:

Hur aktiverar man JavaScript på iPhone?

Innehållsförteckning:

  1. Hur aktiverar man JavaScript på iPhone?
  2. Vad är JavaScript på iPhone?
  3. När använder man JavaScript?
  4. Varför behöver man JavaScript?
  5. Var hittar jag JavaScript?
  6. Vad menas med JavaScript?
  7. Vilken webbläsare har jag iPhone?
  8. Vilken webbläsare använder iPhone?
  9. På vilka enheter fungerar JavaScript?
  10. Är JavaScript bra?
  11. Måste man ha JavaScript?
  12. Hur uppdaterar man webbläsaren på iPhone?
  13. Hur uppdaterar jag min webbläsare?
  14. Är Java och JavaScript samma sak?
  15. Vilken webbläsare är bäst för iPhone?

Hur aktiverar man JavaScript på iPhone?

The controls to reset Safari aren't actually inside Safari! They're in the Settings app.

Go to your iPhone's Home Screen and tap the Settings app.

Vad är JavaScript på iPhone?

  • Med Safari på MacOS. Klicka på Safari-menyn och välj "Preferences…" (eller tryck Command+,)

    Om du använder Safari på Windows. Klicka på Gear icon och välj "Preferences".

  • I "Preferences" fönstret väljer du fliken "Security".

    I fliken "Security" avsnitt "Web content" markera "Enable JavaScript" kryssrutan.

  • När använder man JavaScript?

    Ett vanligt användningsområde för Javascript är att bestämma vad som ska hända när en användare interagerar på olika sätt på en webbsida. Det kallas för att använda "eventlyssnare" (eng. event listeners). Exempelvis går det att lyssna efter att en användare skrollar, klickar på ENTER-tangenten eller börjar fylla i ett formulär, och bestämma vad som ska hända när lyssnaren hör dessa saker.

    Javascript kan också användas för att anropa API:er (se exempelvis blogginlägget Vad är ett API?), för att hantera logik med loopar och if-satser, för att utföra beräkningar och mycket annat. Det mesta går att göra med Javascript på ett eller annat sätt.

    Varför behöver man JavaScript?

    It is considered good programming practice to always declare variables before use.

    The var keyword was used in all JavaScript code from 1995 to 2015.

    Var hittar jag JavaScript?

    A/B-tester jämför två eller flera versioner av webbplatsinnehållet för att se vilken version som förbättrar konverteringen under en fördefinierad testperiod.

    Testar och spårar besök i annonser och annat externt innehåll. Ni kan också använda beteendeannonser för att identifiera samma användare både på och utanför er webbplats och leverera en enhetlig upplevelse genom hela deras webbupplevelse.

    Vad menas med JavaScript?

    Javascript är ett programmeringsspråk för webben. Det körs både på klient-sidan (alltså i din webbläsare) och på serversidan. Javascript används för att göra webbsidor dynamiska och förbättra dess funktion.

    Det här avsnittet kommer att handla om grunderna i javascript och koden kommer att köras i din webbläsare.

    Vilken webbläsare har jag iPhone?

    Viktigt! Se till att du har laddat ned och installerat Google Chrome på din iPhone eller iPad. Ladda ned Chrome för iPhone och iPad.

    Vilken webbläsare använder iPhone?

    Viktigt! Se till att du har laddat ned och installerat Google Chrome på din iPhone eller iPad. Ladda ned Chrome för iPhone och iPad.

    På vilka enheter fungerar JavaScript?

    Det har gått 25 år sedan förmodligen ett av mest använda programmeringsspråken för webbutveckling skapades. Uppkomsten av internet har spridit JavaScript långt bortom vad som var tänkt från början. JavaScript har sedan släppet inte bara stärkt sin position som ett kraftfullt programmeringsspråk, utan det har även hittat nya användningsområden inom modern webbutveckling.

