:

Vilka digitala brevlådor finns det?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka digitala brevlådor finns det?
 2. Hur får jag en digital brevlåda?
 3. Hur skickar man digitalt?
 4. Är digital brevlåda gratis?
 5. Vilken e brevlåda är bäst?
 6. Hur säker är Kivra?
 7. Vilken är den bästa digitala brevlådan?
 8. Vad kostar Kivra privat?
 9. Hur signerar jag dokument digitalt?
 10. Vad räknas som digitalt?
 11. Vem är ägare till Kivra?
 12. Hur gör man för att slippa Kivra?
 13. Kan man slippa Kivra?
 14. Hur får Kivra in pengar?
 15. Hur signerar jag en PDF digitalt?

Vilka digitala brevlådor finns det?

Med en uppkopplad enhet och e-legitimation kan du läsa din digitala post dygnet runt var du än befinner dig.

Digital post skickas på ett säkert sätt och ingen obehörig kan läsa eller komma åt din post eftersom du loggar in med din e-legitimation.

Hur får jag en digital brevlåda?

Det finns just nu fyra olika digitala brevlådor ute på marknaden; Digimail, E-boks, Min myndighetspost och Kivra. Välj den brevlåda som du gillar bäst.

Hur skickar man digitalt?

 • Gör klart dina handlingar och eventuella bilagor. I tjänsten skapas inga ansökningar eller dokument.
 • Du måste spara alla dokument i PDF-format. Tillsammans kan de vara på maximalt 20 MB.
 • Om du har sekretesskydd i folkbokföringen eller har behov av sekretesskydd ska du inte använda e-tjänsten.
 • Du loggar in och signerar med e-legitimation.
 • Flera personer kan i tur och ordning signera en ansökan eller en fullmakt.
 • Kostnaden för ansökan betalar du med kort i e-tjänsten.

Är digital brevlåda gratis?

I BILLO har du mer valfrihet. Du kan välja bara myndighetspost. Du kan välja att få BILLO-anslutna bolag. Du kan välja att få en särskild postadress hos BILLO, och få all din fysiska post digitaliserad och presenterad i appen. Aldrig mer läsa in en räkning i bankappen. Du får även en Digital särskild postadress du kan ge dina leverantörer som Klarna, Wally eller exempelvis städfirman, så du får in alla mailfakturor i BILLO. Dessutom så har du en väldigt intelligent scanner när fakturor eller brev slinker igenom och kommer hem till köksbänken, och en riktigt bra kategoriseringsfunktion du bygger enkelt själv. Scanner och kategori tar Kivra 20 kr per månad för. I BILLO är allt gratis! Det är dom största skillnaderna. Sen så har vi helt olika användarupplevelser. Hoppas du gillar vår!

Du väljer själv hur du vill använda BILLO. Du kan välja att endast använda BILLO som din digitala brevlåda. Då kommer endast brev som skickas digitalt.

Vilken e brevlåda är bäst?

Sida 1 av 10 1 ← 2 3 4 5 6 → 10 Nästa >

Jag har försökt googla de olika som erbjuds i dagsläge, Digimail, eBoks, Kivra och Min myndighetspost för att få ett intryck av vilken som passar mig bäst. Det jag har koncentrerat om är funktion, vad tjänsten erbjudar och säkerhet, men det här ser ut att vara svårt att avgöra vilken man skall välja.

Hur säker är Kivra?

Med hjälp av Kivra kan du skicka elektroniskt till ett ställe allt det du annars skulle skicka dem med brevposten, SMS, nätbankten, e-posten, till ett portal eller någon annan tjänst. Det går både säkert och snabbt att skicka till kunderna posten via en digital posttjänst. Det förstärker samtidigt kundrelationen och brand imagen.

Med hjälp av Kivra går det att skicka bl.a. följande dokumenttyper som klimatvänlig digital post:

* Avtal och bekräftelser * Meddelanden * Fakturor och betalningsuppmaningar * Garantikvitton * Lönebesked * Pensionsutdrag * Medlemskort

Vilken är den bästa digitala brevlådan?

Du som har skaffat digital brevlåda senast den 27 februari får deklarationen före pappersdeklarationerna skickas ut. Även eventuell skatteåterbäring kommer tidigare, givet att du inte gör några ändringar.

Du kan välja mellan fyra olika brevlådor. De heter E-boks, Kivra, Digimail och Min myndighetspost. Statligt ägda Min myndighetspost räcker om du endast vill ha post från myndigheter digitalt.

Vad kostar Kivra privat?

Kivra Plus är precis som det låter. En smart extratjänst för dig som vill få ännu bättre koll på dina viktigheter. Med Kivra Plus kan du ladda upp fler livsdokument, skanna dokument, fota av och betala pappersfakturor och skapa dina egna kategorier. Kivra som du är van vid, men ett litet extra plus i kanten. Mer Kivra, helt enkelt.

Skapa en trygg plats för alla dina livshändelser. Avtal, betyg, vigselbevis, renoveringsfakturor och mycket annat. Sammanlagt upp till 1 000 dokument.

