller derivatet förfaller. Ett sådant upplägg kallas räntetak (engelska: Cap). Låntagaren betalar fortsatt rörlig ränta på sin belåning till banken men erhåller en betalningsström från motparten i räntetakavtalet som kompenserar eller helt neutraliserar Motparten kräver en ersättning för att ingå avtalet. För att finansiera taket kan i många fall långivaren även ingå ett avtal om ett räntegolv (engelska: floor). Det innebär att om STIBOR understiger exempelvis 3,5 % betalar låntagaren skillnaden mellan STIBOR och golvet till motparten. Kombinationen av ett tak och ett golv kallas krage (engelska: Collar) Effekten blir att om STIBOR ligger i intervallet 3,5-5 % sker inga transaktioner, om räntan stiger över 5 % erhåller låntagaren i exemplet betalningar från motparten i derivatavtalen och om räntan går under golvets nivå erhåller motparten betalningar från låntagaren. Eventuell ersättning eller kostnad för att gå in i avtalen från början beror på skillnaden mellan tak och golv och parternas förväntan om framtida ränteutveckling. Ofta sätts nivåerna på en sådan nivå att inga eller relativt begränsade betalningar i former av premier eller liknande sker vid ingången. Det avtalade nominella belopp som omfattas av kragen kan motsvara hela eller delar av en låneportfölj till rörlig ränta eller rent av överstiga låneportföljen.

Vad betyder det att utvandra?

Migration syftar på antalet migranter, människor som byter hemvist till eller från ett visst område (vanligtvis ett land) under en viss tidsperiod (vanligtvis ett år).

Immigranter eller invandrare är människor som anländer eller återvänder från utlandet för att bosätta sig i ett land under en viss tid, efter att tidigare ha varit bosatt på annat håll. Enligt 1998 års FN-rekommendationer om statistik om internationell migration (Revision 1), är en individ en långsiktig immigrant/invandrare om han/hon stannar i hans/hennes destinationsland under en period av 12 månader eller mer, efter att tidigare ha varit bosatt på annan plats i 12 månader eller mer.

Immigration eller invandring är antalet invandrare för ett visst område under ett år.

Vad menas med utvandra?

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet utvandra och kan ofta användas istället.

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

Vad är en ragata?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Vad är en Later?

none id="readability-page-1" class="page"> Onsdag 2023-09-27Grattis Enar och Einar som har namnsdag idag!  

Sök efter korsordsfråga

Hur förkortas kredit?

none id="readability-page-1" class="page"> Onsdag 2023-09-27Grattis Enar och Einar som har namnsdag idag!  

Sök efter korsordsfråga

Hur stavar man kälke?

Sett till sina synonymer betyder kälke ungefär kälkbacksåkning eller släde, men är även synonymt med exempelvis "toboggan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kälke. Vår databas innehåller även sju böjningar av kälke, en exempelmeningar på hur ordet kälke kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kälke.

 • kälken, kälkar, kälkarna, kälkes, kälkens, kälkars, kälkarnas

Hur många invandrare utvisas i Sverige?

Migrationsverkets webbplats fungerar bäst i moderna webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Apple Safari. För att vara säker på att webbplatsen visas korrekt rekommenderar vi dig att byta till någon av dem om du använder webbläsaren Internet Explorer på din dator eller mobila enhet. Vi kan inte ge någon teknisk support om du använder vår webbplats i Internet Explorer.

Hur många svenskar har lämnat Sverige?

Steget att flytta utomlands är inte lika stort i dag som det var förr, konstaterar vår generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist, i Svenska Dagbladets artikelserie som publicerades under sommaren. Artiklarna har skrivits av journalisten Joanna Drevinger och finns att läsa för prenumeranter på SvD.se. Här följer hela artikeln ”Allt fler väljer att utvandra”.

Är du intresserad av vår kartläggning av antalet svenskar som bor utomlands? Den finns att ladda ner eller beställa som skrift.

Vad är Sarra?

Vi känner tyvärr inte till betydelsen av namnet Sarra. Vet du vad Sarra betyder? I så fall får du gärna föreslå en ny betydelse.

71 kvinnor heter Sarra i förnamn. Av dessa har 69 Sarra som tilltalsnamn. Snittåldern är 28.5 år.

Ingen eller högst en man heter Sarra i förnamn.

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Sarra uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

Vad är ett ragg?

Till exempel, för det kluster som hade alla vackra föredrag, trodde någon att jag försökte hitta den ultimata raggningsrepliken.

For example, when I had a cluster of all the beautiful talks, someone thought I was just trying to find the ultimate pick-up line.

Hon studerar motorintresserade ungdomar, som själva kallar sig raggare, på en mindre ort i Sverige.

Vad betyder otur?

För en tid sedan skrev jag om ordet tur och vände ut och in på det lite. Så visst borde tur och otur vara motsatser? Analyserar Otur betyder i stort sett samma sak som motgång.

Har du otur? Personer med otur har tunnelseende och är fastlåsta i invanda mönster. Att ha en stor bekantskapskrets och ett stort socialt nätverk leder också till mer tur, eftersom det gör det enklare att uppmärksamma fler tillfällen, menar experten Richard Wiseman. Han tyckte också en del om tur, lite tvärtom