:

Hur kommer jag till mina sidor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kommer jag till mina sidor?
  2. Vart kan jag deklarera?
  3. Kan jag se min skatt?
  4. Varför går det inte att logga in på Försäkringskassan?
  5. Hur loggar jag in på mobilt BankID?
  6. Kan inte logga in på mobilt BankID?
  7. Kan man deklarera digitalt?
  8. När kan man se sin skatteåterbäring 2023?
  9. Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?
  10. Kan man se Elstöd på mina sidor?
  11. Kan Försäkringskassan se mina konton?
  12. Vad är det för skillnad på mobilt BankID och BankID?
  13. Hur uppdaterar jag BankID på min mobil?
  14. Hur loggar jag in på min bank utan BankID?

Hur kommer jag till mina sidor?

På forsakringskassan.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.Vi använder också kakor för webbanalys för att göra webbplatsen bättre.

Så här använder Försäkringskassan kakor

Vart kan jag deklarera?

- Sista dagen att deklarera är den 2 maj, men för att få eventuell skatteåterbäring redan i april behöver du deklarera tidigare än så. Du kanske också behöver kolla upp och stämma av en del uppgifter och då kan det vara skönt att vara ute i god tid för att undvika att hamna i tidsnöd sista dagen, säger Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom.

Den som godkänner sin deklaration digitalt senast den 30 mars, utan att göra tillägg eller ändringar, får sin eventuella skatteåterbäring mellan den 5 april och den 6 april. Som ändring räknas till exempel avdrag för resor till och från arbetet eller redovisning av bostadsförsäljning.

Kan jag se min skatt?

På Mina sidor är det enklare för dig som privatperson och företagare att hitta rätt. Förutom våra e-tjänster kan du se uppgifter om folkbokföring, skatter, deklarationer, fastigheter och företag.

Varför går det inte att logga in på Försäkringskassan?

På forsakringskassan.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.Vi använder också kakor för webbanalys för att göra webbplatsen bättre.

Så här använder Försäkringskassan kakor

Hur loggar jag in på mobilt BankID?

Mobilt BankID är den inloggningsmetod som allt fler av våra kunder väljer att använda och därför är den förvald.

Du kan logga in med Mobilt BankID även om ditt mobila BankID är installerat på en annan enhet, till exempel din mobiltelefon.

Kan inte logga in på mobilt BankID?

Om du fortfarande inte kan logga in på Klarna ber vi dig nå ut till vår kundservice

Var denna artikel till hjälp?

Kan man deklarera digitalt?

Vill du helt slippa använda pappersblankett så finns det möjlighet att få själva deklarationen digitalt. Sedan några år tillbaka skickar man ut deklarationen till så kallade digitala brevlådor. Det betyder att du får deklarationen direkt när Skatteverket släpper den och slipper att vänta på den traditionella posten. Det innebär även att ledtiderna blir kortare och du har möjlighet att få skatteåterbäringen redan i april. Men vill du enbart deklarera digitalt är det mycket enklare.

Skatteverket har två tjänster för digital deklaration, e-tjänsten samt appen.

När kan man se sin skatteåterbäring 2023?

Funderar du på när skatteåterbäringen kommer att trilla in på kontot? I den här artikeln går Zensum igenom de vanligaste frågorna och svaren om skatteåterbäring 2023, vilka viktiga datum du behöver ha koll på och när du behöver ha deklarerat för att få tillbaka pengarna vid en viss tidpunkt.‍

Skatteåterbäring är den del av skatten som du får tillbaka om du har skattat för mycket på dina inkomster under föregående år. Det är inte bara privatpersoner som kan få skatteåterbäring, utan även företag.‍

Det som avgör när du får pengarna insatta på kontot är den tidpunkt och på vilket sätt du deklarerar. En annan aspekt som påverkar är om du behöver ändra några uppgifter i deklarationen, så som göra ränteavdrag på bolån, eller om du bara kan godkänna deklarationen och skicka in direkt.‍‍

Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?

Swish som betalningsmedel är enligt Skatteverket att räkna som kontant betalning. Om Swish-betalningarna tillsammans med kortbetalningar och betalning med sedlar och mynt överstiger 4 prisbasbelopp (motsvarar 190 400 kr för inkomståret 2021) måste företaget normalt ha ett certifierat kassaregister. 

Enligt Bokföringslagen ska det finnas en verifikation för varje affärshändelse. Vid försäljning mot kontant betalning får inbetalningar under en dags försäljning normalt dokumenteras med en gemensam verifikation. Det innebär att verifikationen kan bestå av en kassarapport från en kassaapparat. Vid försäljning via kassaregister ska det på kvittot tydligt framgå om betalningen har gjorts med Swish. Det gäller alltså att ha olika knappar i sitt kassaregister, en för kontant, en för kontokort och en för Swish.

Kan man se Elstöd på mina sidor?

Swedbank har fått i uppdrag av Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner i hela Sverige för perioden november - december 2022. Utbetalningarna kommer att ske successivt via Swedbanks utbetalningssystem. Den 9:e juni ska de flesta ha fått pengarna insatta på sitt konto.

Kan Försäkringskassan se mina konton?

Försäkringskassan kommer kunna betala ut elstödet som planerat. Utbetalningarna inleds hos Försäkringskassan den 20 februari och några bankdagar senare börjar pengarna landa på elkundernas konton.

För att utbetalningen ska bli så snabb och smidig som möjligt bör den enskilde anmäla sitt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Även Swedbanks kunder bör kontrollera att de har ett konto i kontoregistret.

Vad är det för skillnad på mobilt BankID och BankID?

Ja, ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje sådan enhet.

Det fungerar som din digitala namnteckning och kan användas som underskrift för exempelvis avtal, informationsuppdateringar, bokningar, legitimering, köp, ansökningar etc. Alla kan skaffa mobilt BankID som har en så kallad smart mobil eller surfplatta och är ansluten till en bank som erbjuder denna typ av tjänst.

Ja, du kan beställa Mobilt BankID från en dator, en smartphone eller en surfplatta. Du behöver logga in i internetbanken eller appen från din mobila enhet för att beställa tjänsten.

Hur uppdaterar jag BankID på min mobil?

Du skaffar enklast ett nytt mobilt BankID i SEB-appen. Om du inte använder appen följer du stegen för att hämta ett mobilt BankID på internetbanken.

Som ett första steg behöver du se till så att platsinfo för BankID-appen är aktiverad och ha ditt pass eller nationella id-kort tillgängligt så att du kan verifiera din identitet i BankID-appen.

Hur loggar jag in på min bank utan BankID?

Identifiera dig inte på uppmaning av Banken eller någon annan, oavsett orsak!

Välj avbryt och lägg på luren om någon ringer och ber dig göra något av ovanstående. Är du minsta osäker, ring oss på 0771-55 55 00.