:

Kan man köpa SL-kort med faktura?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man köpa SL-kort med faktura?
 2. Kan man registrera SL gröna kortet?
 3. När lönar sig SL-kort?
 4. När kan man inte använda blå SL-kort?
 5. Kan man använda bankkort som SL-kort?
 6. Vad kostar ett månadskort SL 2023?
 7. När slutar det gröna SL-kortet gälla?
 8. När gäller det gröna SL-kortet?
 9. Är SL-kort personliga?
 10. Hur mycket kostar SL med bankkort?
 11. När slutar de gröna SL-kortet gälla?
 12. Hur mycket kostar det att Blippa med bankkort på SL?
 13. Vad kostar SL med bankkort?
 14. Vad kostar 30 dagars SL kort 2023?
 15. Hur mycket kostar det gröna SL kortet?

Kan man köpa SL-kort med faktura?

Reser du med enkelbiljetter och blippar appbiljetten eller SL-kortet? Då finns det några saker som är bra att veta, till exempel att biljetterna behöver användas inom 365 dagar.

Kan man registrera SL gröna kortet?

Tisdagen den 10 maj slutar SL:s ombud att sälja biljetter till de gamla Access-korten och kunderna får i stället biljetten på det nya, gröna SL-kortet. Mycket är sig likt när blått kort blir grönt, men lite skiljer sig åt. Här är fem nyheter att ha koll på.

Access-korten kommer fortsatt gå att resa med till och med mars 2023, men möjligheterna att ladda på dem är begränsade. En guide till hur den som använder reskassa gör för att nolla Access-kortet och gå över till det nya SL-kortet finns här. 

När lönar sig SL-kort?

Får du en skolbiljett via skolan? Den gäller måndag till fredag fram till klockan 19. Vill du åka på andra tider kan du köpa enkelbiljetter för att resa vid enstaka tillfällen eller köpa en fritidsbiljett för att åka mer regelbundet.

Fritidsbiljetten finns för både 90 och 120 dagar samt termin. Den gäller från klockan 16 på skoldagar och dygnet runt på helger och lovdagar. Fritidisbiljetten för hela terminen gäller året ut, det vill säga till den 31 december.

När kan man inte använda blå SL-kort?

Den 31 mars stänger SL ner det gamla biljettsystemet Access. Med knappt två månader kvar har man lyckats få över så gott som alla resenärer till att blippa med betalkort, app eller det nya, gröna SL-kortet.

Den 1 april går det inte längre att blippa sitt Access-kort i biljettläsarna. Access-korten och tillhörande system och biljettautomater har använts i snart femton år, de har nu tjänat ut och går inte längre att underhålla eller utveckla.

Kan man använda bankkort som SL-kort?

Ett hundratal personer har under ett års tid i smyg testat att åka inom kollektivtrafiken med sitt bankkort. I morgon tisdag tas alltså systemet i bruk för samtliga resenärer som vill köpa enkelbiljett hos SL.

– En normal dag när det inte är pandemi görs över 3 miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, säger Kristoffer Tamsons (M).

• Från och med den 2 februari kan du köpa enkelbiljett genom att blippa ditt Visakort, Mastercard eller American Expresskort på samma sätt som du idag blippar ditt SL Accesskort.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vad kostar ett månadskort SL 2023?

Storstockholms lokaltrafik, SL, inför “capping” – pristak på enkelbiljetter. Det innebär att resenärers enkelbiljetter automatiskt övergår till en periodbiljett när ett visst antal resor har uppnåtts. Målet är att även de som reser oregelbundet ska välja kollektivtrafiken.

Trafiknämndens beslut innebär att SL, med start under nästa år, sätter ett pristak för enkelbiljetter under en viss period. Först ut är dygnsbiljetter, men planen är att på sikt införa systemet även på månadsbasis.

När slutar det gröna SL-kortet gälla?

Snart slutar ditt gamla SL-kort att fungera

Den 31 mars slutar alla gamla Access-kort till SL att fungera. Därför behöver du byta till ett nytt, grönt, Access-kort.

