:

Vad händer med MTG?

Innehållsförteckning:

 1. Vad händer med MTG?
 2. Vem äger MTG?
 3. Hur deklarera MTG?
 4. Vad betyder MTG?
 5. Vem äger Nordic Entertainment Group?
 6. Vad händer om jag inte deklarera?
 7. Kan man se hur mycket man får tillbaka på skatten?
 8. Hur många MTG kort finns det?
 9. När kom Magic the Gathering?
 10. Har Viaplay bytt namn?
 11. Har Viafree bytt namn?
 12. Hur långt tillbaka kan Skatteverket granska privatpersoner?
 13. Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?
 14. Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?
 15. Kan Kronofogden ta pengar från Skatteverket?

Vad händer med MTG?

Camilla, på vårt Backoffice, förklarar vad det är som hänt.

Camilla, idag knoppar Kinnevik av MTG, vilket gör att det finns risk för att aktiekursen går ner, vad är det som händer? – Kinnevik har beslutat att dela ut sitt totala aktieinnehav i Modern Times Group B till aktieägarna i Kinnevik. Igår den 8 augusti var sista dagen som Kinnevik-aktien handlades med rätt till utdelningen av MTG B. Från och med idag handlas Kinnevik utan rätt till MTG B och då är det vanligt att värdet sjunker med ungefär samma belopp som avknoppningens storlek.

Vem äger MTG?

Since July 2015, MTG's digital presence was expanded through a number of acquisitions. In 2015 MTG bought 74% of the shares in Turtle Entertainment, a top-tier esports tournament operator, owning brands such as Electronic Sports League (ESL). MTG then acquired 51% of the shares in Zoomin.TV, Europe's largest MCN and the 5th largest network on YouTube. Later the same year MTG made the acquisition of 100% of DreamHack, one of the biggest esports tournament organisers in the world. In 2016 and 2017 MTG continued its journey by acquiring 35% of a leading German games developing company InnoGames and U.S. based games publishing company Kongregate. Since the start of its investment operations, MTG has made further share acquisitions in the before-mentioned companies.

Hur deklarera MTG?

 • aginamist har Vintage i Gbg-bordet. Skicka honom ett pm för invite!
 • Tibia har Vintage-bordet. Skicka honom ett pm för invite!

Jag har för mig att det förut iallafall var så att om du gick med vinst på din hobby var du tvungen att skatta. Zeldan_Zelodon "Det här löser vi. Det är inte som att du har sålt lotusen och köpt bensin och vodka för pengarna."

Genom att hävda att man går jämt ut eller tom med förlust, jag betvivlar att skatteverket har resurser för att granska något sådant. Köper allt? Jag köper gärna hela samlingar till någon form av bra pris, interna om du har en samling att sälja!

Vad betyder MTG?

Till verkligheten utan omvägar. På bara tre år ska du bli en fullfjädrad mekaniker eller förare med gymnasieexamen och möjlighet att läsa högskoleförberedande. Det kräver målmedvetenhet och fokus. Det är därför har vi har utbildningar med tydliga mål som matchar branschens krav. Givetvis erbjuder vi branschens bästa praktikplatser så att du lär dig rätt saker på rätt ställe.

Vem äger Nordic Entertainment Group?

Viaplay Group, den internationella streamingutmanaren, har formellt bytt namn och varumärke från Nordic Entertainment Group (NENT Group), efter godkännande från aktieägare på bolagsstämman den 18 maj. Bytet återspeglar bolagets strategiska fokus på streamingtjänsten Viaplay och dess pågående internationella expansion samt fortsatta nordiska tillväxt. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst 16 direkt-till-kund-marknader för Viaplay-appen och minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Bolaget siktar på att ha cirka 12 miljoner Viaplay-abonnenter till slutet av 2025.

Vad händer om jag inte deklarera?

I den här artikeln går vi bland annat igenom vem som ska lämna inkomstdeklaration och sammanfattar de viktigaste tidpunkterna för årets deklarationsarbete. Vi fokuserar på vad som gäller för deklarationen för fysiska personer och dödsbon.

Det börjar närma sig deklarationstider för fysiska personer. Det första datumet att hålla reda på är den 5 mars, senast då bör man skaffa en digital brevlåda för att få deklarationen digitalt. Då kommer deklarationen redan i början av mars och den 14 mars kan man deklarera Inkomstdeklaration 1. De som inte har digital brevlåda får deklarationen med posten mellan 15 mars och 15 april. Senaste dagen att deklarera är den 2 maj.

Kan man se hur mycket man får tillbaka på skatten?

Nu är det snart dags att deklarera för dina inkomster och eventuella avdrag under 2022. Innan du sätter igång kan det vara bra att ha koll på vilka datum som gäller, bland annat för när du ska lämna in fastighetsdeklaration och när du ska betala in kvarskatt.

