:

Är det tull på Skims?

Innehållsförteckning:

 1. Är det tull på Skims?
 2. Hur vet man om man måste betala tull?
 3. Vilka varor är det tull på?
 4. Måste man alltid betala tull från USA?
 5. Var kan man köpa Skims i Sverige?
 6. Vem ska betalar tull vid import?
 7. Vad händer om jag inte vill betala tull?
 8. Vad stoppas i tullen?
 9. Vad får man ta med sig hem från Thailand?
 10. Vad får man inte ta genom tullen?
 11. Vad händer om man inte betalar tull på ett paket?
 12. Vad hette Skims innan?
 13. Vem äger Skims?
 14. När betalar man tull Postnord?
 15. När är det inte tullavgift?

Är det tull på Skims?

När du beställer en vara från ett land utanför EU ska du alltid betala moms, precis som du gör när du köper en vara i en butik i Sverige. Du kan också behöva betala tull och eventuellt andra skatter och avgifter. Dessutom ska din vara tulldeklareras. Det här gäller oavsett om varan är ny eller begagnad, om den är köpt i en nätbutik eller på en nätauktion. Det gäller också priser som du har vunnit på nätet.

Det företag som transporterar din vara är oftast också de som gör din tulldeklaration och betalar tull och moms åt dig. Detta kan företaget som transporterar varan ta ut en avgift för. Som underlag för deklarationen använder de fakturor och andra handlingar som följer med ditt paket. För att de ska kunna göra det på uppdrag av dig behöver du ge dem en fullmakt. Det sker ofta genom att transportören kontaktar dig och ber om en fullmakt.

Ombudets namn ska framgå av fullmakten och det behöver finnas uppgifter som gör att du som kund kan identifieras. Ett så kallat tyst medgivande, det vill säga att någon genom att förhålla sig passiv utser en person att vara tullombud för att agera för sin egen räkning gentemot Tullverket, anser Tullverket inte vara rättssäkert. Om det inte går att styrka att det finns en fullmakt agerar tullombudet i eget namn och för egen räkning, vilket kan resultera i att ombudet blir gäldenär och därmed den som ska betala avgifterna.

Ladda ner blanketten Fullmakt för privatperson / enskild firma Pdf, 159.4 kB.

Hur vet man om man måste betala tull?

Tullar och skatter är en viktig del av internationella försändelser, men det kan vara förvirrande

Tullar och skatter är en viktig del av internationella försändelser, men det kan vara förvirrande

Tullar och skatter är en viktig del av internationella försändelser, men det kan vara förvirrande

Vilka varor är det tull på?

EU är en tullunion. Medlemmarna i tullunionen har en gemensam handelspolitik och gemensamma regler och tullar för varor som kommer från länder utanför unionen. Inom tullunionen finns inga tullar mellan länderna. För att en tullunion ska fungera behövs två viktiga komponenter; en gemensam tulltaxa och en gemensam tullagstiftning.

Måste man alltid betala tull från USA?

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jag funderar skarpt på att beställa hem några grejjor från USA (en dator, ljudkort och ett musikprogram). Värdet av allt är ca 27000 kr. Det jag undrar är om det är någon som har beställt något från USA och lyckats komma undan att betala tullvagift samt moms. Jag har hört talas om att man kan be försäljaren packa in allt som present och sen skriva ned kostnaden väldigt lågt. Är detta sant? Av egen erfarenhet vet jag att det inte är alltid man åker på att betala men risken verkar helt klart finnas där.

Var kan man köpa Skims i Sverige?

Hata att älska dem eller älska att hata dem men The Kardashians kan det där med marknadsföring. Jag har velat testa Skims ända sedan Kim lanserade varumärket i Juni 2019 men har av någon oklar anledning inte gjort det förrän nu. Här är min helt ärliga och ofiltrerade åsikt.

VIKTIGT! Innan jag dyker ner i min recension av produkterna och kundupplevelsen så känner jag ett ansvar att ändå belysa problematiken med shapewear. Det finns så många ämnen och frågor som kan diskuteras här - varför vill vi forma om våra kroppar? Varför anses en viss kroppsform mer attraktiv än en annan? För vem gör vi det egentligen? Och kan vi verkligen älska oss själva om vi manipulerar vårt utseende?

Vem ska betalar tull vid import?

