:

Hur mycket kostar vägtullar i Göteborg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar vägtullar i Göteborg?
 2. Hur vet jag hur mycket jag ska betala i trängselskatt?
 3. Hur mycket kostar vägtullar?
 4. Vilka dagar behöver man inte betala trängselskatt?
 5. När betalar man vägtullar?
 6. Var är vägtullarna i Göteborg?
 7. Kan man slippa trängselskatt?
 8. När betalas vägavgift?
 9. Var finns vägtullar Göteborg?
 10. Hur kan man undvika trängselskatt?
 11. Vilken månad slipper göteborgarna trängselskatt?
 12. Vilka tider gäller vägtullar?
 13. Vart betalar man vägtullar?
 14. Måste elbilar betala trängselskatt?
 15. Vilka fordon måste betala vägavgift?

Hur mycket kostar vägtullar i Göteborg?

Under de tider som trängselskatt tas ut registreras fordonen automatiskt vid betalstationer. Beloppet varierar beroende på vilken tidpunkt en betalstation passeras.

Se tider och belopp för trängselskatt i Göteborg.

Hur vet jag hur mycket jag ska betala i trängselskatt?

Om betalningen inte bokförts på Transportstyrelsens konto för trängselskatt det datum som står på avin, läggs en tilläggsavgift på. Tilläggsavgiften är 500 kronor.

Skatten, tillsammans med tilläggsavgiften, måste vara bokförd på vårt konto för trängselskatt senast 30 dagar efter beslutet om tilläggsavgift. Obetalda skattebeslut överlämnas därefter till Kronofogden, som debiterar 600 kronor i grundavgift.

Hur mycket kostar vägtullar?

Klistermärket är ordinärt, köpt på varje gränsbensinstation och klistrat exklusivt i vindrutans övre vänstra hörn. Om du fastnat den någon annanstans måste du köpa en extra daglig vinjett för €120.

elektroniskt system. Gäller förare vars bilar är registrerade i länder som är medlemmar i tullunionen.

Du kan köpa vinjett på bensinstationer, gränsövergångar och postkontor. En separat avgift tas ut för förflyttning längs floden Donau, som förbinder landet med Rumänien (2 € för bilar och 6 € för minibussar upp till 3,5 ton).

elektroniska vinjetter. Utställd över hela landet. Köpbeviset ska förvaras vid poliskontroll.

-10 dagar – €9;-1 månad – 15 €;– Sommar, specifik region – 16 €;-år, över hela landet – 131 €.

elektroniska vinjetter. Endast vissa vägar är betalda. Betala på närmaste bensinstationer eller via eToll-systemet. Övervakning utförs av kameror placerade vid utgången. Om biljettpriset inte har betalats skickas vite till den bostadsort där fordonet är registrerat.

Vilka dagar behöver man inte betala trängselskatt?

Den 1 januari 2020 förändrades reglerna för trängselskatt i Stockholm, bland annat tas skatten ut en halvtimme tidigare på morgonen. Trängselskatt tas även ut vissa dagar före helgdag och den första veckan i juli. Skattebeloppen har även anpassats efter hög- eller lågsäsong. Här nedanför kan du läsa om de regler och belopp som nu gäller.

Trängselskatt tas ut måndag till fredag, mellan kl 06.00 och 18.29. Det tas inte ut trängselskatt under lördagar, söndagar och helgdagar.

När betalar man vägtullar?

 • Från och med 1 januari 2020 har Transportstyrelsen gjort följande ändringar av trängselskatt i Stockholm innerstad och Essingeleden.
 • Nya tider: Ny tidsperiod 06.00-06.29 har blivit tillagd. Tidigare började trängselskatt först vid kl. 06.30 men nu börjar trängselskatt kl. 06.00. Inga tidsförändringar på övriga tider.
 • Nya belopp: Trängselskatten har blivit dyrare, upp till 33 % dyrare. Trängselskatten är som dyrast vid kl. 07.00-08.29 och 16.00-17.29. I Stockholm innerstad kostar det 45 kr och Essingeleden 40 kr per passering.
 • Trängselskatten anpassas efter säsong: Tidigare var det samma trängselskatt oavsett tid på året. Nu inför man lågsäsong och högsäsong. Högsäsong är 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid.
 • Trängselskatt även de fem första vardagarna i juli: Innan var juli månad fri från trängselskatt.
 • Trängselskatt gäller också vissa dagar före helgdag: dagen före långfredagen, dagen före Kristi himmelsfärdsdag, dagen före alla helgons dag, dagen före den 1 maj och dagen före nationaldagen (om de infaller på en vardag utom lördag).

Var är vägtullarna i Göteborg?

Här hittar du information om var betalstationerna i Göteborg är placerade.

För att få en så exakt bild som möjligt av var betalstationerna är placerade, kan du klicka på länken nedan. En detaljerad karta öppnas då i ett pdf-dokument i ett nytt fönster. Zooma in på den betalstation du vill veta mer om. Du ser då ett svart streck som symboliserar betalstationens portal. Vissa betalstationer består av flera portaler, exempelvis nummer 22 och 33.

Kan man slippa trängselskatt?

Sverige busigaste och olydigaste företag som varit en nagel i ögat på maktfullkomliga politiker sedan 2006. Här ser ni varför. Välkommen till den civila olydnadens högborg.

När betalas vägavgift?