    JavaScript utvecklades år 1995 av Brendan Eich när han arbetade på Netscape Communications, med inspiration från Scheme, Java och Self. Netscape Communications blev snabbt välkända på internet under 90-talet med sin webbläsare - Netscape Navigator - som föredrogs av många framför webbläsaren Mosaic, den första webbläsaren med bred spridning. 

    Är JavaScript bra?

    Sätt dig tillrätta och se till att du har ett par timmar tillgodo. Detta dokument innehåller en del text och en del övningar. När du stöter på programmeringsövningar så bör du alltid försöka göra dem själv. Det är en stor skillnad att själv lyckas få ett exempel körbart och att bara studera koden och testköra någon annans kod.

    När du är klar kommer du ha en hel del kodexempel som du kan gå tillbaka till och “låna” koden av. På det viset bygger du upp din kunskap i JavaScript.

    Använd manualerna flitigt. Lär dig slå upp i dem. Använd Mozilla Developer Network (MDN) som referens för JavaScript.

    JavaScript gör skillnad på små och stora bokstäver, nyckelordet while måste skrivas exakt så och inte WHILE.

    JS bryr sig inte om blanka tecken som mellanslag och tabb. Du kan använda dem som du vill för att formatera ditt program. När du kör ett program “live” kan du ta bort alla tomma tecken, det är så som “minifiering” 1 2 fungerar när det förminskar ett JavaScript för att snabba upp laddningshastighet av en sida, allt för att ge användaren en bättre upplevelse.

    Semikolon avslutar ett “statement”, men de är valfria. Därför kan du köra program även om de saknar semikolon. Bäst är att ha koll på sina semikolon och alltid lägga dit dem där de ska vara. Annars kommer interpretatorn att gissa sig fram till om det behövs ett semikolon eller ej. Gissningar kan leda till problem.

    Måste man ha JavaScript?

    Låt säga att vi har en server-side PHP eller ASP webbprogrammerare som måste lära sig JavaScript. Eller kanske en vanligt programmerare, som är duktig på C, C++, Java eller kanske C# och Visual Basic, och nu skall ta sig an detta vilda skript-språk. Vi kan också tänka oss en webbutvecklare som tröttnat på att kopiera kodsnuttar med JavaScript från härs och tvärs och nu har en brinnande vilja av att veta lite mer om själva kärnan i detta språk som är grunden för webbaserad klient-programmering (och lite till), JavaScript alltså. Alla dessa programmerare har gemensamt att de vill och måste lära sig att behärska programmeringsspråket JavaScript, med fokus på webbutveckling och webbprogrammering. Hur skall vi hjälpa dem att nå dit? Var skall vi börja? En vägbeskrivning kanske?

    Helt klart är att här behövs hjälp. Hjälp från de bästa och de som verkligen kan. Det behövs en hel del arbete också, och programmering och felsökning. Sånt lär man sig på. Att lära sig genom att smutsa ner sig som någon sa, “get your hands dirty” 1.

    Ok, då är det lika bra att starta resan. In i skogen med alla JavaScript-träden – när vi kommer ut igen så hoppas jag att vi kan checka i boxen framför frågan:

    En kurs utan ett “Hello World” är ingen kurs. Jag startar med lite kod som får bli grunden till ett “Hello World” i JavaScript. Det blir lite längre än ett vanligt “Hello World”, men så kan man också göra på många olika sätt i JavaScript och jag vill ha en god grund att stå på inför kommande kodexempel.

    Hur uppdaterar man webbläsaren på iPhone?

  • Oavsett om du är en Mac- eller Windows -användare är det första steget Välj mer ikon (vertikal linje av cirklar) från det övre högra hörnet av Chrome.
  • När en uppdatering är tillgänglig visas en pil i en färgad cirkel bredvid "Uppdatera Google Chrome". Om ikonen är grön har en uppdatering väntat i 48 timmar. Orange betyder att uppdateringen har varit tillgänglig i fyra dagar och rött betyder att det har gått minst en vecka sedan uppdateringen blev tillgänglig.
  • Hur uppdaterar jag min webbläsare?

