:

Hur många aktieägare har Telia?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många aktieägare har Telia?
 2. Hur många aktier finns det i Telia?
 3. Vem är ägare till Telia?
 4. Är Telia en bra investering?
 5. Är Telia svartlistade?
 6. Är Telia-aktien köpvärd?
 7. När kommer Telias utdelning 2023?
 8. Varför sjunker Telia aktien?
 9. Vad försvinner från Telia?
 10. Varför sjunker Telias aktie?
 11. Varför köpa Telia aktie?
 12. När har Telia utdelning 2023?
 13. Varför faller Telia?
 14. Hur många kunder har Telia tappat?
 15. Är Telia aktien köpvärd?

Hur många aktieägare har Telia?

Företaget bildades i december 2002 som Telia Sonera[6] genom ett samgående mellan svenska Telia (bildat 1993 ur det svenska statliga verket Televerket och vars föregångare var Kongl. Elecktriska Telegraf-Werket som bildades 1853) och finländska Sonera (med rötter i det finska Post- och televerket). Formellt sett var det Telia som erbjöd Soneras aktieägare aktier i den bildade koncernen eller kontanter i utbyte mot deras Sonera-aktier.

2003 hade koncernen 22 miljoner kunder runt omkring i världen och 27 miljoner till i bolag de är delägare i. Nettoomsättningen uppgick samma år till 81,722 miljarder kronor. Nettoresultatet var 7,671 miljarder kronor. De hade 26 694 anställda.

Hur många aktier finns det i Telia?

Antalet aktier och röster i Telia Company AB (publ) har under april minskat med 157 522 416, och per idag den 28 april 2023 uppgår det totala antalet aktier och röster i bolaget till 3 932 109 286.

Minskningen beror på att Telia Company har dragit in 157 522 416 egna aktier som tidigare återköpts av bolaget, i enlighet med beslut av årsstämman den 5 april 2023. Efter indragningen innehar Telia Company inga aktier i eget förvar.

Vem är ägare till Telia?

Vi kan använda AI för att komma till rätta med några av vår tids stora utmaningar – som till exempel utanförskapet och den skenande gängkriminaliteten. Det menar Amer Mohammed, som är en av talarna på Di Världen.

Idag handlar debatten i samhälle och media mycket om kortsiktiga initiativ, som hårdare straff, visitationszoner och AI-kameror. 

Är Telia en bra investering?

För prenumerationsärenden, ring 08-573 651 00 · Tillhandahållare av innehåll: Dagens industri, 105 16 Stockholm, org.nr: 556221-8494 · Ansvarig utgivare: Peter Fellman · di.se

Innehållet på denna webbplats är upphovsrättsligt skyddat. Ange källa vid citering. Dagens industri är en del av Bonnier News.

Är Telia svartlistade?

Svaret är Svenskt fordonsskydd, som under året fått närmare tusen anmälningar emot sig.

Erbjudande om förlängd fordonsgaranti, trots att man inte har något avtal med företaget samt ett erbjudande som ser ut som en faktura, anges som vanliga orsaker till de många anmälningarna mot företaget.

Är Telia-aktien köpvärd?

Veckans aktiecase

Nedan presenterar Carnegie Private Banking en sammanfattning av en av Carnegie Securities investeringsrekommendationer. Denna publikation får inte distribueras, kopieras eller citeras utan Carnegies godkännande.

När kommer Telias utdelning 2023?

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt försäkrar Allison Kirkby att avsikten fortfarande är att ha en progressiv utdelning som ska växa i linje med kassaflödet, trots att bolaget inte kunnat värja sig mot de negativa faktorerna som påverkat kassaflödet i år.

”Vad som är viktigt är att vi inte har flera år med kassaflöden som inte täcker utdelningen. Styrelsen har dragit slutsatsen att eftersom vår underliggande verksamhet löper enligt plan och vi har en stark balansräkning, så finns det ingen anledning till varför vi ska gå tillbaka vad gäller utdelningen”, säger hon.

Varför sjunker Telia aktien?

Oj, här var det tomt just nu.

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Telia Company en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Telia Company.

Vad försvinner från Telia?

Viaplays kanaler och sportutbud försvinner i helgen hos en miljon svenska hushåll som får tv via Telia.

Tv-jättarna kommer inte överens om ett nytt avtal. Det här gäller för konsumenterna som nu blir drabbade.

Varför sjunker Telias aktie?

Publicerad 26.01.2023 11:44.

Teleoperatorföretaget Telia rapporterade i dag ett minus på 17874 miljoner kronor (1,6 miljoner euro) under fjolårets tre sista månader. Det fick bolagets kurs att falla med 3 procent under förmiddagen.

Varför köpa Telia aktie?

Nyheten kom under måndagsmorgonen: Telias vd Allison Kirkby väljer att sluta på teleoperatören för att gå till BT Group.

I en intervju med

När har Telia utdelning 2023?

 • Namn: Telia Company
 • Typ: Aktie
 • ISIN: SE0000667925
 • Utdelningsfrekvens: Varje kvartal
 • Ticker:
  • TELIA på OMX (SEK)
  • TELIA1 på OMX Helsinki (EUR)
 • Valutor: SEK, EUR
 • Bolag: Telia Company AB

Varför faller Telia?

Publicerad 26.01.2023 11:44.

Teleoperatorföretaget Telia rapporterade i dag ett minus på 17874 miljoner kronor (1,6 miljoner euro) under fjolårets tre sista månader. Det fick bolagets kurs att falla med 3 procent under förmiddagen.

Hur många kunder har Telia tappat?

– Jag tror att utvecklingen mot bredbandstelefoni nu bara kommer att rulla snabbare och snabbare, säger Lars Andersson, försäljnings- och marknadsdirektör på Bredbandsbolaget.

Bredbandsbolaget är just nu störst på bredbandstelefoni. Operatören har hittills lockat 130 000 kunder att skaffa teleabonnemang via bredbandsjacket.

Är Telia aktien köpvärd?

Bättre miljö för Telia 2022. Det var vår ansats när vi analyserade teleoperatören i början av året och visst hade man kunnat tänka sig att ett av de mest defensiva storbolagen, med ocyklisk verksamhet och höga utdelningar, äntligen skulle få glänsa lite när resten av börsen klev ner i källaren.

Köp för utdelningen och betrakta kurslyft som en bonus, blev vår slutsats. Utdelningarna har kommit men bonusen blev till en bestraffning istället. Aktiekursen är ned med 17 procent i år, eller 11 procent justerat för utdelning.