:

Kan man köpa aktier i Swedish Match?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man köpa aktier i Swedish Match?
 2. Vad händer med Swedish Match aktier vid uppköp?
 3. Vad ska man göra med Swedish Match aktier?
 4. När avnoteras Swedish Match?
 5. Kan jag sälja Swedish Match?
 6. Vad händer med budet på Swedish Match?
 7. Vad händer vid tvångsinlösen av aktier?
 8. Vad händer med pengarna om ett bolag avnoteras?
 9. Hur länge gäller budet på Swedish Match?
 10. Kan man bli tvingad att sälja sina aktier?
 11. När ska man sälja aktier som går dåligt?
 12. Kan aktier försvinna?
 13. Kan en delägare få sparken?
 14. När ska man sälja en aktie som går dåligt?
 15. Vilka aktier ska man satsa på 2023?

Kan man köpa aktier i Swedish Match?

Swedish Match ursprung härstammar ur två stora historiska företag. Det statsägda företaget Svenska Tobaksmonopolet som grundades 1915 och Svenska Tändsticks AB som grundades 1917 med Ivar Kreuger som verkställande direktör.

Vad händer med Swedish Match aktier vid uppköp?

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande, vare sig direkt eller indirekt, i Australien, Hongkong, Japan, Nya Zeeland eller Sydafrika, eller i någon annan jurisdiktion där ett erbjudande enligt lagar och förordningar i sådan relevant jurisdiktion skulle vara förbjudet enligt tillämplig lag. Aktieägare som inte är bosatta i Sverige och som önskar acceptera Erbjudandet (definierat nedan) måste genomföra närmare undersökningar avseende tillämplig lagstiftning och möjliga skattekonsekvenser. Aktieägare hänvisas till de erbjudanderestriktioner som framgår av avsnittet ”Viktig information” i slutet av detta pressmeddelande och av den erbjudandehandling som publicerats på webbplatsen för Erbjudandet (www.smokefree-offer.com). Aktieägare i USA hänvisas även till avsnittet ”Särskild information till aktieägare i USA” i slutet av detta pressmeddelande.

Pressmeddelande

Vad ska man göra med Swedish Match aktier?

Första frågan här, för nu behöver jag hjälp att fatta. Har försökt söka, men inte hittat nåt klockrent svar. Philip Morris (PMI) har köpt en betydande del av aktierna i Swedish Match (86% var senaste siffran jag såg). Jag har inte svarat på erbjudandet, eftersom det är en utdelningsaktie jag i grunden skulle vilja behålla, och har hoppats att affären inte skulle bli av.

Men…hur blir det nu? Behåller jag mina aktier, och kan erhålla utdelningar framåt? Finns det nån nivå av ägande där ett tvångsinlösensförfarande utlöses, även om de inte nådde 90% under budtiden? Vilken blir kursen / går den alls att förutse vid ett eventuellt tvångsinlösen i framtiden?

När avnoteras Swedish Match?

Swedish Match är en tobakstillverkare som utvecklar, tillverkar och säljer produkter inom områdena snus och tobak. Utöver huvudverksamheten erbjuds även tändstickor, tändare och kompletterande produkter. Tillverkning sker på global nivå via egna anläggningar och försäljningen är främst koncentrerad till Skandinavien och Nordamerika. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Kan jag sälja Swedish Match?

Swedish Match ursprung härstammar ur två stora historiska företag. Det statsägda företaget Svenska Tobaksmonopolet som grundades 1915 och Svenska Tändsticks AB som grundades 1917 med Ivar Kreuger som verkställande direktör.

Vad händer med budet på Swedish Match?

Både EU-kommissionen och Svenska Finansinspektionen har också gett grönt ljus till affären. Men budet gillades inte av alla. Trots höjningar har storägare och hedgefondförvaltarna hotat med att stoppa mångmiljardaffären eftersom man fortfarande anser att budet är för lågt.

Bland annat har hedgefonden Elliot Investment nyligen ökat sitt ägande i Swedish Match till över 10 procent av aktierna och sen tidigare har en annan hedgefondsförvaltare förvärvat över fem procent av bolagets aktier, något som kan innebära ett problem.

Philip Morris hade villkorat affären med att minst 90 procent av Swedish Matchs ägare säger ja men under måndagen blev det klart att man ändå går vidare med affären och  förvärvar 82,6 procent av aktierna.

Vad händer vid tvångsinlösen av aktier?

Då och då händer det att ett noterat bolag får ett bud på sig, eller ännu bättre; flera bud, som gör att aktierna stiger rejält.

Att det är ägarna till ett bolag som bestämmer om prislappen är tillräckligt hög är kanske en självklarhet, men för den sakens skull har du som en vanlig aktiesparare förstås nära noll och ingenting att säga till om. Även om du givetvis alltid kan tacka nej.

Vad händer med pengarna om ett bolag avnoteras?

Om ett bolag avnoteras är du fortfarande aktieägare, i den utsträckning som ett antal aktier innehas. Och ändå kan du inte sälja dessa aktier på någon börs. Dock, du kan sälja den på över-the-counter-marknaden. Det betyder att du kan leta efter en köpare utanför börsen.

