:

Vad kostar Acconomy?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar Acconomy?
 2. Hur mycket kostar ett bokföringsprogram?
 3. Finns det gratis bokföringsprogram?
 4. Vad kostar ett faktureringsprogram?
 5. Är Bokio helt gratis?
 6. Vilket är det enklaste Bokföringsprogrammet?
 7. Kan man göra bokföring själv?
 8. Vad kostar en bokförare i timmen?
 9. Vilket är det bästa Bokföringsprogrammet för enskild firma?
 10. Vad kostar bokföring i timmen?
 11. Vilken bank använder Bokio?
 12. Vad är bäst Fortnox eller Visma?
 13. Hur mycket kostar bokföring enskild firma?
 14. Hur mycket kostar bokföring per månad?
 15. Vad är rimligt att betala för bokföring?

Vad kostar Acconomy?

Systemlösning där du själv sköter bokföringen. Välj mellan några olika paket efter hur mycket funktioner du behöver.

Hur mycket kostar ett bokföringsprogram?

Bokföringen spelar en avgörande roll i utvecklingen för ditt företag. Den visar nämligen hur företaget mår och ger dig kontroll över dess ekonomiska situation. Bortsett från det ligger den även till grund för företagets beskattning.

Bokföring är en löpande registrering av varje affärshändelse som sker i ditt företag. Varje gång du köper eller säljer något, betalar lön, skickar eller får en faktura samt betalar egenavgifter räknas detta som en händelse som du enligt lag är skyldig att bokföra.

Bokföringen spelar en avgörande roll i utvecklingen för ditt företag. Den visar nämligen hur företaget mår och ger dig kontroll över dess ekonomiska situation. Bortsett från det ligger den även till grund för företagets beskattning.

Bokföring är en löpande registrering av varje affärshändelse som sker i ditt företag. Varje gång du köper eller säljer något, betalar lön, skickar eller får en faktura samt betalar egenavgifter räknas detta som en händelse som du enligt lag är skyldig att bokföra.

I samband med affärshändelsen ska du upprätta en verifikation, det vill säga en specifik registrering av just den händelsen. Detta ska ske i nummerordning och efter datum. Verifikationen skriver du sedan i ditt bokföringsprogram. Kort sagt ska du bokföra allt som involverar företagets ekonomi.

Finns det gratis bokföringsprogram?

När du skall börja bokföra är det viktigt att du hittar ett enkelt bokföringsprogram, som har de funktioner och produktdelar som passar just din verksamhet och din bokföringsvana. Faktorer som kan spela in kan exempelvis vara möjligheten att skapa fakturor, funktioner som underlättar debet och kredit, eller möjlighet att bokföra dagskassor på ett enkelt sätt. Det kan även skilja sig gällande support och rådgivning. Exempelvis ingår både rådgivning och support SpeedLedger bokföringsprogram utan någon extra kostnad. För SPCS bokföringsprogram har man endast teknisk support inkluderad. I gratisprogram kan support i alla former vara någonting du behöver betala extra för.

Nedan ser du exempel på olika delar som är bra att tänka på när du väljer bokföringsprogram och som gör det enklare att sköta bokföringen.

 • Webbaserat eller ej?
 • Produktdelar – vad kan du göra i programmet?
 • SIE-import – kan du importera gammal bokföring och exportera filer till konsulter?
 • Support – är det bara programsupport eller får du även bokföringssupport?
 • Pris – vad får du och för hur mycket?
 • Fördelar med ett webbaserat bokföringsprogram är att du slipper betala startavgift. Istället fungerar programmet som en abonnemangstjänst och du betalar månadsvis för programmet. Du behöver heller inte köpa eventuella uppdateringar.

De flesta webbaserade (eller molnbaserade) program fungerar som abonnemangstjänster. Av dessa finns även gratisversioner. Ofta är gratisprogrammen något mindre sofistikerade, har mindre antal funktioner och inte alltid samma möjlighet till backup och support. Har du dock en liten firma, goda kunskaper inom bokföring och datorvana brukar det fungera bra ändå.

Med ett webbaserat bokföringsprogram kommer du enkelt åt din bokföring med vilken dator som helst som har internetuppkoppling. De uppdateringar som görs i programmet sker löpande av leverantören och du behöver själv inte göra några uppdateringar i programmet. All information i din bokföring sparas och lagras på säker plats, vilket innebär att ifall din dator går sönder eller eventuellt blir stulen, kan du enkelt komma åt din bokföring igen.

