:

Kan man ta med eget passfoto?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man ta med eget passfoto?
 2. Vad gäller för passfoto?
 3. Måste öronen synas på passfoto?
 4. Får man ha halsband på passfoto?
 5. Får man ha uppsatt har på passfotot?
 6. Måste man ta passfoto hos polisen?
 7. Får man ha slöja på passfoto?
 8. Måste man ta med sig sitt gamla pass?
 9. Får man ha utsläppt hår på passfoto?
 10. Får man ha utsläppt har på passfoto?
 11. Får man ha smink på sitt pass?
 12. Får man ha slöja på körkort?
 13. Måste man ha med sig sitt gamla pass?
 14. Vad ska jag göra med mitt gamla pass?
 15. Får man ha flätor på passfoto?

Kan man ta med eget passfoto?

Du ska inte ta med fotografiutan de fotograferar dig hos polisen.

Har du ett giltigt pass eller nationellt id-kortska du lämna tillbaka det senastnär du hämtar ett nytt.

Vad gäller för passfoto?

 • Passbilderna finns i formatet 4,5 x 3,5 cm. Vilket är det klassiska formatet för passfoton, id-kort och körkortsfoton. Du kan dock ändra storleken på bildområdena som du vill i designredigeraren.

 • Du kan beställa 8 identiska foton eller 8 olika foton.

 • 39,00 kr för 8 foton

Hos Pixum kan du snabbt och enkelt beställa passbilder, körkortsfoton och id-kort online. Gör så här:

 • Välj beställningsmetod exempelvis direkt via onlinedesignern. Ladda sedan upp dina bilder.

 • Dra dina bilder till de fria bildområdena och redigera dem som du vill. Byt färger, ändra storlek, lägg till text, etc.

 • När du är nöjd med dina bilder kan du lägga dem i varukorgen och beställa!

Måste öronen synas på passfoto?

Om du fortfarande är osäker på om du får bära smink innan du tar ett passfoto är vi här för att ge dig det konkreta svaret: Ja, du kan bära smink på ett passfoto om du vill och det strider inte mot de officiella kraven för ett passfoto. Det finns inga särskilda sminkregler för passfoto som ges av regeringen eller officiella myndigheter att följa. Det finns dock ”oskrivna” sminkkrav för passfoton och om du bryter mot dessa regler kan ditt passfoto riskera att vägras.

Får man ha halsband på passfoto?

Browse the world's largest eBookstore and start reading today on the web, tablet, phone, or ereader.

Go to Google Play Now »

Får man ha uppsatt har på passfotot?

På grund av krånglet tog det extra lång tid och hela händelsen blev känslosam för henne. 

– Detta var direkt mot mina barn, vilket gjorde att jag blev tårögd och jätteledsen. Till slut togs bilderna men hon var väldigt noga med att påpeka att bilderna inte skulle kunna gå igenom. 

Efter att de lämnat polishuset ringde hon upp polisen för att dubbelkolla om hon själv hade missuppfattat något. 

Måste man ta passfoto hos polisen?

Endast fysiska id-handlingar är giltiga när du ska ansöka om pass eller nationellt id-kort. Det digitala id-kort som går att ladda ned via BankID gäller för närvarande inte som id-handling för någon typ av identifiering hos Polismyndigheten. 

Som giltig resehandling gäller även fortsättningsvis fysiska pass och nationella id-kort som utfärdats av Polismyndigheten.

Får man ha slöja på passfoto?

Muslimska kvinnor får bära huvudduk på passfoton, slår biträdande justitieombudsman Ilkka Rautio fast.

Två muslimska kvinnor hade vänt sig till JO sedan polisen i Vanda hade vägrat bevilja dem pass med motiveringen att de huvuddukar kvinnorna bar på passfotona täckte alltför mycket av ansiktet.

Måste man ta med sig sitt gamla pass?

Som EU-medborgare har du rätt att resa fritt i de 27 EU-länderna samt i Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz (som är med i Schengenområdet ) om du har med dig ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Resehandlingarna måste vara giltiga på resdagen. Barn måste ha ett eget pass eller id-kort, och ibland ett särskilt tillstånd – läs mer om resehandlingar för minderåriga. Om du ska resa med anhöriga som inte är EU-medborgare bör du kontrollera vilka regler som gäller för dem.

