:

Får man ha vilken brevlåda man vill?

Innehållsförteckning:

 1. Får man ha vilken brevlåda man vill?
 2. Är det lag på att ha brevlåda?
 3. Finns det någon brevlåda som töms på helger?
 4. Vad händer med posten om man inte har brevlåda?
 5. Måste man ha sitt namn på brevlådan?
 6. Vilken brevlåda ska man välja?
 7. Är det olagligt att öppna andras post?
 8. Kan ett brev komma fram dagen efter?
 9. Vilka tider töms brevlådorna?
 10. Hur skaffar man en brevlåda?
 11. Hur skapar jag en ny brevlåda?
 12. Får man parkera framför en brevlåda?
 13. Kan man skicka brev utan namn?
 14. Vad är skillnaden mellan postlåda och brevlåda?
 15. Får man lägga saker i folks brevlådor?

Får man ha vilken brevlåda man vill?

Det finns fyra olika digitala brevlådor som kan ta emot myndighetspost. Den digitala brevlådan från Digimail upphörde den 1 juni 2022. Den som har Digimail behöver i stället välja en annan brevlåda.

Den digitala brevlådan e-boks upphörde den 1 december 2022 för offentliga aktörer som myndigheter, regioner och kommuner.

Skaffa den brevlåda du gillar bäst. Kontrollera sedan att du har valt att få myndighetspost till din digitala brevlåda.

Är det lag på att ha brevlåda?

SFS nr: 2010:1045 Departement/myndighet: Finansdepartementet DIS Utfärdad: 2010-07-01 Ändrad: t.o.m. SFS 2022:1493 Ändringsregister: SFSR (Regeringskansliet) Källa: Fulltext (Regeringskansliet)

1 §   I denna lag finns bestämmelser om postverksamhet och samhällsomfattande posttjänst samt om tystnadsplikt i postverksamhet och i annan befordringsverksamhet.Lag (2022:1493).

Finns det någon brevlåda som töms på helger?

Du hittar våra ombud i exempelvis dagligvarubutiker, tobaksaffärer och bensinstationer. Våra företagscenter driver vi i egen regi, och våra paketboxar står tillgängliga utomhus. På den här sidan kan du läsa om våra olika serviceställen och vad de erbjuder.

För företagskunder:

Vad händer med posten om man inte har brevlåda?

Min myndighetspost är en statlig digital brevlåda där du kan ta emot meddelanden från myndigheter och kommuner. Den är gratis och säkrare än vanlig e-post. Brevlådan förvaltas av Myndigheten för digital förvaltning (Digg), Skatteverket tillhandahåller IT-drift av tjänsten.

Privatperson och enskild firma

Måste man ha sitt namn på brevlådan?

Publicerat söndag 17 april 2016 kl 10.48

Omärkta brevlådor och brevinkast är ett problem för de som delar ut brev och paket, och utan märkning riskerar du att stå utan post. 

Vilken brevlåda ska man välja?

I vår jämförelse har vi valt ut olika brevlådor med lås i prisspannet 200 – 1 500 kr. Det vi bland annat tittat närmare på är pris, design, valmöjligheter (i form av exempelvis valbara färger och storlekar), volym samt användarvänlighet (i form av bredd på inkast och antal medföljande nycklar).

Testvinnare! Postlåda Habo 9440. Rymlig och kan användas som veckobrevlåda!

Är det olagligt att öppna andras post?

Hej, tack för din fråga till Lawline!

Det låter verkligen som en udda situation du hamlat i så jag ska försöka reda ut det lite för dig! För att kunna besvara din fråga så är det huvudsakligen brottsbalken (BrB) som vi får kika i. Jag kommer dela upp din fråga i två delar. I den första delen kommer jag förklara vad, av det du berättar, som är olagligt eller inte olagligt. Därefter kommer jag gå igenom vad du kan göra!

Kan ett brev komma fram dagen efter?

1:a-klassbrevFörsta alternativt andra vardagen efter inlämning, se även leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf)

ExpressbrevVardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för Expressbrev (pdf)

RekVardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf)

Vilka tider töms brevlådorna?

PostNord satte just en kniv i ryggen på kommunens företagare utanför centralorten. Brevlådorna töms nu klockan 09:00 på morgonen, vilket innebär att inga ärenden under arbetsdagen kan postas, utan att man tar bilen ett antal mil till en brevlåda med tömning på eftermiddagen.

PostNord verkar ha ändrat samtliga brevlådors tömningstid i såväl Marks kommun, Härryda kommun som Kungsbacka till klockan 09:00 på morgonen istället för tidigare 14:00 – 17:00. Undantagen är vid PostNords sk företagscenter, vilka det finns en i respektive kommuns centralort, samt än så länge en brevlåda vid köpcentret Kungsmässan, som töms 16:00.

Hur skaffar man en brevlåda?

Postlådor måste alla ha, men det finns olika behov. Postlådor används till mycket. Postlådor ser man överallt. Hemma, på väg till jobbet, på kontoret tom på gymmet. Postlådor används främst till just post. Postlådor eller brevlådor, man kan kalla dem vilket man vill. Här kommer vi ta upp vad för sorters olika postlådor som finns. Hur man tar hand om dem. Även vilken postlåda som är bäst för dig. Det finns en väldigt många att välja på och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst. Vill man ha med lås eller utan. Ska den stå på marken eller vara upphängd. Hur funkar det att gjuta fast en postlåda? Montering, material, lås bland annat.