Om du väljer ett gratis bokföringsprogram är det bra att kontrollera följande:

 • Vad har programmet för begränsningar?
 • Kan du få support från leverantören?
 • Får du någon hjälp med bokföringsfrågor om du skulle fastna?
 • Kostar det att uppdatera programmet?
 • Finns risk att programmet inte kommer finnas kvar?
 • Kan du ta bort reklam från leverantören?
 • Kan du importer och exportera SIE-filer?
 • Kan du få ut alla rapporter du behöver?
 • Kan du ha hur många händelser/verifikationer som helst eller är det begränsat?
 • Vad finns det för andra begränsningar?

Om du exempelvis vill kunna skicka fakturor, kan du göra det i gratisversionen?

Ofta ingår det i affärsidén med att programmet erbjuds just gratis. Leverantören vill kunna tjäna pengar på extratjänster eller räknar med att tillräckligt många skall uppgradera till pro-versionen för att nyttja alla programfunktioner. Jämför gärna gratisversionen mot den version som kostar pengar för att hitta skillnaderna.

Börja gärna med ett gratisprogram för att känna av vilka behov du har men se till att du när som helst kan exportera dina SIE-filer om du så önskar, så att du inte fastnar i ett program som inte klarar alla dina behov.

Vad kostar ett faktureringsprogram?

Ett bokföringsprogram är ett dataprogram som företag kan använda för att göra bokföringsprocessen snabbare, enklare och säkrare. Istället för att man sedan själv ska sitta och sammanställa alla uppgifter använder man bokföringsprogrammet som automatiskt räknar ut och sammanställer olika typer av rapporter som behövs. Exempelvis balansrapport, resultatrapport och momsrapport. 

Det finns olika typer av bokföringsprogram. Vissa är rena dataprogram medan andra är webbaserade och endast kan användas online via en molntjänst. Nackdelen med dessa är att om internet skulle gå ner kan du inte använda programmet. Vilket kan vara ett störande moment i arbetsdagen, speciellt om man råkar ha ett svajigt internet i byggnaden. 

Ett företag (och ekonomiska föreningar) oavsett storlek måste bokföra alla ekonomiska händelser under året på något sätt. En del väldigt små bolag väljer att göra detta på det traditionella sättet, via dagboksblad man får från Skatteverket, men majoriteten företagare idag använder sig dock av ett bokföringsprogram eftersom det är det moderna och bästa sättet. 

Bokföring kan göras dagligen, veckovis eller månadsvis. Är det ett stort företag med mycket transaktioner samt in- utbetalningar kanske det är bäst att bokföra dagligen eller iallafall veckovis. De flesta medelstora bolag gör det månadsvis. Man samlar ihop alla fakturor och inbetalningar etc i pärmar i datumordning och tar sedan tag i det vid veckoslutet eller månadsslutet. Då för man in allt i bokföringssystemet.

Olika bokföringsprogram används på olika sätt men de liknar varandra. I de flesta fall ingår det också olika smarta och smidiga tjänster som underlättar arbetet ytterligare. Normalt sett består ett sådant program av olika moduler som är; huvudbok, fakturering, leverantörsreskontra, lager, kundfordringar, kundorder, inköpsorder, lönehantering, utläggshantering och bokföring. 

Som företagare måste man inte ha ett bokföringsprogram och som sagt finns det de som använder Skatteverkets dagboksblad och gör en manuell bokföring i pappersform. Men då handlar det om väldigt små enskilda firmor i största utsträckning. Bokföringsprogram är trots allt att föredra i de flesta fall.

Något som kan vara frestande är att vända sig till ett helt vanligt Excel-ark för att göra bokföringen, men här får man tyvärr tänka om. Visst är det en form av bokföring, men, eftersom posterna i excel kan ändras i efterhand och utan att det framgår att en ändring har skett så innebär det att man bryter mot bokföringsskyldigheten – och därmed kan man inte använda excel som bokföringsprogram.  

Är Bokio helt gratis?

