:

Vilka aktiviteter omfattas av friskvård?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka aktiviteter omfattas av friskvård?
 2. Är Hundkurs friskvård?
 3. Är agility friskvård?
 4. Vad är friskvård för hund?
 5. Hur mycket kostar Hundkurs?
 6. Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?
 7. Vad räknas inte som friskvård?
 8. Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?
 9. Kan man använda friskvårdsbidrag till gym?
 10. Vad ingår inte i friskvård?
 11. Är det krav på friskvård?
 12. Hur mycket kostar hunddagis i månaden?
 13. När är det bäst att gå valpkurs?
 14. Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?
 15. Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Vilka aktiviteter omfattas av friskvård?

Friskvård är ett samlingsbegrepp för aktiviteter som förebygger och boostar hälsan. Med detta menas enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. För aktiviteter utan inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten kosta maximalt 1 000 kronor per tillfälle för att vara av mindre värde och skattefritt.

Är Hundkurs friskvård?

Det som omfattas av bidraget är kursavgifter och startavgifter. Ersättning för medlemskap utgår inte.På Skatteverkets hemsida står att Bruksprov med hund kan räknas som friskvård, därmed har Brukshundklubbens utskott för prov och tävling vid sitt möte nr 11/2020-12-10 beslutat att de sporter som kan räknas in i Bruksprov med hund är bruks, IGP och IPO-NS (Nordic style). Förbundet jobbar vidare med möjligheterna att få fler grenar inom Brukshundklubben godkända.

Kursavgifter

Är agility friskvård?

nov 29

Du visste det säkert redan – att den som äger eller lever med hund i många fall mår bättre. Det finns vetenskapliga studier som visar på att hundägare generellt lever längre än de som inte har hund. Utöver den motion hundägare får i form av promenader och annan fysisk aktivitet är hunden en isbräcka och kontaktyta som kan bryta isolering för den som saknar eller har ett begränsat socialt sammanhang. Det så kallade ”hundtricket” kan göra det lättare att få kontakt med andra människor.

Vad är friskvård för hund?

Att friskvårdsträna sin hund är lika viktigt som att friskvårdsträna oss människor.

En mjuk, stark och smidig muskulatur är A och O för en aktiv hund.

Hur mycket kostar Hundkurs?

Hej! Någon som vet vad det brukar kosta att gå på valpkurs?? Ska få hem en valp om 2 veckor, och börjar nu fundera på detta med valpkurs. Någon som har tips på vart det finns bra kurser??

#1

Vad ingår i friskvårdsbidrag 2023?

Som arbetsgivare har du möjligheten att erbjuda dina medarbetare skattefri motion och friskvård. Så länge förmånen är av ett mindre värde (upp till 5 000 kronor) och riktar sig till alla i personalen ska det betraktas som en skattefri personalförmån. 

Kostnaden för en enskild aktivitet får dock inte överstiga 1 000 kr, om den ska vara skattefri. Om friskvårdsbidraget överstiger 5000 kr för hela kalenderåret ska hela årets friskvårdsbidrag beskattas.

Vad räknas inte som friskvård?

En djupdykning i 2019 års statistik kring det populära friskvårdsbidraget gav en hel del intressanta insikter, som till exempel:

 • Genomsnittet för den summa som erbjöds i friskvårdsbidrag 2019 var 3 001 kr.
 • Ca 55% av de anställda nyttjade sitt friskvårdsbidrag.
 • De som nyttjade sitt bidrag använde i snitt 84% av summan.

Den bransch som har det högsta friskvårdsbidraget är bank & försäkring med i genomsnitt 3 461 kr, medan offentlig sektor hamnar i botten med 2 216 kr. Högre belopp ger generellt ett ökat nyttjande. Den magiska summan där mer än hälften av medarbetarna tycker att det är värt att nyttja sitt friskvårdsbidrag verkar ligga på 3000 kr.

Förutom att höja friskvårdsbidraget, vad kan man som arbetsgivare göra för att få fler anställda att använda sitt friskvårdsbidrag? Såhär säger Johanna Helinder, Area Manager Health & Wellness på Benify:

– Kommunikation är A och O. Efter ett mejl eller en push där de anställda påminns om att de har friskvårdsbidrag kvar att nyttja märker vi direkt att fler loggar in och beställer friskvårdstjänster i våra portaler. Det är också viktigt att lyfta fram att bidraget inte bara kan användas till att träna på gym, utan även till exempel massage eller kostrådgivning.

Att fysiskt aktivitet har positiva effekter på hälsan är ingen hemlighet. Träning kan också vara bra på fler sätt, säger Johanna:

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Det är din arbetsgivare som bestämmer om du får friskvårdsbidrag. Sankt Jörgen Park har flera aktiviteter och behandlingar som är godkända och räknas som friskvård. All friskvård är personlig och kan inte användas av någon annan än du som fått det av arbetsgivaren. Av den anledningen kan vi tyvärr inte erbjuda presentkort eller värdebevis som friskvård. Istället bokar du direkt den aktivitet som du föredrar.