Är du ett företag, kommun, landsting eller en förening som vill handla av oss, så har vi stora förutsättningar för att kunna tillgodose dina önskemål. Förutom betalning via Klarna, så erbjuder vi även E-faktura eller vanlig traditionell faktura via epost eller brev. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Vad kan man ha en postlåda till? Vanligast är att förvara posten när brevbäraren kommer. Dock finns det flera olika användningsområden. En del har dem på jobbet för att förvara brev och viktiga papper. Många har väl gått förbi personer som har postlådor utanför sin dörr? Det är perfekt för att lämna brev och papper till någon som inte är på plats. Eller om man lånat nycklar t ex och ha postlådan som förvaringsenhet.

Kvalitativa postlådor idag är utrustade med enhandsinkast vilket är att brevutdelaren kan lägga i posten med en hand. Fukt skyddat lås och flyttbar innerhylla(markpostlådor). Vattenstopp så inget vatten tränger sig in i postlådan och förstör posten. Postlådor har idag även frostskydd så det inte skall frysa. Låset skall alltid gå att öppna oavsett väder. Kvalitativa postlådor har inte dessa problem eftersom de är ytbehandlade mot detta och lackerade för att inte rosta eller bli missfärgade. Locket skall inte blåsa upp. Så därför finns det konstruktioner som gör att detta inte sker. Se därför till att köpa en kvalitativ postlåda så slipper du dessa problem. Det är tråkigt om posten skulle bli förstörd, postlådan missfärgas eller rostar.

Vi börjar väl med den traditionella. Alltså den fyrkantiga med lucka som öppnas uppåt som alla känner igen. Fördelen är att den rymmer både post och paket. Dessa finns i plast, trä och plåt. En standard postlåda rymmer lite mindre paket. Dessa är upphängningsbara och har oftast upphängningshålen färdiga. Montering av postlådan är enkelt, genom att skruva i skruvar genom hålen i väggen eller på en stolpe. På en vägg är det lämpligast att mäta hålbilden och sedan borra två hål för skruvarna. Eftersom hålen är färdiga kan man genom hålen rita markeringen så det garanterat passar. Använd även vattenpass så det garanterat blir rakt. Det ser mycket trevligare ut. En traditionell postlåda rymmer ca 12 liter.

Veckopostlåda är en postlåda med lås. Varför den just fått sitt namn veckopostlåda är för att den kan hålla posten i veckor om man inte har möjligheten att hämta den varje dag. Dessa postlådor har då lås. Veckpostlådor tillverkas för att vara säkra och du tryggt skall kunna ha posten i flera veckor om man reser bort t ex. Veckopostlådor finns både som stora och små. Beroende på vart man ska ha den så kan man skaffa olika. Som jag tidigare skrev, vissa förvarar viktiga saker som man vill överlåta t ex nycklar. Så ibland räcker det med en liten och vet man att man kommer vara borta länge då ska man överväga en större variant som rymmer mer. Finessen vissa har är att man kan välja hur mycket den ska rymma genom att ändra planet i lådan. En markpostlåda rymmer mellan 30-50 liter beroende på modell.

Hur skapar jag en ny brevlåda?

Med en uppkopplad enhet och e-legitimation kan du läsa din digitala post dygnet runt var du än befinner dig.

Får man parkera framför en brevlåda?

Hem > H > Hur Nära En Brevlåda Får Man Parkera?

Du får inta hindra framkomligheten till din brevlåda. tvingar du brevbäraren att ta 1 steg extra genom att parkera i vägen för brevlådan så kan dom neka att dela ut posten. Det är ditt ansvar och skyldighet som fastighetsägare att inte försvåra utdelningen av posten.

Kan man skicka brev utan namn?

Hej! Jag sommarjobbade i tre veckor, och den här veckan skulle jag få brev från företaget där jag jobbade, jag vet inte exakt vad brevet är men min vän som har en pappa som jobbar där sa att det är en lapp som jag kan ta till banken för att dra ut min lön eller nått sånt. Mina vänner som jag jobbade med har fått deras brev men det har inte jag.

Grejen är att när jag först ansökte till jobbet så behövde jag skriva personuppgifter på en lapp som jag skulle ge till min chef, och när jag skrev min adress så skrev jag bara adressen men inte lägenhets nummer.

Vad är skillnaden mellan postlåda och brevlåda?

Det pågår nu lite av en kampanj för att få oss att skaffa så kallad digital brevlåda. I denna digitala låda ska då post från myndigheter som skatteverket landa snabbt och säkert. Skatteverket lockade också med att om man skaffade digital brevlåda senast första mars, så skulle skatteåterbäringen komma före påsk.

Man kan ju undra vad som egentligen menas. En brevlåda är något helt annat än en postlåda. I en brevlåda stoppar man det man vill skicka till någon. Är det Postens låda så är den gul eller möjligen röd när det lackar mot jul.

Får man lägga saker i folks brevlådor?

Här ser du vilken post du får från Skatteverket i din digitala brevlåda:

*  OBS! Grundbesluten om skatterna samt avgifterna vid försenad betalning skickas från Transportstyrelsen. Skatteverket hanterar omprövningar, överklaganden, anstånd, befrielser, m.m.