Bokio är en del av en ny generation smarta bokföringsprogram som framförallt riktar in sig till småföretagare och redovisningskonsulter. Idén bakom Bokio uppstod när två studenter gick igenom processen av att själv göra bokslut och ansåg att det var allt för krångligt. Bokföringen skulle bli betydlig smidigare med ett automatiserat flöde. Huvudkontoret ligger i Göteborg och i dagsläget har bolaget över 100 000 användare. Bokio är det snabbast växande bokföringsprogrammet i branschen och har ett enkelt och modernt användargränssnitt.

Enkelt att använda En av de största fördelarna med Bokio för småföretagaren är att programmet det är intuitivt nog för den vanliga användaren men samtidigt funkar lika bra för redovisningskonsulten. Detta gäller både utseende, guider och framför allt hur du sköter bokföringen.

Smarta bokföringsmallar Väljer du Bokio Premium ingår den kallade smarta bokföringen. Om du exempelvis har köpt en IT-tjänst i Sverige väljer du att utgiften var en ”IT-tjänst 25 % moms” och då sköter Bokio konteringen för tjänsten och momsen åt dig. Du kan också använda dig av dina egna mallar för specifika utgifter om det gör processen smidigare för dig. I de flesta bokföringsprogrammen behöver du manuellt fylla i debet och kredit. Vill du så kan du självklart granska hur verifikatet kommer att se ut eller manuellt kontera också.

Fakturering och lönehantering ingår En annan fördel med Bokio är att det inte bara är ett bokföringsprogram. Om du väljer Bokio Premium får du både faktura- och lönehantering med i systemet. Att ha allt samlat i ett system är en klar uppsida för många småföretagare. När du har skapat en faktura och registrerat betalningen, eller när du har lagt in dina löner och markerat utbetalt så slipper du att bokföra detta manuellt eftersom Bokio sköter bokföringen åt dig.

Vilket är det enklaste Bokföringsprogrammet?

Edison Bokföring är vårt enklaste och billigaste bokförings­program. Den perfekta hjälpen för dig som driver ett litet företag eller sköter ekonomin i en förening.

Programmet är avsett för de minsta företagen och föreningar som bara behöver hantera enkel bokföring och inget annat. Trots det låga priset ingår alla grund­funktioner som man kan behöva i ett bokförings­program. Du får väldigt mycket för pengarna!

Edison Bokföring är också ett perfekt val för dig som ska starta eget eller precis har startat exempel­vis en enskild firma. När ditt företag växer kan du enkelt byta upp dig till en större program­variant.

Kan man göra bokföring själv?

För dig som funderar på om du klarar att sköta din bokföring själv, har vi sammanställt vad som är bra att känna till. Ofta kan det låta väldigt enkelt, som att det räcker med att köpa ett bokföringsprogram och att resten löser sig själv, men det finns fler saker att tänka på än så. Du behöver inte ha en utbildning inom redovisning för att klara av bokföringen men det är bra att ha ett intresse, grundläggande kunskaper och en realistisk syn på hur mycket tid som krävs.

1. KonteringDetta innebär att du behöver förse verifikationer med värde för konto och kostnadsställe – vilket konto i kontoplanen ska en verifikation bokföras på? Vissa bokföringsprogram har automatisk bokföring, men du bör ändå veta detta exempelvis för att kunna kvalitetsgranska.

Vad kostar en bokförare i timmen?

Jag debiterar 550 kr per timme plus moms och eventuell frakt (se Hur funkar det?). Det är samma timpris för t ex deklarationen och årsredovisningen som för bokföringen. Jag tar betalt per timme eftersom det blir mest rättvist, både för dig och mig.

Din faktiska kostnad beror till största delen på antalet verifikationer (kund- och leverantörsfakturor, in- och utbetalningar etc), och varierar oftast lite från månad till månad eftersom antalet verifikationer brukar variera. I början av året brukar kostnaden öka tillfälligt, eftersom bokslut och deklaration innebär en del extra arbete.

Vilket är det bästa Bokföringsprogrammet för enskild firma?

Det finns många olika bokföringsprogram på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket som passar just ditt företag bäst. Här kommer vi att gå igenom fördelarna samt nackdelarna. Ett gratisprogram kan faktiskt ersätta ett bokföringsprogram med prenumeration. Speciellt för nystartade småföretagare kan detta vara vägen att gå. Om du skulle vilja uppgradera till prenumerations versionen för att ta del av fler funktioner i takt med hur företagets växer så finns faktiskt den möjligheten med dom flesta bokföringsprogrammen.

