:

Hur skickar man in bilagor till Skatteverket?

Innehållsförteckning:

 1. Hur skickar man in bilagor till Skatteverket?
 2. Hur gör jag en SRU fil?
 3. Hur gör man om PDF till SRU?
 4. Vad är en SRU fil?
 5. Vad är en k4 blankett?
 6. Var hittar jag ne bilagan?
 7. Hur ändrar man format på en fil?
 8. Hur konverterar man en PDF-fil?
 9. Vad används SRU koder till?
 10. Vad är SRU kod 2?
 11. Vilka filformat tar Skatteverket emot?
 12. Hur fyller man i ne bilaga?
 13. När används blankett K12?
 14. Hur laddar man ner K4?
 15. Måste man skicka in ne-bilaga?

Hur skickar man in bilagor till Skatteverket?

Tjänsten är till för redovisningsbyråer som ansvarar för:

Tjänsten är till för dig som hjälper andra med hela Inkomstdeklaration 1, som ska lämnas av:

 • fysiska personer (privatpersoner)
 • personer som har enskild näringsverksamhet
 • delägare i fåmansföretag, handelsbolag och kommanditbolag
 • dödsbon.

Du kan filöverföra hela Inkomstdeklaration 1 och 2, det vill säga deklarationens första sida, bilagor och eventuella övriga upplysningar. Deklarationen skrivs sedan under på Mina sidor av kunden, behörig firmatecknare eller deklarationsombud.

Hur gör jag en SRU fil?

I Visma Skatt Proffs kan du ställa in att SRU-fil automatiskt ska skapas när du sparar den vanliga skattefilen.

Hur gör man om PDF till SRU?

1 Filöverföring, enstaka deklaration Öppna den deklaration du vill skicka. Gå till Verktyg Skapa SRU-filer för inlämning. Du kommer nu till en guide i tre steg. Steg 1, Information om uppgiftslämnaren Första gången du skapar en SRU-fil behöver du fylla i uppgifterna om vem som lämnar in deklarationerna i rutan Information om uppgiftslämnaren. Obligatoriska uppgifter är markerade med stjärnor. Klicka på Nästa när du är klar. 1

2 Steg 2, Skapa SRU-filer Nu ska du välja var du vill spara SRU-filerna som sedan ska vidare till Skatteverket. Hogia Skatt har en mapp för detta benämnd SRU. Standardsökvägen är C:/Users/NN/Documents/Hogia Skatt/20XX/SRU. Guiden föreslår var du ska spara dina SRU-filer, sökvägen hämtas från den inställning du har under Verktyg Personliga inställningar och fliken Sökvägar, övrigt. Vill du ändra sökvägen klickar du på fördjupningsknappen. Klicka på knappen Skapa SRU-filer för att skapa filerna info.sru och blanketter.sru som sedan ska skickas till Skatteverket. Nu kommer det att skapas en mapp med namnet SRU-filer till SKV 20XX-XX-XX_klockslaget under den mapp du valt för dina SRU-filer. Varje gång du väljer att Skapa SRU-filer kommer det att skapas en unik mapp med namn enlig ovan i vilken nya filer för blanketter.sru och info.sru kommer att skapas. När filerna är skapade får du upp nedanstående bild, klicka på Nästa för att få statusen SRU-fil skapad för aktuell deklaration. 2

Vad är en SRU fil?

SRU står för standardiserade räkenskapsutdrag och är en kod som används för att föra över uppgifter från bokföringsprogram till inkomstdeklarationen.

SRU är en förkortning för standardiserade räkenskapsutdrag och är en fyra- till femsiffrig kod som används för att föra över uppgifter från bokföringen till inkomstdeklarationen. Koden kopplas till de olika kontona i kontoplanen. Skatteverket använder dessa koder istället för kontonummer och SRU styr till vilka rutor kontona laddas upp.

Vad är en k4 blankett?

Om du inte sköter bokföringen i din näringsverksamhet, kan det få till följd att det uppstår en fara för att till exempel Skatteverkets skattekontroll försvåras.

Var hittar jag ne bilagan?

Ladda ner din gratis bokföringsguide och lär dig grunderna för att kunna göra din egen bokföring!

Hur ändrar man format på en fil?

Ofta kan en fils format ändras genom att helt enkelt byta namn på filen med ett annat tillägg, t.ex. txt eller html . . . Andra gånger kan filens format ändras genom att bearbeta filen med ett program , till exempel när du konverterar ett Word-dokument till en PDF-fil . I ytterligare andra fall är filkonvertering verktygsprogram som används för att ändra ett filformat , som när du konverterar en WAV -fil till en MP3 . För detta exempel , kommer filformatet för en textfil ändras till html . Instruktioner 1

Högerklicka på " Start " -knappen på skrivbordet i Windows . 2

Hur konverterar man en PDF-fil?

Om du bedriver verksamhet som gör att du ska betala eller få tillbaka moms

Du som har företag och säljer varor eller tjänster i Sverige ska ta ut moms av dina kunder, så kallad utgående moms

. Momsen är ingen kostnad för dig, utan en skatt som du tar ut av kunden och redovisar vidare till staten.

När du sedan köper varor eller tjänster till ditt företag betalar du moms på dem, så kallad ingående moms

Vad används SRU koder till?

This website protects your privacy by adhering to the European Union General Data Protection Regulation (GDPR). You can grant your consent(s) to use your data for specific purposes below or by clicking "Agree to all".

Analytics

Vad är SRU kod 2?

I våra program BL Bokföring och BL Bokföring Plus kan du importera aktuella SRU-koder genom att klicka på Uppläggning – Kontoplan och knappen mer. Du kan även välja att göra egna SRU-kopplingar genom att klicka på fliken extraupppgifter där du kan fylla i SRU-kod.

När din deklaration är klar kan du i BL Skatt Företag eller BL Skatt Proffs skapa en SRU-fil som du sedan skickar in till Skatteverket.

Vilka filformat tar Skatteverket emot?

Du kan inte lämna in bilagorna Räkenskapsschema (INK2R) och Skattemässiga justeringar (INK2S) i e-tjänsten Inkomstdeklaration 2 . Lämna i stället in dessa i e-tjänsten Filöverföring eller på papper.

Hur fyller man i ne bilaga?

Ladda ner din gratis bokföringsguide och lär dig grunderna för att kunna göra din egen bokföring!

När används blankett K12?

Programmet räknar sedan fram hur mycket utdelning som ska beskattas i inkomstslaget kapital till 25% (dvs. 5/6-delar av kapitalvinsten tas upp till beskattning med 30%).

Hur laddar man ner K4?

Alla tidigare skapade K4:a underlag hittar du på sidan Avanza K4.

K4-underlaget öppnas i en ny flik i din webbläsare. Om du inte får upp en ny flik kan det vara så att du har en funktion installerad som hindrar att nya fönster eller flikar öppnas. Detta kan du ändra i inställningarna till din webbläsare.

Måste man skicka in ne-bilaga?

Först behöver du logga in på ditt skattekonto för att kunna deklarera i e-tjänsten: Inkomstdeklaration 1 - Skatteverket.

Efter att du har legitimera dig med e-legitimation klicka på "Bilagor".

Genom att importera din bokföring (SIE-fil) kan du skapa sru-filer enkelt direkt i webbläsaren och ladda upp NE digitalt. Läs mer om hur du kan importera din bokföring för att förifylla dina bilagor. Du kan givetvis även fylla i dem manuellt.