:

Hur får man kontakt med Eon?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man kontakt med Eon?
 2. Kan Eon säga upp avtal?
 3. Vilket datum kommer elräkningen?
 4. Kan man delbetala Eon?
 5. Är Eon dyrast?
 6. Vem är ägare till Eon?
 7. Är Eon dyra?
 8. Vad händer när avtalet går ut Eon?
 9. När stängs elen av om man inte betalar Eon?
 10. Varför har jag två elräkningar?
 11. Är det bra att delbetala?
 12. Är det lagligt att stänga av el?
 13. Vem har billigaste Elpriset idag?
 14. Hur mycket vinst gör Eon?
 15. Hur mycket kostar 1 kWh Eon?

Hur får man kontakt med Eon?

Försöker du komma i kontakt med e.on Kundservice. Då har du kommit till rätt ställe, här hittar du uppdaterad kontaktinformation. Du kan använda den här infon för att kontakta e.on Kundservice. Här hittar du deras telefonnummer, Facebook, Twitter, e-postadress, chatt, hemsida samt postadress.

E.ON Sverige är en del av det mycket större företaget E-ONE SE, som har sitt huvudkontor i Tyskland och är verksamt i 15 länder med 70 000 anställda bara i Europa! Förutom att leverera el och andra tjänster som uppvärmning (vilket de gör på ett berömt sätt här), erbjuder E ON också energilösningar som solpaneler på hem eller företag som vill ha mer miljövänliga sätt att driva sin verksamhet; allt detta är möjligt eftersom 1 miljon svenskar redan har gjort beställningar genom en enda svensk distributör - nämligen Entergy Malmö AB.; de tar hand om allt som krävs när de installerar dessa system i ditt hem så att du kan fokusera på det som är viktigast: Att driva ditt företag! Sverige är världsledande inom förnybar energi och E.ON Sverige gör sin del för att göra landet ännu mer hållbart. Med deras hjälp byter fler och fler företag till solenergi, vilket inte bara är bra för miljön utan också hjälper dem att spara pengar på sina energiräkningar. De är stolta över att vara vi vill vara en del av denna rörelse och kunna erbjuda våra kunder ett mer hållbart sätt att driva sin verksamhet.

Kan Eon säga upp avtal?

Att dyra elräkningar för december trillat ner hos svenska hushåll är inget nytt.

Men för Rasim Salkanovic kom brevet från Eon som en kalldusch när eljätten krävde över 24 000 kronor.

Att dyra elräkningar för december trillat ner hos svenska hushåll är inget nytt.

Men för Rasim Salkanovic kom brevet från Eon som en kalldusch när eljätten krävde över 24 000 kronor.

– Jag har varit kund hos dem i över 30 år så jag tycker de borde hört av sig och kollat innan de lät det nya avtalet gå igång.

Vilket datum kommer elräkningen?

7 mars 2017 kl 10:27

Tips & Råd Vinter och kyla – då stiger elpriset. Har du koll på din elräkning och ditt elavtal? Här blir du upplyst.

Kan man delbetala Eon?

Kundernas nöjdhet med elbranschen fortsätter att falla. Det rapporterar TT och hänvisar till en ny undersökning från Svenskt kvalitetsindex (SKI).

Indexet minskar med 1,0 enheter till 63,2 i en årlig mätning av privat- och företagskunders nöjdhet med elhandlare, elnätsbolag och fjärrvärmeleverantörer. Det är den lägsta siffran på 15 år.

– Branschen är inne i en negativ trend och har inte klarat av de ändrade kundkrav som är ett resultat av de senaste årens kriser, säger SKI:s vd Johan Parmler till nyhetsbyrån.

Drygt 8 500 av Eons kunder i östra Stockholms län var utan ström strax före halv nio på söndagsmorgonen, enligt elbolagets avbrottskarta. Enligt P4 Stockholm var det framför allt hushåll i Österåkers kommun som drabbades.

Vid halv tio-tiden hade nästan samtliga hushåll fått tillbaka strömmen igen.

Eon misstänker att strömavbrottet berodde på nedfallna träd till följd av hård vind i helgen, säger Björn Persson på pressjouren till Aftonbladet.

Elpriserna har sjunkit rejält sedan vinterns nivåer, men de svenska hushållen fortsätter att hålla igen förbrukningen. Det rapporterar SR:s Ekot och hänvisar till siffror från ett par av landets största elnätsbolag.