Import kallas det när du tar in en vara till EU från ett land som är utanför EU. Varan ska i samband med detta anmälas och deklareras till Tullverket och du ska betala moms och eventuellt tull och andra skatter och avgifter. Hur mycket du ska betala beror bland annat på hur mycket din vara är värd och vad det är för slags vara.

Använd vår tjänst Tullräknaren för att räkna ut vad du ska betala

Vad händer om jag inte vill betala tull?

Du måste veta om du handlar med varor eller tjänster för att göra rätt när det gäller moms och tull. Varor är vanligen saker man kan ta på. Frågan om det är en vara eller en tjänst som omsätts har betydelse för bland annat bedömningen av beskattningsland, skatteplikt och skattesats.

Vad stoppas i tullen?

Tullverket ska bekämpa smuggling av varor som är förbjudna att föra in till Sverige (till exempel narkotika), och kontrollera varor med villkor för införsel (till exempel alkohol, tobak, läkemedel och vapen, så kallade restriktionsvaror). Ett villkor för in- eller utförsel av vissa varor kan vara att du måste anmäla den till Tullverket vid gränspassage.

Det här innebär att alkohol, tobak, narkotika, läkemedel och vapen är exempel på varor som inte får föras in i Sverige hur som helst. Om Tullverket påträffar en sådan vara kan vi antingen ta varan i beslag eller omhänderta den.

Varor som Tullverket kan ta i beslag är varor som varit föremål för brott enligt lag (2000:1225) om straff för smuggling, och då kan antas bli förverkade* på grund av detta. Brotten som du kan göra dig skyldig till enligt denna lag kan vara smugglingsbrott, tullbrott, olovlig befattning med smuggelgods (eller försök till dessa brott), samt förberedelse och stämpling till grovt smugglingsbrott m.m.

Vilka varor som Tullverket kan ta i beslag vid en gräns mot ett annat EU-land hittar du i 3 § lagen (1996:701) om Tullverkets befogenheter vid Sveriges gräns mot ett annat land inom Europeiska unionen (den så kallade inregränslagen).

* Det betyder att personen mister varan på grund av sitt beteende.

Vad får man ta med sig hem från Thailand?

Som för alla andra länder finns det regler på hur mycket du får föra in och ta ut ur Thailand. Här ger vi förenklad information om vilka tullregler som gäller i Thailand. Vill du ha mer utförlig information eller har specifika frågor, så rekommenderar vi dig att kontakta thailändska tullverket.

Vad får man inte ta genom tullen?

Reglerna för livsmedel och foder som har animaliskt innehåll, så som kött eller mjölk, är stränga eftersom dessa varor kan sprida smittor. Dessa varor är förbjudna att ta in till EU – men det finns några undantagna länder, till exempel Norge. Läs mer på Jordbruksverkets webbplats om vilka livsmedel som är förbjudna och vilka som är tillåtna.

Ta med eller beställa mat och drycker till Sverige som privatperson – Jordbruksverket

Vad händer om man inte betalar tull på ett paket?

Om du inte betalar din tullräkning i tid skickar Tullverket en betalningspåminnelse med påförd dröjsmålsränta.

Vad hette Skims innan?

Hon kallas för en av USA:s mäktigaste affärskvinnor. Anledningen är att det är just hon som har gjort familjen Kardashian känd. Kris Jenner är nämligen manager till samtliga av sina döttrar och ligger även bakom familjens egna tv-serie Keeping up with the Kardashians, på svenska kallad Familjen Kardashian.

Den första säsongen sändes 2007 och blev minst sagt en succé. Nyligen gjorde programmet sin sjuttonde säsong och miljontals människor världen över följer numera familjen i deras vardag.

Kris Jenner var gift med advokaten Robert Kardashian mellan åren 1978-1991. Tillsammans fick de barnen Kourtney, Kim, Khloé och Robert Jr.

Föddes med namnet Bruce Jenner och vann OS-guld i tiokamp 1976.

Då var hon gift med Chrystie Crownover, som hon fick barnen Burt och Cassandra med. Under 80-talet hittade hon kärleken i Linda Thomson och de fick sönerna Brody och Brandon ihop. 1991 gifte sig Bruce Jenner, som hon då hette, till slut med Kris Jenner, och döttrarna Kendall och Kylie Jenner kom till världen. Caitlyn har alltså sex barn med tre olika kvinnor.