Får man ha utsläppt hår på passfoto?

 • Passfoto måste varai färg.
 • Foto harvit eller benvit. Om du tar foto mot en vit vägg, borde det inte vara någon dekoration på väggen.
 • Titta rakt mot kameran.
 • Bilden måste vara medneutralt ansiktsuttryck.
 • Båda ögonenborde varaöppna.
 • Munmåste varastängd. Inget leende.
 • Bär inte en hatt.Fullt ansiktemåste vara synlig.
 • Det bör inte finnas några andra föremål i fotobakgrunden eller i ansiktet, till exempel headset. Det bör inte vara något hår i ansiktet också.
 • Bär inte glasögon, särskilt glasögon med mörka ramar om möjligt. Om du måste bära glasögon, se till att det inte reflekteras över glasögonen. Båda ögonen måste vara tydligt synliga.
 • Pannor och ögonbrynen ska vara synliga. Täck inte ögonbrynen med hår.
 • Det måste finnasingen skuggai ansiktet och bakom huvudet. Se tips nedan om hur du undviker skugga på fotot.
 • Belysningen i ansiktet måste vara jämn.

Olika länder har olika krav på passfotostorlek. Men oroa dig inte, vårt grödningsverktyg kan hjälpa dig att få korrekt passfotostorlek. Mer information finns ipassfoto krav från olika länder.

Får man ha utsläppt har på passfoto?

Du kan fotografera dig på något av Trafikverkets utvalda förarprovskontor när du ska förnya ditt körkort.

Får man ha smink på sitt pass?

En passande sminkning till pass/leg/körkort är en viktig del av hur bilden blir :) Det är väldigt ju sällan man blir nöjd med sitt foto, det har nog vi alla varit med om!

För att lyckas någorlunda så måste man först och främst förbereda sig på rätt sätt. Det gäller inte bara att vara snygg i verkligheten, tricket är att vara snygg på ett svartvitt kort!

Får man ha slöja på körkort?

Jag slutade ha på mig slöjan för ett tag sen men på bilderna på mitt pass och mitt legg har jag fortfarande slöja. Jag har undvikt att behöva använda dem och hade tillfälligt på mig slöjan när jag skulle göra högskoleprovet där jag behövde visa legg. Men nu vill jag ta körkort och vill inte ha slöja på min bild på körkortet, men jag måste legitimera mig på teoriprovet när jag ska ta bilden och är rädd att jag 1. kommer vara tvungen att ha på mig slöja på min körkortsbild eller 2. inte få ta bilden alls. Min fråga är då om jag kommer få ta bilden eller om jag måste förnya mitt pass och legg så att det matchar mitt utseende idag? Mitt ansikte har inte ändrats utan det är bara att håret nu syns.

Upp till toppen

Måste man ha med sig sitt gamla pass?

Förberedelserna inför min medborgarskapsintervju fortskrider. Tillsammans med intervjubrevet kom också en lista med dokument man skall ta med sig till intervjun. Bland annat stod det att man skall ta med sig "current and expired passports and travel documents."

Många svenskar har väl pass från det att de är små. Jag hade mitt första pass när jag var 10 år. Av någon anledning har jag sparat på alla mina tidigare pass men de flesta fanns givetvis i Sverige. Som tur var hittade min mamma passen och de skickades iväg med kurirpost tidigare i veckan och kom igår till Weed.

Vad ska jag göra med mitt gamla pass?

För att få pass eller nationellt id-kort måste du vara svensk medborgare. Detta gäller även provisoriska pass. Alla som ansöker måste personligen komma till polisens passexpedition, det gäller även barn och ungdomar. Pass/nationellt id-kort är de enda handlingar som kan styrka ditt medborgarskap.

Får man ha flätor på passfoto?

Hem > F > Får Man Ha Håret Uppsatt På Passfoto?

Hur ett passfoto får se ut finns det ett klart regelverk kring. – Det beror på att de biometriska uppgifterna, alltså huvudformen, lagras i passets chip, säger hon och fortsätter: – Om man har huvudbonad eller större håruppsättning på sitt passfoto så kan det störa biometrin och bli en säkerhetsrisk.