Vilka är fördelarna med notering? Följande är fördelarna.

 • Avnoterade företag behöver inte publicera sina årsredovisningar. …
 • Privata företag är inte längre föremål för en lägsta noteringsgräns.
 • Verksamheten sänker kostnaderna - noteringsavgift och årliga handelskostnader.
 • Privata företag är mindre benägna att ta fientliga uppköp.
 • Privata företag är undantagna från marknadsspekulation.

Hur länge gäller budet på Swedish Match?

Snusbolaget Swedish Match bekräftar att de förhandlar med Philip Morris International om uppköpsbud på bolaget. Därför blev det kursrally och jag sålde trefjärdedelar av mina Swedish Match-aktier idag på förmiddagen den 10 maj.

Kan man bli tvingad att sälja sina aktier?

Det är bäst att först ha tänkt igenom syftet med försäljningen.

Kontrollera hur de aktuella skattereglerna kommer påverka aktiebolaget, säljaren och köparen.

När ska man sälja aktier som går dåligt?

När du inte längre tror på en aktie kan det förstås också vara läge att sälja. Men hur avgör du om en aktie förtjänar din fortsatta tillit? Anledningarna till att man slutar tro på en aktie kan vara många, men det finns vissa principer du kan ta hjälp av för att komma fram till om du fortfarande tror på aktien eller inte.

Kan aktier försvinna?

Aktier kan “försvinna” om ett bolag går i konkurs och upphör att existera, alternativt om företrädarna för företaget inte längre vill driva det och det inte finns någon möjlighet att sälja det, varpå en upplösning av företaget görs.

Vidare försvinner också aktier om ett företag avnoteras utan att det beror på konkurs eller likvidation. Det vill säga – de försvinner från den reglerade marknaden på vilken de var noterade, och blir istället onoterade aktier.

Äger du aktier i ett börsnoterat företag som sedan avnoteras flyttas dina aktier från ett ISK (om du har ägt dem på ett sådant konto) till ett traditionellt depåkonto. Aktierna kan efter en avnotering inte längre köpas eller säljas på en vanlig börs.

Kan en delägare få sparken?

Hej. Jag arbetar 100% på ett företag, och tänker snart bli delägare i ett annat nystartat aktiebolag som jag och några kompisar startat. Verksamheten i aktiebolaget sker på kvällar och helger än så länge.

Verksamheten i det nya företaget i förhållande till det jag arbetar 100% på som anställd, är närliggande, men ligger definitivt inte i någon konkurrens situation.

När ska man sälja en aktie som går dåligt?

 • Du behöver pengarna till annat än aktieinvesteringar
 • Du tror inte längre på den aktien du vill sälja

Den första är rätt enkel och hör starkt ihop med anledningen till varför du en gång köpte dina aktier. Du hade kanske ett tydligt sparmål och nu är det dags att realisera detta målet. Exempelvis att köpa bostad, ta ut pensionen, genomföra en större resa eller något annat du sparat till. Enda rådet där är att från start ha ett mål som sträcker sig över flera år. Aktiemarknaden är volatil på kort sikt och är därmed mer lämplig att spara på en längre tidshorisont. När det väl är dags att använda pengarna för konsumtion så är det enkelt att sälja, för detta var ju din ambition från början.

Den andra anledningen, att sälja när du inte längre “tror på aktien” kräver mer förklaring och ett robust förhållningssätt för att lyckas med.

När man väl gjort sin analys av ett bolag och bestämt sig för att köpa är det få som också satt en säljkurs eller åtminstone satt rimliga kriterier för att sälja av. Mitt råd är att när du köper en aktie, ska du alltid ha en målkurs, som ska motsvara en nivå då du anser att aktien är övervärderad. Förslagsvis kan du sätta en målkurs för 3-5 års sikt och har du sedan uppnått hela eller delar av vinsten tidigare, säljer du av och gör en ny analys. Alternativt att du reviderar den målkursen.

Poängen är att ha redan innan du köper en uppfattning om när det inte längre är värt att äga aktien. Detta är sällan så enkelt som en prisnivå. Då aktiepriset är en spegling av företag du investerat i är det mer relevant att kolla på företaget. Försök bygg en uppfattning om när företaget inte längre rör sig i rätt riktigt, för då kan det vara läge att sälja.

Vilka aktier ska man satsa på 2023?

2.  XTB - Bästa mäklare baserad i Paris med 0% provision

3ROTATION - Aktie- och ETF-mäklare med de bästa provisionerna

Valet av investeringar att göra beror på din budget. Här är några intressanta investeringsidéer beroende på det investerade beloppet.

 • Placera ett belopp på 10 euro
 • Investera en liten budget på 50 euro
 • Spara en summa på 100 euro
 • Växa 500 euro
 • Placera en summa på 1000 euro
 • Spara 5000 euro
 • Investera 10000 euro
 • Lägg en budget på 100000 XNUMX euro