Som lastbilsägare kan du beställa autogiro för den ordinarie vägavgiften. Tjänsten vänder sig både till privatpersoner och företag.

 • enligt vägtrafikregistret har ett fordonsår som är 30 år eller äldre och som inte används i yrkesmässig trafik
 • tillhör försvarsmakten, polisväsendet och räddningstjänsten
 • är registrerade som väghållningsfordon i vägtrafikregistret.

Väghållningsfordon är fordon som till minst 90 procent används i samband med nyanläggning eller underhåll av vägar, broar eller rastplatser i det svenska vägnätet. De används vid beläggningsarbeten, målning, plogning, saltning, renhållning eller transport av vägbyggnadsmaterial och är försedda med yttre kännetecken (undantag: fordon som är 30 år eller äldre).

Var finns vägtullar Göteborg?

För att bli ett stödparti åt Socialdemokraterna i riksdagen efter valet 2002 krävde Miljöpartiet att trängselskatt skulle införas i Stockholm. I den kommunala valrörelsen i Stockholm, hade dock Socialdemokraterna lovat att trängselskatten inte skulle införas. Det hela slutade med att ledaren för arbetarekommunen i Stockholm, Annika Billström, tvingades bryta sitt ord och acceptera ett införande av trängselskatt.

Inför valet 2006 hade Vänsterpartiet och Miljöpartiet lokalt i Göteborg tagit ställning för trängselskatt. De borgerliga partierna var emot medan Socialdemokraterna var delade, men "väldigt, väldigt tveksamma".[5] Socialdemokraterna i Göteborg hade en överenskommelse med Vänsterpartiet och Miljöpartiet om att trängselskatt inte skulle införas under den kommande mandatperioden 2006-2010,[6] men när Miljöpartiet nationellt tog med trängselskatt i Göteborg som en punkt i sitt valmanifest gick det lokala S-distriktet ut och krävde en folkomröstning i samband med valet. Enligt en artikel distribuerad av TT den 28 januari 2006 var Socialdemokraterna i Göteborgs krav på en folkomröstning att se som ett "skydd mot överkörning av partiledningen", något som man från S-distriktet öppet medgav.[7]

Hur kan man undvika trängselskatt?

Bara i år har Transportstyrelsen noterat över 15 000 passager med manipulerad registreringsskylt i Göteborg. Totalt under den tiden som trängelskatten funnits på Västkusten är den siffran uppe i omkring 70 000.

Det är – av naturliga skäl – vid de större vägarna som problemet är vanligast.

Allra flest fusk sker vid betalstationerna vid Ringömotet, tätt följt av den på Älvborgsbron och på E6/E20 Kungsbackaleden.

Vilken månad slipper göteborgarna trängselskatt?

Från 1 januari 2015 ska både svenskregistrerade och utlandsregistrerade fordon betala trängselskatt.

De här fordonen ska betala trängselavgift: Personbilar, lastbilar och bussar. 

De här slipper betala trängselavgift: Släp, traktorer och motorredskap. Motorcyklar, utryckningsfordon. Bussar med totalvikt över 14 ton. Diplomatregistrerade fordon. Militära fordon. Den som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade kan ansöka om befrielse av trängselskatt. 

Kör du in eller ut ur Stockholms innerstad mellan klockan 06.30 och 18.29 ska du betala trängselskatt. Detta gäller även för Essingeleden. Fordonet registreras automatiskt vid så kallade betalstationer.

Stockholm: Det kostar 11, 15, 25 eller 35 kronor per passage, beroende på tidpunkt. Dyrast är kl 07.30–08.29 och kl 16.00–17.29. Billigast: Kl 09.30–14.59.

Vilka tider gäller vägtullar?

Glöm inte brukarkort när du kör en bil du inte står som ägare på.

Trängselskatten delas upp i högsäsong där högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor samt lågsäsong där högsta beloppet är 105 kronor. Högsäsongen gäller från 1 mars till dagen före midsommarafton och 15 augusti till 30 november. Lågsäsongen är övrig tid.

Vart betalar man vägtullar?

Priset på vägtullar i Norge beror på fordonskategori och fordonets utsläppsklass (EURO). I allmänhet delas bilar in i två kategorier efter deras vikt. Första kategorin innebär bilar som väger upp till 3,5 ton och andra kategorin fordon över 3,5 ton. Fordon som väger mer än 3,5 ton måste vara utrustade med en AutoPASS-enhet. Motorcyklar betalar ingen vägtull, de betalar endast för passage av den undervattensbelagda Atlanterhavstunneln.

Du kan enkelt beräkna vägtullpriserna i Norge per fordonskategori med en kalkylator som finns på Fremtindservice.no. Det är nödvändigt att ange fordonstyp, bränsletyp och fordonslängd.

Måste elbilar betala trängselskatt?

Moderator: Redaktion

Frippanecci skrev:Politikerna kan inte hålla fingrarna från folks pengar, dom bara måste roffa åt sig mer för att täcka alla djupa hål dom skapat.

Vilka fordon måste betala vägavgift?

Trängselskatt är en avgift som tas ut när en bil kör förbi en betalstation vid en viss tidpunkt. Principen är att det är dyrare att passera under rusningstrafik, till exempel morgnar och eftermiddagar, och billigare under resten av dagen. Systemet finns för närvarande på två platser i Sverige: Stockholm och Göteborg.