Senast den 2 maj 2023 måste din inkomstdeklaration finnas hos Skatteverket, men ett gott råd är att inte vänta för länge med att göra din deklaration. Du kanske behöver kolla upp och stämma av en del uppgifter och då kan det vara skönt att vara ute i god tid. Det är också bra att tidigt beräkna om du kommer få kvarskatt. För belopp över 30 000 kronor börjar nämligen en kostnadsränta på 1,25 procent att räknas från och med den 13 februari.

Om du sålt en bostad under året ska du deklarera för vinsten eller förlusten. Vi förklarar allt om hur det går till. 

Hur många MTG kort finns det?

Nån som har koll på nån sida som samlar denna iformation?

vore dessutom kul att veta hur många som spelar i Sverige etc etc :D

När kom Magic the Gathering?

Välkommen in i spelgemenskapen på Malmös årliga spelfestival Malmö Game Week! Frossa i analoga spel i alla former och få en sneak peek in i den digitala världen.

This page in English.

Har Viaplay bytt namn?

Det nya namnet understryker att fokus blir primärt på att leverera originalinnehåll åt Nents streamingtjänst Viaplay.

I Viaplay Studios ingår Viaplay Studios Animation (tidigare Nent Animation), Paprika Studios samt Brain Academy och Nice Drama som slås samman och bildar en ny enhet under namnet Viaplay Studios Sweden.

Har Viafree bytt namn?

Viafree lanserades den 15 augusti 2016, och bestod då främst av TV-serier. Genom att MTG lanserade Viafree, ersattes de tidigare play-tjänsterna TV3 Play, TV6 Play, TV8 Play och TV10 Play. Tjänsten är tillgänglig via webb, mobilappar på IOS (Iphone/Ipad) och Android samt via Chromecast (IOS/Android) och Airplay (IOS). [1][2] Den 26 maj 2022 lades Viafree ner. En del av innehållet flyttades över till den nylanserade streaming-tjänsten Pluto TV.[3]

Hur långt tillbaka kan Skatteverket granska privatpersoner?

HejsanHur länge måste jag spara räkningar? Ex elräkning mmOch kvitton?Hälsningar Johan

Hej! Räkningar eller fakturor visar ju inte att man gjort någon betalning. Jag antar att de kan kastas, eller finns det situationer när räkningar och fakturor bör sparas?

Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?

Historiskt har gåvoskatten varit en statlig skatt som applicerades i samband med att man får en gåva som överskrider ett visst värde. I Sverige har det alltid varit gåvotagaren som betalar för gåvoskatten när lagen gällde. Tidigare betalade gåvotagaren en gåvoskatt i de fall där de mottog en gåva vars värde översteg ett visst belopp. Värdet på gåvan gällde för alla slags gåvor såsom pengar, värdepapper, bilar, djur eller värdeföremål. Du var även skattskyldig i de fall där du inom en treårsperiod fått flera gåvor av samma gåvogivare och gåvornas sammanlagda värde överskred ett visst belopp. Dessutom behövde man som gåvotagare i de fallen lämna en gåvoskattedeklaration.

Under sista tiden som gåvo- och arvsskatten gällde uppgick intäkterna från dem till 6,5 miljarder kronor under 2004. Tillsammans utgjorde de ungefär 7 promille av de totala skatteintäkterna. Det vill säga, ur ett statsfinansiellt perspektiv var de inte så väsentliga. Gåvoskatten förekommer generellt oftast i de länder som även tillämpar arvsskatt. I Finland finns exempelvis gåvoskatten kvar. Normalt är gåvor skattefria även där upp till ett visst värde.

Gåvoskatten är idag avskaffad sedan 1 januari 2005 med retroaktiv effekt tillbaka till 17 december 2004. Gåvoskatten och arvsskatten avskaffades samtidigt i Sverige. Beslutet mottogs positivt av många då skatten ansågs dränera Sverige på investeringskapital. Investeringskapital som idag istället kan användas för att stimulera ekonomin. Denna syn återspeglades av en enhällig riksdag som avskaffade arv- och gåvoskatten 2005.

Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?

När du tar emot pengar via Swish finns det ingen automatisk skatteavdrag. Det är ditt ansvar som mottagare att redovisa inkomsten till Skatteverket och betala skatt på den om det behövs. Detta gäller oavsett om pengarna är en gåva eller betalning för en tjänst eller vara.

För att redovisa din inkomst från Swish-betalningar kan du använda dig av Skatteverkets tjänst ”Inkomstdeklaration 1”. Där kan du ange beloppet du har tjänat och betala den skatt du är skyldig.

Kan Kronofogden ta pengar från Skatteverket?

Övrigt/annat

Har haft skuldsanering i ett år. Min fråga är får jag behålla skattepengarna som blir över? Enligt betalningsplanen står det samma summa som dom andra månaderna. Hittar inget om detta i papperna.