Enligt Eon var hushållens elanvändning i juni 11 procent lägre än för ett år sedan.

Elhandelsbolaget Bixias analytiker Johan Sigvardsson konstaterar att mönstret kan ge avtryck i priserna framgent.

Är Eon dyrast?

Elnätsbolaget Ellevio aviserar stora prisökningar för sina kunder. Dyrare avgifter till Svenska kraftnät är förklaringen.

Men Svenska kraftnät anser att man sänkt avgiften så mycket man kan – och nästa år väntas ytterligare sänkningar.

Vem är ägare till Eon?

Sydkrafts historia går tillbaka till början av 1900-talet. År 1906 bildades Sydsvenska Kraftaktiebolaget i vilket två tredjedelar av aktiekapitalet var tecknat av städerna med följande antal aktier: Malmö 12.000, Lund 2250, Landskrona 2250, Helsingborg 4500 och Halmstad 3000 och med konsul August Schmitz som verkställande direktör. Företaget producerade ursprungligen el från vattenkraft.

Ursprungligen var företaget inriktat på utnyttjandet av Lagans vattenfall och man byggde därför fyra betydande vattenkraftsanläggningar vid Majenfors, Bassalt samt övre Knäred och Nedre Knäred enligt en av Johan Gustaf Richert och AB Vattenbyggnadsbyrån utarbetad plan. År 1915 kopplades det svenska och danska elnäten ihop via Öresundskabeln; den första kraftförbindelsen mellan två länder.

 • Bioenergi
 • Elbilsladdning[5]
 • Energigaser
 • Fjärrkyla
 • Fjärrvärme
 • Gas
 • Solenergi
 • Vindkraft

Är Eon dyra?

Det är i sig inget nytt – men i samband med höga elkostnader har Eon lagt en halv miljard mer på nätförlusterna förra året jämfört med tidigare år, enligt Martin Höhler som är vd på Eon Energidistribution.

– Det är väldigt tragiskt att kunderna blir drabbade av detta samtidigt som allting annat också blir dyrare, säger han.

För kunderna innebär det en prishöjning på elnätsavgiften med cirka 10 procent.

Vad händer när avtalet går ut Eon?

Många elavtal förlängs automatiskt om kunden inte aktivt kontaktar företaget och säger upp avtalet. ​Det kan ibland vara orsaken till att du som konsument har blivit fakturerad en brytavgift eller inte kan byta elleverantör som du tänkt.

Att avtalet förlängs när det löper ut måste framgå i avtalets villkor. Men två olika lagar ställer också krav på att företaget måste informera dig om avtalsförlängningen, för att förlängning av avtalet ska vara tillåten. 

När stängs elen av om man inte betalar Eon?

Innan överföringen av el avbryts har företaget en skyldighet att följa ett visst handläggningsförfarande som framgår i ellagen. 

Om avtalsbrottet avser utebliven betalning skickar företaget som regel ut en betalningspåminnelse. Det finns ingen skyldighet att skicka en påminnelse utan en faktura kan gå vidare för ytterligare åtgärder ändå. Kostnaden för en betalningspåminnelse är reglerad och är för närvarande 60 kr.

Varför har jag två elräkningar?

 • Om du har elnätsavtal och elhandelsavtal hos två olika företag – vilket är ganska vanligt – så får du två olika elräkningar: en för elnätsavgiften och en för elen du köper och använder. 
 • Om du däremot köper din el av samma bolag som har hand om elnätet där du bor, så får du oftast en samlad faktura för både elnät och elhandel.

Elnätsavtal tecknar du med det företag som äger elnätet där du bor. Eftersom elnätet ju ligger där det ligger kan du inte välja elnätsbolag. Den avgift du betalar till ditt elnätsföretag kallas elnätsavgift. Med elnätsavgiften betalar du för två saker: för drift och underhåll av elnätet och för överföring av elen till ditt hem. 

Är det bra att delbetala?

Avbetalning är en form av kredit som många företag och butiker kan erbjuda för sina kunder att ansöka om när de inte vill eller kan betala för en produkt på en gång. Istället lägger man alltså upp en avbetalning där det aktuella beloppet delas upp på flera mindre betalningar som betalas av under en bestämd period, men som kan betalas in i förväg om man vill. Du kan exempelvis ta en mobil på avbetalning eller en avbetalning på en bil.

