:

Hur vet man om man har eftersändning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man om man har eftersändning?
  2. Hur länge kan man ha eftersändning?
  3. Måste man betala för eftersändning av post?
  4. Vad menas med eftersändning av post?
  5. Måste man ha eftersändning när man flyttar?
  6. Vad kostar eftersändning av posten?
  7. Vad händer om man inte har eftersändning?
  8. Varför behöver man eftersändning?

Hur vet man om man har eftersändning?

Hem > K > Kan Man Se Om Någon Har Eftersändning?

Du kan också ringa Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567 567.

Hur länge kan man ha eftersändning?

Konsumentenheten vill varna för Svensk Adressändring AB

Ska du genomföra en adressändring så är det en adressavisering du gör till Skatteverket och det gör du genom att klicka dig vidare till Adressaviserings webbplats. Tjänsterna där är helt kostnadsfria.

Måste man betala för eftersändning av post?

Konsumentenheten vill varna för Svensk Adressändring AB

Ska du genomföra en adressändring så är det en adressavisering du gör till Skatteverket och det gör du genom att klicka dig vidare till Adressaviserings webbplats. Tjänsterna där är helt kostnadsfria.

Vad menas med eftersändning av post?

Adressändring eller flyttanmälan är kopplad till folkbokföringen och är obligatoriskt för dig som byter adress. Förutom att det innebär att viktig post från olika myndigheter anländer till rätt adress påverkar det även var du ska rösta och betala skatt.

Eftersändning av post görs hos Svensk Adressändring AB mot en avgift och är helt frivilligt. Genom att beställa eftersändning säkerställer du att post från privatpersoner, företag och organisationer du har varit i kontakt med kommer till rätt adress efter att du flyttat. Det kan exempelvis vara viktigt för att inte riskera att fakturor förfaller eller att dina uppgifter hamnar i fel händer.

För dig som inte vill betala för eftersändning är det viktigt att du själv meddelar din nya adress till de företag, organisationer och personer som kan tänkas försöka nå dig.

Måste man ha eftersändning när man flyttar?

En flyttanmälan ändrar din folkbokföringsadress, vilket påverkar myndighetsutskick. Det kan exempelvis vara från Pensionsmyndigheten, CSN eller Skatteverket. Din bostadsort påverkar ofta din skatt eftersom du betalar kommunalskatt i kommunen där du bor. Folkbokföringen påverkar också vilken vallokal du ska gå till för att rösta i allmänna val och kan också påverka bostadsbidrag, barnbidrag och liknande.

Vad kostar eftersändning av posten?

Med eftersändning av post får du post som skickats till företagets gamla adress automatiskt skickad till den nya adressen. PostNord går igenom hur eftersändning för företag fungerar.

Vad händer om man inte har eftersändning?

Vad är en flyttanmälan? Det innebär helt enkelt att du anmäler om att du har flyttat till en annan adress. Detta är en av de viktigaste sakerna du ska komma ihåg att göra då du flyttar.  Du måste göra en flyttanmälan så att myndigheterna får korrekta uppgifter om var du bor och så att din folkbokföring stämmer. För att underlätta din flytt och bespara dig tid samt huvudvärk har vi samlat ihop all information gällande en flyttanmälan på ett och samma ställe.

Den enda obligatoriska flyttanmälan som måste göras är till Skatteverket och det är du som ansvarar över att den blir gjord. Detta gör du för att få rätt folkbokföringsadress. Vad händer om man inte gör flyttanmälan? Om man bor på en adress över ett år och inte gör en flyttanmälan eller inte bor på den adress man har gjort flyttanmälan till, kan det ses som ett folkbokföringsbrott. Detta kan straffas med böter och i västa fall med fängelse.

Det är gratis att göra en flyttanmälan till Skatteverket. Du hittar blanketten för flyttanmälan på Skatteverkets hemsida. Flyttanmälan ska göras antingen före du flyttar eller senast en vecka efter flytten. Genom att göra det så gäller din nya adress från dagen du flyttar in. Ifall du gör flyttanmälan senare så kommer den nya adressen gälla från den dagen då anmälan kommit in till Skatteverket. När du anmäler flytten blir du även folkbokförd på den nya adressen. Korrekt adress i folkbokföringen innebär att andra myndigheter och aktörer i samhället har din rätta adress. Många undrar hur snabbt flyttanmälan registreras. Svaret på detta är att det varierar från fall till fall men att det kan upp till två veckor.

Flyttar du med barn? Ifall du har barn som också flyttar ska även deras flytt anmälas till Skatteverket.

Du kan också göra flyttanmälan via Adressändring, men då gäller det endast postförsändelser. Om du däremot har behov av att tillfälligt beställa eftersändning av din post, kan du enbart göra detta via Adressändring. Eftersändning innebär att all post som är adresserad till din gamla adress skickas till din nya adress.

Varför behöver man eftersändning?

5 anledningar till att beställa Eftersändning

Dags att flytta? Du har säkert koll på att du behöver adressändra, men varför ska du även lägga till Eftersändning av din post? Vi reder ut!