När gäller det gröna SL-kortet?

Enkelbiljetter går att köpa till det gröna kortet i SL-appen, hos ombud och i spärrkiosker.

Du som tidigare främst åkt med reskassa, och vill fortsätta åka på enkelbiljetter, kan med fördel i stället blippa ditt betalkort. Det funkar både för dig som reser till rabatterat pris och för dig som vill ha en vanlig enkelbiljett. Mer information om det finns på sidan Res med betalkort.

Du kan också ha en mobil enkelbiljett i appen och blippa din mobil. Mer om det hittar du på sidan Köpa mobilbiljett. 

Är SL-kort personliga?

Allt du behöver veta för att börja resa med ett SL-kort, bland annat hur du skaffar ett kort och viktiga saker att tänka på.

Hur mycket kostar SL med bankkort?

Nu är det möjligt att resa med betalkort i SL:s trafik i hela Stockholm. Det behövs inget SL Accesskort vid köp av enkelbiljett. Istället kan du betala med ditt betalkort för resan.

Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa  Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen. Undantag är kort som enskilda banker valt att undanta. (Bankkort Mastercard ung fungerar inte).

När slutar de gröna SL-kortet gälla?

Från 28 september kommer det inte längre gå att köpa biljetter i SL:s biljettautomater. Däremot går det fortsatt att fylla på kortet för att hinna resa upp reskassa – det går att göra i biljettautomater och spärrkiosker ända fram till och med mars 2023.

Övergången från SL:s gamla Access-system till ett nytt biljettsystem pågår för fullt. Möjligheten att köpa biljett till de gamla Access-korten togs bort i butiker och spärrkiosker redan i maj. Från 28 september kommer det inte heller gå att köpa biljett i biljettautomaterna och något senare i höst inte längre på sl.se. Det innebär att det snart inte längre kommer vara möjligt på något sätt att köpa biljett till ett Access-kort.

Hur mycket kostar det att Blippa med bankkort på SL?

Från och med februari i år kan du som åker kollektivt i Stockholm numera blippa ditt betalkort från MasterCard, Visa eller American Express direkt i spärren eller på bussen för att köpa en enkelbiljett. Biljetten är giltig i 75 minuter och kan användas i SL:s hela trafik.

”Vi har velat göra det smidigare för resenärer att köpa enkelbiljetter” berättar projektledaren Erik Flygare. Han nämner även att ingen registrering behövs i förhand för att använda funktionen.

Själva kostnaden dras från ditt konto först när dagen är slut och dagens alla resor har räknats ihop. För stunden kan du endast köpa vuxenbiljetter för 38 kronor, men senare i år ska även rabatterade biljetter för pensionär och ungdom bli tillgängliga med den smidiga betallösningen.

Vad kostar SL med bankkort?

När du blippar ditt kort betalar du för en enkelbiljett till vuxenpris och kan resa med SL under 75 minuter.

SL drar dagens totala biljettkostnad natten därpå. Om det inte finns tillräckligt med pengar på kortkontot för att betala biljettkostnaden spärras betalkortet i SL:s system. Du kan då inte längre resa med betalkortet, förrän skulden är betald.

Spärren kan hävas när du har pengar på kontot igen. Då blippar du ditt kort som vanligt vid någon av SL:s betalställen. Först kommer det lysa rött. Om pengar motsvarande skuldbeloppet finns på kortkontot dras det. Blippa igen efter några sekunder så får du grönt ljus och kan resa som vanligt igen.

Vad kostar 30 dagars SL kort 2023?

Om du i perioder reser ofta med oss lönar det sig att köpa vår 30-dagarsbiljett. Då reser du fritt inom en förvald zon under 30 dagar, från och med den dag du aktiverar biljetten.

Hur mycket kostar det gröna SL kortet?

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tänkta måltavlorna var inte kvar på restaurangen • Sista rättegångsdagen