Läs mer om vad vi kan erbjuda för specifika friskvårdsaktiviteter här nedanför!

Friskvård är någonting som ska främja hälsa i både kropp och sinne – det kan vara fysisk träning, massage som behandlar stelhet och ömma muskler i kroppen, eller avstressande och lugnande aktiviteter som någon av våra sparitualer. På Sankt Jörgen Park kan du komma ner i varv och hitta den typ av friskvård som passar dig bäst. 

Här kan du se vad du kan använda ditt friskvårdsbidrag till på Sankt Jörgen Park:

Vill du ha tips på hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag? Vi har samlat ihop en lista med tips på behandlingar, träningsalternativ och sparitualer som vi vet kommer att få din kropp att må bättre och som hjälper dig att hålla dig frisk. Här följer sju tips som verkligen kan få dig att komma ner i varv:

Använd friskvårdsbidraget till en spaentré! Här kan du ta del av någon av våra härliga sparitualer – energigivande eller lugnande badceremonier med utvalda produkter för maximal njutning. Besök vår poollounge, testa våra bastur med olika dofter och temperaturer, unna dig ett fotbad eller vila i vårt fantastiska Eldrum.

Kan man använda friskvårdsbidrag till gym?

Du som har ett träningskort på abonnemang kan få ett intyg på genomförda dragningar för att lämna till din arbetsgivare och få ut ditt friskvårdsbidrag.

Vad ingår inte i friskvård?

Friskvård är ett samlingsbegrepp för aktiviteter som förebygger och boostar hälsan. Med detta menas enklare aktiviteter med inslag av motion eller behandling som är avstressande, motverkar ömhet eller stelhet. Du kan också använda bidraget till aktiviteter såsom kostrådgivning och rökavvänjning. För aktiviteter utan inslag av motion, till exempel massage, får aktiviteten kosta maximalt 1 000 kronor per tillfälle för att vara av mindre värde och skattefritt.

Är det krav på friskvård?

Det finns ingen lagstiftad eller centralt kollektivavtalad skyldighet för arbetsgivare (och därmed rättighet för dig som anställd) att erbjuda friskvårdsförmåner. Det är alltså upp till varje arbetsgivare att besluta om det ska erbjudas de anställda. 

Det som är viktigt är att alla på arbetsplatsen har samma möjlighet att få del av en friskvårdssatsning. Om det finns en facklig och medlemmarna tycker detta är en viktig fråga, kan klubben genom sin rätt till inflytande försöka påverka till att få en sådan förmån.

Hur mycket kostar hunddagis i månaden?

Priser per månad:

Om man utöver ordinarie dagisplats vill ha extradag till sin hund kostar det 200 kr/dag. Om man byter någon av sina redan bestämda dagar till en annan dag så kostar det 200kr. Pensionat Vi erbjuder även hem-inackordering åt dagishundar. Vilket innebär att vi passar er hund på hel- eller halvpensionat hemma hos någon av oss dagisfröknar i hemmiljö som en familjemedlem. Kanske behöver ni passning bara under kvällen, en hel helg eller även under längre perioder? 

När är det bäst att gå valpkurs?

Tidigare rekommenderade man att valpen skulle ha fått sin 12-veckors vaccination innan den alls skulle vistas i samhället eller bland andra hundar. Numera vet man att skyddet är tillräckligt redan efter den första sprutan (vid ca 8 veckor). Dessutom är den allra första tiden så viktig för valpens sociala träning och miljöträning och därför är det alltså bara en fördel att börja valpkurs tidigt. Jag välkomnar gärna valpar på valpkurs så snart de blivit hemmastadda med sin nya familj Valpkurs innebär inte att valparna leker med varandra, men de får tillfälle att se och kommunicera på avstånd med de andra valparna. Samtidigt lär de sig att det roliga händer med matte/husse även om det finns andra hundar i närheten. Här finns mer info från FirstVet: När får valpen träffa andra hundar? | FirstVet

Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?

En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen. Tidigare har skidåkning inte ingått i friskvårdsbidraget eftersom det inte har klassats som enklare form av motion då det bland annat krävt dyrare utrustning: – Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

De listor som Skatteverket tidigare haft med ”Ej Skattefria förmåner A-Ö inom motion och friskvård” kommer att plockas bort. Under bokstaven S kunde vi tidigare där hitta både Slalom, Snowboard och Spabesök.

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Friskvårdsbidrag är en skattefri förmån som arbetsgivare kan erbjuda sina anställda. Maxgränsen för vad friskvårdsbidraget får vara under ett år är 5000 kr per anställd. Det är upp till arbetsgivaren att bestämma om han/hon vill erbjuda sina anställda friskvårdsbidrag och i så fall hur mycket. Det är aldrig möjligt som anställd att kräva detta bidrag från sin arbetsgivare även om det är en förmån som vi tycker borde finnas för alla anställda för att bidra till en mer välmående arbetsplats och bättre hälsa.