De flesta företag erbjuder dig att avbetala beloppet räntefritt under en tid. Betalar du in skulden innan den räntefria perioden löper ut har du inte gått back på din avbetalning. Förlänger du tiden måste du betala hög ränta på pengarna, vilket inte är någon bra affär. Ibland är det dock nödvändigt att förlänga tiden av olika orsaker. Ett annat sätt att finansiera ditt köp kan vara att ansöka om ett Saldo Fritidslån på mellan 1 000 - 20 000 kr.

Är det lagligt att stänga av el?

Bostad & Fastighet

Hej ! Jag hyr en lgh där elen ingår. Nu har jag inte kunnat betala hyran på 3 månader p.g.a att Fogden snor pengar som inte finns. Jag lever under existensminimum. Nu hotar värden med att stänga av elen. Får han verkligen göra det ? Han har ej lämnat detta till Fogden än. Så i praktiken kan jag ju bo kvar och ska han kräva hyra så får ju i så fall dra av för elen när han stänger av den. Tvivlar på att han får göra så.

Vem har billigaste Elpriset idag?

Här hittar du aktuella elpriser. Jämför och skaffa ett bra avtal.

Stockholms elbolag är ett oberoende elbolag utan elproduktion och elnät med över 50 000 elkunder. Vi erbjuder alla kunder förnybar el och kostnadsfri samlingsfaktura på el och elnät. Varmt välkommen som kund hos Stockholms Elbolag - hela Sveriges elbolag!

Med timpris bestäms din energikostnad utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som vill kunna påverka din elkostnad, är aktiv och engagerad i din elanvändning och kan konsumera din el under dygnets billigare timmar då elpriset är lägre. Om din elanvändning är hög under timmar med högt elpris kan timpris vara ett mindre bra val för dig. Du kan lära dig mer i vår artikel om timpris.

Elbolaget som vill hjälpa sina kunder minska sin kostnad på riktigt. Med bland annat hemautomation för elbilsladdning och direkt feedback på hur du presterar minskar du både din användning och elpriset.

Med timpris bestäms din energikostnad utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som vill kunna påverka din elkostnad, är aktiv och engagerad i din elanvändning och kan konsumera din el under dygnets billigare timmar då elpriset är lägre. Om din elanvändning är hög under timmar med högt elpris kan timpris vara ett mindre bra val för dig. Du kan lära dig mer i vår artikel om timpris.

Med timpris bestäms din energikostnad utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som vill kunna påverka din elkostnad, är aktiv och engagerad i din elanvändning och kan konsumera din el under dygnets billigare timmar då elpriset är lägre. Om din elanvändning är hög under timmar med högt elpris kan timpris vara ett mindre bra val för dig. Du kan lära dig mer i vår artikel om timpris.

Schysst elhandel är en certifiering framtagen av Energiföretagen Sverige i syfte att elkunder ska känna sig trygga i sitt val av elhandelsföretag. Man avger som elhandelsföretag ett antal löften som ska göra det enklare för elkunden att känna sig trygg i sitt val av avtal och elhandelsföretag. Mer information kan du läsa på Energiföretagens hemsida.

Med timpris bestäms din energikostnad utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som vill kunna påverka din elkostnad, är aktiv och engagerad i din elanvändning och kan konsumera din el under dygnets billigare timmar då elpriset är lägre. Om din elanvändning är hög under timmar med högt elpris kan timpris vara ett mindre bra val för dig. Du kan lära dig mer i vår artikel om timpris.

Med timpris bestäms din energikostnad utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som vill kunna påverka din elkostnad, är aktiv och engagerad i din elanvändning och kan konsumera din el under dygnets billigare timmar då elpriset är lägre. Om din elanvändning är hög under timmar med högt elpris kan timpris vara ett mindre bra val för dig. Du kan lära dig mer i vår artikel om timpris.

Hur mycket vinst gör Eon?

Många gläder sig nu åt att elkrisen är över och elpriserna är låga. Eller? Hur...

Nordisk Solenergi ger här ut en specialtidning i samarbete med solenerginyheter.se i maj månad, och...

En grön bubbla Oroväckande signaler finns nu att läsa om Sveriges flaggskepp i den gröna...

2022, det andra året med det gröna avdraget, ökade antalet nyinstallerade solcellsanläggningar i Sverige från...

Hur mycket kostar 1 kWh Eon?

Här ser du historik över vårt rörliga pris de senaste åren för respektive elområde. Priserna som visas är exklusive moms. Priserna följer svängningarna på Nord Pool, den nordiska elbörsen.

Se våra olika avtal och priser