Hur signerar jag dokument digitalt?

Om du vill signera ett PDF-dokument eller ett PDF-formulär kan du skriva, rita eller infoga en bild av din handskrivna signatur. Du kan även lägga till text, till exempel ditt namn, företag, titel eller datumet. När du sparar dokumentet blir underskriften och texten en del av PDF-filen.

Du kan även fotografera signaturen med mobilen och mobilappen Adobe Acrobat Reader och spara signaturen i Adobe Document Cloud så att den synkroniseras och är tillgänglig för användning på andra datorer och mobilenheter. Mer information finns i Läs in din signatur på mobilen och använd den överallt.

Vad räknas som digitalt?

Data i form av siffror eller motsvarande diskreta tillstånd är således digital. Begreppet har generaliserats så att även information uttryckt via någon annan begränsad mängd av diskreta symboler (exempelvis bokstäver) ofta beskrivs som digital, även om både diskret och symbolisk egentligen är mer korrekta termer. Allt från hieroglyfer eller notskrift till det logiska lagringsformatet på en CD-skiva eller en webbsida, är alltså digitalt i en sådan bemärkelse.

Om informationen däremot lagras, moduleras eller överförs som en kontinuerligt varierande storhet brukar den beskrivas som analog, ett begrepp som härstammar från så kallade analogimaskiner, ibland kallade analoga datorer. Sedan 1970-talet säger man därför ofta analog elektronik (istället för bara elektronik, elektroteknik eller liknande). Välkända exempel på system baserade på kontinuerliga ("analoga") signaler är mikrofoner, högtalare, (äldre) telefoner, servosystem (i allt från industrirobotar till radiostyrda bilar), system för kommunikationsradio, AM och FM-radio, 1900-talets tv-standarder med färgsystem som PAL, Secam och NTSC, grammofoner (från stenkakor till LP-skivor) och magnetband för audio, exempelvis kassettband. Här kan också nämnas den analoga synthesizern, en nära släkting till nämnda analogimaskiner.

Vem är ägare till Kivra?

Kivra grundades i Stockholm 2011. Idén var att med digital post göra det enklare både för de som skickar och tar emot post. Och samtidigt bidra till en mer hållbar värld.

De senaste åtta åren har vi gått från att erbjuda en digital brevlåda till mer än så. Fakturabetalning, digital signering, inskanning av post, enklare bokföring och digitala kvitton är några av våra tjänster. Och nya funktioner utvecklas löpande. Målsättningen är fortfarande densamma. Att skapa smidiga och hållbara lösningar som alla tjänar på.

Hur gör man för att slippa Kivra?

Just nu får vi många frågor om digital faktura i Kivra. Har du beställt ett digitalt vaccinationsbevis får du per automatik fakturor från NSVA och övrig myndighetspost. Du kan enkelt ändra hur du vill får din post i Kivras app.

Kan man slippa Kivra?

Klicka på länken till e-tjänsten "Momsåterbetalning inom EU". Fyll i och skicka in ansökan enligt instruktionerna. Du kan inte komplettera ansökan med nya uppgifter i efterhand, utan endast ändra vissa uppgifter som till exempel bankuppgifter, e-postadress eller detaljer i fakturaraderna. 

Vi vidarebefordrar din ansökan till det andra landet och du får en elektronisk bekräftelse på att Skatteverket har tagit emot den. Om ditt företag inte var momsregistrerat under den aktuella tiden kan du inte lämna någon ansökan.

Det andra landet handlägger din ansökan och skickar dig en bekräftelse via e-post på att din ansökan tagits emot. Du kan också få frågor från det andra landet via e-post om ansökan eller bli ombedd att skicka kopior eller i undantagsfall original av handlingar.

Utöver allmänna uppgifter ska du i ansökningen även lämna en specifikation över de fakturor eller motsvarande som du ansöker om återbetalning av. Det kan du registrera i e-tjänsten.

Om du vill lämna flera olika fakturauppgifter kan du i förväg registrera dessa uppgifter i en fil som sedan kan läsas in i e-tjänsten. En närmare beskrivning av filens innehåll finns på sidan Momsåterbetalning inom EU.

Hur får Kivra in pengar?

HSB Göteborg är från och med mars 2019 anslutet till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som har Kivra slipper pappersavierna och kommer automatiskt att få dina hyres- och avgiftsavier digitalt där. Du behöver alltså inte göra ett aktivt val för att detta ska hända, och du som inte har Kivra berörs inte.

Detta gäller för dig som har Kivra

Hur signerar jag en PDF digitalt?

Företagsägare eller frilansare? Säkra ditt levebröd med professionella avtal undertecknade på ± 24 timmar. Börja signera direkt—det krävs inget konto.Behöver du eSign för ditt team? Kontakta oss.

 • Säkra underskrifter som uppfyller lagar och regler
 • Håll koll på osignerade avtal
 • Samarbeta med kunder

Få avtal skickade och underskrivna snabbare, arbeta närmare dina kunder och fokusera på att bygga din verksamhet med e-Sign-verktyget från Smallpdf.