    Då ska du direkt uppdatera din webbläsare till en uppdaterad och fräsch. Sidorna kommer då laddas snabbare, se bättre ut och ha färre buggar samt tillgång till smartare funktioner.

    • Märkbart snabbare laddning av hemsidor
    • Du minskar risken för virus och annan slags intrång
    • Stöd för de senaste teknikerna på nätet
    • Förbättrar användarvänlighet
    • Det är kostnadsfritt att uppdatera sin webbläsare

    Är Java och JavaScript samma sak?

    Java är ett klassbaserat, objektorienterat programmeringsspråk (OOP). Detta innebär att språket följer ett programmeringsparadigm som bygger på begreppet objekt. Ett objekt kan innehålla data och kod. Data finns i egenskaper och påverkas av kod som finns i metoder.

    Java används ofta för att utveckla mobilappar och webbserverappar, affärslösningar och inbyggda system.

    Detta är ett plattformsoberoende språk, vilket innebär att du kan skriva din kod en gång och sedan köra den i stort sett var som helst. Detta inkluderar exempelvis Kinsta’s plattform för applikationshosting.

    Vilken webbläsare är bäst för iPhone?

    Här tittar vi närmare på flera fullgoda webbläsaralternativ till Safari i IOS. Vi har sållat bort de absolut värsta och fokuserar på de webbläsare som har en motsvarighet på din dator, så att du kan dra nytta av ytterligare synkroniseringsmöjligheter.

    Varje webbläsare fick agera primär webbläsare under en hel vardag, varefter de testades sida vid sida som avslutning. Utöver det besöktes ett antal specifika webbplatser för att se om webbläsarna skilde sig åt. Vi tittade även på hur enkla webbläsarnas inställningar var samt vilka synkroniseringsmöjligheter som fanns och hur bra de fungerade. Laddningstider togs i beaktande, men då alla har samma renderingsmotor är dessa försumbara.

    Google Chrome är fortsatt störst bland datoranvändare och med tanke på mängden Android-mobiler som har Chrome som standard, precis som Safari är standard på Iphone, har den en ohotad position. Därför är det nog ingen som blir förvånad när man installerar Google Chrome på sin Iphone och inser att saker och ting faktiskt fungerar som förväntat. Google är väldigt bra på att knyta ihop sina tjänster och att logga in med sitt Google-konto är hur enkelt som helst om du redan använder en annan Google-app. Vad de är sämre på är att uppdatera sina IOS-appar, vilket gör att det inte händer mycket på Chrome-fronten.

    Du får vad du kan förvänta dig i Google Chrome, nämligen synkronisering av lösenord, bokmärken, din läslista, och så vidare. Tämligen standard således. Vad som är trevligt är att du även kan bläddra i din historik bland besökta webbplatser, oavsett om du besökt dem mobilt eller på en dator där du är inloggad i Chrome.

    Chrome är det säkra kortet och är du djupt investerad i Googles ekosystem är det sannolikt det rätta. Men det är också en tråkig webbläsare som inte alls kommer till sin rätt till Iphone på samma sätt som den gör på exempelvis din Mac.

    Firefox satsar stenhårt på säkerhet och integritet, vilket även skiner igenom i deras mobila webbläsare. Du kan förstås logga in med Firefox-konto så att du kan synkronisera lösenord, bokmärken, läslista, historik och så vidare, men det är verkligen bara grädden på moset. Här är en webbläsare som utvecklas hela tiden och det betyder förstås att det finns stöd för widgets på din Iphones hemskärm, alltid trevligt.

    Andra inställningar inkluderar möjlighet att bryta Iphonens inställning för ljust/mörkt tema (du kan alltså välja själv), samt ett manuellt nattläge som låter dig – sida för sida – välja att invertera innehållet, så svart blir vitt och vice versa. Något konfunderande om du inte minns att du angett denna inställning.

    Föga förvånande finns det inställningar för att begränsa spårning när du surfar på webben, blockera bilder, samt hantera webbplatsdata såsom kakor, historik och så vidare.