2013 ansökte Bruce och Kris Jenner om skilsmässa och två år senare berättade Bruce, som hon då fortfarande hette, att hon skulle genomgå en könskorrigering. Caitlyn Jenner gjorde några månader senare en storstilad entré på omslaget av tidningen Vanity Fair.

Vem äger Skims?

Tyga. År 2011 dök Chyna upp i en musikvideo till rapparens låt Rack City. Under en intervju sa hon att Tyga bad henne att följa med henne på hans turné samma år men hon tackade nej. Paret började dejta i december 2011.

Familjematriarken sa att saker och ting tog en vändning till det värre natten till den 14 december 2016, när Rob Kardashian påstås ha blivit överfallen av Chyna i Kylie Jenners hem i Hidden Hills. Chyna påstods ha riktat en pistol mot honom, kvävt honom med en telefonsladd, slagit honom med en metallstång och slitit upp hans skjorta.

Tyga och Kylie träffades när rapparen uppträdde på Kendall Jenners Sweet 16-fest. The shindig sändes i december samma år som en del av säsong sex av Keeping Up With the Kardashians. Bilder på Tyga (då 24) och Kylie Jenner dök upp från hennes 17-årsfest, som hölls hemma hos Tyga.

Enligt Celebrity Net Worth är Kendall Jenner värd 45 miljoner dollar. Detta är naturligtvis tack vare det faktum att Kendall var den bäst betalda modellen både 2017 och 2018, och tjänade 22.5 miljoner dollar i den senare, enligt Forbes.

 • Kim Kardashian – 1.8 miljarder USD.
 • Kylie Jenner – 900 miljoner USD.
 • Kris Jenner – 190 miljoner USD.
 • Caitlyn Jenner - 100 miljoner dollar.
 • Kourtney Kardashian – 65 miljoner USD.
 • Khloé Kardashian – 50 miljoner USD.
 • Kendall Jenner – 45 miljoner USD.
 • Rob Kardashian – 10 miljoner USD.

När betalar man tull Postnord?

När en försändelse är märkt med ”under importbehandling” eller "held by Customs" innebär det att försändelsen finns på Postnords egen avdelning för registrering av avgifter. Då kan inte Tullverket hjälpa dig. Under perioder med stor arbetsbelastning kan det ta flera veckor innan försändelsen når dig som kund.

För att kunna spåra din saknade försändelse behöver Postnord det inlämningsnummer som avsändaren fick när den skickade paketet.

Läs mer om paket och brevförsändelser på Postnords webbplats.

När är det inte tullavgift?

En lokal folkomröstning angående införandet av trängselskatt i Stockholm ägde rum i samband med riksdagsvalet 2006. För att ge de valberättigade en realistisk bakgrund genomfördes ett fullskaleförsök med trängselskatt från 3 januari 2006 till 31 juli 2006, det så kallade Stockholmsförsöket. Kostnaderna för försöket hamnade på 1,8 miljarder kronor.[8]

Opinionen var innan Stockholmsförsöket starkt mot trängselskatter i Stockholm och i de kommuner som genomfört omröstningar hade trängselskatter mycket tydligt avvisats. Enligt flera opinionsundersökningar svarade en stor majoritet av befolkningen i såväl Stockholms län, Stockholms stad och Stockholms innerstad "nej" på den raka frågan om ja eller nej till trängselskatt.

En majoritet (51,5 %) röstade dock ja till trängselskatt i Stockholms kommun. I kringliggande kommuner röstade en majoritet mot permanent trängselskatt. Resultatet av folkomröstningen har diskuterats och tolkats på många olika sätt. Trängselskatt infördes permanent den 1 augusti 2007. Beslutet fattades av riksdagen och den skatt som tas ut är statlig.[9]

De stadsdelar som är belägna inom området för trängselskatten är: Södermalm, Reimersholme, Långholmen, Norrmalm, Skeppsholmen, Vasastaden, Östermalm, Hjorthagen, Ladugårdsgärdet, Norra Djurgården, Kungsholmen, Kristineberg, Stadshagen, Fredhäll, Marieberg, Stora Essingen, Lilla Essingen och Djurgården.

Från Johanneshovsbron i syd till Ekhagen i norr och från Ropsten i öst till Stora Essingen i väst, finns sammanlagt 20 olika betalstationer runt om i Stockholm som är relaterade till trängselskatten[11]. Sedan 1 januari 2016 gäller även trängselskatt på E4/Essingeleden[12].