Vad kostar bokföring i timmen?

Vi arbetar företrädesvis med en fast prisstruktur. Detta ger dig som kund en stor trygghet. Vårt fast pris kan antingen omfatta samtliga löpande tjänster du normalt behöver under ett år, eller bara valda delar. Efter överenskommelse kan vårt fasta pris även omfatta kostnadsfria möten under året. Tillkommer extra uppdrag får du självklart ett fast pris även för detta. För en indikativ prisnivå kan man utgå från följande struktur:

För aktiebolag där vi hanterar all löpande redovisning blir kostnaden per månad ca 1 950 kr + 10 kr per transaktion. Vid enskild firma eller handelsbolag sjunker kostnader med ca 400 kr per månad.

Vilken bank använder Bokio?

Hej!

Enligt titel. Jag har Bokio Företagskonto som inte stödjer utlandsbetalningar så nu behöver jag byta/komplettera med en bank som har swift/bic och IBAN.

Vad är bäst Fortnox eller Visma?

Vid val av ett nytt affärssystem är det ofta vi möts av rädsla. Det är en stor investering och frågorna är många. Det måste man ha förståelse för. Det är också viktigt att man får med sig hela teamet in i det nya affärssystemet genom t.ex. internutbildning.

Hur mycket kostar bokföring enskild firma?

Ge företaget en möjlighet att på förhand veta vilka kostnaderna för redovisning blir. Betala per minut eller en fast månatlig avgift. Läs mer om uppläggen här nedan.

Väljer du att betala per minut debiteras du bara för de minuter du använder, inte per halvtimme eller påbörjad timme. I ditt eget hjälpcenter kan du se hur många minuter du har använt så att det inte uppstår några överraskningar när månaden är slut.

Medeltalet timmar som över 1000 kunder spenderat per månad är 2,44 timmar.

Betala ett fast pris utifrån hur många kvitton du har varje månad. I det fasta priset ingår allt från bokföring till bankavstämning, lön och lagstadgad dokumentation av saldo. Fast pris erbjuds endast om du väljer att ta hjälp med hela redovisningen.

Hur mycket kostar bokföring per månad?

Att jämföra priser mellan redovisningsbyråer baserat endast på enskilda tjänster kan ge en begränsad bild av vad det faktiskt kostar att använda en viss byrå. Detta beror på att varje byrå har olika strategier för att balansera sina priser på olika tjänster. En byrå kan erbjuda låga priser på momsredovisning men högre priser på löpande bokföring. Detta innebär att man ska titta på totalpriset för alla tjänster som erbjuds, inte bara priset på enskilda tjänster.

En viktig faktor att ta hänsyn till när man jämför priser mellan olika redovisningsbyråer är om byrån är digitaliserad. Byråer som använder sig av digitala lösningar för sina tjänster kan ofta erbjuda lägre priser än mer traditionella byråer. Detta beror på att digitala verktyg och system kan göra processerna mer effektiva och kostnadseffektiva.

En annan fördel med digitala redovisningsbyråer är att de ofta erbjuder standardiserade priser på sina tjänster. Detta gör det enklare att jämföra priser mellan olika byråer och hjälper dig att hitta det bästa alternativet för din verksamhet. Det är viktigt att tänka på att en digitaliserad byrå inte nödvändigtvis är bättre än en traditionell byrå, det är viktigt att se över vad som passar bäst för din verksamhet.

Vad är rimligt att betala för bokföring?

När du överväger att anlita en redovisningskonsult är det bra att känna till de fyra huvudsakliga faktorer som har en direkt inverkan på kostnaden för tjänsten. De fyra parametrarna är:

 • Storleken på företaget som redovisningskonsulten ska bistå
 • Komplexiteten i bokföringsuppgifterna
 • Om uppdraget är löpande eller på årlig basis
 • Redovisningskonsultens erfarenhet och kompetens

I och med att det är flera faktorer som påverkar kostnaden för en redovisningskonsult är det svårt att ange ett generellt pris, men ett riktmärke för ett litet företag med en anställd och få transaktioner är cirka 1700 kronor i månaden och då sköter redovisningskonsulten all löpande bokföring. Här nedanför går vi in djupare på de fyra faktorer som har störst inverkan på priset.